- 27 Eylül 2011
- 881
- 451
- 158
Kaç kilo aldın toplamda?benimkilerde olmazsa bide sona doğruuygun bulup erken dönemde aldım ben sütyenlerimi,90 aldım bende tahminen o kadar olurlar diye.
az kalmis zaten canim dinlenebildigin kadar dinlenmeye calis sen yinede erken gelirlerse haftalarida kilolarida gayet iyi...hemende toparlanirlar uzulme...bende bir gorseydim 33 haftayiMerhaba arkadaslar.
Gecen hafta sali gunu kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum hemen dogumhaneye git kontrol edilsin dedi. Gittim alttan hem spekulum ile hemde parmakla muayene oldum daha sonra rahim boyu icin yine alttan ultrasonla bakıldı 35 mm çıkmıştı. Nst de sancı çıkmayınca da eve gönderdiler.
Fakat bazen kırmızı bazen kahve akıntılar devam ediyor. Doktorum gecen hafta yoktu bugun gittim ultrasonda bebeklerde bi sıkıntı yok şükür 1700-1800 grlar dedi. Yine alttan ultrasonla baktı bu sefer rahim boyunu 25 mm ölçtü. Istirahat ediceksin dikkatli ol dedi. Cok cnm sıkıldı. Gecen hafta 35 mm dedim, ama haftan 32 oldu dedi. Acaba bu haftalarda olup rah boyu ölçümü yaptıran var mı? Cok mu düşük resmen stres oldum. Cok güveniyordum ben 37 de doğurucam diye . Buyuk konuşmamak lazım Muayeneden dolayı rahim boyu kısalmış olabilir mı sizce. Dualarınızı bekliyorum insallah hepimiz 37 yi görürüz.
yarın yine gideceğim bakalım farklı bir şey diyecek mi?Kesinlikle,şartlamamak için demiyolar diye düşünüyorum.dediğin gibi,gidişat iyiyse son raddeye kadar gitmen için susuyor olabilir.
İkiside basassagi olduguna gore doktorun normal dogumu teklif ettimi peki?yoksa sen planli sezeryanmi istiyorsun?Benimkilerin ikisi de baş aşağı.kafa kafaya vermişler sağlı sollu. Ama biri yine de biraz daha aşağıda ve biraz daha büyük. Aşağılara vuran do a zaten. Diğeri sadece kaburgamı acıtıyo. Allahım korkutmasın kimseleri.
Öncesinde zayıf olanlar biraz daha hızlı kilo alıyorlar sanırım,tabii yeme problemleri yoksa.göğüs kısımları büyük bayağı,olurlar heralde.bu arada bebişlerinin kilo durumları haftadına göre ileri mi gidiyor seninde?benimkiler öyleydi,çok seviniyodum.şeker yüklemesi yaptırdım,değerler sınırda çıktı,açlık şekeri de sınırın biraz üstü.şimdi dr bebeklerin gelişimi bu uüzden hızlı demekki diye bi yorum yaptı,çok canım sıkıldı.ama benim hamileliğimin başından beri daha ilk haftalarda bile hep bir hafta,10 gün ileriydiler,birdenbire olan bişey değilki bu.Valla artik soylemeye utaniyorum ama nereme gidiyor anlamiyorum.22 kilo aldim.genelde yattim.ama yine de o kadar alacak kadar yemiyorum.neyse ki bebislerin masallahkilolari cok iyi.aldiklarinin gogus kismi olsun da bedeni onemli degil.ek parcasindan takarsin.benim hamilelik oncesi sutyenlerim olmayinca ek psrcalsrindan alip idare ettim.sonra gogusler de sigmayinca emzirme sutyeni aldim onu kullaniorum simdi mecburen.zaten disariya da sadece igne icin cikiyorum haftada bir.
Sekreterini rehin al,çabuk bana bildiklerini söyle yoksa burdan sağ çıkarmam sizi deyarın yine gideceğim bakalım farklı bir şey diyecek mi?
Masallah ....kilolari arttikca insan biseylerle kiyasliyor ,mesela ben 250 gr olduklarindanda bir paket margarin kadarlar diye elime alip agirligina bakiyordum :)100 gram
Hemde nasil :) dun butun gun sen muhtesem bir annesin deyip durdu :) resmen asik bana ,cok sansliyim bir evde 4 erkegin aski olucam :)Amin inşallah :) masallah ne guzel erkek evlatlari anneye daha düskün olur :)
Sekreterini rehin al,çabuk bana bildiklerini söyle yoksa burdan sağ çıkarmam sizi deayy,ne fenalar ya.. Hsyırlı haberlerle gel canım.
Öncesinde zayıf olanlar biraz daha hızlı kilo alıyorlar sanırım,tabii yeme problemleri yoksa.göğüs kısımları büyük bayağı,olurlar heralde.bu arada bebişlerinin kilo durumları haftadına göre ileri mi gidiyor seninde?benimkiler öyleydi,çok seviniyodum.şeker yüklemesi yaptırdım,değerler sınırda çıktı,açlık şekeri de sınırın biraz üstü.şimdi dr bebeklerin gelişimi bu uüzden hızlı demekki diye bi yorum yaptı,çok canım sıkıldı.ama benim hamileliğimin başından beri daha ilk haftalarda bile hep bir hafta,10 gün ileriydiler,birdenbire olan bişey değilki bu.
Tup bebek canim,ustelik ilkide sezeryandi..ama aradan 6 seneden fazla gecti korkmuyorum...aslinda iki sorun var bunlar normal gelisirse bende kesinlikle normal istiyorum...biri bebegimin birinin donmesi digeride bu hamileligimde bana baya sikinti yaratan bir durum...ne zaman 15-20 dk sirtustu yatsam fenalasip bayiliyorum...bebeklere oksijen gitmedigindenmis.doktor ultrasonla bakarken bile ilk 15-20 dk iyiyim sonra elim ayagim uyusuyor gozum karariyor hemen.insallah dogumda olmaz cunku olursa normal dogum imkansiz olur...ve ben ilkindeki gibi sunni sanciyi cekip cekipte sezeryana alinmak istemiyorum cunku...her iki aciyida yasamak cok zor ....Kizlar kimler sartlar uygun olursa normal dogum yapmayi dusunuyor?
Benim gidisat simdilik onu gosteriyor ,doktorum sezeryandan yana degil hic ,tabi diger bebeginde basassagi donmesi sart...donerse sonuna kadar (38 hafta) bekliycez dedi dayanabilirsem tabi :)
Canim senin normal yollami olmustu tup brbekmiydi. Benim tup bebek oldugu icin doktorum notmal sansin yok demisti. hem tup bebek hem ikiz mecburen sezeryan olacaksin demisti ilk basta daha. Anlamadim simdi bizim normal sansimiz varmi yokmu?
Çok haklısın.ne bileyim,benimde aklımdan geçmezdi hiç,ben iri yapılıyım,baba desen basketçi gibi,dev gibi bi adam.bize çekecekler doğal olarak diye endişelenmedim hiç niye önde gidiyolar diye.hayırlısı bakalım,şu önerilere dikkat ediyorum bu hafta.hafta sonu tekrar ölçücem bakalım nedurumda şeker vs.Bence onla alakali degil.cunku benim aclik sekerim cok dusuktu.tokluk sekerim de normal cikti.ona ragmen bebeklerim benim de bir hafta on gun ileride cikiyor.bastan beri oyleydi.hatta su hamilelik takvimindeki kilo bilgisi 9 gun ilerideki kiloya bakiyorum artik su an kilolari icin.yani sekerle ilgisi yok bence kilonun.senin ki de hamileliktendir zaten.moralini bozma.bazen doktorlar pat pat soyluyorlar herseyi.su gunleri sag salim hayirlisiyla bir atlaksak.her anbirsey cikicak diye elim yuregimde.
cok tesekkur ederim cnm. sana serklaj yapilmidi mi peki? yada herhangi bir ilac kullaniyor musun?Benim 27.hafta 2.4 cikti.daha erken bile olabiliyor.ama burda biri vardi 1.2 ile 4-5hafta gecirmisti.yatip dinlenmene bagli.doktorum bana ayakta kaldikca yercekimi etkisiyle bebek baski yapiyor rahme.o da baski gore gore incelmeye basliyor demisti.yani olabildigince yat.moralini yuksek tut.ben surekli yatiyorum simdi.farkediyorum eskisi kadar asagida degiller.Allah hepimize yardim etsin.
insan daha ne ister masallah :)Hemde nasil :) dun butun gun sen muhtesem bir annesin deyip durdu :) resmen asik bana ,cok sansliyim bir evde 4 erkegin aski olucam :)
cok tesekkur ederim cnm. sana serklaj yapilmidi mi peki? yada herhangi bir ilac kullaniyor musun?
Sırt kısmı için ek al tak 1lira bi şey kesin çözümAnladım canım Sağol. Ben bir tane aldım hem de baya bi para verdim göğüs kısmı iyi oldu ama sirt kısmı dar sanki değiştirme imkanım da yok elimde kaldı resmen verdiğim paraya aCiyorum
Çocugun var zor olur canım gelip silip süpürcek yemek yapcak birini bul 3 gün al yeter..kimsem yok bütün gün evde oğluşumla tek başınayım şimdilik idare etmeye çalışıyorum canım.
yanlızlık zor gerçekten bakalım ileriki haftalarda ağırlaşırsam birini bulacağız temizlik ve yemek için
Aynısı oldu bende de hatta daha az yedim ama 2 hafta önce haftada 1 kilo aldımBenim anlamadığım yemem hiç değişmedi inan,artmadı yani.öyle bi iştahlı halim yok.herzamanki gibi yiyorum ama vücut giren besini yağ olarak depolamaya başladı sanırım.doğum sonrası süt için bunu yaparmış otomatikman.şuan o durumdayım.sebepsiz bi şekilde kilo alıyorum.ve bu son 2-3 haftadır böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?