- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Bence iyi görünüyor inş.böyle devam edersin merak ettiğim rahimboyunu alttan mı karından mı ölçtüğüSevgili anneler genel bir degerlendirme yapalim mi beraber. Doktor kontrolumuzden geldik. Rahim agzi uzunlugu 4.1 bebislerin biri 944 gr digeri 1112 gr boylari da 35 cm civarinda imis. Toplamda 10 kilo almisim ve bebeklerin sulari gayet yeterliymis. Ayni haftalara yakin yada gecmis olan arkadaslar durum degerlendirmesi yapabilirlermi kendileriyle kiyaslayip.
Benim dün itibariyle birisi 1405 diğeri 1302 olmuş dr begendı kılolarını suyumda yeterliymiş. Rahim agzı uxunlugunu sormak aklıma gelmedi acıkcası ama erken dogum riskin su an ıcın yok dedi.Sevgili anneler genel bir degerlendirme yapalim mi beraber. Doktor kontrolumuzden geldik. Rahim agzi uzunlugu 4.1 bebislerin biri 944 gr digeri 1112 gr boylari da 35 cm civarinda imis. Toplamda 10 kilo almisim ve bebeklerin sulari gayet yeterliymis. Ayni haftalara yakin yada gecmis olan arkadaslar durum degerlendirmesi yapabilirlermi kendileriyle kiyaslayip.
Canım ben 26.hafta bitiminde olmuştumarkadaşlar ciğer geliştirici iğne olan var mı? kaçıncı haftada oldunuz acaba? benim dr. bir dahaki kontrolde yapalım dedi de.düşük bir ihtimal de olsa erken doğum riskini başlatabiliyormuş diye okudum...
Çok gecmis olsun,Allah yardimcin olsun dayanma gucu versin, umarim senin de dedigin gibi en azindan su 4-5 haftayi atlatirsin.Kasilman nasil biseydi kasiklarin mi agriyordu yoksa genital bolgen mi?Ben dun aksami yine hastanede yatarak gecirdim kizlar.muayene icin gittim.cok kasilmam vardi.yuruyemedim bile.doktorun odasina bile tekerlekli sandalyeyle gittim.isin icinde bebekler olmasa zorlardim yuruyebilirdim ama kasilmam artar korkusuyla zorlamadim.doktor hemen yatis verdi.once muayene etti.elle rahim acilmam varmi diye kontrol etti.cok sukur yokmus.bebeklerin kilosu cok iyiymis masallah.suyum iyi.bir tek kasilma sorunumuz var.bu sabah cikacaktim ama gece cikmak istedigimin farkindaydi ve serum yiyince hic kasilmam kalmadi.popodan fitil koydular iki kez.bir de 4 saate bir 6 kez icilen bir ilac verdiler.gece cikabilecegimi soyledkler.sanirim ben 10 gune bir hastaneye gidip serum yemeliyim.serumdan sonra kasilmam kesiliyor ve bebekler daha bir hareketli oluyorlar.kizim normalde pek hareket etmez serumdan sonra hareketleniyor.su 4 haftayi da bir atlatsak ne zormus son donemler.
Çok gecmis olsun,Allah yardimcin olsun dayanma gucu versin, umarim senin de dedigin gibi en azindan su 4-5 haftayi atlatirsin.Kasilman nasil biseydi kasiklarin mi agriyordu yoksa genital bolgen mi?
Amin inşallah canım hepimizinkiler zamanında saglıklı kılolu doğarlar ınsallah:) ciğer geliştirici iğneyi herkese vuruyorlar mı? Ben sordum gerekirse vuracagız dedı? Bir de nst'ue girdin mi canım sen? Sonraki kontrole girecekmişim benOyyy masallahhh cok iyiiii. erken dogumu gerektirecek bir durum bende de yokmus sukur. Bunlar cok onemli. Rabbim saglikla kucagimiza aldirsin yeterki...
Benide ıkı haftada bir cagırıyor. Bi dahaki geldiğinde nstye gireceksın dedı merak ettim bende acıkcası herkes mi giriyor bu haftalarda yoksa ben mi girecem sadece hayırlısı olsun bakalımYok canim ben ciger gelistirici vurulmadim hersey gayet normal ve yolunda gotunuyor belki o yuzden gerek duymamislardir. Nst ile ilgili herhangi birsey soylenmedi. Sadece doktorum bundan sonra iki haftada bir cagiriyor.
ben de iki haftada bir gidiyorum ama benim doktorum hiç nst ye sokmadı beniBenide ıkı haftada bir cagırıyor. Bi dahaki geldiğinde nstye gireceksın dedı merak ettim bende acıkcası herkes mi giriyor bu haftalarda yoksa ben mi girecem sadece hayırlısı olsun bakalım
Yok canim gobegimin bir kismi kaskati kesilip hsvaya dogru sivirilir gibi oluyor.agri sanci simdilik yok.bazen sagdan sola donerken ystakta bazen gobegin alti kasiklarimin ustu sanciyor.o sanirim bebeklerin durusuyla alakali.her zaman olmuyor cunku.sagol dileklerin icin insallah hepimiz zamsninda aliriz kucaklarimixa.
Canim gobegimin bir tarafinin kaskati olma durumu bende de var ben onu bebek oraya gelip sirtustu falan kaliyo saniyodum. Kasilmamiymis onlar. Belli bi nokta semsert oluyo top gibi oluyo orasi. Ben bunu doktora hic soylemedim sorun yaratmaz insallah. Iki hafta sonra diger kontrolum. Bak korktum simdi biraz.
Canım bu elle kontrolden sonra pembe- kahve lekelenmen oldu mu hic? Ben 21 Nisan da elle muayene oldum hala kesilmedi cok canımı sıkıyor o nedenle soruyorum. 4 hafta diye degil insallah 6 hafta diye dua et cnm. Cok istemek daha iyidir:)Ben dun aksami yine hastanede yatarak gecirdim kizlar.muayene icin gittim.cok kasilmam vardi.yuruyemedim bile.doktorun odasina bile tekerlekli sandalyeyle gittim.isin icinde bebekler olmasa zorlardim yuruyebilirdim ama kasilmam artar korkusuyla zorlamadim.doktor hemen yatis verdi.once muayene etti.elle rahim acilmam varmi diye kontrol etti.cok sukur yokmus.bebeklerin kilosu cok iyiymis masallah.suyum iyi.bir tek kasilma sorunumuz var.bu sabah cikacaktim ama gece cikmak istedigimin farkindaydi ve serum yiyince hic kasilmam kalmadi.popodan fitil koydular iki kez.bir de 4 saate bir 6 kez icilen bir ilac verdiler.gece cikabilecegimi soyledkler.sanirim ben 10 gune bir hastaneye gidip serum yemeliyim.serumdan sonra kasilmam kesiliyor ve bebekler daha bir hareketli oluyorlar.kizim normalde pek hareket etmez serumdan sonra hareketleniyor.su 4 haftayi da bir atlatsak ne zormus son donemler.
Yok canim gobegimin bir kismi kaskati kesilip hsvaya dogru sivirilir gibi oluyor.agri sanci simdilik yok.bazen sagdan sola donerken ystakta bazen gobegin alti kasiklarimin ustu sanciyor.o sanirim bebeklerin durusuyla alakali.her zaman olmuyor cunku.sagol dileklerin icin insallah hepimiz zamsninda aliriz kucaklarimixa.
Canim gobegimin bir tarafinin kaskati olma durumu bende de var ben onu bebek oraya gelip sirtustu falan kaliyo saniyodum. Kasilmamiymis onlar. Belli bi nokta semsert oluyo top gibi oluyo orasi. Ben bunu doktora hic soylemedim sorun yaratmaz insallah. Iki hafta sonra diger kontrolum. Bak korktum simdi biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?