Valla canim doktorum bunu soyledikten sonra saglik ocagindaki hemsireye soyledim oda dogru ikizlerde tetenoz asisi yapmiyoruz dedi.Bir kisi soylemedi anlayacagin.Bu yuzden bende yaptirmadim.Artik herkes kendi doktoruna guvenecek yapabilecegimiz baska bir sey yok.Yoksa aklimiz cok karisir.Valla çoğunluk ve doktor yaptır dedi istemeden yaptırdım ben de neyse ki hiçbi etki olmadı ..
Erken doğumu tetiklediğini hiç duymadım saçmageldi doktıruma sorayım biz ikiz hamilellerinin işi zor
Çok şaşırdım valla çok arastırmıştım 2 ayrı doktorum da ısrarla yap dedi ki birisi ikiz annesi doktorumun..ebe de ısrarla aradı ben tekrar sorcam doktora bu riski bari 2.dozu yapmasınlar varsa böyle bi risk ..Valla canim doktorum bunu soyledikten sonra saglik ocagindaki hemsireye soyledim oda dogru ikizlerde tetenoz asisi yapmiyoruz dedi.Bir kisi soylemedi anlayacagin.Bu yuzden bende yaptirmadim.Artik herkes kendi doktoruna guvenecek yapabilecegimiz baska bir sey yok.Yoksa aklimiz cok karisir.
Ben kendimi cok serbest bırakamadım sanırım muayene sırasında hem acıdı hem de sanki birseyler yırtılmış gibi bir his hissettim. Enfeksiyon ısı kafama takıldı. Pzt doktora gideceğim buyuk ihtimalle sorucam bu enfeksiyonu olmadı kan ve idrar veriyim. Bu kadar uzun sure lekelenme cok mantıklı gelmiyor cunku.Yok canim gelmedi benden birsey.belki tahris etmistir.cok acidi benim ki cunku.hamilelikte daha hassas oluyor vucudumuz sanirim.cunku bana hafif bir antibiyotik basladilar.hicbir sekilde enfeksiyon mikrop kapmayayim diye.demek ki cok musaitiz hassasiz.dogru soyluyorsun dilek kapim aciktir belki 6 hafta dilemek daha dogru.
İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)Çok şaşırdım valla çok arastırmıştım 2 ayrı doktorum da ısrarla yap dedi ki birisi ikiz annesi doktorumun..ebe de ısrarla aradı ben tekrar sorcam doktora bu riski bari 2.dozu yapmasınlar varsa böyle bi risk ..
Insallah canim cok tesekkurler verdigin bilgiler icin et bakliyat agirlikli olmasi onemli sanirim.sana da masallah cok almamissin.Bilmiyorum canım bende anlamadım bu hafta gidecem tekrar hem 30 haftalık raporumu alacam hem nstye girecem sorarım gittimde yazarım buraya neden nstye aldığını?
Canım bende hamilelik sekeri cıktı dıyetısyrne gııyorumnoda sadece bebeklerin kilo alımına yönelik bir liste hazırladı bende ona uydum ama hıc bozmadım o sayede yediklerim sadece onlara kılo yaptı cok şükür ben toplamda 9 kılo aldım. Kısaca yazayım ben neler yediğimi:
Her saba kahvaltıda 2 adet ceviz bol yesıllık tere roka vs 1 adet haslanmıs yumurta 5 zeytın 1 kıbrıt kutusu peynır 2 dilim tam bugday yada cavdar ekmegı
Ara öğünde kucuk süt 7 adet badem 1 küçük meyve
Öğlen 2 köfte buyuklugunde et corba 1 su bardagı yogurt bol salata
Ara öğün küçüçük ekmek arası peynir ve yesillik
Aksam 2 köfte büyüklüğünde et corba yesillik yogurt et yerine baklıyatta yıyebılırsıb salata yerıne sebze yemegıde yiyebılırsın
Aksam ara öğününde 1 küçük süt.
Yanı canım her öğünde et var et yerine tavuk ve balıkda yıyebılırsın ben haftada 2 kez balık yıyorum. Yada et yerine baklıyat yıyebılırsın sebze yemegı dedıgım gıbı salata yerıne yenecek bu sekılde beslenıyorum.tatlı hamurişi mevye suları yasak zaten meyvede gunde sadece 1 kere yıyorsun ama bende seker cıktıgı ıcın böyle sen kendıbe göre ayarlayabılırsın. Hepimizin bebişleri kılolu kılolu dogar ınsallah:)
Hiiim kaskati olmadi hic bebislerin toplandigini hissediyorum ama.insallah bir daha olmaz canimKasilma olunca gobeginin bir kismi havaya dogru kalkiyor ve kaskati kesiliyor.bende bu sekilde oldu yani.agri sanci olmamasi simdilik iyi birseymis.sagol canim.
magnezyum eksikliginden yani dr a sorayim o zaman tesekkurlerAynı şey alta çeker gibi taş bağlı gibi 1aydır ara ara magnezyum azalttı içince bence normal..
amın canım inş.haftaya aneztezıylede gorusucez.hazır olsun dedi dr.su anda ıyıler masallahgecmis olsun canim insallah son haftalari rahat gecirirsin.kasilmayi tarif edebilirmisin nasil bir sey?
Ayyy cok guzel masallah insallah 37 yi de gorursun.
Ben kendimi cok serbest bırakamadım sanırım muayene sırasında hem acıdı hem de sanki birseyler yırtılmış gibi bir his hissettim. Enfeksiyon ısı kafama takıldı. Pzt doktora gideceğim buyuk ihtimalle sorucam bu enfeksiyonu olmadı kan ve idrar veriyim. Bu kadar uzun sure lekelenme cok mantıklı gelmiyor cunku.
Netten baktım tetanozun erken doğuma sebep oldugu gibi bi şeyin bilimsel dayanağı yokmuş..2.doz için doktora danışcam artık o ne derse o..zaten ameliyathane sorun değil allah korusun paslı bi çivi bıçak bi yerde piknikte yolda batar diye bu önlem zaten...hayırlısı olsun..İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)
Ben istemiyodum hiç ates kol agrısı vb olur diye ama 2 doktorum da mutlaka dedi ve yaptırdım hiçbir yan etki olmadı neyse ki..İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)
Ya bu ignenin ne gibi sakincalari olabilir bunu vurdurup sorun yasayan birini gormedim hic cevremde. Aksine onlem.almak iyidir. Zararli bisey olsa doktorlar kendilerini riske atmazlarki. Yanlis dusunuyo olabilirim ama bircok arkadas burda ayni soruyu sormus ve geneli tedirgin.
Hicbir riski olmasa yurtdisinda da uygulanirdi diye dusunuyorum canim,bir tek bizim ulkemizde yapiliyor bu asi.Artik asilarin yararindan cok zarari oldugu yeni donemde tartisma konusu oldu.Benim doktorum erken dogumu tetikleyebilir dedi ve yaptirmami istemedi.Bende yaptirmadim.Asilarin tam koruma sagladigida tartisilir,su cicegi asisi olmama ragmen su cicegi gecirdim mesela :)İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)
Ya bu ignenin ne gibi sakincalari olabilir bunu vurdurup sorun yasayan birini gormedim hic cevremde. Aksine onlem.almak iyidir. Zararli bisey olsa doktorlar kendilerini riske atmazlarki. Yanlis dusunuyo olabilirim ama bircok arkadas burda ayni soruyu sormus ve geneli tedirgin.
Israrla olmasada benim doktorumda yaptirmami onerdi.Bu is sadece ameliyat icin olmuyor ki herhangibi biryerimiz yara olabilir pasli biseye temas edebiliriz vs gibi hersey icin onlem olmasi icin yaptiriyorlar.Beni saglik ocagi arayip asiyi soyleyince hemen dr uma sordum olmanda hic bir sakinca yok dedi.ilkini oldum 2.yide olacagim.İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)
Benim 2010 ve 1012 de belcikada hamile kalan kardesim bu aşıyı olmus.Cok sukur 2 evladini da tam zamaninda saglikla dogurdu.Hicbir riski olmasa yurtdisinda da uygulanirdi diye dusunuyorum canim,bir tek bizim ulkemizde yapiliyor bu asi.Artik asilarin yararindan cok zarari oldugu yeni donemde tartisma konusu oldu.Benim doktorum erken dogumu tetikleyebilir dedi ve yaptirmami istemedi.Bende yaptirmadim.Asilarin tam koruma sagladigida tartisilir,su cicegi asisi olmama ragmen su cicegi gecirdim mesela :)
Canim ben aklin karissin diye soylemedim,yaptirmayan var mi diye sormustun bende yaptirmadigimi ve nedenini yazdim :) Ben doktoruma guvendim ve yaptirmadim sende doktoruna guvenip onun dedigini yap bence.Zaten elimizden guvenmekten baska bir sey gelmiyor maalesefNetten baktım tetanozun erken doğuma sebep oldugu gibi bi şeyin bilimsel dayanağı yokmuş..2.doz için doktora danışcam artık o ne derse o..zaten ameliyathane sorun değil allah korusun paslı bi çivi bıçak bi yerde piknikte yolda batar diye bu önlem zaten...hayırlısı olsun..
Ayy tuh insallah cogalmaz...genelde 28-30 haftadan sonra basliyor diyorlardi.bendede cok asiri gerginlik var arada kasintida oluyor ama bakiyorum surekli bisey yok daha...bu arada bu iki hafta karnim 4 cm buyumus ondanmidir nedir kasintilar ?Ben catlamaya basladim maalesef
Masallah canim benimkilerde 27 haftalikken 1 kiliya yaklasmislardi sanirim gecmislerdir..seninkilerde iyiymis :)28+1 de biri 1100 gr 36 cm,digeri 1150 gr 37 cm masaAllah :)
Belcika'da yengem ve kuzenlerim yasiyor onlara yapilmadi.Belki bolgeden bolgeye gore degisiyordur orada.Fransa'da,Almanya'da,Amerika'da,Danimarka'da ve Kibris'da yasayan tanidiklarimada yapilmadi.Hatta Kibris'da yasayan Turkiye'ye gelip yaptirdi.Benim 2010 ve 1012 de belcikada hamile kalan kardesim bu aşıyı olmus.Cok sukur 2 evladini da tam zamaninda saglikla dogurdu.
MasaAllah canim,gecmislerdir:) Benim 27 de 900 civarilardi :) Doktor normal dedi kilolarina.Sekerim cikti ya o yuzden kilo kontrolu onemli bizde.Neyseki haftalariyla uyumlu cikiyorlar cok sukur.Masallah canim benimkilerde 27 haftalikken 1 kiliya yaklasmislardi sanirim gecmislerdir..seninkilerde iyiymis :)
Canim her mesajimda dedigim gibi herkes doktoruna guvenecek.Ben tartisma konusu olsun diye yazmadim,arkadas sormus yaptirmayan var mi diye bende yaptirmadigimi doktorumunun istemedigini,saglik ocagindaki hemsireninde ikizlerde yapmiyoruz dedigini belirttim.Yapip yapmamak size kalmis.Ben doktoruma guvendim yaptirmadim,sende doktoruna guvenip yaptirmissin.Ben kimseye yaptir ya da yaptirma demedim dememde bu benim verecegim bi karar degil,herkesin kendi akli var :)Israrla olmasada benim doktorumda yaptirmami onerdi.Bu is sadece ameliyat icin olmuyor ki herhangibi biryerimiz yara olabilir pasli biseye temas edebiliriz vs gibi hersey icin onlem olmasi icin yaptiriyorlar.Beni saglik ocagi arayip asiyi soyleyince hemen dr uma sordum olmanda hic bir sakinca yok dedi.ilkini oldum 2.yide olacagim.
Aynen senin gibiyim canim.ne kadar dinlenmeye calissamda olmuyor.yemek ,temizlik,oglumla ilgileniyorum derken bir bakiyorum saatlerce ayakta kalmisim...artik oglumu yikarken cok zorlaniyorum,bulasik makinasini bosaltirken falanda egilmek izdirapHerkese bebisleriyle guze bir haftasonu diliyorum arkadaslar,
Off Ben 10 kilo almisim 55 oldum.bebisler son kontrolde haftalariyla uyumlulardi cok sukur.sonraki kontrol 16 mayista.ben bu kadar kilo alirken onlarin kilo alimi nasil cok merak ediyorum.
bir de ayakta 1 saat kadar kalinca yururken ya da hafif isler yaparken karnimin alt kisimlari aciyor bebisler asagiya ceker gibi baski yapiyor sanki normal mi acaba?ev isi yapmiyorum yemek bulasik makinesini yerlestir topla camasirlari makineye at kurut bide kizimi parkta gezdiriyorum bir saat kadar ama bunlar bile cok yoruyor beni.siz nasilsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?