2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

Valla çoğunluk ve doktor yaptır dedi istemeden yaptırdım ben de neyse ki hiçbi etki olmadı ..
Erken doğumu tetiklediğini hiç duymadım saçmageldi doktıruma sorayım biz ikiz hamilellerinin işi zor
Valla canim doktorum bunu soyledikten sonra saglik ocagindaki hemsireye soyledim oda dogru ikizlerde tetenoz asisi yapmiyoruz dedi.Bir kisi soylemedi anlayacagin.Bu yuzden bende yaptirmadim.Artik herkes kendi doktoruna guvenecek yapabilecegimiz baska bir sey yok.Yoksa aklimiz cok karisir.

Çok şaşırdım valla çok arastırmıştım 2 ayrı doktorum da ısrarla yap dedi ki birisi ikiz annesi doktorumun..ebe de ısrarla aradı ben tekrar sorcam doktora bu riski bari 2.dozu yapmasınlar varsa böyle bi risk ..

Ben kendimi cok serbest bırakamadım sanırım muayene sırasında hem acıdı hem de sanki birseyler yırtılmış gibi bir his hissettim. Enfeksiyon ısı kafama takıldı. Pzt doktora gideceğim buyuk ihtimalle sorucam bu enfeksiyonu olmadı kan ve idrar veriyim. Bu kadar uzun sure lekelenme cok mantıklı gelmiyor cunku.

İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)

İki doktorunda israrla yap demeside ilgincmis,boyle bir risk olmasa bile artik doktorlar onermiyorlarki.Son teknoloji, streil ortamlarda oluyor ameliyatlar,eskiden evde dogum oluyor steril aletlerle gobek bagi kesilmez diye yapiliyordu ki yurt disinda bu igne yapilmiyor bile.Sen yinede doktoruna guven canim sonucta dogumunu o yapacak insaAllah.Bir sorun olsa ben sana yaptir demistim demesin :)

Ya bu ignenin ne gibi sakincalari olabilir bunu vurdurup sorun yasayan birini gormedim hic cevremde. Aksine onlem.almak iyidir. Zararli bisey olsa doktorlar kendilerini riske atmazlarki. Yanlis dusunuyo olabilirim ama bircok arkadas burda ayni soruyu sormus ve geneli tedirgin.

Insallah canim cok tesekkurler verdigin bilgiler icin et bakliyat agirlikli olmasi onemli sanirim.sana da masallah cok almamissin.
Kasilma olunca gobeginin bir kismi havaya dogru kalkiyor ve kaskati kesiliyor.bende bu sekilde oldu yani.agri sanci olmamasi simdilik iyi birseymis.sagol canim.
Hiiim kaskati olmadi hic bebislerin toplandigini hissediyorum ama.insallah bir daha olmaz canim
Aynı şey alta çeker gibi taş bağlı gibi 1aydır ara ara magnezyum azalttı içince bence normal..
magnezyum eksikliginden yani dr a sorayim o zaman tesekkurler

Herkese keyifli pazarlar

gecmis olsun canim insallah son haftalari rahat gecirirsin.kasilmayi tarif edebilirmisin nasil bir sey?

Ayyy cok guzel masallah insallah 37 yi de gorursun.
amın canım inş.haftaya aneztezıylede gorusucez.hazır olsun dedi dr.su anda ıyıler masallah

Evet bir sor yine de.benim idrar yolu enfeksiyonu vardi.1000 lik antibiyotik kullanmistim gecmisti.sadece kanda bir enfeksiyon vardi cok hafif.ama bu sonradan antibiyotik yazan bilmiyor onu.iki doktora gidiyordum cunku.ona rahmen hicbirsey yokken duocid 375 lik basladi.diger doktorum hep enfeksiyon iltihap hamilelikte iyi degil derdi.sen de bir sor.bakalim seninki ne diyecek.

Netten baktım tetanozun erken doğuma sebep oldugu gibi bi şeyin bilimsel dayanağı yokmuş..2.doz için doktora danışcam artık o ne derse o..zaten ameliyathane sorun değil allah korusun paslı bi çivi bıçak bi yerde piknikte yolda batar diye bu önlem zaten...hayırlısı olsun..

Ben istemiyodum hiç ates kol agrısı vb olur diye ama 2 doktorum da mutlaka dedi ve yaptırdım hiçbir yan etki olmadı neyse ki..

Hicbir riski olmasa yurtdisinda da uygulanirdi diye dusunuyorum canim,bir tek bizim ulkemizde yapiliyor bu asi.Artik asilarin yararindan cok zarari oldugu yeni donemde tartisma konusu oldu.Benim doktorum erken dogumu tetikleyebilir dedi ve yaptirmami istemedi.Bende yaptirmadim.Asilarin tam koruma sagladigida tartisilir,su cicegi asisi olmama ragmen su cicegi gecirdim mesela :)

Israrla olmasada benim doktorumda yaptirmami onerdi.Bu is sadece ameliyat icin olmuyor ki herhangibi biryerimiz yara olabilir pasli biseye temas edebiliriz vs gibi hersey icin onlem olmasi icin yaptiriyorlar.Beni saglik ocagi arayip asiyi soyleyince hemen dr uma sordum olmanda hic bir sakinca yok dedi.ilkini oldum 2.yide olacagim.

Benim 2010 ve 1012 de belcikada hamile kalan kardesim bu aşıyı olmus.Cok sukur 2 evladini da tam zamaninda saglikla dogurdu.

Canim ben aklin karissin diye soylemedim,yaptirmayan var mi diye sormustun bende yaptirmadigimi ve nedenini yazdim :) Ben doktoruma guvendim ve yaptirmadim sende doktoruna guvenip onun dedigini yap bence.Zaten elimizden guvenmekten baska bir sey gelmiyor maalesef İcine ne siniyorsa,aklina ne yatiyorsa onu yapmalisin.Sana sacma gelen bana mantikli gelebilir,sana mantikli gelen bana sacma gelebilir.Bu nedenle doktorlarimiza guvenmek zorundayiz.

Ben catlamaya basladim maalesef
Ayy tuh insallah cogalmaz...genelde 28-30 haftadan sonra basliyor diyorlardi.bendede cok asiri gerginlik var arada kasintida oluyor ama bakiyorum surekli bisey yok daha...bu arada bu iki hafta karnim 4 cm buyumus ondanmidir nedir kasintilar ? senin karnin kac cm olmus canim?yaglanmiyormuydun?

Benim 2010 ve 1012 de belcikada hamile kalan kardesim bu aşıyı olmus.Cok sukur 2 evladini da tam zamaninda saglikla dogurdu.
Belcika'da yengem ve kuzenlerim yasiyor onlara yapilmadi.Belki bolgeden bolgeye gore degisiyordur orada.Fransa'da,Almanya'da,Amerika'da,Danimarka'da ve Kibris'da yasayan tanidiklarimada yapilmadi.Hatta Kibris'da yasayan Turkiye'ye gelip yaptirdi.

Masallah canim benimkilerde 27 haftalikken 1 kiliya yaklasmislardi sanirim gecmislerdir..seninkilerde iyiymis :)
MasaAllah canim,gecmislerdir:) Benim 27 de 900 civarilardi :) Doktor normal dedi kilolarina.Sekerim cikti ya o yuzden kilo kontrolu onemli bizde.Neyseki haftalariyla uyumlu cikiyorlar cok sukur.

Canim her mesajimda dedigim gibi herkes doktoruna guvenecek.Ben tartisma konusu olsun diye yazmadim,arkadas sormus yaptirmayan var mi diye bende yaptirmadigimi doktorumunun istemedigini,saglik ocagindaki hemsireninde ikizlerde yapmiyoruz dedigini belirttim.Yapip yapmamak size kalmis.Ben doktoruma guvendim yaptirmadim,sende doktoruna guvenip yaptirmissin.Ben kimseye yaptir ya da yaptirma demedim dememde bu benim verecegim bi karar degil,herkesin kendi akli var :)

Aynen senin gibiyim canim.ne kadar dinlenmeye calissamda olmuyor.yemek ,temizlik,oglumla ilgileniyorum derken bir bakiyorum saatlerce ayakta kalmisim...artik oglumu yikarken cok zorlaniyorum,bulasik makinasini bosaltirken falanda egilmek izdirap biraz fazla ayakta kqlinca yada yuruyuncede benimde karnimin alti sertlesiyor orqda bir agirlik oluyor.asagi iniyorlar gibi oluyor bendede...dun bebisler icin alisveris yaptim baya yoruldum.sonlarq dpgru pilim bitti artik yurumekte zorlandim ama baya dolastik iyi bile gezdim yani...hepsini yikadim bide utuleyip yerlestirsem bir valizim kalicak hazirlanacak sonra gelsin bebisler :)
Bende 10 kilo aldim bu hafta itibariyle ama ben 70 i gectim senin kilon baya azmis yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…