- 18 Ocak 2015
- 175
- 43
- 38
- 44
cok gecmis olsun canim,cok sasirdim,hastaneden cikmana da sevindim.cok dikkat et kendine.30 dan sonra daha zor anlasilan.nazar degdi topigimize allah hepimizin yardimcisi olsun,evet canim tek derdimiz kilo olsun dun yarim saat alisveriste ayakta durdum sonra kizimi parka goturdum 10 dakika yuruyup aman allahim gece yatana kadar karnim kasildi sertlesti uzandim ben de surekli gecti sukur ama cok halsizdim hala da oyle.bi corba yaparken bayilacak gibi oluyorum kizimin dolabinin 4 rafini silip yazlik kiyafetlerini koydum o bile beni sabahtan aksama kadar agir is yapmis gibi yordu.cok zorlaniyorum artik ikiz hamileligi hakikaten cok zormus.30 lari gorebilmek icin dua ediyorum.sagol canim evet herkes banada sadece karnin var desede ben artik kendimi cok sisko hissediyorum :) neyse tek derdimiz bu olsun.kesinlikle butun alisverisler 30 a kadar bitmeli ben yaptim bitirdim valizide hazirladim ve 2 gun sonra yani persembe gunu sabahi kanamadan dolayi acile kaldirildim.iki gun yatis verildi neyseki devam etmedi kanama,açilmada olmadigi için eve geri donebildim yoksa dogum olacaktiiki tane ciger gelistirici igne vuruldum bu arada,insallah 4 hafta daha dayanabilir bebislerim...
Hosgeldin canim ayni haftadayiz yalniz birakma beni.ben de yukariya da yazdim cok halsizim ayakta duramiyorum bayilacak gibi oluyorum bi corba yapmaktan acizim oturarak uzaninca hersey yolunda.arada nefes darligi yasiyorum sanki.Kizlar ne zamandir yoktum ben de.. Artik dikkat etmemiz gereken donemlerdeyiz. Ben 25. Haftadayim, doktorum artik hergun kar bizim
Icin, hayata tutunuyor dedi. Benim oglanlar cok hareketli, ozellikle biri cok feci :) odemlerim artti, odemlerle birlikte el ve ayaklarimda uyusma ve karincalanmalar var. Iki gundur de artik ayaklarim tutmuyor, ayakta hic duramiyorum. Cok zor yuruyorum. ve surekli uyku hali. Sizde de oldu mu?
Insallah hepimiz bebeklerimizi zamaninda ve saglikla aliriz kucagimiza.
hayirli olsun canim hos geldin.ben yenidogan degil de 0-3 ay 5 li zibin takimlarindan aliyorum 5 er tane.yine 0-3 ay tulum aldim 3 er tane ,yenidogan ve premature almiycam camasir ve kurutma makinesinde cekiyor cunku ustelik buyuk de gelse sonucta kundak yapicam battaniyeye saricam usumemesi icin o yuzden buyuk olmasinin onemi yok bence.bebislerim de cok kucuk dogmazlar insallah.duruma gore kucuk dogumdan sonra alirim.digerlerini kislik 3-6 ay alicam insallah kisa geliyor cunku.6-7 de citcitli uzunkol badi alicam 0-3 ay.2 ser penye 1 triko battaniye penye yelek de gerekli.mermersahindan agiz mendilleri zibinin icine patikli alt orgu patikler coraplar aklima gelenler bunlar ben tamamlamadim daha.Merhaba arkadaşlar. Allah izin verirse 22 Temmuz'da iki tane kızım olacak. Kıyafet olarak ne alayım? Kaç aylık kıyafetleri daha yoğun tercih edeyim? (0-3, 3-6, 6-9) İkiz olacakları için kilolarının düşük olma ihtimalleri var. Hastane çıkışları da aşırı küçük. Üçer takım aldım. Yaz bebeği olacakları için kısa kol mu tercih edeyim kıyafet seçimlerinde?
Trabzon'da yaşıyoruz. Tulum giydirme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum.
Sol değil sağ tarafta pardonGünaydın...arkadaşlar bu kasılma nasıl bir şey? Nasıl anlıyorsunuz? benim sol üst tarafta bi şişlik oluyor bebeklerden biri sanki kafasını oraya dayamis gibi.bir kac kisi bunun kasilma olduğunu yayazmis.ama bana hala bebek kafasini dayamis gibi geliyor.yani kasilmam mi var yok mu anlayamadim ben...
Ayy ben de hep kafasını yasladi saniyorum :) Peki ciddi bir şey mi erken doğum habercisi mi acaba?senin ne zamandır oluyor?benim uzun süredir var ama kasılma olabileceği hiç aklıma gelMedi. Pazartesi kontrolü var o zaman sorayım ben de.magnezyum verince geçti mi peki,nst ye girdin mi hiç?Sol değil sağ tarafta pardon
Gunaydin canim bende ilk baslarda bebek saniyorum biyere toplanip orda donmeye calisiyo ama donemeyip oylece kaliyo o yuzden sert duruyo orasi zannediyodum. benimde sag tarafa genelde top gibi sislik oluyo ve kaskati derlerya hani oyle sertlesiyo orasi. Bikac dakika suruyo sonra geciyo yumusuyo. Doktora bahsettigimde o bebek degil yalanci kasilmalarin baslamis dedi. Magnezyum takviyesi yapildi bunun icin cnm.
Tesekkur ederim canim insallah saglikla gerceklesmistir dogumu, bebekleri de iyidir insallahKizlar merve10 dogum
Yapti mi biliyor musunuz?
Canim az once yanlis bilgi vermisim.simdi gordum yazdigini mervenim dun saat 10 gibi sezeryana alinicagini yazmis heralde dogum gerceklesmistir.
Al benden de o kadar, halsizlik cok kotu hicbirsey yapamiyorum, kaburgalarim batiyor. Banyo yapmam gerek kara kara dusunuyorum nasil yapacagim diye, yemek oyle, insallah daha cok zamanimiz var nasil yapacagiz bilmiyorumcok gecmis olsun canim,cok sasirdim,hastaneden cikmana da sevindim.cok dikkat et kendine.30 dan sonra daha zor anlasilan.nazar degdi topigimize allah hepimizin yardimcisi olsun,evet canim tek derdimiz kilo olsun dun yarim saat alisveriste ayakta durdum sonra kizimi parka goturdum 10 dakika yuruyup aman allahim gece yatana kadar karnim kasildi sertlesti uzandim ben de surekli gecti sukur ama cok halsizdim hala da oyle.bi corba yaparken bayilacak gibi oluyorum kizimin dolabinin 4 rafini silip yazlik kiyafetlerini koydum o bile beni sabahtan aksama kadar agir is yapmis gibi yordu.cok zorlaniyorum artik ikiz hamileligi hakikaten cok zormus.30 lari gorebilmek icin dua ediyorum.
Hosgeldin canim ayni haftadayiz yalniz birakma beni.ben de yukariya da yazdim cok halsizim ayakta duramiyorum bayilacak gibi oluyorum bi corba yapmaktan acizim oturarak uzaninca hersey yolunda.arada nefes darligi yasiyorum sanki.
hayirli olsun canim hos geldin.ben yenidogan degil de 0-3 ay 5 li zibin takimlarindan aliyorum 5 er tane.yine 0-3 ay tulum aldim 3 er tane ,yenidogan ve premature almiycam camasir ve kurutma makinesinde cekiyor cunku ustelik buyuk de gelse sonucta kundak yapicam battaniyeye saricam usumemesi icin o yuzden buyuk olmasinin onemi yok bence.bebislerim de cok kucuk dogmazlar insallah.duruma gore kucuk dogumdan sonra alirim.digerlerini kislik 3-6 ay alicam insallah kisa geliyor cunku.6-7 de citcitli uzunkol badi alicam 0-3 ay.2 ser penye 1 triko battaniye penye yelek de gerekli.mermersahindan agiz mendilleri zibinin icine patikli alt orgu patikler coraplar aklima gelenler bunlar ben tamamlamadim daha.
Anladım canım Sağol. Pazartesi gideyim ben inş benim de rahim boyu falan normaldir.şimdiye kadar hep normal dedi ama belli olmaz tabi yine de.Ayy ben de hep kafasını yasladi saniyorum :) Peki ciddi bir şey mi erken doğum habercisi mi acaba?senin ne zamandır oluyor?benim uzun süredir var ama kasılma olabileceği hiç aklıma gelMedi. Pazartesi kontrolü var o zaman sorayım ben de.magnezyum verince geçti mi peki,nst ye girdin mi hiç?
Bu kasilmalarin cogalmasindan dolayi ve rahim boyu kisalmasindan dolayi hastaneye yatan bi arkdas vardi burda. Kasilmalar icin doktorum rahim.boyunu olctukten sonra sorun rok gayet iyi rahim boyu uzunlugu o yuzden erken dogum tehlikemiz yok demisti. Kasilmalari da magnezyum takviyesi ile biraz azalir demisti. Benimde yaklasik 26 haftadan sonra olusmaya basladi. Suanda da baya fazla oluyor kasilmalar tedirgin olup c.tesi aksami hastaneye gittim nst ye bagladilar. Cok ufak tefek sancilar varmis ama erken dogumu tetikliycek bisey degil dedi doktorum. Allaha emanet artik.
Bana da çok erken gibi geldi. Acaba devamlı kusuyorum. Bünyem zayıf düştüğü için mi böyleyim yoksa bi sorun mu var anlayamadım. İşe gelip gitmekte zorlanıyorum. Cumaya kadar bakayım olmadı rapor alırım evde otururum.Arkadaşlar sizde de oluyor mu? Ben yürümekte zorlanıyorum. Biraz yürüyünce alt karnıma baskı ,karnımda gerginlik oluyor. Halsizleşiyorum oturacak yer bakınıyorum.
Canim bende oluyor ama yeni yeni basladi daha bende senin icin daha cok erken degilmi ilerleyen zamanlarda daha zorlanicaksin oyleyse ben suan telefonda bile konusurken nefes nefese kaliyorum yurumek cok zorluyo allah yardimcimiz olsun yinede cok sukur asiri sorunum olmuyo
bende 26 haftama girdim calısıyorum haftaya 1 hafta izin alıp dinlencem sonrada 2 hafta rapor verir doktor rahatlarım diye düsünüyorum. bende sabah gayet iyyim ama calıstıgımdan sanırım yoruluyorum. karnımda kocaman zaten :) rahim boyunu bende hep soruyorum.. dkotrum ben her seferinde olcuyorum rahat ol dedi :) ama 40 lı bişeyler dedi sanırım.. bu arada bebeklerin kilosu nasıl gidiyo sizde.. bende magnezyum kullanıyorum. ve haftada bir onlem amaclı 18 den beri proton depont haftada 1 tane igne oluyorum. igne bayagı etkliiymiş oyle diyolar ama :))Arkadaşlar sizde de oluyor mu? Ben yürümekte zorlanıyorum. Biraz yürüyünce alt karnıma baskı ,karnımda gerginlik oluyor. Halsizleşiyorum oturacak yer bakınıyorum.
Bebeklerin kilosu haftalarına göre iyi dedi doktor. Magnezyum bende kullanıyorum ama bir türlü düzene oturtamadım. Kalsiyum ve magnezyum ilaçlarını sevemedim. Genelde kustuğum için içmek istemiyorum. Ferrum ford,coraspin ve cleaxine iğne kullanıyorum. En son 20.haftamda doktorum rahim boyuma bakmıştı iyi normal demişti. Kontrolum iki hafta sonra.Son 3-4 gündür yürümekte zorlanıyorum.Baskı hissediyorum halsizleşiyorum. haftasonuna kadar bekleyecem olmadı doktorumu arayıp sorarım.bende 26 haftama girdim calısıyorum haftaya 1 hafta izin alıp dinlencem sonrada 2 hafta rapor verir doktor rahatlarım diye düsünüyorum. bende sabah gayet iyyim ama calıstıgımdan sanırım yoruluyorum. karnımda kocaman zaten :) rahim boyunu bende hep soruyorum.. dkotrum ben her seferinde olcuyorum rahat ol dedi :) ama 40 lı bişeyler dedi sanırım.. bu arada bebeklerin kilosu nasıl gidiyo sizde.. bende magnezyum kullanıyorum. ve haftada bir onlem amaclı 18 den beri proton depont haftada 1 tane igne oluyorum. igne bayagı etkliiymiş oyle diyolar ama :))
Allah yardimcimiz olsun canim otursam kotuyum yurusem kotuyum oturarak uzanmak iyi geliyor sadece.bugun 40.haftada olan bi arkadasin yanina gittim persembe suni sanci verecekler tek bebek.benim karnim daha buyuk.sok oldum biraz da bu zorluyor bence gobekler kocaman iki bebek.30 lari gorelim diye dua ediyorum.cumartesi dr a sorucam zorlandigimi karnimin yorulunca sertlestigini.Al benden de o kadar, halsizlik cok kotu hicbirsey yapamiyorum, kaburgalarim batiyor. Banyo yapmam gerek kara kara dusunuyorum nasil yapacagim diye, yemek oyle, insallah daha cok zamanimiz var nasil yapacagiz bilmiyorum(
aynen canim Bebekler asagiya cekiyor adeta karnimi tutarak yuruyorum alt taraflar aciyor.bazen 5 dakika ayakta durunca bile fenalik basiyor beni kanim cekliyor sanki.Arkadaşlar sizde de oluyor mu? Ben yürümekte zorlanıyorum. Biraz yürüyünce alt karnıma baskı ,karnımda gerginlik oluyor. Halsizleşiyorum oturacak yer bakınıyorum.
canım yorulmak normal artık herkez sen bi 30 ları gor diyo :) bakalım yaklastıkca bi tuaf oluyoruz :) işaallhh 37 leri falan gorürüz bende haftada bir onlem amaclı proton depont hergün sase magnezyum bide omega 3 içiyorum hergün .. bebiş kiloları yaklasık 800 gram .. bundan sonra hızla kilo alcaklarmıs... ama yavaş yavaş yatıp dinlenme zamanı geldi sanırım ...Bebeklerin kilosu haftalarına göre iyi dedi doktor. Magnezyum bende kullanıyorum ama bir türlü düzene oturtamadım. Kalsiyum ve magnezyum ilaçlarını sevemedim. Genelde kustuğum için içmek istemiyorum. Ferrum ford,coraspin ve cleaxine iğne kullanıyorum. En son 20.haftamda doktorum rahim boyuma bakmıştı iyi normal demişti. Kontrolum iki hafta sonra.Son 3-4 gündür yürümekte zorlanıyorum.Baskı hissediyorum halsizleşiyorum. haftasonuna kadar bekleyecem olmadı doktorumu arayıp sorarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?