- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
Evet ya aynen o duruma geliyorum bende bazen...doktorlarda bebekleri dusundukleri icin bekletmzk istiyorlar gerci ama bazen cok sadistce davraniyorlar gibi geliyor bana..bizi anlamalari icin bizim yerimizde olmalari lazim...eger suyum falqn gelmezse benim doktorda 38 e kadar bekleriz dedi.zaten ikizlerde 38 den sonra bekletmiyorlar bebekler icin tehlikeliymis...ama ben daha bu haftalarda boyleysem artik o haftaya kadar yerimden kimildayamayan bir insan olurum...onceleri dusunuyorumda insanin kendi isini kendinin kolayca kimseye muhtac olmadan yapabilmesi ne buyuk nimetmis...dogum sonrasi cok zor olucak belki iki bebekle ama hamilelik donemini ozleyecegimi hic sanmiyorum...en azindan rahat hareket edebilicem...
Ben de 8kilo aldım canım ama cok yemiyorum aslında ayaklarım 1.5aydır şiş 37 den 39a cıktılar ellerim de şiş ..
2litre su içiyrm az mı geliyo acaba srn kaç litre içiyosın artık cok kilo almak istemiyrum
canım kemiklerine falan batıyor ya da organlarını eziyor. bir de tek bebek gibi aman ne sevimli hareket etti falan diyemiyorsun öyle bir geriliyor ki karnın. yani en azından benimki öyle. benimkiler şu anda sağlı sollu duruyorlar. mesela bir tanesi hareket ediyor karın yamuk yumuk oluyor bir yandan da bir yerlerin eziliyor. belki daha iyi yapılı biri olsam bu kadar etkilenmem ama ince yapılı olunca çok etkileniyorsun o kesin.Bence de bebekler çıkınca daha rahat olurzaten stresli geçiyo..
Merak ettiğim nasıl bi acı ya korktum şu anki tekmeler sevimli
Benim doktorum, 37 de aliriz diyor, biraz daha fazla dururlarsa benim sagligimi da tehlikeye atabilirlermis.. Belki daha once bile alabilirmis, istemese de, ne beni ne de bebekleri tehlikeye atmak istemiyor. Bana 40 cok fazla geldi. Gerci ben de ikizim ve annem bizi tam 9 ay 10 gunde normal dogurmus.kesinlikle ben de kaç aydır onu diyorum Allah kimseye muhtaç etmesin. benim hiç alışık olduğum bir şey değil birinden bir şey istemek ya da birine bir şey yaptırmak. bu dönemde de isteyemiyorum falan çok zorlanıyorum.
benim doktorum 38 falan demedi dururlarsa 40 a kadar dururuz dedi. 38 dese o da bir nebze yani. etrafımda zaten kimse anlamıyor çektiğimi en yakınlarım bile. o yüzden kimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum. dediğin gibi iki bebekle zor olacak ona hiç şüphe yok ama en azından bedenime kavuşacağım en azından tek umudum o.
sıcaklar başladı gelsin ödemlerherkez aynı fikirde sanırım:)bencede hamilelik daha stresli bebekler doğsun o zaman stresi görceksin diyorlar ama
bana bu hamilelik cok zor geldi ve hala geliyor özelikle sıcaklar başladı bende bittim Antalya yanıyor arkadaşlar
neyse durabildikleri kadar dursunlar hepimize sabır versin rabbim.
Benim doktorum, 37 de aliriz diyor, biraz daha fazla dururlarsa benim sagligimi da tehlikeye atabilirlermis.. Belki daha once bile alabilirmis, istemese de, ne beni ne de bebekleri tehlikeye atmak istemiyor. Bana 40 cok fazla geldi. Gerci ben de ikizim ve annem bizi tam 9 ay 10 gunde normal dogurmus.
Kiyamam sana, ben simdiden nefes almakta zorlaniyorum bazen nefes alamayacakmisimhadi ya sen de mi ikizsin?? kız mı erkek mi ikizin?
bana da çok fazla geliyor 40 hele şu halimi gördükçe nasıl dayanacağım diyorum ama doktorum bu haftalar durduğu kadar dursunlar beyin sinir gelişimi oluşuyor bu haftalarda ben almam ne zaman doğum başlar o zaman alırız dedi. artık o kadar zor nefes alıyorum ki kalbim zorlanıyor diye korkuyorum bizim ailede kalp var hep. gece de ruyamda kalp krizi geçirmiştim zaten
Demek ki kaşıntı srbebin artan ostrojen hormonu bu hormon ikizlerde yüksek diye de oluyomuş kaşıntı inş.benim de öyle çıkarIdrarda ve kanda proteine bakti, hemograma bakti, karaciger fonksiyonlarina bakti. Sonra suan korkulacak bisey yok dedi..tuzu azalt, sekeri kes dedi, sadece sebze ve protein ye dedi.. Ama ben bunun yaninda, meyve, badem, ceviz, tahin ve pekmez yemeye devam ediyorum.
Yürüyüş ikizlerde riskli ama doktorun sana uygun derse yürü bana yürüme dediAma bugun asiri sisti elllerim ayaklarim tartida arti iki kilo fazla ciktim canim tum gun peynir ekmek tatli istedi. Asiri istah patlamasi oldu nedense. Insallah boyle devam etmez. Ekmek tuzlu peynir tuzlu herseyin tuzsuzunu mu aliyorsunuz.
cok yiyince cok rahatsiz oluyorum
birde ise gitmiyorum artik evdeyim hemen yorulup yatiyorum
yuruyus yapsam biraz acaba sakincalimidir
sicak gerci insan ter içinde kaliyor kac kere dus aliyorum ellerimayaklarim yaniyor...
Kilo fazlalastıkca vucudu tasimak, yatakta donmek, sicaklarla ugrasmak zorlasiyor. Elinizden geldigince dikkat edin. cocuklara gerekli yiyeceklere agirlik verin derim. Zaten karin cok buyuyor birde ekstra kilolar basa bela oluyor.CanIm 15kilo iyi az kalmış doğuma..
doğumda 7 veya 8 i gider zaten..
Yapısal canım benim 1aydıt şiş..doktorumtansiyonum normal diye bu şişi normal karşıladıValla olduaz tuzlu yiyorum, cok su iciyorum ama oldu
benimde öyle canım evde çocukla tek başıma kimse arayıp sormuyor bir şey lazımmı temizlik yapılacak mı yemekkesinlikle ben de kaç aydır onu diyorum Allah kimseye muhtaç etmesin. benim hiç alışık olduğum bir şey değil birinden bir şey istemek ya da birine bir şey yaptırmak. bu dönemde de isteyemiyorum falan çok zorlanıyorum.
benim doktorum 38 falan demedi dururlarsa 40 a kadar dururuz dedi. 38 dese o da bir nebze yani. etrafımda zaten kimse anlamıyor çektiğimi en yakınlarım bile. o yüzden kimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum. dediğin gibi iki bebekle zor olacak ona hiç şüphe yok ama en azından bedenime kavuşacağım en azından tek umudum o.
Belkide bir kismi odemdir, cunku ayak bileklerimde bir miktar sislikler basladi, ozellikle bugun. en son gecen pzt bebeklere 2170 ve 2340 denmisti, bakalim bu hafta ne dicek. benim doktor 37 yi gorursek aliriz dedi, ilk basta karsiydim dursunlar durabildikleri kadar diye dusunuyordum ama son bir iki gundur 37 dolunca alsin diye dusunmeye basladim. son haftalar zorluyormus gercekten. benim catlaklar 28 de filan basladi sanirim, once gobek cevresinde ince inceydiler ama sonra cogaldilar. hala inatla krem, yag ne varsa suruyorum ama durduramadim, hatta o zaman biooil onermisti arkadaslar onuda hemen aldim bir sise bitmek uzere ama banamisin demedi, baya catladi. umarim seninki catlamaz. Benim de 5.5 yasinda oglum var:) onda 39+1 de dogum yaptim ama catlamamistim, bu sefer basaramadi cildim.Bence cok degil canim gayet iyi dogumada az kalmis zaten..sadece su iki hafta biraz fazla almissin o da odem olabilir...bebekler en son kac kiloydular?
benimde cok zor geciyor artik makasef surekli yatamiyorum.oglum var 5.5 yasinda onla ilgilen ,yemek,temizlik cok yoruluyorum valla...bende 11 kilo aldim toplam canim...sende catlak cok oldumu ?olduysa kac haftalikken basladi?bu ara yaniyor karnim cayir cayir ondanmi acaba?gorunurde bisey yok ama...
Canım ben yemeklere tuz fazla atmam tuzu çok sevmem yani bu şişlik tuzdan değil tansiyonda normal anlamadım doktoum altında bi şey aramadı gördü normal dedi.suyu az içiyrum evet artırmam lazım..su az içiyormuşsun canım 3 lt ye çıkart onu. bir de tuzu kez. son haftalarda daha da çok şişebilir eğer şimdiden öyle şiştiyse...
Ben 36yı görsem alıcak sezaryenle inş.tabi 36yı görürüz..Benim doktorum, 37 de aliriz diyor, biraz daha fazla dururlarsa benim sagligimi da tehlikeye atabilirlermis.. Belki daha once bile alabilirmis, istemese de, ne beni ne de bebekleri tehlikeye atmak istemiyor. Bana 40 cok fazla geldi. Gerci ben de ikizim ve annem bizi tam 9 ay 10 gunde normal dogurmus.
Yaşayıp görürüm inş..o haftaları..canım kemiklerine falan batıyor ya da organlarını eziyor. bir de tek bebek gibi aman ne sevimli hareket etti falan diyemiyorsun öyle bir geriliyor ki karnın. yani en azından benimki öyle. benimkiler şu anda sağlı sollu duruyorlar. mesela bir tanesi hareket ediyor karın yamuk yumuk oluyor bir yandan da bir yerlerin eziliyor. belki daha iyi yapılı biri olsam bu kadar etkilenmem ama ince yapılı olunca çok etkileniyorsun o kesin.
Kiyamam sana, ben simdiden nefes almakta zorlaniyorum bazen nefes alamayacakmisim
Gibi geliyor, seninki kimbilir nasildir.. Ne kadar cok dururlarsa o kadar kar tabiki ama seni de strese sokmasaydi iyiydi ..
Benim ikizim kiz.. Simdi iki erkege hamileyim
yani tuz da değilse o zaman sudandır diye düşünüyorum. bir de bünye de yapıyor olabilir. sonuçta herkesin bünyesi farklı.Canım ben yemeklere tuz fazla atmam tuzu çok sevmem yani bu şişlik tuzdan değil tansiyonda normal anlamadım doktoum altında bi şey aramadı gördü normal dedi.suyu az içiyrum evet artırmam lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?