- 7 Kasım 2014
- 247
- 147
- 53
- 45
Arkadaslar bende 30 haftalik oldum ve toplamda 13 kilo aldim son 10 gunde 2.5 kilo almos gorunuyorum bir kismi odem diye dusunuyorum bu haftalardan sonra hizli kilo alman normal diyor cevremdekiler doktora gore de 10 gun once aldigim toplam 10 kilonikizlere gore cok.iyiydi. bu hafta noldu anlamadim.bi anda 2.5 kilo almis ve toplamda 13 kilo olmus oldu normalmidir acaba?
Seninde ailen uzaktaydi degilmi? Kimseden kimseye fayda yok gercekten ,faydayida gectim artik beni rahat biraksinlar yeter...mesela dun bir arkadas ramazan girmeden sana gelmeyi dusunuyoruz defi nasil sinirlendim anlatamam...ben aylardir evden cikamiyorum rahatsiz oldugum icin,evdekilere faydam yok bide misafir agirliycam ,onlara hizmet edicem hemde 9 aylikken ve karnimda iki bebekle...ne kadar dusuncesizler anlamiyorum bu insanlari,isleri gucleri gezmek olmus.gidecek ter kalmamis kurban olarak beni secmisler :) birde gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattigimida ,fazla atakta kalmamin riskli oldugunuda biliyorlar buna ragmen teklif ediyorlar...hakikaten kimsenin yuzunu gormek istemiyorum artik...rahat etmek, dinlenmek istiyorum doguma kadar...kesinlikle ben de kaç aydır onu diyorum Allah kimseye muhtaç etmesin. benim hiç alışık olduğum bir şey değil birinden bir şey istemek ya da birine bir şey yaptırmak. bu dönemde de isteyemiyorum falan çok zorlanıyorum.
benim doktorum 38 falan demedi dururlarsa 40 a kadar dururuz dedi. 38 dese o da bir nebze yani. etrafımda zaten kimse anlamıyor çektiğimi en yakınlarım bile. o yüzden kimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum. dediğin gibi iki bebekle zor olacak ona hiç şüphe yok ama en azından bedenime kavuşacağım en azından tek umudum o.
Allah korusun onu dusunme surekli bence tansiyonun falan cikar strese girdikce...hadi ya sen de mi ikizsin?? kız mı erkek mi ikizin?
bana da çok fazla geliyor 40 hele şu halimi gördükçe nasıl dayanacağım diyorum ama doktorum bu haftalar durduğu kadar dursunlar beyin sinir gelişimi oluşuyor bu haftalarda ben almam ne zaman doğum başlar o zaman alırız dedi. artık o kadar zor nefes alıyorum ki kalbim zorlanıyor diye korkuyorum bizim ailede kalp var hep. gece de ruyamda kalp krizi geçirmiştim zaten
Surekli yatiyormusun peki canim?Valla olduaz tuzlu yiyorum, cok su iciyorum ama oldu
doğum yapınca buraya gelmeleri çok zor oluyor biz de öyle oluruz muhtemelen.Yeni haftaya merhaba arkadaslar,
merve10er den ses yok dimi? acaba yazdi da ben mi kacirdim. insallah sikintisi yoktur, bebekleri sagliklidir, merak ediyorum.
Herkese guzel, sorunsuz bir hafta dilerim.
Seninde ailen uzaktaydi degilmi? Kimseden kimseye fayda yok gercekten ,faydayida gectim artik beni rahat biraksinlar yeter...mesela dun bir arkadas ramazan girmeden sana gelmeyi dusunuyoruz defi nasil sinirlendim anlatamam...ben aylardir evden cikamiyorum rahatsiz oldugum icin,evdekilere faydam yok bide misafir agirliycam ,onlara hizmet edicem hemde 9 aylikken ve karnimda iki bebekle...ne kadar dusuncesizler anlamiyorum bu insanlari,isleri gucleri gezmek olmus.gidecek ter kalmamis kurban olarak beni secmisler :) birde gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattigimida ,fazla atakta kalmamin riskli oldugunuda biliyorlar buna ragmen teklif ediyorlar...hakikaten kimsenin yuzunu gormek istemiyorum artik...rahat etmek, dinlenmek istiyorum doguma kadar...
Allah korusun onu dusunme surekli bence tansiyonun falan cikar strese girdikce...
Bizden 20 ay buyuk bir de abimiz var. Anne baba ogretmen calisiyor. Bize daha cok ananem bakmis. Annecigimi ne yazik ki 2,5 yil once kanserden kaybettim, yasiyor olsaydi bana her konuda destek olurdu.ben de öyle iki tane oğlan bekliyorum. o zaman sizinkiler aşinadır ikize. annen tek mi bakmış size? belki tüyoları vardır :)
başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.Bizden 20 ay buyuk bir de abimiz var. Anne baba ogretmen calisiyor. Bize daha cok ananem bakmis. Annecigimi ne yazik ki 2,5 yil once kanserden kaybettim, yasiyor olsaydi bana her konuda destek olurdu.
Ananemden tuyolari aliyorum, gece hic kalkmadan buyutmus bizi, taktik su; saat 9 gibi mamamizi hazirlayip verirmis, sonra biz gece mizildadik mi bir cay kasigi su, altimizi da hic acmamislar, sabaha kadar misil misil...
Ben de merak ediyorum, umarim hersey yolundadirYeni haftaya merhaba arkadaslar,
merve10er den ses yok dimi? acaba yazdi da ben mi kacirdim. insallah sikintisi yoktur, bebekleri sagliklidir, merak ediyorum.
Herkese guzel, sorunsuz bir hafta dilerim.
Amin, tesekkurlerbaşınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
fena taktik olmayabilir ama ilk yeni doğduğunda mecbur kalkmak gerek 2-3 saatte bir. sonrasında belki artık biraz büyüyünce kalkılmadan bir şekilde dediğin gibi yapılabilir.
Kabul etme canım benim de kimsem yok ki gelsin servis yapsın ayrıca bu haftalarda teklifi bile ayıp ben aylardır misafir almadım kimseye de gitmiyrum kikarşılık beklemesinler..Seninde ailen uzaktaydi degilmi? Kimseden kimseye fayda yok gercekten ,faydayida gectim artik beni rahat biraksinlar yeter...mesela dun bir arkadas ramazan girmeden sana gelmeyi dusunuyoruz defi nasil sinirlendim anlatamam...ben aylardir evden cikamiyorum rahatsiz oldugum icin,evdekilere faydam yok bide misafir agirliycam ,onlara hizmet edicem hemde 9 aylikken ve karnimda iki bebekle...ne kadar dusuncesizler anlamiyorum bu insanlari,isleri gucleri gezmek olmus.gidecek ter kalmamis kurban olarak beni secmisler :) birde gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattigimida ,fazla atakta kalmamin riskli oldugunuda biliyorlar buna ragmen teklif ediyorlar...hakikaten kimsenin yuzunu gormek istemiyorum artik...rahat etmek, dinlenmek istiyorum doguma kadar...
Allah yardımcımız olsun. sen peki tek başına mı bakacaksın?Amin, tesekkurler
Ilk uc ay onemli, kalkmak lazim ama bu arada alisiyor da sonra nasil yapacagiz bilmiyorum
Kabul etme canım benim de kimsem yok ki gelsin servis yapsın ayrıca bu haftalarda teklifi bile ayıp ben aylardır misafir almadım kimseye de gitmiyrum kikarşılık beklemesinler..
Meraktan geliyo onlar şimdi sen şiştin mi kaç kilo oldun illa görcekler :)
Beni de aylardır aramayan arkadas aradı gelceklermil toplanıp tel de soruyo ay çok merak ediyrum ne hale geldin diyo :)
Ben de bakarız halim olursa dedim..
ben 40ım çıkmadan da misafir almicam ben kimseye gitmem 40ını en az beklerimmillet meraklı
Evet, ikiz kardesim ve ananemAllah yardımcımız olsun. sen peki tek başına mı bakacaksın?
Bir de herseyini arayip sordugumben de öyle düşünüyorum insanlar senin vücut gelişimini görmek istediklerinden sırf gelelim diyorlar o zamana kadar arayıp sormayanlar. ne ilginç bir milletiz ya.
Okurken ne kadar uzuldum anlatamam...benim annem ben 5 yasindayken vefat etti.bazen annem yanimda olsa kimseye muhtac etmezdi beni diyorum uzuluyorum.ama hayatta olup seninki gibi yapsa cok daha uzulurdum eminim...Allah yardimcimiz olsun kimseye daha fazla muhtac etmeden bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin insallah...benim ailem yakınımda canım aynı şehirdeyiz. daha önce yazmıştım buraya belki görmemişsindir. annemden bu hamileliğim boyunca hiç hayır görmedim ben. çok hasta olup da kalkıp suyumu alamadığım günler oldu, bırak gelmeyi arayıp sormadı bile. habire işleri vardı bir türlü bitmeyen işleri. hep bir bahanesi vardı. çok kızdım çok kırıldım çok üzüldüm kızıp sinirlendiğimde suçlu da ben oldum. ben ona kötü davranıyormuşum şöyleymiş böyleymiş. o kadar üzüldüm ki şu anda artık hiç üzülmüyorum belki ağır gelebilir size okurken ama yaşayınca öyle değil çünkü onu zaten kaybetmişim gibi yok gibi geliyor. her şeyi kendim yaptım hiçbir yardım almadım. yardımı bırak bir derdim olduğunda sorduğumda sustu benimle konuşmadı cevap bile vermedi.
şimdi de günah çıkarmaya çalışıyor. eşimi falan arayıp bilgi almaya çalışıyor. ya da görüştüğüm kimselerle birlikte gelip gidip evime girip çıkmaya çalışıyor ama inan yüzünü görmek istemiyorum. çok kırgınım. kolay kolay geçecek bir kırgınlık değil bu. ne zaman affedip boşvermeye çalışsam yeni bir şey yapıp yine beni çileden çıkarıyor. bir anne gibi değil de sürekli hatalar yapan ergen gibi. sanki ben anneyim sürekli benim yol göstermem benim affetmem benim maddi manevi her şeyi kaldırmam gerekiyor gibi bir durum var. sadece hamilelikte oluşan bir şey değil ne yazık ki yıllardır böyle. ben hep tolare ettim hep sustum. ama artık inan canıma tak etti. şu anda sadece bebeklerimi ve kendimi düşünmek zorundayım en yakınım da olsa kimse umrumda değil. bundan sonra kimi üzdüm kimi kırdım diye düşünmeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?