2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

Anladım canım benim valiz eşyalar hazır bebeklere de bir haftaya anca alırım..
Sence hasta bezi şart mı ben orkid gece koydum..

ben hem hasta bezi koydum hem de gece boy ped koydum. sezeryan olan arkadaşlara sordum kimi az kimi çok kullanmış. en azından ilk gece lazım olabilir sen her ihtimale karşı koy istersen.

Evet bazende biri degil ikisi birden biyerlerini cikariyor nefesim kesiliyor.hele benim solda biyerde feci sertlik var orasi cok feci aciyor bazende iyice disari cikiyor yaniyor cayir cayir resmen.doktor bakti gecen kafasiymis o.ayaklariyla itince kafasi derimi gerdiriyor ondan aciyormus.bu arada kacanin ayaklardan daha cok acittiginida ogrenmis oldum benimde bazen ayaktayken feci baski yapiyor ve hareket ettiklerinde keseyi patlatacaklarmis suyum gelicekmis yada cok tuvaletim gelmis gibi hissediyorum.
cok kilo almamissin ne guzel catlaginda olmamis cok sukur banada umut oldun papatyalp dan sonra :) bu kadar aci cekerken stres icindeyken boyle sevindirici seyler duymakta moral oluyor insana...bende surekli yagliyorum biliyorsun cok dikkqt ediyorum insallah olmaz senin gibi.dogumdan sonrada olacagini sanmam.bende oglumdan sonra o koca karnimla kesin bebek cikip karnim inince olur demistim ama olmadi.biz dikkat edelim yine olmaz insallah...bu arada insanlara ya cok fazla ikiz karni gormedikleri icin yada cok kilo almadigimiz icin kucuk geliyor karnimiz sanirim.bugun teyzeme kendimi zor tasiyorum dedimde kilo almamissin bile hic ,karninda kucuk nadil zor tasiyorsun kizim dedi.dedim teyze yasamayan anlayamaz,siz tek hamilelikle kiyasliyorsunuz ayni sey degil kesinlikle.5 kilo bile almis olsam karnimdaki agirlik beni cok yoruyor hareketlerimi kisitliyor.tek bebekte bile 9. ay o kadar zorken birde iki bebekle dusun iki ayri bebek,iki ayri plesenta ve su...bunlari hesap edemiyorlar sanirim...o yuzden ancak biz anlayabiliyoruz birbirimizi sadece....karnin kac cm olmus peki senin?en son benimkinden kucuktu benim 104 su an seninki 100 ise hakikaten kucukmus bebekleri nerende sakliyorsun diycem artik :)

Canim ben hasta bezi koymadim oglumdada gerek kalmamisti uzun gece orkidleri yeterli gelmisti bana.simdide inlardan fazlaca aldim cunku 5 gun kalicam hastanede sezeryan olursam ...

şimdi sen deyince ölçtüm 102 cm olmuş canım. valla neremde saklıyorum bilmem ama yakında ağzımdan burnumdan çıkabilirler o durumdayım.
dediğin gibi insanın en yakını bile olsa anlamıyor hep normal hamilelikle kıyaslıyorlar bir de onların son haftalarda çektiklerini biz çok önceki haftalarda çekmeye başladığımız için hamilelik süreci boyunca sıkıntı çekmiş oluyoruz sadece son bir iki ay değil.
bu arada bebekler kafalarını popolarını çıkarıyorlarya kafasını çıkarınca bazen hafif itiyorum geri giriyor içeri ama poposu kadar acıtan bir yeri yok sanırım bir de itince içeri de girmiyor bana mısın demiyor. karın yamuluyor bazen bir acayip şekil alıyor.... bir tanesinin poposu kaburgama dayalı iki haftadır orada sabit ve hiç geçmeyen bir acı var. bazen çok artıyor acısı geceleri uykum kaçıyor... ağrı kesici de almak istemiyorum sezeryana gireceğiz şimdi acı eşiğini değiştirir kötü etkiler falan diye. idare etmeye çalışıyorum...

melina1983 canim sen simdi doktoruna 37 de alin desen almazmi diyorsun? Ne inatciymis o da...
işte dedim geçen hafta önümüzdeki hafta için tarih verin diye adam allem etti kallem etti vermedi. bir de diyor ki benim için fark etmez alırım ama bebekler gelişiyor durumları iyi bilmem ne niye alalım. oram buram ağrıyor dayanamıyorum diyorum o normal bu normal diyor habire. bu hafta ne diyecek bilmiyorum ama artık umudum yok çok fazla açıkçası...

Bebekler gelismis zaten gelisecegi kadar.benim bir arkadasim tek bebegini 2.5 kilo dogurdu dusun gayatte saglikli.bu doktorlar bazen bebekleri dusunuyormus gibi yapip doguma izin vermeyerek aci cektirmekten zevk aliyorlar gibi geliyor bana artik...Bu arada benim haftamdayken seninkiler kac kiloydu hatirliyormusun?

Son düzenleme:
Ayni doluluk hissi bendede var iste. Iyice doldu icim yer kalmadi midem falan agzimdan cikicak artik diyorum esime bende of ne fena bisey...Allah yardimcimiz olsun valla.bide aynen dedigin gibi bizimki sadece son iki ayi zorluk veren bir hamilelik degil bastan sona her ani her ayi zor.dogumdan sonrasida zorluk aynen devam ediyor...ama guldurdun beni simdi poposunu nasil hissediyorsun kiz? :)

çok net hatırlamıyorum ama burada çıkan takvime yakın değerlerdi. bir ara ben rahatsızlandım yemeden içmeden kesildim o bir iki hafta etkiledi biraz bebeklerin gelişimini. duraklama oldu. ama sonra geri toparladılar.

ben kafası sanıyordum hep o bölgeye baskı yapanı çünkü ufak el ayak gibi bir şey değil. sonra ultrasona gidince gördüm ki poposuymuş meğer kafası aşağıda kalıyormuş bebeklerden soldaki. sağdaki o kadar rahatsız etmiyor her ne kadar ters de olsa konumu.

Arkadaşlar merhaba cantanıza neler koydunuz yazabilir misiniz?
Bebeklere 12 takim kiyafet( zibini tulumu beresi herseyi dahil) havlu,tarak,dis fircasi, 3 pijama takimi ikisi kisa kapri seklinde sifir kollu,5-6 ic camasiri,iki bebek battaniyesi (incelerden),emzik,fotograf makinasi,terlik,orkid.valize bakmadan yazdim simdilik aklima gelenler bunlar...

Teşekkür ederim cankm cevap verdiğin için, biberon mama bebek bezi filan koymamız gerekir mi?12 takım çok değil mi? Göbek bagı oldugu ıcın body gıyebilecekler mi? Zıbınlı takımlar mı koysak sadece?

Oldu canim.zaten rahim boyum kisalmisti.kasilmalarim cok oluyordu.10 hastanede yatmistim.2 gun olmustu cikali suyum geldi.dogumdsn 4-5gun once vajinamin ici agriyordu.gittikce artti agrisi.ozellikle tuvaletim varsa eger cok daha siddetli oluyordu agrim iki buklum tuvalete gidiyordum.buyuk ihtimal o agri acilmaydi bilmiyorum.ama hersry cok hizli oldu benim.

Bana da gebelik sekeri teshisi kondu. 50lik yuklemesi 198. Cikti.100luk yuklemem de 188 ve 217cikti once bir hafta diyetisyen diyet verdi yaptim ama dusme olmadi bu sonucumla dr yarin hastaneye yatmami istedi 2gun boyunca sekerimi olcup kontrol altina almak istediklerini yukselmeyi onlemek istediklerini soylediler. Ona gore insulin baslatabiliriz dedi.(

Canim ben 12 takim koydum cunku yurtdisindayim burda 5 gunden once hastaneden cikamiyoruz ...birde gun icinde kusuyorlar falan degistiriliyor haliyle..ben biberon ve bez koymadim burda hastanede hazir biberonlu mama ve bez veriyorlar cikana kadar orda bezlemek icin...ama Turkiyede durum farkli olabilir sen koy istersen...aslina bakarsan ben zibin diye yazdim ama bady koydum cunku burda zibin yok iki tane tr den gelme vardi onlari koydum ama buyuk ihtimalle badyleri giydirirler burda oglumada oyle yapmislardi.gobek bagi bezinin icinde kaliyor zaten ustteki ince yerinde sikinti olmuyor yani...birde ek olarak sampuan lifde koydum hastanede 5 gun kalacagim icin ilk dusumu orda alicam mecburen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…