2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

Hemde ne fena Allahim dusmanima vermesin 1 haftqdir gecem gunduzum karisti artik dayanacak gucum kalmadi..disim ortadan ikiye ayrildi bir taraf sallaniyor ,bisey yerken diger tarqflada yesem kirilan dis ikiye ayriliyor (
Canım geçmiş olsun Allah şifa versin.kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyordur.kan değerlerine bakıldı mi vitamin takviyesi alsan aslindaen azından diğer disler icin.zannedersem bişey olmuyor arkadaşım hamileyken dis tedavisi yaptırmışti.ama yine de dikkatli olmak gerek.iğne vurmadan çektir.morfinle.

kızlar ben tüp bebekle hamile kaldım.ikizlerim olacak inşallah.öğretmenim.eşimin işi dolayısıyla doğuda bir yerdeyim.transferden itibaren iki kez heyet raporu aldım.şimdilik çok sıkıntım yok çok şükür.daha önce sırtımdan ameliyat olduğum için sanırım onun etkisi de var ayakta kalınca belim ağrıyor bu günlerde.bir de biraz fazla hareket edince midem yine bulanmaya başlıyor.başta üçüzdü sonra rahim taşımaz diye birine redüksiyon yapıldı.şimdi ben bu haftaya kadar hep evimdeydim hep dinlendim.şubatta okula başlarsam ne olacak bilmiyorum.çok kararsızım.çevremdekiler o kadar emek verdin uğraştın heyet alabiliyorsan al riske atma diyor ama ben hala karar veremedim.branşçıyım ama 2.,3. ve 4 lere giriyorum malum bu sınıflar daha hareketli oturarak bir şey yapamıyorsun zaten.okula dolmuşla gidip geliyorum ancak inince bir yokuş çıkmak zorunda kalıyorum tedaviden önce bile bu yokuş beni o kadar yoruyordu ki şimdi durumum ne olacak bilmiyorum.şu anda benim yerime öğretmen görevlendirmişler dersler boş geçmiyor.ben şubatta başlasam sonra tekrar rapor alsam düzen yine bozulacak.bir de memurlar 10 yıla kadar 5 ay heyet alabiliyormuş.bu 5 ay neye göre hesaplanıyor.mesela ben bir 30 aldım bir de 40 aldım.tam gün olarak mı hesaplıycam yoksa kaç kez aldığımı mı sayıcam?kızlar tavsiyelerinizi ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın...

Bu haftalarda dis ve dis eti sorunları olabiliyormuş sanırım hepimiz ufak tefek dis sorunları yasıyoruz.
Benimde dis eti kanaması ve kaplama dışımın altındaki sızlıyor bu ara.

Canm bebeğin hayırlı olsun bende tüp bebekle haile kaldım burdaki çoğu kişi öyle hevimiz cok emek verdik muhakkak ama seni çok zorlayan bir durum yoksa bence bukadar üzerinde durup sürekli eve yatağa baglanda derim.bende memurum transferden sonra sadece 8 gün rapor aldım ve 7 gün falan yattim.sonucu ogrenene kadar sadece dikkat ettim.hatta dışarı çıkıp 1 2 saat gezdim evde sıkıntıdan patladım çünkü. Bide ikiz gebelikte 5 aydan sonra tehlikeye girebilir ve 30 gün aralıkta rapor verir demisti dOktar. Eğer 5 kez heyet raporu alınıyorsa sen 2 sini kullanmisin.bence riskli durumun olacak zamana sakla.o yokusu simdi cikamiyorsan son aylari dusun. genede sen bilirsin. Bide sene icinde en fazla 40 gube kadar rapor aliniyor ama heyetin sinirlamasi varmj bilmiyorum.Benim diyebileceklerim bu kadar umarım yardimci olmusumdur

çok sağol.ya ben de dıyorum baslıyayım sonra dıyorum baslamıyayım:) ne yapacagımı sasırdım.neyse su an dusunmekteyım hala:) sağol cevabın için.

sagol canim Allah razi olsun ..evet kalsiyum eksikliginden oldu cunku bulqntilardan hicbir sut urununu yiyemedim 2 aydir yedigim gibi perisan ediyor beni midemi eksitip defalarca kusturuyor..ne sut ne peynir nede yogurt elimi suremez oldum e bide tekde degil iki bebegin kemik gelisimi butun kalsiyumu benden cekiyorlar...insallah baska disime bisey olmaz bunla kalir arkadasin cekimmi yaptirmisti peki birde kac aylikti? Morfinsiz cekmez sanirsam dayanamam zaten bayilirim zaten lokal anestezi kana karismiyormus yani bebekler etkilenmiyor.tek stresim cekerken bayilmam insallah cunku en son 20 lik disim cekilirken bayilmistim

Merhaba, ben de tüp bebekle ikizlere hamileyim ve 41 yaşındayım. Lisede öğretmenim, seninkiler gibi hareketli değiller tabi. Transfer sonrası bir hafta raporluydum, sonra işe başladım. 13. haftada yorgunluktan kanama oluştu, bir hafta yine rapor kullandım.
Sonuçta rapor senin ne kadar kendini iyi hissetmenle ve bebeklerin durumuyla ilgili bir durum. Çok çabuk yoruluyorum , yürürken filan ama dinlenip devam ediyorum ve yavaş yürüyorum. Evde çok sıkılıyorum zaten.
Dönem arasında sınıf bırakmak pek güzel değil bence. İkinci döneme başlamayı düşünmüyorum ben. gerçi senden öndeyim zaten. Rapor hakkını sonuna kadar tabi akıllıca kullan bence. Ücretsiz izin hakkın var mı bilmiyorum o da güzel bir seçenek çok zorda kalınırsa. Üçüncü aydan sonra kesinlikle çok rahatlıyorsun, bütün belirtiler geçiyor ayrıca.

Ben zaten su an raporluyum yilbasinda rapor hakkimiz sifirlandigi icin su an sadece ocak ayi icin heyet raporu almis oluorum.yani heyetten bir ayim gitti.5ay alinabiliomus sanirim.ikinci donem baslarsam 14.hafta dolunca baslamis oluorum senin dedigine gore biraz daha rahatliycam sanirim.olmazsa uc hafta calisip durumuma gore martta yine heyet alirim.zaten marttan itibaren heyet alabilirsem mart nisan mayis uc ay ocaktan da bir ayim var kullanilmis 4ay heyet almis oluorum.ama dogum yaza denk gelicek izin kullanamicam.bebegin dogdugu tarihten itibaren ucretsiz izin almak zorunlu mu peki temmuzda dogsa ucretsiz iznim temmuzda mi basliycak yoksa bi sekilde eylulde baslatabilir miyim?

Kizlar ayin 20sinde kontrolum var daha onceki kontrolumde dr hic kiloma tansiyonuma hic bi seye bakmadi ama sanirim artik bu sefer bi seylere bakar.ikili uclu tarama zaten cogu dr yapmiyormus.ense kalinligina bakiliyormus.nasil bakiliyor buna onceki ultrason kontrolleri gibi mi hemen olculebilio mu? bir de ayrintili ultrason diye duyuyorum o nedir? her hamileye yapiliyor mu o da? kusura bakmayin hic bilgim yok boyle seyler hakkinda.yeni yeni ogrenmeye calisiyorum.bu arada dr gittigimde 12.hafta dolmuş olacak.

Ben bu hafta gittim en son 7. hafta gitmiştim dr benimde hiç kiloma tansiyonuma bakmadı.Birde 7 haftalıkken tek görünüyodu bebeğim bu hafta ikiz olduğunu öğrendik.3 hafta sonra tekrar gidicez. Detaylı ultrason 20.haftada oluyormuş ikili testi banada yapmadı yapılmıyor dedi zaten herkes inanmayın diyor %10 luk doğruluk payı var diyorlar Allahım yardımcımız olsun sag sağlim alırız inşallah kucağımıza bebişlerimizi

Ücretsiz izni istediğin zaman alabilirsin. Doğum zaten yaz tatiline geliyorsa izin kullanmazsın. doğumdan sonra 8 hafta izin hakkın var. Eylülde ücretsiz izin alırsın istersen.
bir de ikiz gebeliklerde doğum öncesi 8 değil 10 hafta erken başlıyor izin. Bugün kontrolüm vardı. 30. haftada resmen izne ayrılabilirsiniz dedi. Zaten 27. haftada rahatsızlıklar başlıyor, dedi. Bakalım göreceğiz.

12. ile 14. hafta arası ayrıntılı ultrasona gitmiştik. 21. hafta tekrar gideceğiz. Perinatolog adı verilen bir uzmana gittik. Doçentti doktor ve ayrıntılı bir cihazı var. Dört boyutlu ve renkli bir ultrason kontrolü yapıyor.
Ense kalınlığı gibi ölçümleri kendi doktorun da ultrasonla hemen yapıyor. Testler yerine ayrıntılı ultrasona gidiyorsun işte o da dört boyutlu. En ufak ayrıntıya kadar görüyorlar cinsiyet dahil :)

Bu haftalarda dis ve dis eti sorunları olabiliyormuş sanırım hepimiz ufak tefek dis sorunları yasıyoruz.
Benimde dis eti kanaması ve kaplama dışımın altındaki sızlıyor bu ara.
Benimde köprü var,altındakiler sızlamaya başladı

Birde ben balık yiyemiyorum benim gibi yemeyen var mı çok lazım biliyorum ama sevmiyorum midem almıyor

Allah sabir guc kuvvet versin canim.insallah doktorun bir an once caresine bakar.
Sagol canim gittim disciye kirilan ve sallanan tarafi cekti koklere bisey olmamis neyseki kaplama yapilacak martta...simdide cekildigi icin agri var baya ama en azindan sirekli ikiye ayrilmiyor...cok sukur insallah yarin agri tamamen gecer apse baslangici vardi o da iner insallah...Bu hamileligimde basima gelmeyen kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…