2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

benim de başta ikinciyi görmemişlerdi. ama değerlerim çok yüksekti. tekli de olabilir tabi. sağlıkla büyüsün de canım tekse de çiftse de...

Ben de dün doktordaydim.
Bebeklerim ikisi de erkek.

Tüm gelişimleri cok sukur ki iyi.
Ama iki uç gündür ben hiç iyi değilim bir ay önceki kontrolde kan Demir değerlerim cok iyiydi ilaç bile vermemişti. Ama şimdi kansizlik ve Demir sinirdaymis. Oysa aynı sekilde besleniyorum ama bebekler bitirdi sanırım.
Demir hapı kalsiyum vitamin magnezyum verdi.

Kolumu kaldıracak Halim yok.
Midem ve barsaklarim sanki tıka basa dolu hiç bir şey yemek istemiyorum yiyince kusmak hissi geliyor ilk haftalar olmadı ama şimdi midem rahatsız kusmuyorum ama rahatsız. Birde yüzümde nokta nokta kırmızılar oldu claxene den mı diye düşündüm ama hemotologa gittim tansiyon olabilir dedi.tansiyonumuzu sürekli kontrol altında tutmaliymisiz. Birde avuçlarım ayaklarım hep yanıyor.. Birde kasıklarımda sanki hep hafif bir adet ağrısı..
Sizde de var mı yada oldumu bunlar arkadaslar???

Bu arada bence alışverişi biran evvel bitirmeliyiz çünkü hem sıcaklar başlıcak hem agirlastikca gezmek cok zor olacak gibi.
Bir iki mağaza gezdim dün arabaya yürüyecek Halim kalmadı ..
Park yataklara baktım katlayıp heryere goturulebilir cok güzel en az uç ay iki bebek yanyana cok rahat yatabilir gibi.
Sonra bı tane daha alınır ben oda yapmak istemiyorum ılerde kendileri secsinler istiyorum. Odalar arası ve seyahatte taşınabilir olsun istiyorum heryerde kendi yatağında yatsınlar istiyorum. Sanırım secimim güzel bir park yatak olacak.

Mide ve bagirsak olayi bende de ayni.dogru duzgun birsey yiyemiyorum.yemek icin zorlarsamda yemekten sonra agzima geliyor yediklerim.kusmuyorum ama sanki egilsem cikacak o kadar agzimda.bu reflu sanirim.mide bulantisi cekenler kusanlar yiyemiyor birsey bende bundan oturu surekli zorlaya zorlaya birseyler yiyiyorum.su bile icsem sisiyorum agzima geliyor.ayrica yanaklarimda da kirmizi kabarti gibi noktalar var benim de.ikisini de doktoruma sordum hamilelikte salgilanan hormonlarin mideye ve cilde etkisi diyor.alisveris olayinda bende ayni fikirdeyim bir iki magazada benim pilim bitiyor.dun ciktim.bugun baldirlarim kramp girmis gibi agriyor.

Mrb bayanlar dun bende kendim icin alisveris yaprim logusa pijamalari ve geceliklerii 3 tane aldim bir tane daha alicam biticek

Kizlaaarrr herkesin gobusu ciktimi bakalim ? :) gobuslerimizin fotolarini koyalimmi ne dersiniz?

sen de bendensin desene oğlan annesi :)
demir değerim benim de sınırda ama demir hapı almaya başladığımda direkt kusmaya başladığım için doktor şimdilik keselim birkaç hafta sonra kan değerlerine bakalım ona göre başlarız olmadı dedi. ama her halükarda takviye gerekiyor. demir içeren şeyler yemeye çalış. ciğerlerde yeşil yapraklılarda falan var. internete yaz çıkar.
o yüzdeki kızarıklıklar bende de oldu. yani çok belli olmuyor ama ben çok açık tenli olduğumdan kendim fark edebiliyorum. doktor normal dedi. hamilelikten dedi. hamilelik sonrası geçedebilir kaladabilir dedi. istersen dermatoloğa git kapatıcı birtakım bakım önerileri versin dedi ama ben istemedim. idare ediyorum şimdilik. ama dışarı falan çıkarken mutlaka güneş koruyuculu krem sür. bir de günlük cilt bakımını mutlaka yap. nemlendiricini falan sür. en azından daha fazlasına karşı kendini korumuş olursun.
alışverişi çok sona bırakmamak gerek haklısın. ben ilk üç ay yattım. sonra yavaş yavaş kendime geldim. bu ara mecalim varken yapıyorum alışverişleri. ilerleyen dönemde ne durumda olacağımı Allah bilir. sen de yavaştan başlayıp 20li haftalarında tamamlarsan iyi olur.

Mrb bayanlar dun bende kendim icin alisveris yaprim logusa pijamalari ve geceliklerii 3 tane aldim bir tane daha alicam biticek
ya onu benim de yapmam gerek ama o zaman ne büyüklükte olacağımı kestiremiyorum hangi beden alayım bilemiyorum. sen nasıl aldın ki tahmini mi?

Evet koyalim :) aksam
Esim
Gelsin cekip koyalim, ben daha 11. Haftadayim ama 5 aylik gibi.. 9. Ayda ne olacak hic bilmiyorum..
sorma benimde aksamlari 6 aylik gibi oluyor su da icsem acayip siskinlik yapiyor...9.aya gelebilirmiyiz bilmem ikizlerde erken dogum riski varya...ama ben 7.aydan sonrasindan coook cok korkuyorum...

sorma benimde aksamlari 6 aylik gibi oluyor su da icsem acayip siskinlik yapiyor...9.aya gelebilirmiyiz bilmem ikizlerde erken dogum riski varya...ama ben 7.aydan sonrasindan coook cok korkuyorum...
Doktorum dogumu 37. Hafta planliyor umarim 37 yi gorebilirim :) bakalim ne zaman dogum
Yapacagiz, en korktugum sey erken dogum yapmak.. Umarim olmaz.

Doktorum dogumu 37. Hafta planliyor umarim 37 yi gorebilirim :) bakalim ne zaman dogum
Yapacagiz, en korktugum sey erken dogum yapmak.. Umarim olmaz.
32.haftadan sonra icim biraz rahat eder oncesi olmasinda ...ben cok gec olmasindanda korkuyorum 39-40 hafta gibi...tasiyamam gibi geliyor,kucuk bir oglum var onla hic ilgilenemem perisan olur cocuk...Allahim hayirli zamanda dogum nasip etsin insallah...

Amin.. Annem bana ve ikizime 9. Ayda dogum yapmis bizden 20 ay buyuk abimde var:) cok zorlanmis.. Nur icinde yatsin canim annem, simdi onu cok daha iyi anliyorum.anne olmak
Hamilelikle basliyor ve cok zor.
Benim hedefim 37. Umarim 37 yi gorebilirim.
Kuveze girmelerinden korkuyorum.
Bakalim kaci gorebilecegiz.

kuvoze girmelerinden bircok kisi cok korkuyor cok kucuk dogmalari iyi degil tabi ama kuvozun ne gibi kotu bir yani varki orda daha iyi bakiliyor diye biliyorum..cokda arastirmadim gerci ama hayatta kalabilmeleri icin kuvoz sart...

kuvoze girmelerinden bircok kisi cok korkuyor cok kucuk dogmalari iyi degil tabi ama kuvozun ne gibi kotu bir yani varki orda daha iyi bakiliyor diye biliyorum..cokda arastirmadim gerci ama hayatta kalabilmeleri icin kuvoz sart...
Benden ayri kalmalarini istemiyorum, dogar dogmaz anneleri ile yakin temasta olan (annelerinim kucagina kalp sesisini duymasi, sicakligini hissetmesi) bebeklerin cok daha zeki, yaratici ve kendine guveni oldugu kanitlanmis. Bir diger yonu ise maddi tabiki. Benim
Dogum yapacagim hastanede tek bebegin 10 gunluk kuvez masrafi 20 bin civarinda. Devlet
Hastanelerinde zaten yer de yok. Her yonden kotu yani..
Tabiki bebekler erken dogar ve kuveze ihtiyaclari olursa gozum gormez, gelismeleri icin kuvezdze ne kadarsa kalacaklar.
Temennim buna ihtiyacimiz kalmamasi

Benden ayri kalmalarini istemiyorum, dogar dogmaz anneleri ile yakin temasta olan (annelerinim kucagina kalp sesisini duymasi, sicakligini hissetmesi) bebeklerin cok daha zeki, yaratici ve kendine guveni oldugu kanitlanmis. Bir diger yonu ise maddi tabiki. Benim
Dogum yapacagim hastanede tek bebegin 10 gunluk kuvez masrafi 20 bin civarinda. Devlet
Hastanelerinde zaten yer de yok. Her yonden kotu yani..
Tabiki bebekler erken dogar ve kuveze ihtiyaclari olursa gozum gormez, gelismeleri icin kuvezdze ne kadarsa kalacaklar.
Temennim buna ihtiyacimiz kalmamasi

Temmuz2015 canim bildigim kadariyla ozel hastanelerde de artik yeni dogan ve kuveze giren bebeklerin masraflari tamamen devlet tarafindan karsilaniyor ve ucretsiz. Bende senin gibi biliyordum ama arkadaslarimin bebekleri ilk dogduklari anda kuveze girdi ve cikana kadarki butun masraflari devlet tarafindan karsilandi. Bunun icin bes kurus para odemediler. Yeni yasaya gore boyle artik sanirim. Hastaneden eve geldikten sonra tekrar kuveze ihtiyac olursa o zaman paraliymis dediler. Bi arastir istersen canim onemli bi konu bence. Bende tekrar bi arastiricam. O yuzden dogum yapilacak olan hastanede yenidogan yogun bakim unitesinin olmasi cok onemli.

cok sacma zaten tabiki devlet karsilamali...az bir para degilki yazik gunah parasi olmayanin bebeginin yasamaya hakki yokmu yani sacmalik...

Ben de özele gidiyorum normalde küveze yoğun bakıma günlüğü 1000 tl gibi bir şey alıyorlarmış otel ücreti gibi ama devlet zorunluluk getirdiği için yeni doğana ücretsiz bakmak zorunda. İlaç parası ve fark gibi bir şey çıkıyor o da haftalık bebek başı 1000 tl ye geliyor. Sen bence hem doktorunla hem de hastanenin muhasebesi ile bir Konuş bu konu ile ilgili.

Eger devlet karsiliyorsa super tabi. Haftalik 1000 tl cok onemli degil verilir birsekilde. Hastaneye sorayim bakalim.
Devletin karsilamadigi o kadar cok sey var ki.. Annem kanserdi sozde devlet karsiliyor diyorlar ya her tedavide en az 100 tl oduyorduk. Vefat etmeden once hastanede kaldi, otel parasi gibi
Para odedik.
Benim bir ilacim var, ilaci icmezsem 3 gunden fazla yasamam, cok degil ama aylik 60 tl tutuyor ve devlet karsilamiyor. Bu 60 tlyi karsilayamayacak bir suru insan var.
Neyse.. Saglik sektoru gittikce kotulesirken bu kuvez isini acik acik konusmak gerek.

Gunaydin bizde hastaneyle gecen ay fiyat konustuk kuveze girer ler se diye onunda fiyatini sorduk kuvezde ucret almiyoruz dedi.ozel hastane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…