2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

Arada 3 ayım var yani zaten sonra işi bırakcam :) o arada alışverişi yapim bari..
Evet canım 12. Haftayı atlat şöyle 16-20. Haftalarda ufak alışverişlere başla 20lerde de bitir. Benim ilk üç ayım çok kötü geçtiğinden ta en başından işi bıraktım zaten. Bu ara daha iyiyim ama bu sefer de karnım şişip çeşitli zorluklar olmaya başladı. Birkaç haftaya her şeyi bitirip sonra da gelmelerini beklemeyi planlıyorum bakalım bir mani olmazsa...

Hurafe diyen doktor da bir ilginçmiş. Her kadının bünyesi farklı belki arkadaşının hiçbir tehdit oluşturacak durumu yoktu. Bir başkasının düşük tehdidi olabilir vajinal zorlama yapmamak lazım darda kalmadıkça. Ben şimdiye kadar 4-5 tane ayrı doktora gittim hepsi de iyi hocalar hepsinin de dediği bu yönde.

Valla bilemem canım bir doçent ve bir profesörden duydugum bu o yüzden ben inandım korkmuyorum..sonuçra rahim agzını ölçmenin yolu da bu...çok korkan baktırmasın tabi ki etkileniyosa..ama ben mecburum..

Evet son aylar mecbur evde geçicek peki s3n hiç rahim boynunu ölçtürdün mü

Evet son aylar mecbur evde geçicek peki s3n hiç rahim boynunu ölçtürdün mü
Hayır ölçtürmedim hamilelik öncesi çeşitli filmler çekmişlerdi ayrıntılı ilaçlı ultrasona falan girdim. Onlar da çok ağır işlemler zaten. Anesteziye Yapılıyor çok Ağrılı falan. Ama ayrıca bir rahim ölçtürmeye gerek duyulmadı.

Jinekoloji ve gebelik sitesinde soyle yaziyor:

Hamilelikte serviks uzunluğu ne kadar olmalıdır?
Serviks uzunluğu 14-28 hafta arasında nispeten sabit seyrederken 28-32 hafta arasında giderek kısalır.
Servikal uzunluğun parite, ırk, anne kilosu gibi faktörlerden etkilenmediği bildirilmiştir (kaynak).
25 mm (2.5 cm) (10. persentil) altındaki servikal uzunluk preterm doğum riski ile ilişkilidir. Yapılan bir araştırmada 24. haftada servikal uzunluk ölçümü yapılan gebelerden uzunluk 25 mm altında olanların yüzde 18'inin, uzunluk 13 mm (1. persentil) altında olanların yüzde 50'sinin 35 haftadan önce doğum yaptığı tespit edilmiştir (kaynak).
Serviks boyu kısaldıkça erken doğum riski artar. Özellikle 24. gebelik haftasından önce kısa serviks boyu saptandığında risk en fazladır. Kısa serviks uzunluğu ve erken doğum arasındaki ilişki 24. gebelik haftasından önce daha kuvvetlidir.

kızlar moralim çok bozuk keseler var ama bebekler gözükmüyor .ne olur cevap yazın kaçıncı haftada gördünüz bebeklerinizi

Boyayı aldım ama henüz boyatmadim.
Karar veremiyorum korkuyorum bisey olursa diye ..
Gerçi hamileyken boyayan hatta hergün boyanın icinde olan kuaför arkadasım var cocuğu gayet saglikli hemde sıradan boyalara boyadı.

Ben amonyaksiz parabensiz color soin diye bir marka aldım ama yinede bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…