Canım hemşireler vururken dikkat etmişsindir tvlerde filan iğnenin ucuna doğru tık tık vururlar. Zaten sen vurdukca o kabarcık ve yukarıdaki su asağı ınıyor ıyıce su inene kadar vuruyorsun. Sonra o havayı dısarıya veriyorsun dikkat et ama sıvıyı dışarıya verme. Anlatabıldım mı acaba:sbende clexan 0,4 kullanıyorum hazır iğne,birde toz su karıştırdığım var menagon,şırınganın içi kabarcık oluyo hava dediğiniz o mu?nasıl alınıyor havası bunların ?
Tesekkürler canım yağlara başlicam..Canım sağol. Son zamanlar olunca çok dikkat ediyorsun haliyle. 37 leri görürüz inşallah. Çatlağım hiç olmadı. Ama aktardan çatlak yağı alıp sabah kalktığımda, duş sonraları, kaşındıkça, yatarken sürekli kullandım. 6. çatlak yağımı bitirmek üzereyim. 1.hamileliğimde de çatlağım olmamıştı. O zaman da kakao yağı kullanmıştım. 15 haftalıkken mesela başlayabilirsin sen de ama karnın çıkmaya başladıysa da öncesinde başlayabilirsin. Çalışıyorum öğretmenim ben. Bugün iş göremez raporumu aldım. Ama 15 tatil ve öncesinde de kar tatilleriyle çok rahat geçti şansımdan....
o gün keselerin içi boş derken o kadar stres yaptımki kanamam oldu o akşam . cuma gecesinden beri hastanede yatıyorum bu akşam çıktım ..boş boşuna kendimi ve bebişleri üzmüşüm kanamam öyle geldiki kesin düşük yapıyorum dedim çok şükür iki bebeğide gördük birini kalp atışı var diğerini göremedik henüz doktor erken dedi bir hafta sonra cağırdıcanm moralini bozma bendeilk basta kese görünmüştü bebek yoktu hemde altta bakıldığı halde bos gebelik dediler.sonra 7 haftada 2 kese 2 bebek oluverdiler hamilelik her dönem stresli basta kese var bebek nerde diye stres sonra kalp atısı duyulcakmı stres sonra 2li test stres ben daha bu asamada lduğum için bu stresleri yasayabildim ilerleyen zamanlarda kimbilir ne stresler olacak
dr bana sırt üstü yatmayı yasakladı sana dr bişey demedımı?Ya öyle bişey ki sabah kalktığımda heleki sırt üstü yatıyosam nerde bu kuzucuklarım diyorum korkuyorum valla
Geçmiş olsun canım. Bak bebeklerini de kendini de üzdüğüne değmemiş. Sürekli dinlen sen yıpranmışsındır haliyle. Bulantı iyidir aslında gebeliğin oluştuğunun ve ilerlediğinin kanıtıdır. Ama ağır geçiriyorsun anladığım kadarıyla. Hastanede muayene olurken geçen hafta bir bayanla tanıştım o da çok ağır atlatıyormuş bulantıları serum bağlıydı. Geçmiş olsun yeniden....o gün keselerin içi boş derken o kadar stres yaptımki kanamam oldu o akşam . cuma gecesinden beri hastanede yatıyorum bu akşam çıktım ..boş boşuna kendimi ve bebişleri üzmüşüm kanamam öyle geldiki kesin düşük yapıyorum dedim çok şükür iki bebeğide gördük birini kalp atışı var diğerini göremedik henüz doktor erken dedi bir hafta sonra cağırdı
bel ağrım o kadar çokki kopacak gibi sizinde oldumu geçiyormu sonra ilk haftalar normal mi acaba yoksa gittikçe artacakmı
mide bulantımhat safhada ilaç serum bir saate kadar fayda ediyor sonra kaldığı yerden devam şimdiden illallah etim bu kusmalara
evet boşu boşuna üzmüşüm geröçekten internetten araştırdıkça moralim bozuldu yok boş gebelik yok bilmem ne ayy ...Geçmiş olsun canım. Bak bebeklerini de kendini de üzdüğüne değmemiş. Sürekli dinlen sen yıpranmışsındır haliyle. Bulantı iyidir aslında gebeliğin oluştuğunun ve ilerlediğinin kanıtıdır. Ama ağır geçiriyorsun anladığım kadarıyla. Hastanede muayene olurken geçen hafta bir bayanla tanıştım o da çok ağır atlatıyormuş bulantıları serum bağlıydı. Geçmiş olsun yeniden....
Yok canım dr bişey demedi, sol tarafımda yata yata ezilmiş gibi acıyo bazen bende fazla olmamak kaydıyla sırtüstü yatıyorumdr bana sırt üstü yatmayı yasakladı sana dr bişey demedımı?
bende yan yatınca kollarım uyusuyor dıger tarafa dönuyorum o kolumda uyusuyo daha 3 ayım var uykusuz geceler benı beklıyor :)Yok canım dr bişey demedi, sol tarafımda yata yata ezilmiş gibi acıyo bazen bende fazla olmamak kaydıyla sırtüstü yatıyorum
Sağ tarafa yatmayın denildiğini duydumda sırt üstü duymamıştım, neyse inşallah sağlıklı bir gebelik ve sorunsuz bir doğum geçiririzbende yan yatınca kollarım uyusuyor dıger tarafa dönuyorum o kolumda uyusuyo daha 3 ayım var uykusuz geceler benı beklıyor :)
Gecmis olsun canim bebeklerini gormene cok sevindim artik kendini uzmek yok,bel agrilari normal rahim buyuyor ben agrim oldukca dinleniyordum geciyordu bulantilarin asiriysa dr a danis tabiki.kolay gelsin canim mumkun oldugunca dinlen uzan.o gün keselerin içi boş derken o kadar stres yaptımki kanamam oldu o akşam . cuma gecesinden beri hastanede yatıyorum bu akşam çıktım ..boş boşuna kendimi ve bebişleri üzmüşüm kanamam öyle geldiki kesin düşük yapıyorum dedim çok şükür iki bebeğide gördük birini kalp atışı var diğerini göremedik henüz doktor erken dedi bir hafta sonra cağırdı
bel ağrım o kadar çokki kopacak gibi sizinde oldumu geçiyormu sonra ilk haftalar normal mi acaba yoksa gittikçe artacakmı
mide bulantımhat safhada ilaç serum bir saate kadar fayda ediyor sonra kaldığı yerden devam şimdiden illallah etim bu kusmalara
canım cok geçmiş olsun benim kanamam olmadı ancak transferden sonra 1 hafta cok kötü agrım oldu hatta bitanesinde bayılcak gibi oldum yere düştüm bembeyaz suratımla herkes korktu.kesinlikle yerleşmedi dedim agladım agrıdan kaç kez oldu hemde ama kanamam olmadı.böbrek agrım oldu hastanede yattım 1 gece alttan baktılar kese bos dediler ama gebeydim umudum hep vardı hiç umutsuz olmadım hatta bigün dedimki ne agrım olursa olsun sizin için sabretcem böbrek agrısı cekenler iyi bilir yerlere yatırır o agrı ben sadece agladım agrıdan iki büklüm oldum ama gık diyemedim.inan sabret hersey geciyo sakın üzülme.bende tas var ne olcagıda belli değil.doktor üzülme gerekirse tasla idrar kanalını ayırcak stand takarız dedi.üzme üzülme tek onları düşün.o gün keselerin içi boş derken o kadar stres yaptımki kanamam oldu o akşam . cuma gecesinden beri hastanede yatıyorum bu akşam çıktım ..boş boşuna kendimi ve bebişleri üzmüşüm kanamam öyle geldiki kesin düşük yapıyorum dedim çok şükür iki bebeğide gördük birini kalp atışı var diğerini göremedik henüz doktor erken dedi bir hafta sonra cağırdı
Canım stres yapma olacagına varıyo her şey..o gün keselerin içi boş derken o kadar stres yaptımki kanamam oldu o akşam . cuma gecesinden beri hastanede yatıyorum bu akşam çıktım ..boş boşuna kendimi ve bebişleri üzmüşüm kanamam öyle geldiki kesin düşük yapıyorum dedim çok şükür iki bebeğide gördük birini kalp atışı var diğerini göremedik henüz doktor erken dedi bir hafta sonra cağırdı
Hayırlı olsun canım oğluşların :) Ben 10. haftamdan beri kan ilacı kullanıyorum çünkü demir eksikliği çıktı,halbuki hergün pekmez,bal yerim protein ağırlıklı beslenirim ama benim bebişler erken tükettiler beni sanırım :) O kırmızlar benim göbek bölgemde çıktı clexaneden olduğunu sanmıyorum ama tansiyonumda normal.Birde ilginç yanı o kırmızılıkların içinden tüy çıkıyor ve karnım çok kıllandıBen de dün doktordaydim.
Bebeklerim ikisi de erkek.
Tüm gelişimleri cok sukur ki iyi.
Ama iki uç gündür ben hiç iyi değilim bir ay önceki kontrolde kan Demir değerlerim cok iyiydi ilaç bile vermemişti. Ama şimdi kansizlik ve Demir sinirdaymis. Oysa aynı sekilde besleniyorum ama bebekler bitirdi sanırım.
Demir hapı kalsiyum vitamin magnezyum verdi.
Kolumu kaldıracak Halim yok.
Midem ve barsaklarim sanki tıka basa dolu hiç bir şey yemek istemiyorum yiyince kusmak hissi geliyor ilk haftalar olmadı ama şimdi midem rahatsız kusmuyorum ama rahatsız. Birde yüzümde nokta nokta kırmızılar oldu claxene den mı diye düşündüm ama hemotologa gittim tansiyon olabilir dedi.tansiyonumuzu sürekli kontrol altında tutmaliymisiz. Birde avuçlarım ayaklarım hep yanıyor.. Birde kasıklarımda sanki hep hafif bir adet ağrısı..
Sizde de var mı yada oldumu bunlar arkadaslar???
Bu arada bence alışverişi biran evvel bitirmeliyiz çünkü hem sıcaklar başlıcak hem agirlastikca gezmek cok zor olacak gibi.
Bir iki mağaza gezdim dün arabaya yürüyecek Halim kalmadı ..
Park yataklara baktım katlayıp heryere goturulebilir cok güzel en az uç ay iki bebek yanyana cok rahat yatabilir gibi.
Sonra bı tane daha alınır ben oda yapmak istemiyorum ılerde kendileri secsinler istiyorum. Odalar arası ve seyahatte taşınabilir olsun istiyorum heryerde kendi yatağında yatsınlar istiyorum. Sanırım secimim güzel bir park yatak olacak.
Benim doktorumda 37. haftanda alacağız bebişleri dedi.İnşaAllah 37. haftamızı görebiliriz.Amin.. Annem bana ve ikizime 9. Ayda dogum yapmis bizden 20 ay buyuk abimde var:) cok zorlanmis.. Nur icinde yatsin canim annem, simdi onu cok daha iyi anliyorum.anne olmak
Hamilelikle basliyor ve cok zor.
Benim hedefim 37. Umarim 37 yi gorebilirim.
Kuveze girmelerinden korkuyorum.
Bakalim kaci gorebilecegiz.
Bende bu şekilde biliyorum.Özellerde de yenidoğan küvez masrafları devlet tarafından karşılanıyor.Yinede hastanelerimizle bir konuşalım.Benden ayri kalmalarini istemiyorum, dogar dogmaz anneleri ile yakin temasta olan (annelerinim kucagina kalp sesisini duymasi, sicakligini hissetmesi) bebeklerin cok daha zeki, yaratici ve kendine guveni oldugu kanitlanmis. Bir diger yonu ise maddi tabiki. Benim
Dogum yapacagim hastanede tek bebegin 10 gunluk kuvez masrafi 20 bin civarinda. Devlet
Hastanelerinde zaten yer de yok. Her yonden kotu yani..
Tabiki bebekler erken dogar ve kuveze ihtiyaclari olursa gozum gormez, gelismeleri icin kuvezdze ne kadarsa kalacaklar.
Temennim buna ihtiyacimiz kalmamasi
@Temmuz2015 canim bildigim kadariyla ozel hastanelerde de artik yeni dogan ve kuveze giren bebeklerin masraflari tamamen devlet tarafindan karsilaniyor ve ucretsiz. Bende senin gibi biliyordum ama arkadaslarimin bebekleri ilk dogduklari anda kuveze girdi ve cikana kadarki butun masraflari devlet tarafindan karsilandi. Bunun icin bes kurus para odemediler. Yeni yasaya gore boyle artik sanirim. Hastaneden eve geldikten sonra tekrar kuveze ihtiyac olursa o zaman paraliymis dediler. Bi arastir istersen canim onemli bi konu bence. Bende tekrar bi arastiricam. O yuzden dogum yapilacak olan hastanede yenidogan yogun bakim unitesinin olmasi cok onemli.
Artık özel hastanelerde de küvez masraflarını devlet karşılıyor diye biliyorum.Hastanelerimizle konuşup bilgi alalım bu konuda.Eger devlet karsiliyorsa super tabi. Haftalik 1000 tl cok onemli degil verilir birsekilde. Hastaneye sorayim bakalim.
Devletin karsilamadigi o kadar cok sey var ki.. Annem kanserdi sozde devlet karsiliyor diyorlar ya her tedavide en az 100 tl oduyorduk. Vefat etmeden once hastanede kaldi, otel parasi gibi
Para odedik.
Benim bir ilacim var, ilaci icmezsem 3 gunden fazla yasamam, cok degil ama aylik 60 tl tutuyor ve devlet karsilamiyor. Bu 60 tlyi karsilayamayacak bir suru insan var.
Neyse.. Saglik sektoru gittikce kotulesirken bu kuvez isini acik acik konusmak gerek.
Canım alttan muayene eğer kanaman yoksa bakılıyor.18. hafta gibi rahim ağzı açıklığımız ölçülecek alttan bakılmadanda ölçülmez e ne olacak o zaman?Hurafe diyen doktor da bir ilginçmiş. Her kadının bünyesi farklı belki arkadaşının hiçbir tehdit oluşturacak durumu yoktu. Bir başkasının düşük tehdidi olabilir vajinal zorlama yapmamak lazım darda kalmadıkça. Ben şimdiye kadar 4-5 tane ayrı doktora gittim hepsi de iyi hocalar hepsinin de dediği bu yönde.
Canm benimde karnımda killanma var ya.hemde çok.ilaçlar mi yaptı bilmiyorumHayırlı olsun canım oğluşların :) Ben 10. haftamdan beri kan ilacı kullanıyorum çünkü demir eksikliği çıktı,halbuki hergün pekmez,bal yerim protein ağırlıklı beslenirim ama benim bebişler erken tükettiler beni sanırım :) O kırmızlar benim göbek bölgemde çıktı clexaneden olduğunu sanmıyorum ama tansiyonumda normal.Birde ilginç yanı o kırmızılıkların içinden tüy çıkıyor ve karnım çok kıllandı
Benim bebişler cinsiyetlerini göstermiyorlar.Ya bacaklarını kapatıyorlar ya da arkalarını dönüyorlar.18inde ayrıntılı ultrason randevum var inşaAllah orda öğrenirim çünkü alışveriş konusunda sana katılıyorum.Şimdiden başlamalıyız sıcaklarda o ağırlaşmış vücutlarımızla çok zor olur.
Hayırlı olsun canım sürpriz yapmış 2. kuzu :) Benimde 18inde detyalı ultrason randevum var.Şimdiye kadar göstermediler cinsiyetlerini,inşaAllah orada öğrenirim.Gunaydin hayirli pazarlar arkadaslar dun yazamadim. Ultrason cok guzel gecti hicbir sorun yok dedi radyoloji uzmani cok sukur.ama dr ikiside erkek dedi.biz biri kiz diye pembede almistik tabiyki ogluslarima giydiremiycem yenilerine saglik.2 erkek geliyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?