Oyle soyleyenlere bende kiziyorum.Kremlenerek bebeklerin sagligini tehlikeye mi atiyoruz sanki.Anne oluyoruz diye kendimizden vazgecmememiz gerekiyor.Allah'in bize emanet ettigi bu bedene en guzel sekilde bakmaliyiz.Canim ben her aksam yatarken yaglaniyorum.Zeytinyagi suruyorum doktorumun tavsiyesiyle.Kizlar catlaklari onlemek icin gunde kac kez yaglanip kremleniyorsunuz??
Su son zamanlarda birkac kisiye sordugumda dogum yapmis karni catlamis berbat bir hal aldigini soyleyip kendi icin uzuldugu halde ben onlem icin neler yapabilecegimi sordugumda "amaaaan bebekler saglikli olsunda catlarsa catlasin"" birak canim catlasin yeterki bebekler buyusun " diyenlere cok kizmaya basladim....
elbette bizimde onceligimiz bebeklerimizin saglikli olmasi ve zamaninda dogmasi ama onlem almak o hale gelmek istememek brnim en dogal hakkim...insanlar kendilerine olan seyin baskalarinada olmasini istiyor ben bunu anladim artik !!!
O potansiyeldeki cocuklarin dusunme sandalyesinde akilli uslu oturacaklarini dusunuyor musunay valla benim oğlanlar öyle olursa direkt düşünme sandalyesine gönderirim herhalde :))) ben hadi neyse de eşim çıldırabilir :))))
şaka yaptım canım zaten :)O potansiyeldeki cocuklarin dusunme sandalyesinde akilli uslu oturacaklarini dusunuyor musun
Ben acı hastasıyım azalttım ama gebe kalınca, kıyamıyorum da.Bu arada benim doktor da öyle sormazsan bişey söylemiyorBen yiyorum, sanirim yok, sadece hemoroidin varsa sorun olur yoksa bebeklere zarari olacagini sanmam. Benim doktorum bisey demedi gerci hicbirsey demiyor ya o..
kişiden kişiye fark ediyor demek ki. ben en son gittiğimde iki hafta önce doktora ne zaman hissederim dedim daha hissetmiyordum artık başlar yavaş yavaş dedi. yani düşün ben 22. haftamda daha yeni bir şey hissetmeye başladım. senin ilk doğumun değilse onunla da ilgili olabilir.14. hafta gittigimde hissetmeye basladin mi diye sormustu doktorum.Hissediyorum dedigimde ikizlerde erken hissedilir cok normal demisti ki gercektende 14. haftamda hissetmeye basladim.
Seninkiler kız mı canım kızlar geç hissediliyormuşkişiden kişiye fark ediyor demek ki. ben en son gittiğimde iki hafta önce doktora ne zaman hissederim dedim daha hissetmiyordum artık başlar yavaş yavaş dedi. yani düşün ben 22. haftamda daha yeni bir şey hissetmeye başladım. senin ilk doğumun değilse onunla da ilgili olabilir.
Ayni seyi soyledim ben de ama cevap bile vermediİkizlerde ikili test yapilmiyorki dogru sonuc vermiyor cunku.
yok erkek ikisi de canım. hatta ultrasonda hep izliyorum birisi çok oynak hiperaktif midir nedir diğeri de çok sakin....Seninkiler kız mı canım kızlar geç hissediliyormuş
hımm Allah sağlık versin canım benimkiler kız, benimde ilk gebelik arada hissediyorum benimkilerde maşallah çok hareketliyok erkek ikisi de canım. hatta ultrasonda hep izliyorum birisi çok oynak hiperaktif midir nedir diğeri de çok sakin....
Anlatmak istediğim aynen buydu:)Insallah yine catlagin olmaz canim uzme kendini malesef cani gonulden arkadas dost cok nadir.olsun allah onlarin eksikligini gostermesin digerlerini bosver.
aynen yaa ben 7 yil cocuk ozlemiyle yandigim ve 6. Tup bebekle hamile kaldigim halde son aylara dogru hamileligim hic bitmesin o tekmeleri hep duyayim istedim dogumdan sonra da çöken karnimi gorunce sok gecirdim.tamam kizima kavustuguma cok sevinmistim ama karnimin inmesi cook uzdu beni.bi sure depresyona giriyorum sandim kizima baka baka sukrettim ve bu ruh halinden kurtuldum cok sukur.yuce yaradana sonsuz sukurler olsun ki simdi tekrar ve ikizlere hamileyim karnim buyudukce cok mutlu oluyorum.arkadasin dedigi gibi allah hamileligi de dogumu da her isteyene yasatsin ikisi coook farkli seyler ve surecler.
Benimkide aynı,tahammül sıfır.napcaz bu adamlarla bilmemay valla benim oğlanlar öyle olursa direkt düşünme sandalyesine gönderirim herhalde :))) ben hadi neyse de eşim çıldırabilir :))))
Valla benimkinde öfke kontrol problemi var zaten birden aşırı sinirlenir sonra da geçer öfkesi. Başkasının şımarık çocuğuna hiç tahammül edemez. Ama kendi çocuğu olunca daha yapıcı olur diye umuyorum göreceğiz tabi...Benimkide aynı,tahammül sıfır.napcaz bu adamlarla bilmem
Benimde o zamanlar da başladı, böyle baloncuk patlaması gibiydi şimdide arada çok nadir de olsa balıklar dolanıyor gibi oluyor :) bakalım 1-2 haftaya daha net olur inşallahKızlar bebeklerinizin kıpırtılarını,gıdıklamalamalarını ilk ne zaman hissettiniz? İkizlerde biraz erken duyumsanıyor ve helede 2. Gebelikse daha da net hissediyor insan.ben son 4 haftadır ara ara hissediyorum resmen.bazen burgu şeklinde bazende içeri kelebek kaçmış gibi :)) bu kadar erken olacağını biri dese inanmazdım,oğlumda ilk kıpırtıyı 16-17. Haftalarda hissetmiştim. Ama böyle daha güzel,biz burdayız diyolar ara ara :)))
Canim ayni sekilde 10.haftadan itibaren ara ara hissediyorum ben. Benimki daha cok icerden hafif gidiklayip birakiyorlar gibi oluyor. :) cok guzel bir duyguymus bu. Bazi arkadaslar tekmelerini bile hissetmeye baslamis. Sabirsizlikla bekliyorum o gunu :)
merhaba kızlar oncellıkle allah saq salım kucaqınıza almayı nasıp etsın bebıslerınızi
bırsey sormak ıstıyorum hazıranda tup bebeqe baslayacam ama hangı tup bebek merkezıne gıdeceqıme karar veremedım sızler hangı merkezlerde tedavı oldunuz ayrıca ıkız bebeqımın olmasını cok ıstıyorum onun ıcın kac embıryo transfer edılmesı gerekıo acaba doktor kendımı karar verıyo yoksa anlamadım ıstanbuldakı tup bebek merkezler
Kızlar çatlaklar için her yere elimizin altına bi nemlendirici,bi yağ koyalım bence.insan bazen odasında soyunurken aklına geliyo sürsem diye sonra kremin yada yapın banyoda olduğunu farkedince bi üşenme oluyo.yada yatarken süreyim diyosun tam yatıyosun,krem bilmem nerde.ben o yüzden birini odama birini banyoya bi tane vücut yağı da duşun içine koymayı düşünüyorum.bu sefer azmettim,önceki doğumdakilere ek yeni çatlaklar istemiyorumbide doğumdan sonra korse olayı var.bu konuda uygulama yapan var mı?ablamın doğumdan sonra hastanede karnına kum torbadı koymuşlar, eve çıkar çıkmazda korse giydi deli ama gerçekten hiç karnı sarkmadı.banada doğum için korse alıp gelmişti,eve çıkınca giy yoksa karnın çekilmez diye ısrar etti.giymeyi denedim ama 1 dk kalamadım içinde.karnım patlıcak gibi oldu,dikişlerim acıdı,yanma hissettim.korktum çıkardım hemen.çok kızmıştı,acıycak ama sabretcen diye.kalır karnın dedi.gerçektende kaldı.çok çekilmedi karnım.mideden aşağı doğru hep bi hamile havam vardı yıllardır.doğru bişeymi acaba,yapan varmı bunu?
Kızlar acı yiyen var mı? ben çok seviyorum bi zararı yoktur herhalde...
Doktoruna göre değişiyor canım. Doktor bana yaptırdı, ikili testi de üçlü testi de. İkiz hamilelik aralığına göre hesapladı ve risk grubunda değilsin dedi. Eğer ikisinde de risk görseydi, amniyosentez yaptıracaktı.İkizlerde ikili test yapilmiyorki dogru sonuc vermiyor cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?