- 22 Aralık 2014
- 263
- 155
- 53
Dün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Hemen hamile kaydi actılar herseyi yazdılar ve iki tane ası gunu verdiler 5. Ve 6. Ayın sonunda tetanoz aşısı olmanız lazım dedi.
Sizler oldunuz mü bu asiyi??
Doktorum hiç söylemedi böyle bisey...
Kızlar bebeklerinizin kıpırtılarını,gıdıklamalamalarını ilk ne zaman hissettiniz? İkizlerde biraz erken duyumsanıyor ve helede 2. Gebelikse daha da net hissediyor insan.ben son 4 haftadır ara ara hissediyorum resmen.bazen burgu şeklinde bazende içeri kelebek kaçmış gibi :)) bu kadar erken olacağını biri dese inanmazdım,oğlumda ilk kıpırtıyı 16-17. Haftalarda hissetmiştim. Ama böyle daha güzel,biz burdayız diyolar ara ara :)))
Canim ayni sekilde 10.haftadan itibaren ara ara hissediyorum ben. Benimki daha cok icerden hafif gidiklayip birakiyorlar gibi oluyor. :) cok guzel bir duyguymus bu. Bazi arkadaslar tekmelerini bile hissetmeye baslamis. Sabirsizlikla bekliyorum o gunu :)
Dün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Hemen hamile kaydi actılar herseyi yazdılar ve iki tane ası gunu verdiler 5. Ve 6. Ayın sonunda tetanoz aşısı olmanız lazım dedi.
Ben olmayacagim gereksiz asilari. Benim bircok arkadasim tetenozDün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Doğum sonrası korsesi kullanılınca karında toparlanma çok daha iyi oluyormuş. Benim bir arkadaşıma sırf kum torbası koymuşlar o da çok etki etti diyordu...Ben de dün sağlık olacağına gittim.ayakta durunca karnım yere iniyormuş gibi geliyo dedim.dr da bunun için korseler var onlardan kullan dedi. Benim de o var dünden beri aklımda. Ama doğum sonrasını hiç duymadım.
Saglik ocaginda hamile kaydiniz var mi. Bizim burada hamile oldugumu ogrenmisler de hemen aradilar. Sık sık da takip ettiler.benı hala aramadı sağlık ocagı tetenoz aşısı için
evet canım 11 haftada kayıt yaptırmıstımSaglik ocaginda hamile kaydiniz var mi. Bizim burada hamile oldugumu ogrenmisler de hemen aradilar. Sık sık da takip ettiler.
Yok canim ilk dogumum olacak İnsaAllah. Olabilir kisiden kisiye farkediyordur.kişiden kişiye fark ediyor demek ki. ben en son gittiğimde iki hafta önce doktora ne zaman hissederim dedim daha hissetmiyordum artık başlar yavaş yavaş dedi. yani düşün ben 22. haftamda daha yeni bir şey hissetmeye başladım. senin ilk doğumun değilse onunla da ilgili olabilir.
Degistirir. Yerleri daralana kadar degistirir canim.arkadaşlar ikizler anne karnında yer değiştirir mi???
Canim ben kendi doktoruma sordum sakin yaptirma ikizlerde tetanoz yapilmiyor erken dogumu tetikler dedi.Sonra saglik ocagindaki hemsireye soyledim doktorum onermedi diye.Dogru ikizlere yapmiyorduk dedi.Birde bizim soyledigimiz herseyi once doktoruna danis onermezse yapmayalim dedi.Dün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Canim istenip istenmemesi doktoruna gore degisir ama ikili testin ikizlerde yapilmadigi ve dogru sonuc vermedigi doktordan doktora gore degismiyor,bu bilinen bir gercek.Hesaplanmasi yapilamiyor.Doktorun tahmini hesaplama yapmistir.Cok sukurki bir sorun cikmamis.Bizlerde ayrintili ultrason kontrolu onemli.Doktoruna göre değişiyor canım. Doktor bana yaptırdı, ikili testi de üçlü testi de. İkiz hamilelik aralığına göre hesapladı ve risk grubunda değilsin dedi. Eğer ikisinde de risk görseydi, amniyosentez yaptıracaktı.
Ben dün yaptırdım canım, doktorumda dedi zaten sağlık ocağı aşıları kontrol eder diye.1 ay sonra yine yaptırıcam, sağlık ocağı daha çok ilgileniyor aile hekimi sonuçtaDün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Yok canimKızlar benim dilimde küçük yaralar çıktı sizde de var mı böyle şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?