- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
İkiz bebek genetik değilse tüp bebek yaptır ama 2 tane embriyonun 2si de tutcak diye bi şey yok nasip kısmet yani...merhaba alakasız olacak biliyorum ama bi sorum var. öncelikle Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. ben de 2 bebek kaybı yaşadım, normal yolla olmuştu ve artık çok yıprandım. ikiz bebek olsun istiyorum acılarım hafiflesin diye, birde gebe kalmaktan ve aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için. ikiz olsun ve bir daha kapatayım gebelik konularını. her kes tüp bebekle mi ikiz bebek sahibi olacak yoksa normal olan mı var mı ? ne yapsam da ikizlerim olsa bi ilaç falan var mı arkadaşlar? keşke sağlıklı ve hayırlı olacaklarsa ikiz bebeklerim olsa sizler gibi.
İkiz bebek genetik değilse tüp bebek yaptır ama 2 tane embriyonun 2si de tutcak diye bi şey yok nasip kısmet yani...
3500civarı masrafı başkentte...
tabi 2 bebeği niye kaybettin kaç aylıklardı çok önemli bi detay bu sonuçta ikiz riskli allah korusun ..
Pıhtılaşmanın çaresi var canım neyse ki..bence ilaç işine girme nasip neyse onu yaşa..teşekkürler cevap için.
büyük ihtimal tüp bebek yapmazlar canım. normal yolla gebe kalabiliyosun ne işin var derler kesin. pıhtılaşma yüzünden benim düşüklerim. 1 yıl içinde 2 defa oldu. ailede var ikiz o yüzden sordum acaba tüp bebek dışındakiler, genetik mi yoksa şu yumurta kalitesini arttıran ilaç falan varmış, bunu mu kullandılar diye. hayırlısı olsun artık, ikiz gönlümden geçen ama :) sağlıklı olsunda.
Ne bu wbc ilk kez duydumTup bebek olupta wbc degeri yuksek olanlar var mi?
ben bu hafta öğreneyimmGozden kacmis olabilir.sen bi gidipsoylesene.benim daha erkendi ama igne batirmistim kendime.gidip ben asi olmak istiyorim dedim.oyle kaydimi actilar ve asi karti cikardilar.
Lokosit, beyaz kan hucresi, rutin olarak doktorun yaptirtiyordur mutlaka, saglik ocagi da yaptirtiyor. Biyokimya testlerinde gorunur. Elinde test sonuclarin varsa orda yazar. Tup bebekte, hamilelikte yukseliyormus. Fakat benimki cok yuksekmis, ciddi olacagini soylediler. Saglik ocagindaki doktor lenfoma ve losemiden bahsetti bu yuzden cok endiselendim. Sizin degerlerini de benimki gibi yuksek mi? Sizin degerleriniz nedir?Ne bu wbc ilk kez duydum
Mini tup bebek biraz daha farkli, digerleri gibi yumurtani cogaltmiyorlar. Kendiliginden gelisen yumurtalarini ilacsiz topluyorlar. Bunu birkac ay yapiyorlar. Embriyo olarak biriktiriyorlar. Sonra doktor, embriyolog ve sen karar veriyorsunuz. Bu zararsiz ve cok pahali olmayan bir yontem. Istersen arastir internette. Nese erberk o donem sadece ikiz bebek istedigi icin tup bebek yaptirmisti. Bu tamamen senin secimin. Ama 3 defa tup bebek yaptirmis biri olarak yaptiracaksan mini tup bebek oneririm. Ilaclar ile yumurta sayisini arttitmak yani klasik tup bebek asamasi hic kolay degil.teşekkürler cevap için.
büyük ihtimal tüp bebek yapmazlar canım. normal yolla gebe kalabiliyosun ne işin var derler kesin. pıhtılaşma yüzünden benim düşüklerim. 1 yıl içinde 2 defa oldu. ailede var ikiz o yüzden sordum acaba tüp bebek dışındakiler, genetik mi yoksa şu yumurta kalitesini arttıran ilaç falan varmış, bunu mu kullandılar diye. hayırlısı olsun artık, ikiz gönlümden geçen ama :) sağlıklı olsunda.
Ailede varsa olma ihtimali var canım hayırlısı olsun...teşekkürler cevap için.
Pıhtılaşmanın çaresi var canım neyse ki..bence ilaç işine girme nasip neyse onu yaşa..
Mini tup bebek biraz daha farkli, digerleri gibi yumurtani cogaltmiyorlar. Kendiliginden gelisen yumurtalarini ilacsiz topluyorlar. Bunu birkac ay yapiyorlar. Embriyo olarak biriktiriyorlar. Sonra doktor, embriyolog ve sen karar veriyorsunuz. Bu zararsiz ve cok pahali olmayan bir yontem. Istersen arastir internette. Nese erberk o donem sadece ikiz bebek istedigi icin tup bebek yaptirmisti. Bu tamamen senin secimin. Ama 3 defa tup bebek yaptirmis biri olarak yaptiracaksan mini tup bebek oneririm. Ilaclar ile yumurta sayisini arttitmak yani klasik tup bebek asamasi hic kolay degil.
Ailede varsa olma ihtimali var canım hayırlısı olsun...
Evet canım ben de aynı şeyden bahsediyorum, doktorun tercihi aslında bu. Kesin sonuç alınması çok zor ama biz yine de değerlere bakalım dedi doktorum....Canim istenip istenmemesi doktoruna gore degisir ama ikili testin ikizlerde yapilmadigi ve dogru sonuc vermedigi doktordan doktora gore degismiyor,bu bilinen bir gercek.Hesaplanmasi yapilamiyor.Doktorun tahmini hesaplama yapmistir.Cok sukurki bir sorun cikmamis.Bizlerde ayrintili ultrason kontrolu onemli.
Canım benim doğal yolla oldu. Bizim ailede var. Ben de hem baba tarafında hem de anne tarafında var. Herşeyin hayırlısı olsun kısmetde ne varsa o olur. Meryem suresini bolca oku, “HüvaIIahü’l-hâliku’l-bâriü” = “O yaratandır ve yoktan var edendir.” âyetini yine bolca oku canım...merhaba alakasız olacak biliyorum ama bi sorum var. öncelikle Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. ben de 2 bebek kaybı yaşadım, normal yolla olmuştu ve artık çok yıprandım. ikiz bebek olsun istiyorum acılarım hafiflesin diye, birde gebe kalmaktan ve aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için. ikiz olsun ve bir daha kapatayım gebelik konularını. her kes tüp bebekle mi ikiz bebek sahibi olacak yoksa normal olan mı var mı ? ne yapsam da ikizlerim olsa bi ilaç falan var mı arkadaşlar? keşke sağlıklı ve hayırlı olacaklarsa ikiz bebeklerim olsa sizler gibi.
Canım ben hamileliğin ilk ayında gittim kayıt yaptılar 5. Ayda tetenoz aşısı yapcaz dediler doktora sordum gerek yok dedi evde doğum yapanlarda yapılıyor o dedi ama ben yaptırcam sonucta zararı yok faydası var.Dün esim olmadıgı icin claxene iğneyi yaptırmak icin saglik Ocağı'na gittim.
Hemen hamile kaydi actılar herseyi yazdılar ve iki tane ası gunu verdiler 5. Ve 6. Ayın sonunda tetanoz aşısı olmanız lazım dedi.
Sizler oldunuz mü bu asiyi??
Doktorum hiç söylemedi böyle bisey...
Detayli arastir canim, asilarin bir suru zarari var. agir metal iceriyorlar. Uzun donemde cook cok ciddi sorunlara neden oluyor. Tetanoz asisi bu asamada sana yarardan cok zarar verir. Gerek yok zaten.Canım ben hamileliğin ilk ayında gittim kayıt yaptılar 5. Ayda tetenoz aşısı yapcaz dediler doktora sordum gerek yok dedi evde doğum yapanlarda yapılıyor o dedi ama ben yaptırcam sonucta zararı yok faydası var.
Tetanoz aşısını ben yaptırdım. Arkadaşım Allah korusun doğum sırasında kullanılan herhangi bir alet bile bebeklerinde yenidoğan tetanozuna yol açabilir ve bunu önleyemiyorlarmış da Allah korusun yenidoğanlarda ölümcül yani. Ayrıca ben özel hastaneye gidiyorum. Doktoruma danışmıştım vurdurmadan önce, O da vurulmanızda fayda var, zararı yok aksine bebeklerinizi doğum sırasındaki ve sonrasındaki risklerden korur demişti. Bununla yetinmeyip yengem- ebe- ona danıştım o da kesinlikle vurdur dedi. İnternette herhangi bir olumsuz yazı da görmedim...Canım ben hamileliğin ilk ayında gittim kayıt yaptılar 5. Ayda tetenoz aşısı yapcaz dediler doktora sordum gerek yok dedi evde doğum yapanlarda yapılıyor o dedi ama ben yaptırcam sonucta zararı yok faydası var.
Tetanoz aşısını ben yaptırdım. Arkadaşım Allah korusun doğum sırasında kullanılan herhangi bir alet bile bebeklerinde yenidoğan tetanozuna yol açabilir ve bunu önleyemiyorlarmış da Allah korusun yenidoğanlarda ölümcül yani. Ayrıca ben özel hastaneye gidiyorum. Doktoruma danışmıştım vurdurmadan önce, O da vurulmanızda fayda var, zararı yok aksine bebeklerinizi doğum sırasındaki ve sonrasındaki risklerden korur demişti. Bununla yetinmeyip yengem- ebe- ona danıştım o da kesinlikle vurdur dedi. İnternette herhangi bir olumsuz yazı da görmedim...
Maşallah 33.hagtadasın gunlerin nasıl geçiyo çok merak ediyorum son aylar çok mu zor ne zaman ağırlşıcaz acaba kaç kilo aldın dikkat etmek için napılmalı acabaTetanoz aşısını ben yaptırdım. Arkadaşım Allah korusun doğum sırasında kullanılan herhangi bir alet bile bebeklerinde yenidoğan tetanozuna yol açabilir ve bunu önleyemiyorlarmış da Allah korusun yenidoğanlarda ölümcül yani. Ayrıca ben özel hastaneye gidiyorum. Doktoruma danışmıştım vurdurmadan önce, O da vurulmanızda fayda var, zararı yok aksine bebeklerinizi doğum sırasındaki ve sonrasındaki risklerden korur demişti. Bununla yetinmeyip yengem- ebe- ona danıştım o da kesinlikle vurdur dedi. İnternette herhangi bir olumsuz yazı da görmedim...
Bende yok bu test baktım ..yaparlarsa yazarım sana..telaşlanma doktorlar durmadan risk cıkarıyo ama bebeklerde bi şey çıkmıyo kafa karışıklığıyla kalınıyo..Lokosit, beyaz kan hucresi, rutin olarak doktorun yaptirtiyordur mutlaka, saglik ocagi da yaptirtiyor. Biyokimya testlerinde gorunur. Elinde test sonuclarin varsa orda yazar. Tup bebekte, hamilelikte yukseliyormus. Fakat benimki cok yuksekmis, ciddi olacagini soylediler. Saglik ocagindaki doktor lenfoma ve losemiden bahsetti bu yuzden cok endiselendim. Sizin degerlerini de benimki gibi yuksek mi? Sizin degerleriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?