Canım inşallah 37 yi bulursun.Rabbim vaktinde,sağlık sıhhatle evlatlarına kavuşmayı nasip etsin.22 kilo benim için çok fazla yaa,zaten kilo problemim varken,fazlalıklardan kurtulamadan gebe kaldım.üzerine 22 kilo alırsam naparımŞükür şu an iyi gibi. Doktorum 2 hafta önce çok dikkat edeceksiniz, iş yapmayın, ağır kaldırmayın, istirahat dedi. Dikkat ediyorum haliyle ben de. Ağırlaştım ama hani böyle aman aman bir ağırlaşma da değil. Doktor uyardığı için dikkat ediyorum. Belim ağrıyınca hemen uzanıyorum, dinleniyorum. 22 kilo aldım. İlk hamileliğimde de 16 kilo almıştım ama kısa sürede verdim. 30'dan sonra ağırlaşıyoruz, uyku problemim var çoğu kez. Geceleri uykum olduğu halde uyuyamıyorum. İnşallah 36-37 leri görürüz. Yarın doktor kontrolüm var...
canim herkes 22 kilo alacak diye bir kaide yokki..bircok arkadas 14-18 arasi bitirmis mesela..Canım inşallah 37 yi bulursun.Rabbim vaktinde,sağlık sıhhatle evlatlarına kavuşmayı nasip etsin.22 kilo benim için çok fazla yaa,zaten kilo problemim varken,fazlalıklardan kurtulamadan gebe kaldım.üzerine 22 kilo alırsam naparımen çok bunu düşünüyorum.çünkü ideal bi fiziğim vardı,oğlumda 18 kg fln aldım.nasıl olsa veririm,doğumla birlikte kendiliğinden gidiyor fikrine o kadar inandırıldımki müthiş bi rahatlık vardı bende.gençliğimüe ve öncesinde kilo sorunum olmamasına güvendim.ama çocuğu büyütürken bir anda geçen yıllar içinde bi baktımki olduğum yerdeyim.kilo miloda verememişim.şimdi bu cahilliğimin cezasını çekiyorum.bu kezde üzerine bunca kiloyu alırsam naparım
Ben 90kg ile başladım.boyum 1.70. Şuana kadar hiç almadım.hala 90-91 arasını gösteriyo tartı.ya bana kalsa 100 geçmesem diye dua ediyorum ama hayal gibi.bilmiyorumki ne kadarı geçmemeliyim.benim tek hayalim doğumdan sonra biraz gayret,biraz emzirmeyle 75lere falan düşebilmek.eski kilom 60 dı,onu hiç aklıma bile getirmiyorum.mucize lazım sanırımcanim herkes 22 kilo alacak diye bir kaide yokki..bircok arkadas 14-18 arasi bitirmis mesela..
bence onemli olan ilk aylar yani ilk 4 ay faa almamis olmak..sonraki aylar 3 er kiloda alsak 18 i yine gecmeyiz..kafanda planladigin bir rakam varmi mesela hamileligi su rakamla bitirsem dedigin???
birde kac kilo aldin su ana kadar?
İşte öyle olmuyormuş.tanıdığım ikiz anneleri,banyo yapacak,tuvalete gidecek fırsatı zor buluyodum diyolar.yakındaki markete gitmek gezmek gibiydi diyolarcanim herkes 22 kilo alacak diye bir kaide yokki..bircok arkadas 14-18 arasi bitirmis mesela..
bence onemli olan ilk aylar yani ilk 4 ay faa almamis olmak..sonraki aylar 3 er kiloda alsak 18 i yine gecmeyiz..kafanda planladigin bir rakam varmi mesela hamileligi su rakamla bitirsem dedigin???
Canim.ben 17.haftadayim ve sadece 4 kilo.aldim. tabi asil bundan sonra alacaksin kilolari diyorlar ama biraz dikkat edilirse asiri almayiz diye dusunuyorum. Sonucta bebislerikiz saglikli dogsunlarda bizim aldigimiz kilolar cokta problem degil spor ve azimle verilir insallah.
canim o tek cocuktada oyle oluyor kimi zaman..heleki yardimci olacak kimse yoksa e tabi.iki tane daha daha zordur...ben oglumda dedigin durumdaydim..ne banyo yapabiliyordum ne tuvalete gidebiliyordum nede rahat rahat yemek yiyebiliyordum ,tek ogune dusmustu dusun...kolik vardi oglumda surekli aglardi ve uyumayi hic sevmezdi buyuk insan gibi benle otururdu butun gun ne yemek ne temizlik yaptirirdi bana ..depresyona girmistim bir qra artik...insallah ikizler uslu uyuyan bebekler olur...İşte öyle olmuyormuş.tanıdığım ikiz anneleri,banyo yapacak,tuvalete gidecek fırsatı zor buluyodum diyolar.yakındaki markete gitmek gezmek gibiydi diyolar
genelde kilolu hamile kalanlarin cok almadigini okudum canim...hatta dogumdan sonra hamile kaldigi kilonun altina inenler vardi hemen o hafta..cok hirpalama kendini biraz dikkat et yeter..bebeklei besleyecek seyler yiyelim yeter...Ben 90kg ile başladım.boyum 1.70. Şuana kadar hiç almadım.hala 90-91 arasını gösteriyo tartı.ya bana kalsa 100 geçmesem diye dua ediyorum ama hayal gibi.bilmiyorumki ne kadarı geçmemeliyim.benim tek hayalim doğumdan sonra biraz gayret,biraz emzirmeyle 75lere falan düşebilmek.eski kilom 60 dı,onu hiç aklıma bile getirmiyorum.mucize lazım sanırım
ben bulanti ve kusmalardan dolayi cok iyi beslenemexim bu haftama kadar.hep jarbonhidrat icerikli yesim bulantiyi bastirsin diye ve 2 kilo aldim cunku cok kusup cok zayiflamistim badta..ama bundan sonra bebeklere yarayacak seylere agirlik verirsek biz degil onlar alir bence...dikkqt etmek lazim biraz tabi son aylar kendimizi tasiyamazsak eziyete donusur sonnra...canim herkes 22 kilo alacak diye bir kaide yokki..bircok arkadas 14-18 arasi bitirmis mesela..
Canim.ben 17.haftadayim ve sadece 4 kilo.aldim. tabi asil bundan sonra alacaksin kilolari diyorlar ama biraz dikkat edilirse asiri almayiz diye dusunuyorum. Sonucta bebislerikiz saglikli dogsunlarda bizim aldigimiz kilolar cokta problem degil spor ve azimle verilir insallah.
İnşallah canım.benim oğlum o kadar huysuz değildi ama çok bencil bi bebekti.hep yanında olcam,hep onunla ilgilenicen fln,bebek olduğu halde anakucağına yatırıp mutfağa gidemezfi .ağlar dururdu.ama çok şanslıydım o zaman trabzonda annemlere çok yakındım.bunalınca alıp annemlere giderdim.onlar oğlumla ilgilenir ben de alır başımı çıkar gezerdim.kafamı dağıtırdım.ama şimdi istanbuldayım ve bir Allahın kulu yok yanımda.ne akraba ne komşu.Allah razı olsun kocam çok destektir bana iş güç konularında.o da olmasa kafayı yerdim.şuanda da tek tesellim eşim.yardımcı olacağını düşünüyorumcanim o tek cocuktada oyle oluyor kimi zaman..heleki yardimci olacak kimse yoksa e tabi.iki tane daha daha zordur...ben oglumda dedigin durumdaydim..ne banyo yapabiliyordum ne tuvalete gidebiliyordum nede rahat rahat yemek yiyebiliyordum ,tek ogune dusmustu dusun...kolik vardi oglumda surekli aglardi ve uyumayi hic sevmezdi buyuk insan gibi benle otururdu butun gun ne yemek ne temizlik yaptirirdi bana ..depresyona girmistim bir qra artik...insallah ikizler uslu uyuyan bebekler olur...
İnşallah yaa,dua ediyorum bunun için.hayatımın son 7 yılı XL-XXL olarak geçti.M beden olduğum günleri hayal edip durdum sadece.aslında bu kadar kiloluda değildim,doğum sonrası 80-83 kiloydum.en son diyetle vs 76-78 lere kadar düştüm.bayağı mutlu ediciydi benim için.taki sigarayı bıraktıktan sonra 1,5 yılda 10-12 kiloda öyle aldım.gerçi o lanetten kurtuldum şükürler olsun ama bana pahalıya patladı.velhasıl geldim 90a dayandım.inşallah dediğin gibi olur canım.bu kez çok takıntı yaptım bu mevzuyu,önceki kadar rahat olamıyorum.hem doyurucu hemde anneye kilo yapmayan bebeğe yarayan bir beslenme listesi almak lazım biyerden.genelde kilolu hamile kalanlarin cok almadigini okudum canim...hatta dogumdan sonra hamile kaldigi kilonun altina inenler vardi hemen o hafta..cok hirpalama kendini biraz dikkat et yeter..bebeklei besleyecek seyler yiyelim yeter...
Birde öksürdüğüm de batıyor hele açken...olmazmi heleki sol kasigimbiraz ayakta kalayim batmayla birlikte sanci seklinde agri oluyor...
ayy canim cok sukur hergun yok artik kusma ama az acikayim bulanti basliyor yemeden rahat edemiyor midem..insallah bu yuzden cok kilo almam...ama cok sukur mahvolmustum gercekten hersey ust uste gelmisti bulantilar ,kanama,disimin kirilmasi ve cektigim agri..hatirlamiyayim daha iyi ....ben bulanti ve kusmalardan dolayi cok iyi beslenemexim bu haftama kadar.hep jarbonhidrat icerikli yesim bulantiyi bastirsin diye ve 2 kilo aldim cunku cok kusup cok zayiflamistim badta..ama bundan sonra bebeklere yarayacak seylere agirlik verirsek biz degil onlar alir bence...dikkqt etmek lazim biraz tabi son aylar kendimizi tasiyamazsak eziyete donusur sonnra...
C candanote senin bulanti ve kusmalarin gecti sanirim sevinsirici bi haber. Perisan olmustun resmen. Iyi olmana cok sevindim Canim. bundan sonra insallah hersey yolunda gider
Sezaryen olacaksa gerek yok diye duydum her doktor ölçmüyormuş arkadaşımda ölçülmemiş geçen sene ikiz doğum yaptı ayrıca dıştan ölçülebiliyormuş benim dr ne der bilmiyorum ama ben alttan ölçtürmeyi düşünmüyorumgunaydın arkadaslar.vajınal muayene olan varmı rahımın olculerını alıcakmıs dr bızım bu hafta sonu kontrol.olmazsa ıkızlerde ıkıncı asamaya gecıcez dedı dr.herşey normalse. normal hamılelık gıbı gıdıcek dedı dr ama bu ıkıncı aşama ne anlayamadım ben
evet oksurup hapsirinca batma ve agri oluyor ..herkeste oluyor sanitim normal...Birde öksürdüğüm de batıyor hele açken...
Canim beni geçen vajinal muayene ile serviks boyu ölçtu iyi dedi.ikinci aşamayı bilmiyorumgunaydın arkadaslar.vajınal muayene olan varmı rahımın olculerını alıcakmıs dr bızım bu hafta sonu kontrol.olmazsa ıkızlerde ıkıncı asamaya gecıcez dedı dr.herşey normalse. normal hamılelık gıbı gıdıcek dedı dr ama bu ıkıncı aşama ne anlayamadım ben
Kuzenimde hamile onda da karın ağrısı vardı bu haftalar da doktoru kanama olmadıktan sonra normal demiş. Yarın kontrolüm var sorayım yine deevet oksurup hapsirinca batma ve agri oluyor ..herkeste oluyor sanitim normal...
ben sormustum canim normal dedi zaten...onemli olan kanama olmamasi evet..basta olmustu cok sukur tekrarlamadi...Kuzenimde hamile onda da karın ağrısı vardı bu haftalar da doktoru kanama olmadıktan sonra normal demiş. Yarın kontrolüm var sorayım yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?