Anladım canım, Allah'ım bebeklerimize sağlık versin de biz böyle ağrılar çekelim önemli değil...ben sormustum canim normal dedi zaten...onemli olan kanama olmamasi evet..basta olmustu cok sukur tekrarlamadi...
Yok canım allah korusun inş.hiçbir şey olmaz e niye bu testi bana yapmadılar sizce istemeli miyimTesekkur ederim canim, risk
Bebekler degil benim icin kanser ihtimali yani.. Hissettigim
Onemli bisey olmadigi ama doktorlar telaslandi cok. Yarin doktora gidiyorum umarim temiz
Cikar sonuc.
Kendim icin degil bebekler icin korkuyorum.
İnş.canım artık yat dinlen tabi ki..22kilo çokmuş inş.almam o kadar ya zaten kiloluyum ben henüz almadım..uyku problemi çokmuş evet aman saglıkla doğsunlar da..Şükür şu an iyi gibi. Doktorum 2 hafta önce çok dikkat edeceksiniz, iş yapmayın, ağır kaldırmayın, istirahat dedi. Dikkat ediyorum haliyle ben de. Ağırlaştım ama hani böyle aman aman bir ağırlaşma da değil. Doktor uyardığı için dikkat ediyorum. Belim ağrıyınca hemen uzanıyorum, dinleniyorum. 22 kilo aldım. İlk hamileliğimde de 16 kilo almıştım ama kısa sürede verdim. 30'dan sonra ağırlaşıyoruz, uyku problemim var çoğu kez. Geceleri uykum olduğu halde uyuyamıyorum. İnşallah 36-37 leri görürüz. Yarın doktor kontrolüm var...
Sen de benim gibisin demekkiİnş.canım artık yat dinlen tabi ki..22kilo çokmuş inş.almam o kadar ya zaten kiloluyum ben henüz almadım..uyku problemi çokmuş evet aman saglıkla doğsunlar da..
Canim, tam kan sayiminin icinde var bu test. Hamilelik rutin testi olmayabilir. Benim baska saglikYok canım allah korusun inş.hiçbir şey olmaz e niye bu testi bana yapmadılar sizce istemeli miyim
Haklısın canım. Ben ilk hamileliğimde çok dikkatliydim, yediğim yemeklerin, yiyeceklerin kalori hesabını yapıyordum. Hep bebeğe yarayan yiyecekler yemeye çalışıyordum. Buna rağmen 16 kilo aldım. Oğlum 3.900 gr doğmuştu. Hastaneden çıkıp eve geldiğimde tartıldım, o 16 kilonun 11 kilosu gitmişti. Diğer 5 kilo da kendiliğinden gitti bir-iki ay içinde. İnşallah bunlarda da öyle olurum. Spor aletlerim var evimde artık bir ay sonrasında egzersizle ve yediklerime dikkat ederek vermeye başlarım....Canım inşallah 37 yi bulursun.Rabbim vaktinde,sağlık sıhhatle evlatlarına kavuşmayı nasip etsin.22 kilo benim için çok fazla yaa,zaten kilo problemim varken,fazlalıklardan kurtulamadan gebe kaldım.üzerine 22 kilo alırsam naparımen çok bunu düşünüyorum.çünkü ideal bi fiziğim vardı,oğlumda 18 kg fln aldım.nasıl olsa veririm,doğumla birlikte kendiliğinden gidiyor fikrine o kadar inandırıldımki müthiş bi rahatlık vardı bende.gençliğimüe ve öncesinde kilo sorunum olmamasına güvendim.ama çocuğu büyütürken bir anda geçen yıllar içinde bi baktımki olduğum yerdeyim.kilo miloda verememişim.şimdi bu cahilliğimin cezasını çekiyorum.bu kezde üzerine bunca kiloyu alırsam naparım
Canım bu konuyu ikiz bebek hazırlığı linkli sayfasında detaylı konuşuyor arkadaşlar, istersen orayı bir incele. Bana çok faydası oldu...Bebeklerine hazırlık yapmaya başlayanlar paylaşımda bulunursa sevinirim.birbirimizden akıl alacağımız şeyler olabilir.birimizin bilmediğini diğeri akıl etmiş olabilir.hangi konuda hangi markayı neden tercih ettiğimizi yazalım mesela.örneğin hastane çıkışlarını,bakım ürünlerini,emzik,biberon gibi ıtriyat ürünlerini alan varmı?neleri tercih ettiniz?
Demekki sen de yağ depolama olmamış çok.benimkiler hep yağ oldu sanırım,çünkü o dönem karbonhidrat ve şekerli yağlı ne varsa yiyodum.kalorisi yüksek şeylerdi hep.benim oğlum da 3750 doğmuştu 38. Haftada.hastaneden çıktığımda da sadece 5 kilosu gitmişti kilolarımın.sonrasında da bir iki kilo gitti.ama rahat 10 kilosu kaldı üstümde.bende bu kez çok dikkat edip daha gencecik yaşta beterinden korunmaya çalışıcam.eşime koşu bandı için baskıya bile başladım.evde iki bebek bi çokcukla biyere kımıldayamıcama göre en azından günde yarım saat yarım saat fırsat buldukça yürüsem fayda eder diye düşünüyorum.Haklısın canım. Ben ilk hamileliğimde çok dikkatliydim, yediğim yemeklerin, yiyeceklerin kalori hesabını yapıyordum. Hep bebeğe yarayan yiyecekler yemeye çalışıyordum. Buna rağmen 16 kilo aldım. Oğlum 3.900 gr doğmuştu. Hastaneden çıkıp eve geldiğimde tartıldım, o 16 kilonun 11 kilosu gitmişti. Diğer 5 kilo da kendiliğinden gitti bir-iki ay içinde. İnşallah bunlarda da öyle olurum. Spor aletlerim var evimde artık bir ay sonrasında egzersizle ve yediklerime dikkat ederek vermeye başlarım....
Bi bakayım oraya,teşeklürlerCanım bu konuyu ikiz bebek hazırlığı linkli sayfasında detaylı konuşuyor arkadaşlar, istersen orayı bir incele. Bana çok faydası oldu...
BulamadımCanım bu konuyu ikiz bebek hazırlığı linkli sayfasında detaylı konuşuyor arkadaşlar, istersen orayı bir incele. Bana çok faydası oldu...
Canım bende kan pıhtılaşması yüzünden 2 düşük yaptım senin gibi.2. düşükten sonra kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı.Şimdi ikizlere hamileyim,doğal yolla oldu ve hergün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.Hamd olsun Rabbime herşey yolunda gidiyor şimdilik.Şükür 18. haftamıza geldik.Belki seninde 3. hamileliğin ikiz olur :) Devlet kendiliğinden hamile kalabilenlere tüp bebek yapmaz canım.teşekkürler cevap için.
büyük ihtimal tüp bebek yapmazlar canım. normal yolla gebe kalabiliyosun ne işin var derler kesin. pıhtılaşma yüzünden benim düşüklerim. 1 yıl içinde 2 defa oldu. ailede var ikiz o yüzden sordum acaba tüp bebek dışındakiler, genetik mi yoksa şu yumurta kalitesini arttıran ilaç falan varmış, bunu mu kullandılar diye. hayırlısı olsun artık, ikiz gönlümden geçen ama :) sağlıklı olsunda.
Canım bana doktorum yaptırma ikizlerde erken doğumu tetikliyor dedi.Yani bize faydası yok zararı var :)Canım ben hamileliğin ilk ayında gittim kayıt yaptılar 5. Ayda tetenoz aşısı yapcaz dediler doktora sordum gerek yok dedi evde doğum yapanlarda yapılıyor o dedi ama ben yaptırcam sonucta zararı yok faydası var.
Canım benim doktorumda kesinlikle yaptırma ikizlerde yapılmaz erken doğumu tetikler dedi.Sağlık ocağındaki hemşiremde evet ikizlerde yapmıyoruz dedi.Tetanoz aşısını ben yaptırdım. Arkadaşım Allah korusun doğum sırasında kullanılan herhangi bir alet bile bebeklerinde yenidoğan tetanozuna yol açabilir ve bunu önleyemiyorlarmış da Allah korusun yenidoğanlarda ölümcül yani. Ayrıca ben özel hastaneye gidiyorum. Doktoruma danışmıştım vurdurmadan önce, O da vurulmanızda fayda var, zararı yok aksine bebeklerinizi doğum sırasındaki ve sonrasındaki risklerden korur demişti. Bununla yetinmeyip yengem- ebe- ona danıştım o da kesinlikle vurdur dedi. İnternette herhangi bir olumsuz yazı da görmedim...
Valla canım benim doktorumda sağlık ocağındaki hemşirede ikizlerde yapılmadığını söyledi.Erken doğumu tetikler dedi.Zararını bilemem ama ikizlerde yapılmıyor onu öğrendim.Aynen canım ben de yaptırdım ayrıca illa ki doğumda kullanılan birşeyden geçecek diye bir şey yok insanlık hali yolda orda burda Allah korusun paslı bir çivi olur ayağına batabilir paslı bir yere kolunu sıyırabilirsin zararı olsa onca doktor neden yaptırın desin ne kazançları var ki
Bende de bazen oluyor canım,rahim genişledikçe kasık ve bel ağrıları olurmuş.Normalmiş.Kızlar sizinde arada kasığınızın üst tarafına ani bir sancı giriyor mu? burdaki hamilelik takviminde yazıyordu olabilir diye normalmiş galiba
Canım bende sezeryan olacağım ama doktorum ölçülmesini rahim ağzı açıklığı yüzünden bebeklerimizi kaybetmeyelim diye ölçecek.Allah korusun bu yüzden bebeğini erken dönemde kaybeden çok kişi var.Erkenden ölçülüp önlem alınması için ölçülüyor,normal doğum için değil.Sezaryen olacaksa gerek yok diye duydum her doktor ölçmüyormuş arkadaşımda ölçülmemiş geçen sene ikiz doğum yaptı ayrıca dıştan ölçülebiliyormuş benim dr ne der bilmiyorum ama ben alttan ölçtürmeyi düşünmüyorum
Benim doktorum da aile hekimim de öyle bir şey demedi ayrıca aile hekimim çok ilgili maşallah öyle bir şey olsa söylerdi eminim ayrıca arkadaşım geçen sene ikiz doğum yaptı oda vuruldu aşıyı erkende doğurmadı maşallah gayet sağlıklılar şuanValla canım benim doktorumda sağlık ocağındaki hemşirede ikizlerde yapılmadığını söyledi.Erken doğumu tetikler dedi.Zararını bilemem ama ikizlerde yapılmıyor onu öğrendim.
İnşaAllah canım :) Ben zaten kilolu hamile kaldım ama hayalim doğumdan sonra emzirerek kilo vermekHaklısın canım. Ben ilk hamileliğimde çok dikkatliydim, yediğim yemeklerin, yiyeceklerin kalori hesabını yapıyordum. Hep bebeğe yarayan yiyecekler yemeye çalışıyordum. Buna rağmen 16 kilo aldım. Oğlum 3.900 gr doğmuştu. Hastaneden çıkıp eve geldiğimde tartıldım, o 16 kilonun 11 kilosu gitmişti. Diğer 5 kilo da kendiliğinden gitti bir-iki ay içinde. İnşallah bunlarda da öyle olurum. Spor aletlerim var evimde artık bir ay sonrasında egzersizle ve yediklerime dikkat ederek vermeye başlarım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?