- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Canım şeker yüklemesini mecburi mi yapıyolar şüphe çıkarsa mı kanda bi de kaçıncı ayda acaba..2li 3 lü test olayını doktor mu önermedi senin mi tercihinbana ikili üçlü test yapılmadı. şimdiye kadar hep ultrasonla bakıldı. bir de geçen hafta ayrıntılı ultrasona girdim. muhtemelen haftaya bir kana bakarlar. umarım kanda sorun çıkmaz da şeker yüklemesi yapmayız...
Insallah canim size de gecmis olsun insan en ufak seye endiseleniyir zaten.nasipse tek plasenta yada cift plasenta da olsa kucagimiza alicaz insallah gerisi teferruat tabi bilip tedbir almak da bizim gorevimiz rabbim bebeklerimizi bize bagislasin.canım hayırlısı inş.tekde olsa sağlıklı olsunlar ıns bizde ılk haftalar korktuk bıraz bırının suyu azdı şimdi maşallah topladı kendini
ben de oyleyim canim tatlidan sogudum eksi tuzlu yiyorum bslik yiyemiyorum eti zorla haftada bir.azicik fazla kacirsam yemegi hemen mudem bulaniyor ac kalkiyorum resmen yani sık ve az yemem gerekiyor onu da ben yapamiyorum.sanirim hareketsizlikten 2,5kilo aldim yoksa hamilelik oncesine gore az yiyorum.az ayakta kalsam tansiyonum dusuyor allahtan annecim geldi yeni.kizima bakiyor yemeklerimizi isimizi yapiyor.bebeklerimiz saglikli olsun da raziyim.ben kizimdan beri calismiyorum.ikizler de tup bebek evdeyim.allah yardimcin olsun canimZaman geçmiyor bana stresim de hiç bitmiyo hala düzenli beslenemiyorum etten iğrendim su tatlı geliyo tatlı her seyden soğudum meyveler bal gibi geliyo..limon seviyorum ekşi şeyler peşindeyim..agzımdaki kötü tat geçmiyo hiç eğlenceli bi süreç değilmiş ..sokaga cıkmak istemiyorum işten gelip uzanıyorum evimi temizlemeyi bırak yemek pişiremiyorum bazen..
öffff beni anlayanlar var mı :))
allaha emanetler canim tesekkur ederim yazdiklarin icin sonucta nasip rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Benimkinde baslarda tek denmedi.sonucta tek olsaydi derlerdi ki int.te okuduklarimda ayni cift kese var ise cift yumurta ikizi olur onun da cift plesentasi olur diye yaziyor.ben de 1 gece senin gibi icim icimi yedi sonra rahatladim.sen de rahartla artik.Allahim bebeklerimizi korusun.
allaha emanetler canim tesekkur ederim yazdiklarin icin sonucta nasip rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Benimkinde baslarda tek denmedi.sonucta tek olsaydi derlerdi ki int.te okuduklarimda ayni cift kese var ise cift yumurta ikizi olur onun da cift plesentasi olur diye yaziyor.ben de 1 gece senin gibi icim icimi yedi sonra rahatladim.sen de rahartla artik.Allahim bebeklerimizi korusun.
ilaç olarak ben ilk üç ay progesteron folik asit ve demir hapı kullandım. ama demir hapı özellikle beni çok kötü yaptı bıraktım doktora yalvar yakar. geçen yine başlayalım dedi. ben çok direttim çünki o beni çok kötü yapıyor. onega3 verdi o sürekli kusturdu onu da bıraktım. multivitamin verdi o da midemi fena yaptı. sanırım ben çok hassasım. önceden de öyleydim de şimdi had safhada artık.bana da sadece ultrasonla bakıldı.kan,idrar tahlili falan da hiç yapılmadı.burda okuyorum yapılanlar var ben de tedirgin oldum açıkçası.ilaç olarak da sadece bebek aspirini ve decavit kullanıyorum.kan hapı falan vermedi.decavitin içinde demir de var sanırım o yüzden.
benim doktorumun tabsiye ettiği iki isim vardı onlardan birine gittim ayrıntılıya. benim yaklaşık 1 saat sürdü. ama cidden zorlandım sürekli sırt üstü yatmak da zor oluyor. erken dönemi bilmiyorum ama benim duyduğum hep bu haftalarda gidiliyor. zaten 2 haftada bir falan doktora gidiyorum tekrar kalkıp da ayrıntılıya gitmeme gerek yok sanırım. tabi doktorumun ne dediği de önemli. benim bebeklerimin böbrekleri gözlemlenecek bundan sonra biraz büyüme var dedi doktor ama erkek çocuklarında olabilirmiş. bir de bir tame beneğimin beyninde bir kitle varmış o da gözlemlenecekmiş.ayrıntılı ultrason için perinatoloğa mi gittin peki?ne kadar sürüyor?kimisi 2 kez ayrıntılıyı giriyormuş erken dönem ve geç dönem diye ayırıyorlarmış ama benim de tam bilgim yok.
şimdi şöyle canım; 2-3lü testleri doktor önermedi çünkü ikizlerde çok sağlıklı bir sonuç alınamıyormuş. isterseniz yaparım ama gerek yok dedi ben de tamam dedim.Canım şeker yüklemesini mecburi mi yapıyolar şüphe çıkarsa mı kanda bi de kaçıncı ayda acaba..2li 3 lü test olayını doktor mu önermedi senin mi tercihin
Zaman geçmiyor bana stresim de hiç bitmiyo hala düzenli beslenemiyorum etten iğrendim su tatlı geliyo tatlı her seyden soğudum meyveler bal gibi geliyo..limon seviyorum ekşi şeyler peşindeyim..agzımdaki kötü tat geçmiyo hiç eğlenceli bi süreç değilmiş ..sokaga cıkmak istemiyorum işten gelip uzanıyorum evimi temizlemeyi bırak yemek pişiremiyorum bazen..
öffff beni anlayanlar var mı :))
canım bende de hiç birşeye bakılmadı.ikili test yapıldı ama cogu kişi yaptırmıyor ikizlerde.hematologa gittim doktorum yönlendirdi.kan sulandırıcı kullanıyorum onun için.başkada bişey yok.ayrıntılı için 20. hafta gitcem ankarada ali ipek e.zaten tahlil yapılcak bir durum yokki.ancak içine sinmiyorsa değiştir tabi.benden de kan alınmıyor ancak doktor diyetisyene git dedi en son mesela.yönlendirmesi gerek yoksa bende öyle sık sık kan vermiyorum...Herkese gunaydin. benim bi sorum olacak. simdiye kadar tup bebek druma gidiyordum fakat degistirmeye karar verdim yarin baska bi dra gideceğim. simdiye kadar ne bi tahlil ne de baska bi sey yapildi sadece ense kalinliklarina bakildi.sizden rica etsem size nelerin yapildigini yazar misiniz? ikili test yapilmadi uclu test yapilacak mi? bir de erken donem ayrintili ultrasona kacinci haftalarda girdiniz?
Amin canim rabbim hepimizin evlatlarini bagislasin cok sukur 1 haftadir burada annem cok rahatladim.sen de bebislerinle allaha emanet olunNe güzel 3 evladını da allah bağışlasın artık katlancaz annen varmış en azından şükret sağlıcakka kal.
cok haklisin canim ben de haberlere takiliyorum cok uzuluyorum uzak durmamiz lazim.bebisleri uzmeye hakkimiz yok.tesekkurlerdr un soyledıgı moral moralın ne kadar yuksek olursa bebeklerın gelısımı o kadar ıyı olurmuş.tv de bıle olumsuz bısey ızleme sakın dedı hoşlanmadıgın ınsanlarla görusme dedı hep pozıtıf olman lazım demıstı elimızden geldıgınce bebekler için yapıcaz
Aynen canim haber falan izleme artikAmin canim rabbim hepimizin evlatlarini bagislasin cok sukur 1 haftadir burada annem cok rahatladim.sen de bebislerinle allaha emanet olun
cok haklisin canim ben de haberlere takiliyorum cok uzuluyorum uzak durmamiz lazim.bebisleri uzmeye hakkimiz yok.tesekkurler
İnş.canım amin..şimdi şöyle canım; 2-3lü testleri doktor önermedi çünkü ikizlerde çok sağlıklı bir sonuç alınamıyormuş. isterseniz yaparım ama gerek yok dedi ben de tamam dedim.
şeker testi de nereye gittiğine bağlı gibi az çok. benim bir arkadaşımın gittiği doktor önce bir kan testi yapmış. değerler yüksek çıkınca o zaman şeker yüklemesi düşük dozda yapmış sonra da bir üst dozu.
canım ya hepsi olmasa da bir kısmı bende de var bu sorunların.
zaman bana da geçmiyor resmen. hem çok heyecanlıyım hem de bir bilinmeyen var yani ne olacak diye düşünüyorum ister istemez bebekler gelince. bence de hiç eğlenceli değilmiş. etrafımda çol rahat geçiren arkadaşlarım oldu. ben de kendime onları örnek aldığım için hep benim niye böyle dedim. sanırım ağırlıklı ikiz olduğundan ama şu da bir gerçek ki herkesin hamileliği bir geçmiyor. kimi önceki hayatına devam ediyor son zamanlara kadar kimisi de bizim gibi perişan oluyor. Allahım her şeyin hayırlısını versin. ne diyeyim geçecek bugünler inşallah eski sağlıklı günlerimize döneceğiz.
biz hıc konuşmadık daha erken sanırımKızlar özellikle kan pıhtılaşması olanlar.Doktorunuzla doğum şeklini konuştunuz mu? Benim doktorum genel anestezi yaparız dedi.Sizlerde durumlar nasıl?
Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Basin sagolsun. Uzuldum.Arkadaslar merhaba bir suredir yoktum buralarda gecen hafta trafik kazasinda abimi kaybettim maalesef. Kar kureme araciyla yollari temizlemek icin ciktigi gorevde hayatini kaybetti ve hatta haberlerde bile gostermisler. Sizden ricam abim icin dua edermisiniz hamilelerin dualari kabul olur derler.
Allah tahsilatını Affetsin .Mekanı cennet olsunArkadaslar merhaba bir suredir yoktum buralarda gecen hafta trafik kazasinda abimi kaybettim maalesef. Kar kureme araciyla yollari temizlemek icin ciktigi gorevde hayatini kaybetti ve hatta haberlerde bile gostermisler. Sizden ricam abim icin dua edermisiniz hamilelerin dualari kabul olur derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?