bende iyice korkmaya başladım şeker yüklemesinden. neden çarpıntı ve uyusukluk yapmış ki. benim doktorumda şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi. ben oldukça güveniyorum doktora o yüzden yaptırıcam ama uyuşma çarpıntı gibi etkileri olabiliyorsa yaptırmamak daha mı iyi bilemiyorum.ben annemin tüm karşı çıkmalarına rağmen yaptırdım. doktorum yaptırmamın yaptırmamamdan daha olumlu olduğu yönde konuştu. ya şekerim varsa bunu bilmeden devam edersem bebekte ortaya çıkacak olan rahatsızlıkları göze alabiliyosan yaptırma dedi. yaptırdım ama resmen ayılıp bayıldım. kalp çarpıntım ve uyuşmalarım oldu. açlık kanla birlikte 3 saat boyunca her saat başı kan verdim ama çok rahatsızlandım. sedyede geçti 4 saatim. sonrasında keşke yaptırmasaydım dedim. ya bebeğime bişey olsaydı. rabbim korudu sonucum iyi çıktı şükür
Internetten ustunkoru okudugum kadariyla, risk grubunda olanlarin yaptirmasinin ozellikle gerekli oldugu yaziyor. Bunlar 35 yas ustu olanlar, ailesinde seker hastaligi problemi olanlar, sisman olanlar, daha once dusuk hikayesi olanlar vs... Ben de doktoruma cok guveniyorum ancak hakkinda bu kadar olumsuz soylemler, deneyimler ve tibbi gorusler olan bir tahlil hakkinda da gozum kapali " hadi yapalim" diyemem, kesin irdelerim ve beni ikna etmesi gerekir, gerekliligi, riskleri ve zararindan cok yarari oldugu husunda...bende iyice korkmaya başladım şeker yüklemesinden. neden çarpıntı ve uyusukluk yapmış ki. benim doktorumda şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi. ben oldukça güveniyorum doktora o yüzden yaptırıcam ama uyuşma çarpıntı gibi etkileri olabiliyorsa yaptırmamak daha mı iyi bilemiyorum.
Her kafadan bir ses cikiyor canim bu konuda. Ne yapmam gerektigini bende sasirdim. Doktorumla konusmadim daha. Bir daha ki randevuda ayrintili konuscam bende. Burdan birbirimizi haberdar edelim. Sedyelik olunacak birseyse iyice dusunmek lazim.Internetten ustunkoru okudugum kadariyla, risk grubunda olanlarin yaptirmasinin ozellikle gerekli oldugu yaziyor. Bunlar 35 yas ustu olanlar, ailesinde seker hastaligi problemi olanlar, sisman olanlar, daha once dusuk hikayesi olanlar vs... Ben de doktoruma cok guveniyorum ancak hakkinda bu kadar olumsuz soylemler, deneyimler ve tibbi gorusler olan bir tahlil hakkinda da gozum kapali " hadi yapalim" diyemem, kesin irdelerim ve beni ikna etmesi gerekir, gerekliligi, riskleri ve zararindan cok yarari oldugu husunda...
Her kafadan bir ses cikiyor canim bu konuda. Ne yapmam gerektigini bende sasirdim. Doktorumla konusmadim daha. Bir daha ki randevuda ayrintili konuscam bende. Burdan birbirimizi haberdar edelim. Sedyelik olunacak birseyse iyice dusunmek lazim.Internetten ustunkoru okudugum kadariyla, risk grubunda olanlarin yaptirmasinin ozellikle gerekli oldugu yaziyor. Bunlar 35 yas ustu olanlar, ailesinde seker hastaligi problemi olanlar, sisman olanlar, daha once dusuk hikayesi olanlar vs... Ben de doktoruma cok guveniyorum ancak hakkinda bu kadar olumsuz soylemler, deneyimler ve tibbi gorusler olan bir tahlil hakkinda da gozum kapali " hadi yapalim" diyemem, kesin irdelerim ve beni ikna etmesi gerekir, gerekliligi, riskleri ve zararindan cok yarari oldugu husunda...
Her kafadan bir ses cikiyor canim bu konuda. Ne yapmam gerektigini bende sasirdim. Doktorumla konusmadim daha. Bir daha ki randevuda ayrintili konuscam bende. Burdan birbirimizi haberdar edelim. Sedyelik olunacak birseyse iyice dusunmek lazim.
Muhtessem' cim...
An itibariyle bebeğini kucağına almış olmalısın muhtemelen. Uzun sağlıklı bir ömrü olsun bebişinin inşallah, sana da geçmişler olsun...Başlığımızın ilk doğuranı olarak tebrik ediyoruz canım ve fırsat bulabilirsen tecrübelerini aktarmanı bekliyoruz
Herkese merhabalar.Başlığın ilk doğuran taze annesi olarak yazıyorum size:)Önce biraz doğumdan bahsedeyim sonra da tecrübe ettiğim küçük şeyleri yazayım istiyorum ki sizler yaşamayın aynı sıkıntıları.Öncelikle hala doktor arayışında olanlar varsa ya da doktorundan memnun olmayanlar 9 ay boyunca benim gibi kılı kırk yaran pimpirikli bir hamileyi dahi sakinleştirip tereyağından kıl çeker gibi br doğuma imza atan Egepol Hastanesi Cem Büyüktosunu şiddetle tavsiye ederim.Başından beri normal doğumu destekleyip beni hazırlaması minimum kiloyla sağlıklı beslenmeye teşvik etmesi ve sakin tavrı yanında son hafta yaptığı muayene ile istemeden de olsa epidural sezeryana (çatı darlığına rağmen bebeğin kafasının kanala girmesini bekledik hep ancak olmadı) dönme kararını birlikte almamız bende bıraktığı iyi izlenimlerden sadece birkaçı.
9 ocak sabah 7 de sezeryan için yatış yaptım arkadaşlar.İğneden deli gibi korkan ben belden uyuşturma kısmını hepkorkuyla beklemiştim.Fakat anestezi uzmanının sakin tavrı ve gerçekten sinek ısırığna benzeyen sızı sonucunda farkında bile olmadan 5 dk içerisinde uyuştuğumu hissettim.Doktorum başlıyoruz Muhteşemcim dediğinde zaten yarısına gelmişlerdi sanırım 10 dk içinde bebeğim çıktı.Onun kontrolleri yapılırken sanırım bi 15 dk boyunca da son işlemler tamamlandı.Toplamda yarım saat sonra odaya doğru yol almıştım.Ameliyat sonrası kanama kontrolleriniz yapılıyor iki saatte bir,sondanız takılı(korkmaya gerek yok anesteziden sonra takılıyo farkına bile varmıyosunuz),ağrı kesici desteği ile ilk gün hiçbişey hissetmiyosunuz.Akşamüstü yürümeye başlıyosunuz.Ben biraz fazla abarttım iyiyim diye birden ayaklandım bu yüzden ertesi gün bel ve boyun ağrısı yaşadım emzirme pozisyonunu da tam oturtamadığım için.Ancak iyi dinlenirseniz dayanılmıycak bir ağrı sızısı kesinlikle yok.Ameliyat yerine su geçirmez bir bant uygulanıyor ve 2. gün banyo yapmaya başlıyosunuz bile.% gün sonra da bantı aldığında doktor aynada kesiği gösterdi bana.Dikiş yok yapıştırma tekniği ile 10-15 cmlik incecik bir çizgi.Onun da en estetik şekilde kaybolması için bir jel kullanıyorum şimdilik.
Bugün tam 9 günlük olduk oğlumla.
Tarifi mümkün olmayan inanılmaz bi duygu inşallah yakın zamanda yaşayacaksınız.Sezeryan olmasına karşın sütüm azar azar da olsa geldi.Yani memede keyifli vakit geçirdik biraz da mama takviyesi aldık süt artana kadar.Size en önemli tavsiyem şudur ki meme uçlarınıza doğumdan önce gereken bakımı yapın.Bunun acısını çektim sadece ihmalim yüzünden.Lansinoh denilen mucize bir krem var ki sağlık ocağındaki ebe doğumdan 15 gün önce kullanmaya başla meme uçları yumuşasın demişti fakat doktora danışmayı kullanmayı sürkli unuttum.Acıdan ve kanamadan 3 gündür emzirirken ağlıyorum yeni yeni iyileşiyor.Unutmayın kullanın:)Fazla uzattım sanırım ama paylaşmak istedim.Şimdilik benden bu kadar arada uğrar deneyimlerimi paylaşırım.Kendinize ve meleklerinize çok iyi bakın
canımcım ben o risk grubunun hiçbirinde olmamama rağmen doktorumun önerisiyle yaptırdım. ilk 5 dk içinde etkilenmeye başladım. hemen drumu aradım düşün ki kalkıp koridorda doktorumun yanına gidemedim. bunun normal olduğunu ve her 10 kişiden 9unun böyle olduğunu söyledi. korkutmak değil tabi amacım. ama ben pişman oldum yaptırdığıma. umarım siz ben gibi olmazsınızInternetten ustunkoru okudugum kadariyla, risk grubunda olanlarin yaptirmasinin ozellikle gerekli oldugu yaziyor. Bunlar 35 yas ustu olanlar, ailesinde seker hastaligi problemi olanlar, sisman olanlar, daha once dusuk hikayesi olanlar vs... Ben de doktoruma cok guveniyorum ancak hakkinda bu kadar olumsuz soylemler, deneyimler ve tibbi gorusler olan bir tahlil hakkinda da gozum kapali " hadi yapalim" diyemem, kesin irdelerim ve beni ikna etmesi gerekir, gerekliligi, riskleri ve zararindan cok yarari oldugu husunda...
Merhaba cnm, kraft rlx ile ilgili olumsuz yorumları okudum ve bende katılıyorum. Tamamen kötülemek istemem tabi sonuçta hangi modeli neyle kıyasladığına bağlı, olumlu özellikleri de var. Benim aldığım cadillac modelle aynı özelliklere sahip olmasına rağmen ben neden onu seçmedim ondan bahsedeyim sana; cadillağa göre daha alçakta, pusedi daha çukur, daha büyük tekerlekler, biraz kaba ve araca sığma zorluğu olabilir, fiyatı da çok daha yüksekti, son olarakta 360 derece dönmesini eşim beğenmedi sorun çıkabilir dedi ki bir çok şikayette bu kısımla ilgili olmuş zaten. Ben mağazada gördüm kıyasladım, diğeri gözüme daha kullanışlı ve hoş göründü. Amacına yönelik olarak sana da birebir bakıp karar vermeni öneririm cnm.Canim ilgili baslikta senin arastirman dikkatimi cekmisti okudum, not ettim modeli, kraft rlx de cok konuşulmuş ama olumsuz yorumlar cok, sen onu arastirdin mi hic?
Merhaba, tam da konunun üzerine geldim:) doktorum benden de önümüzdeki ay için şeker yüklemesi istedi ve bana da Canan Karatay'ın açıklamaları çok mantıklı geldiği için karşı çıktım. Doktorum yapılması yönünde fikir belirtti ama zorla değil tabi sen bilirsin bir araştır dedi ve araştırdıkça kafam iyice karıştı. Sağlık bakanlığı, jinekoloji derneği ve Türk tüm hekimler internetteki yazılarında hep savunmuş. Aksini söyleyen Karatay dışında kimseye rastlayamadım. Ama çevremdeki herkes, ailem ve etraftan duyduğum kadarıyla karşı. Yaklaşık 10 sene önce bu yokmuş ve hiç sorun yoktu, bu yüklemeler başladığından beri etrafa bak küçücük bebekler hep şeker hastası diyorlar. Benim içimden de hiç yükletmek gelmiyor ama hiç tıbbi bir döküman bulamadım Karatay'ı destekleyen. Yabancı dilim çok iyi olmadığı için yabancı sitelerde de araştıramıyorum ama eminim yurt dışında yabancı tıbbi literatürde konuyla ilgili yazılar vardır.Arkadaslar kimler Seker yuklemesi yaptirdi kafam cok karisik su canan karatay mi ne adi neyse siddetli yaptirmayin diyor hatta dava bile acicakmis gecn tv de aciklama yapti her kafadan baska bir ses cikiyor sizler ne yaptiniz ?
Daha önce ilk doğumumu kendisi yapmıştı ve çok ilgili güleryüzlü idi ikinci için gittiğimde ise eser kalmamıştı burnu havada geziyor maalesefKahraman koldayin cok ilgili oldugunu duydum gidince begeniceginizi dusunuyorum dogumu kentte ve cinarlida yaptiriyodu bir degisiklik yoksa
kent hastanesinin 5000 aldığını duydumArkadaşlar özel doktorunuzun doğum parası kaç para alacak+hastane toplamda ne kadara mal olucak paylaşalım bende kentte yapmak istiyorum doktorum 3000 alıyor kent hastanesi ne kadar alır acaba?
Ben de senden haber bekliyorum cnm, bazı ülkelerde uygulanıyor bazılarında uygulanmıyormuş, yurt dışında farklı ülkelerde tanıdıkları olanlar varsa sorup öğrenirlerse bu şeker yükleme testi uygulanıyor mu diye çok sevinirim.haklisin canim 1 bardak dolu seker iciyormussun yani gecen sene arkadasim dogum yapti ordan biliyorum eczaneden aliyormussun hatta yanimda icti ve cok kotu oldu icerken ama sonucta yaptirmisti bende senin gibiyim kim ne dese guvenemiyorumben almanyadan teyzemden haberi beklicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?