-canım benim de doktorum vedat bey tavsiye üzerine gitmiştim ona 2 düşüğüm var daha önce ama çok memnun kaldım gebeliğimin başından beri önce Allah'a sonra ona emanetiz...20. haftada ayrıntılı ultrason isteyecekmiş ama sanırım hastanade yokmuş başka bir yere yönlendirecekmiş sen yaptırdın mı nerede?merhabalar ben de 23. haftama yarın giricem nasipse. medicalpark vedat uluğa gidiyorum. çok çok memnunum hastaneden ve doktorumdan. son 1 haftadır sağ kasığımda şiddettli bıçak saplaması gibi ağrım oluyor. başka bir problemim yok çok şükür. yarı yolu tamamladım geri sayıma düştüm bile. rabbim hepimize sağlıkla çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip etisn inş.
Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin cilekben. Benimde geçen hafta kontrolüm vardı. 2 tarama yaptırdık hersey normal çıktı bide cinsiyetini öğrendik oglusum olcakmisBir de bugun ayrintili ultrason yapildi hersey normal cok sukur...
Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin cilekben. Benimde geçen hafta kontrolüm vardı. 2 tarama yaptırdık hersey normal çıktı bide cinsiyetini öğrendik oglusum olcakmis
Hosgeldin canim, cok az kalmis, saglikla insallah...merhaba arkadaşlar bende 33.haftamdayım medicalparka gidiyorum..
Kizlar selam, bugun kontrolum vardi. Ilk 4 ay hic kilo almayip 5. ayimda resmen 4 kilo almisim...Daha dogrusu ilk 3 ay 3 kilo verdigimden, 4 ay sonunda 3 kilomu geri almis ve hamilelik basindaki kiloma ulasabilmistik ancak. 5. ayimda da ne oldugunu anlayamadan 4 kilooo
Once seker yuklemesi yapmayacak gibiydik sonra bu 4 kiloyu gorunce bir dahaki ay seker yuklemesi yapalim dedi doktorum, Karatay' in tezlerinden bahsettim, bebegin 2 gun hareketsiz kalacagi, adeta sok etkisi yasadigi vs...Kesinlikle bebek uzerinde hicbir zarari olmadigi, Saglik Bakanligi' nin da onerdigi ve aksesucum aynen dedigin gibi iki dilim pasta degil ama iki dilim baklava benzetmesiNeyse, yukleme yapan bazi arkadaslarimin sedyede saatlerce kaldigi, ayilip bayildigi ve saat basi kan verip durdugundan bahsettim, o ikinci sonraki asama dedi, seker cikarsa yani...Simdi sadece 50 gr seker ve 1 saat sonra bir kez kan alacagiz dedi vs vs....Daha once bir universite hastanesinda calisan hemsire arkadasima danismistim biliyorsunuz, o kendisi de yaptirmisti ve benim icin tekrar kadin dogumculara sormustu, onlar da yaptirsin demisti...Simdi yine bir universite hastanesinde ebe olan baska bir arkadasimi aradim, o da yaptirmis ve kesinlikle endiselenmemem ve yaptirmami teyit etti...Bu ay yediklerime dikkat edicem, tatli hamur isi vs yok...Ve sanirim yaptiricam seker yuklemesi
Teşekkürler cnm açıklamaların için, doktorun en azından ikili aşama uygulayarak diğerlerinden daha mantıklı davranmış. Sonuçta bu konu kendi aralarında kesinleştirilmemiş hala tartışılan bir konu herkesin farklı görüşü olması normal. Yorumlara baktığım kadarıyla olması ya da olmaması arasında her iki durumda da çok fazla bir zarar söz konusu değil sanırım, ama ben tercihimi yaptırmamaktan yana kullanıcam. Okuduklarım ve mantığım bu yönde nedense bir türlü içime sinmiyor yaptırmak. Ben de bir ebe arkadaşa danıştım, hastanede çalışan bir de yenidoğan hemşiresi arkadaşıma sordum onlarda mantık olarak aynı düşüncede. Yapılırsa da çok zararı olmaz ama küçücük bebeğe direk o kadar yüklemenin ne gereği var önce bi açlık tokluk şekerine baktır yüksek çıkarsa diğerini yaptırmaya gerek var dediler. Yani tabiki gebelik şekeri önemli bir şey ama öncelikle risk grubu yüksek olanlar ve açlık tokluk sonuçları yüksek çıkanlar bu testlere yönlendirilmeli. Rutin bir uygulama olarak önüne gelen herkese direk yükleme yapılmamalı sonuç olarak. Allah bebeklerimize sağlık versin, sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Evet alsancakta bir doktora yönlendiriyor ama fiyati çok geldi bana. Ben alsancakta mr'a gittim.-canım benim de doktorum vedat bey tavsiye üzerine gitmiştim ona 2 düşüğüm var daha önce ama çok memnun kaldım gebeliğimin başından beri önce Allah'a sonra ona emanetiz...20. haftada ayrıntılı ultrason isteyecekmiş ama sanırım hastanade yokmuş başka bir yere yönlendirecekmiş sen yaptırdın mı nerede?
Hosgeldin canim, cok az kalmis, saglikla insallah...
Kizlar selam, bugun kontrolum vardi. Ilk 4 ay hic kilo almayip 5. ayimda resmen 4 kilo almisim...Daha dogrusu ilk 3 ay 3 kilo verdigimden, 4 ay sonunda 3 kilomu geri almis ve hamilelik basindaki kiloma ulasabilmistik ancak. 5. ayimda da ne oldugunu anlayamadan 4 kilooo
Once seker yuklemesi yapmayacak gibiydik sonra bu 4 kiloyu gorunce bir dahaki ay seker yuklemesi yapalim dedi doktorum, Karatay' in tezlerinden bahsettim, bebegin 2 gun hareketsiz kalacagi, adeta sok etkisi yasadigi vs...Kesinlikle bebek uzerinde hicbir zarari olmadigi, Saglik Bakanligi' nin da onerdigi ve aksesucum aynen dedigin gibi iki dilim pasta degil ama iki dilim baklava benzetmesiNeyse, yukleme yapan bazi arkadaslarimin sedyede saatlerce kaldigi, ayilip bayildigi ve saat basi kan verip durdugundan bahsettim, o ikinci sonraki asama dedi, seker cikarsa yani...Simdi sadece 50 gr seker ve 1 saat sonra bir kez kan alacagiz dedi vs vs....Daha once bir universite hastanesinda calisan hemsire arkadasima danismistim biliyorsunuz, o kendisi de yaptirmisti ve benim icin tekrar kadin dogumculara sormustu, onlar da yaptirsin demisti...Simdi yine bir universite hastanesinde ebe olan baska bir arkadasimi aradim, o da yaptirmis ve kesinlikle endiselenmemem ve yaptirmami teyit etti...Bu ay yediklerime dikkat edicem, tatli hamur isi vs yok...Ve sanirim yaptiricam seker yuklemesi
vedat bey ve medical park fuat akercana gonderiyor ayrintili ultrason cok önemli heryerde yapilmaz periantolog yapmali malesef radyoloji uzmanlari bu konuya vakif değil dr cok bilgili herseyi ayrintilariyla inceleyip bakiyor-canım benim de doktorum vedat bey tavsiye üzerine gitmiştim ona 2 düşüğüm var daha önce ama çok memnun kaldım gebeliğimin başından beri önce Allah'a sonra ona emanetiz...20. haftada ayrıntılı ultrason isteyecekmiş ama sanırım hastanade yokmuş başka bir yere yönlendirecekmiş sen yaptırdın mı nerede?
Teşekkürler cnm açıklamaların için, doktorun en azından ikili aşama uygulayarak diğerlerinden daha mantıklı davranmış. Sonuçta bu konu kendi aralarında kesinleştirilmemiş hala tartışılan bir konu herkesin farklı görüşü olması normal. Yorumlara baktığım kadarıyla olması ya da olmaması arasında her iki durumda da çok fazla bir zarar söz konusu değil sanırım, ama ben tercihimi yaptırmamaktan yana kullanıcam. Okuduklarım ve mantığım bu yönde nedense bir türlü içime sinmiyor yaptırmak. Ben de bir ebe arkadaşa danıştım, hastanede çalışan bir de yenidoğan hemşiresi arkadaşıma sordum onlarda mantık olarak aynı düşüncede. Yapılırsa da çok zararı olmaz ama küçücük bebeğe direk o kadar yüklemenin ne gereği var önce bi açlık tokluk şekerine baktır yüksek çıkarsa diğerini yaptırmaya gerek var dediler. Yani tabiki gebelik şekeri önemli bir şey ama öncelikle risk grubu yüksek olanlar ve açlık tokluk sonuçları yüksek çıkanlar bu testlere yönlendirilmeli. Rutin bir uygulama olarak önüne gelen herkese direk yükleme yapılmamalı sonuç olarak. Allah bebeklerimize sağlık versin, sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Hımm anlıyorum peki bu fuat akercan'ın yeri nerede acaba ve ne kadar ücret alıyor bu konudada bilgi verebilirmisiniz bana?vedat bey ve medical park fuat akercana gonderiyor ayrintili ultrason cok önemli heryerde yapilmaz periantolog yapmali malesef radyoloji uzmanlari bu konuya vakif değil dr cok bilgili herseyi ayrintilariyla inceleyip bakiyor
-canım senin yapman gereken iyi bir doktor bulup testlerini yaptırman ve doktorunun vereceği ilaçları kullanman, eğer çalışmıyorsan da bol bol yatıp dinlenmen onun dışında yapacağın pek birşey yok. Düşeceği varsa hiç birşey buna engel olamaz, nasip olacağı varsa da Rabbim korur onu bişeycikler olmaz...sen içini ferah tut...Bende izmirdenim yeni hemileyim.ama dusuk tehlikem var allahin izniyle atlaticam insallah.bana surecte ne yapmam geretigini soylerseniz sevinirim.sanirim ikinci dogumu yapacak olanda var tecrubelerinden yararlanmak isterim..
Nerde oldunuz hastane ve doktorGunaydin kizlaarrr....Ben de bebegime kavustum.. darisi tum bekleyenlerin basina.. epidural sezeryan oldum.. varsa sorularıniz alayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?