2015 Yılında Doğum Yapacak İzmir' li Anne Adaylarının Buluşma Noktası

Canim,
Elbette ki oncelikle doktorumuza soracagiz, bizlerden bu testi istiyor mu istemiyor mu? Istemiyorsa bana gore sorun yok...Istiyorsa benim icin sorun baslar. Bir kere aleyhinde cok fazla yazilip cizilen tibbi bir uygulama olduguna gore ve benden boyle bir testi kendisi talep ettigine gore "sen arastir" demesini hos karsilamam, zira tip egitimi almis kisi ben degilim, arastirmalarim senin de dedigin gibi bilgi kirliligiyle dolu internetten, degisik birkac hekim makalesinden, belki sansliysam konuyla ilgili bir kitaptan ibaret olacaktir. Saglik Bakanligi' nin konuyla ilgili fikrinden bahsetmiyorum bile :)) Testi talep ederse doktorum oncelikle ayrintili olarak onun goruslerini alir ve kesinlikle onemserim. Sonrasinda arastirma baslar, dedigin gibi tanidik doktor, ebe arayisi ve dogum yapan tecrubeli arkadaslarimin gorusleri. Ctesi gunune kadar beklemedeyim. Icimden bir his bu testi talep etmeyecigini soyluyor :)

:) Umarım etmez ama benim fikrim eder bence. Çünkü etrafımda sorduğum tüm doktorlar bakanlık açıklamasına uygun olarak yapılmalı diyor. Ben de doktorumdan çok memnunum ama o da yapılmalı dedi. Ben çok pinpirikli ve araştıran biri olduğum için sen yine de bak incele için rahat etsin dedi. Ama bu konudaki düşüncelerimi yazdım zaten hiç olumlu bakmıyorum, belki de içgüdüsel bir his, etrafımdakilerde aynı düşünüyor. Araştırmaya devam, bir de son olarak Karatay'ın açıklamasını paylaşmıştım anlaşılır tıbbi bir açıklama yapmış. Zararlı, yapılmazsa şunlar olur deyip kestirip atmamış. Bir de yapılmalı diyen bakanlık ve doktor açıklamalarına bakın, hiçbir mantıklı tıbbi açıklama yok sadece şu olur bu olur riski var deyip kestirip atmışlar.

Kizlar,
Simdi hemsire bir arkadasima sordum, yaptirilmali dedi, kendisi de yaptirmis, 3 yasinda bir kizi var. Yarin kadin dogumculara sorayim senin icin tekrar dedi, yarin cevabini ileticem size, bir fikir en azindan.

Aynen oyle, yaptirilmali diyen hekimler gozdagi verircesine konusmus, dayanaksiz, korku imparatorlugu yaratmak istercesine :)
Hamile kaldiktan sonraki ilk muayenemi hatirliyorum da, doktorum bazi gebelerde hamilelige bagli seker hastaligi gelistiginden bahsetmisti, hatta nutella, tatli vs yok demisti...Oyle bir hissiyata kapildim bundan mutevellit seker testi istemeyecek diye :)) Cumartesi ola hayrola...

Akcesu' cum uzun uzun cevaplamissin cok tesekkur ederim. Bir arkafasimda kraft rlx var, o cok memnun. Ancak ben de 360 derece donen mekanizmasi konusunda cok sikayet okudum ve ayni sekilde benim esim de senin esin gibi o mekanizmayi gereksiz ve estetigini bozan bir ozellik olarak degerlendirdi. Casual cadillac' i ben henuz gormedim, esim bakti ve rlx' e kiyasla daha konforlu buldu. Dedigin gibi ikisini yan yana gorebilecegim bir yere gidip iyice inceleyecegim. Ama sanirim tercihim casual cadillac air' dan yana olacak. Fusya rengine bayildim...

Amin cnm inşallah hayırlı ve sağlıklı olan olur. Doktorun eğer yapılmalı derse, sadece riskleri dışında mantıklı bir açıklama iste cnm lütfen tabi yaparsa:) bizi de bilgilendirirsin. Bu arada 2 dilim pastaya eşit diye mantıksız bir açıklama yapmaz umarım:)

Kızlar günaydın,
Hemşire olan ve kendisi de 3 yıl önce bu testi yaptıran arkadaşım, sormuş benim için çalıştığı yerdeki kadın doğum uzmanlarına. (Büyük bir ilde bir üniversite hastanesinde çalşıyor) Söylediklerini aynen iletiyorum:
''kesinlikle öneriyoruz ve yaptırıyoruz. Karatay' ın kişisel görüşü, bunu uygulayacak klinik kanıtlarımız mevcut değil. Zaten yurtdışında da yapılmaya devam ediliyor, dernekler de yapılmasını öneriyor.''

Kızlar selam,
Şeker yüklemesi ile ilgili yazdıklarınıza şöyle bir göz attım da ben yaptıran bir anne adayı olarak yapılmasına çok da kafamı takmadım. Canan Karatay'ın yaptırmayın uyarısını kendime uygulamam için benim en azından 1 yıldır kendisinin söylediği şekilde beslenen onun kurallarına uyan biri olmam gerekirdi. Yani söylediği bir çok şeyi kulak arkası edip sadece şeker yüklemesi ile ilgili olan kısma takılamazdım çünkü onun bambaşka bi beslenme dünyası var ve maalesef ki günümüz insanı bu düzenin yanından bile geçmiyor. ayrıca doktorum testi isterken ben yaptırmayacağım deme cesaretim olamazdı, güvenmeliyim ben doktoruma ona karşı çıkacak mesleki birikimim ve tıp bilgim falan yok ki benim...Son olarak 50 lik yükleme yapılıyor ilk önce ve inanın şu anda içtiğim magnezyum ilacı bile ondan daha şekerli bana sanki normal su içiyormuşum gibi geldi hiç bir sorun yoktu. Tavsiyem yaptırmamayı düşünürken, eğer mevcut bir gebelik şekeri varsa bebeğin nasıl bir zarar göreceğini de araştırın, kıyaslamayı buna göre yapıp karar verin. Herkese sağlıklı bir gebelik dilerim, ben de nasipse İzmirde bir nisan annesi olacağım...

Canan Karatay' ın konuyla ilgili açıklamalarını bizzat okumadım, dinlemedim ve görüşünün alt yapısına neler koyuyor araştırmadım. Ama bende beslenme üzerine iki kitabı var, okudum, tavsiye ettiği beslenme tarzına uymadığımız konusunda çok haklısın. Doktoruma kendimi ve bebeğimi emanet ettiğimden güven konusunda hiç bir sıkıntım yok, ancak yaptırmamı isterse, doktoruma ''bu testi yaptırmayacağım'' diye karşı çıkmaktan ziyade karşıt görüşleri sorar, bunları açıklayıp çürütecek kadar bana zaman ayırmasını isterim. Zaten pimpirikli olduğumu gayet iyi bildiğinden,yeterli zaman ayırarak makul ve mantıklı bir açıklama yapacağından hiç şüphem yok.

Kızlar,
Akcesu sormuştu sanırım, şeker yüklemesi Fransa ve isviçre' de uygulanmıyormuş.
Karatay' ın açıklamalarını inceledim, doktor kontrolüne gitmeden önce notlar aldım, kadın mantıksız konuşmamış.(bazen gereksiz çıkışları oluyor çünkü) Gebelikte oluşabilecek gebelik şekerinin zararını elbette bildiğini ancak bunu bebek ve anneye zarar vermeden ölçmenin başka yolları olduğunu söylüyor. Açlık kan şekerine bakılması gerektiğini ve bunun zaten gebelerde her ay yükseldiğini ancak aşırı ve hızlı yükselmenin şeker metabolizma bozukluğuna işaret ettiğini söylüyor. 50-75 gr saf şeker yüklemesi ile hamilelerin %80' inin fenalaştığını ve anne karnındaki bebeğin 2-3 gün hareketsiz kalarak adeta şok olduğunu söylemiş.

Hangi hastane de doğum yapmayı düşünüyorsunuz kızlar? benim doktorum özel kendisi 3000TL alıyormuş. Doğumu da kentte yapmak istiyorum toplam ne kadara mal olur bana? Hastane ne kadar alır?

ben ozel karatas hastanesine gidiyorum 1.200 dogum yani ben kendim sormadim ama 4 tane arkadasim dogum yapti orda gayet guzel ve Temiz bir hastane ve cok ilgileniyorlar akrabagmiz orda ebe ondan orayi tercih ettim ve hic degistirmedim dedigim gibi bide 4 tane arkadasim orda dogum yapti hepside memnun kaldilar osman celik bey benim doktorun adi

merhaba...ben geldim..bende izmir deyim.23 haftalık hamileyim.Allah nasip ederse kızım olacak.tınaztepe hastanesinden can postacıya gidiyorum..hemde çok memnunum.canım doktorum can postacım

Ben muglanin bi kasabasinda yasiyorum ama ins nasip olursa izmirde dogum yapmayi dusunuyorum medicalpark i onerdiler simdi egepolu de duydum iyi oldu allah saglikla buyutmeyi nasip.etsin
hemşerim bende muğlalıyım.tınaztepe hastanesinide tavsiye ederim.doktorum can postacı.Aydınlı kendisi...sana tınaztepeyide tavsiye ederim.bucada otoban hemen çıkışında.

Hangi hastane de doğum yapmayı düşünüyorsunuz kızlar? benim doktorum özel kendisi 3000TL alıyormuş. Doğumu da kentte yapmak istiyorum toplam ne kadara mal olur bana? Hastane ne kadar alır?

Ben de Kent' te dogum yapacagim, doktorum hastanenin doktoru zaten...Ancak fiyatlar konusunda fikrim yok, sigortam karsiliyor.

Kenti arayip.dogum hakkinda bilgi alinabilir odalar gorulebilir ben cok pahali saniyodum ama 2500 falan diye duydum bilmem doğrumu.
Bu arada ben ilk gebelikte 75lik seker yukleme yaptirdim sonucum cok dusuk çıkmıştı şekersiz beslenmistim bi süre o yuzdenmi bilmiyorum doktorum hayat boyu seker hastası olmazsin demişti ama bunda yaptir derse yine yaptiririm yaptirmayip pisman olmak fikri bile ürkütücü ayrica ilk gebelikte doktorum tetanoz asisini yaptirma tarlada dogurmucan dedi ama kime sorsam yaptır diyordu fikirler değişiyor cok takilmayin bence.

selam herkese, şeker yüklemesi konusunda bende doktoruma güvenenlerdenim açıkçası. bu benim 2.gebeliğim arkadaşlar ve ilk gebeliğimde gebelik şekerim çıkmıştı ve şaşırmıştım. doktorum beni diyetisyene sevk etmişti ve harfiyen verilen listeye uyarak geçirmiştim hamileliğimi, çok zordu doymuyordum açıkçası ama bir şekilde geçti o günler ve bebeğin için herşeyi göze alıyosun zorda olsa. şimdi yine risk altındayım ilk hamilelikte çıkan şekerden dolayı. normalde 24. haftada yapılan şeker testi bu gebeliğimde erken yapılacak bildiğim kadarıyla ve yarın kontrolüm var dr um ne diyecek yarın bu konuda öğreneceğim.

merhaba... ben de karataş hastanesine gidiyorum.. 1200 olan normal doğum mu acaba,, sezeryan ücretini biliyor musunuz.. benim doktorum Ahmet Kılyar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…