Dürüstçe cevap verecek deneyimli bir doktor yakını olan yok mu kızlar, bu bakanlık ve oda açıklamaları çok ürkütücü ve saçma geldi bana. Yapılacak yükleme 2 dilim pasta, 1 çikolata kadar şeker anca içeriyormuş. Ne kadar basit ve mantıksız bir açıklama, e o zaman çikolata ya da pasta yiyelim öyle ölçüm yapın madem glikoz yükleneceğine! Ayrıca herkes doktoruma danışcam demiş ama benim danıştığım birkaç doktor da yapılmalı dese de bana güven vermiyor çünkü bakanlığın istediği onayladığı bir teste sıradan doktorlar neden ve nasıl hayır desin ki. Unutmayın bu ülkede bakanlığın temiz içilebilir dediği sudan içip insanlar öldü. 80'li yıllarda her çocuğa yapılması için ısrar edilen çocuk felci aşısından sonra ülkedeki çocuk felci oranları arttı. İlaç piyasası biraz da politik ve maddi çıkarlarla dönüyor, tepedekiler hep cebine girecek paranın hesabındalar genelde. Siz de ailenizdeki büyüklerinize sorarsanız, bunun gibi yapılması ısrar edilen ama sonrasında zararlı olduğu kanıtlanıp sorun olmuş bir sürü uygulama duyarsınız eminim. Soru işaretlerim olsa da nedense hiç güvenemiyorum ve mantıklı bulmuyorum bu testi, inşallah sağ sağlim atlatırız bu dönemleri. Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin...
:) Umarım etmez ama benim fikrim eder bence. Çünkü etrafımda sorduğum tüm doktorlar bakanlık açıklamasına uygun olarak yapılmalı diyor. Ben de doktorumdan çok memnunum ama o da yapılmalı dedi. Ben çok pinpirikli ve araştıran biri olduğum için sen yine de bak incele için rahat etsin dedi. Ama bu konudaki düşüncelerimi yazdım zaten hiç olumlu bakmıyorum, belki de içgüdüsel bir his, etrafımdakilerde aynı düşünüyor. Araştırmaya devam, bir de son olarak Karatay'ın açıklamasını paylaşmıştım anlaşılır tıbbi bir açıklama yapmış. Zararlı, yapılmazsa şunlar olur deyip kestirip atmamış. Bir de yapılmalı diyen bakanlık ve doktor açıklamalarına bakın, hiçbir mantıklı tıbbi açıklama yok sadece şu olur bu olur riski var deyip kestirip atmışlar.Canim,
Elbette ki oncelikle doktorumuza soracagiz, bizlerden bu testi istiyor mu istemiyor mu? Istemiyorsa bana gore sorun yok...Istiyorsa benim icin sorun baslar. Bir kere aleyhinde cok fazla yazilip cizilen tibbi bir uygulama olduguna gore ve benden boyle bir testi kendisi talep ettigine gore "sen arastir" demesini hos karsilamam, zira tip egitimi almis kisi ben degilim, arastirmalarim senin de dedigin gibi bilgi kirliligiyle dolu internetten, degisik birkac hekim makalesinden, belki sansliysam konuyla ilgili bir kitaptan ibaret olacaktir. Saglik Bakanligi' nin konuyla ilgili fikrinden bahsetmiyorum bile :)) Testi talep ederse doktorum oncelikle ayrintili olarak onun goruslerini alir ve kesinlikle onemserim. Sonrasinda arastirma baslar, dedigin gibi tanidik doktor, ebe arayisi ve dogum yapan tecrubeli arkadaslarimin gorusleri. Ctesi gunune kadar beklemedeyim. Icimden bir his bu testi talep etmeyecigini soyluyor :)
:) Umarım etmez ama benim fikrim eder bence. Çünkü etrafımda sorduğum tüm doktorlar bakanlık açıklamasına uygun olarak yapılmalı diyor. Ben de doktorumdan çok memnunum ama o da yapılmalı dedi. Ben çok pinpirikli ve araştıran biri olduğum için sen yine de bak incele için rahat etsin dedi. Ama bu konudaki düşüncelerimi yazdım zaten hiç olumlu bakmıyorum, belki de içgüdüsel bir his, etrafımdakilerde aynı düşünüyor. Araştırmaya devam, bir de son olarak Karatay'ın açıklamasını paylaşmıştım anlaşılır tıbbi bir açıklama yapmış. Zararlı, yapılmazsa şunlar olur deyip kestirip atmamış. Bir de yapılmalı diyen bakanlık ve doktor açıklamalarına bakın, hiçbir mantıklı tıbbi açıklama yok sadece şu olur bu olur riski var deyip kestirip atmışlar.
Merhaba cnm, kraft rlx ile ilgili olumsuz yorumları okudum ve bende katılıyorum. Tamamen kötülemek istemem tabi sonuçta hangi modeli neyle kıyasladığına bağlı, olumlu özellikleri de var. Benim aldığım cadillac modelle aynı özelliklere sahip olmasına rağmen ben neden onu seçmedim ondan bahsedeyim sana; cadillağa göre daha alçakta, pusedi daha çukur, daha büyük tekerlekler, biraz kaba ve araca sığma zorluğu olabilir, fiyatı da çok daha yüksekti, son olarakta 360 derece dönmesini eşim beğenmedi sorun çıkabilir dedi ki bir çok şikayette bu kısımla ilgili olmuş zaten. Ben mağazada gördüm kıyasladım, diğeri gözüme daha kullanışlı ve hoş göründü. Amacına yönelik olarak sana da birebir bakıp karar vermeni öneririm cnm.
Amin cnm inşallah hayırlı ve sağlıklı olan olur. Doktorun eğer yapılmalı derse, sadece riskleri dışında mantıklı bir açıklama iste cnm lütfen tabi yaparsa:) bizi de bilgilendirirsin. Bu arada 2 dilim pastaya eşit diye mantıksız bir açıklama yapmaz umarım:)Aynen oyle, yaptirilmali diyen hekimler gozdagi verircesine konusmus, dayanaksiz, korku imparatorlugu yaratmak istercesine :)
Hamile kaldiktan sonraki ilk muayenemi hatirliyorum da, doktorum bazi gebelerde hamilelige bagli seker hastaligi gelistiginden bahsetmisti, hatta nutella, tatli vs yok demisti...Oyle bir hissiyata kapildim bundan mutevellit seker testi istemeyecek diye :)) Cumartesi ola hayrola...
Kızlar selam,
Şeker yüklemesi ile ilgili yazdıklarınıza şöyle bir göz attım da ben yaptıran bir anne adayı olarak yapılmasına çok da kafamı takmadım. Canan Karatay'ın yaptırmayın uyarısını kendime uygulamam için benim en azından 1 yıldır kendisinin söylediği şekilde beslenen onun kurallarına uyan biri olmam gerekirdi. Yani söylediği bir çok şeyi kulak arkası edip sadece şeker yüklemesi ile ilgili olan kısma takılamazdım çünkü onun bambaşka bi beslenme dünyası var ve maalesef ki günümüz insanı bu düzenin yanından bile geçmiyor. ayrıca doktorum testi isterken ben yaptırmayacağım deme cesaretim olamazdı, güvenmeliyim ben doktoruma ona karşı çıkacak mesleki birikimim ve tıp bilgim falan yok ki benim...Son olarak 50 lik yükleme yapılıyor ilk önce ve inanın şu anda içtiğim magnezyum ilacı bile ondan daha şekerli bana sanki normal su içiyormuşum gibi geldi hiç bir sorun yoktu. Tavsiyem yaptırmamayı düşünürken, eğer mevcut bir gebelik şekeri varsa bebeğin nasıl bir zarar göreceğini de araştırın, kıyaslamayı buna göre yapıp karar verin. Herkese sağlıklı bir gebelik dilerim, ben de nasipse İzmirde bir nisan annesi olacağım...
hemşerim bende muğlalıyım.tınaztepe hastanesinide tavsiye ederim.doktorum can postacı.Aydınlı kendisi...sana tınaztepeyide tavsiye ederim.bucada otoban hemen çıkışında.Ben muglanin bi kasabasinda yasiyorum ama ins nasip olursa izmirde dogum yapmayi dusunuyorum medicalpark i onerdiler simdi egepolu de duydum iyi oldu allah saglikla buyutmeyi nasip.etsin
Hangi hastane de doğum yapmayı düşünüyorsunuz kızlar? benim doktorum özel kendisi 3000TL alıyormuş. Doğumu da kentte yapmak istiyorum toplam ne kadara mal olur bana? Hastane ne kadar alır?
merhaba... ben de karataş hastanesine gidiyorum.. 1200 olan normal doğum mu acaba,, sezeryan ücretini biliyor musunuz.. benim doktorum Ahmet Kılyar..ben ozel karatas hastanesine gidiyorum 1.200 dogum yani ben kendim sormadim ama 4 tane arkadasim dogum yapti orda gayet guzel ve Temiz bir hastane ve cok ilgileniyorlar akrabagmiz orda ebe ondan orayi tercih ettim ve hic degistirmedim dedigim gibi bide 4 tane arkadasim orda dogum yapti hepside memnun kaldilar osman celik bey benim doktorun adi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?