2015 Yılında Doğum Yapacak İzmir' li Anne Adaylarının Buluşma Noktası

Sorun yok alabilirsin.. molfix dogru secim ben hepsini oglumda kullandim cok hassas cildi! En rahat ettigi molfix.. yalniz ilk zamanlarda prima yenidogan kullanabilirsin.

Teşekkürler, o zaman madem sepette bekletiyodum onayı vereyim ben :)

Hamilelikten sonra 3 doz daha uygulanıp 5 yıl koruyormuş bunuda sağlık ocağında sorup 5e tamamla derim ikinci çocuk icin hazırlık olur :)

Bebek bezi hakkında bir araştırma yapın icindeki jel yapan madde cok zararliymis birde beyaz tene değen kismi beyazlatildigi için zararliymis ben organik bez alicam diger bakim ürünlerinide şampuan krem gibi organik almayı planlıyorum içindekiler kısmına iyi bakin ilk 3 ay hic olmadı dikkatli urun kullanın ayrıca organik deterjan alıcam kıyafetleri için biraz araştırın lütfen herşey o kadar zararliki bizim için birde o bebegi düşünün ne kadar zararlı olabilecegini

yazdıkların çok doğru canım...ben de aldığım kullandığımız kozmetik malzemelerinde paraben olduğunu duyunca başlamıştım organik araştırmalarına..rollonların süt bezlerine zarar verdiğini öğrenince yedim bitrdim kendimi nasıl böyle bir hata yaparım..üstüne 13. haftadan beri kullandığım demir vitamininde paraben olduğunu görünce şok oldum..yani kanserli hasta sayısı artması hiç de süpriz değilmiş sonra baktım bu işin ucu bucağı yok...bebek bezi üretim prosesinde asbest kullanılıyor, organik deterjanlar yerli üretim ve kontrollerden geçiyor ki, malesef gıdayla ilgili yapılan dalavereleri medyadan takip ettkten sonra deterjanda hayli hayl vardır diye güvenemiyorum...kremleri özellikle abd de üretilen tercih ediyorum en azından orada yasak değilse güvenilirdir diye...onlardaki tazminatlar oldukça yüklü olduğu için risk almazlar diye bir var sayımda bulunuyorum..inşallah sağlıklı kalır ve sağlıklı çocuklar yetiştirebiliriz...teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, hayatımızı bizden çalmış...ve ben bunu hamile olmasam daha da farkedemeyecektim..

Arkadaşlar bende bez,şampuan,yağ vs. alıp hazırlamak istiyorum. Hangi markaları almaya başladınız herkes yazarsa faydalı bir paylaşım olmuş olur.

Bezi prima premium care, diğer bakım ürünlerini (şampuan, yağ gibi) mustela alacağım..

Ne kadae dikkat etsek kardir mantigindayim ben daha az kimyasal mantigiyla amway kullanmaya basladim alerjim vardi ve deterjanlar beni rahatsiz ediyordu hepsi bir arada bi degisim oldu benim icin roll on olarak crystal marka gratisde satilan dogal mineral tuz gibi bisey kullaniyorum dus jeli yerine yesil sabun sampuan olarak nude kullanmaya başladım krem olarak bebe yağı gerektikce kullaniyorum oje makyaj olabildigince yapmiyorum yumusatici yerine sirke ve parlatici yerinede kullaniyorum zamanla dogal temizlik olayina aliscaz insallah bebis icinde ekstra ozen lazim olabildigince az kimyasal iceren urunleri bulmaliyiz isimiz zor.

Arkadaşlar bende bez,şampuan,yağ vs. alıp hazırlamak istiyorum. Hangi markaları almaya başladınız herkes yazarsa faydalı bir paylaşım olmuş olur.
Ben olabildigince az kimyasal iceren urunler almayi planliyorum su an icin bebek bakim ürünlerinde burt's bees bez olarak organik seventh generation almayi planliyorum bence secim yaparken iyi arastirin ve icindekiler kismini okuyup ona gore tercih yapin bebek bezinin agartilmasinda ve icindeki jel kisminin kimyasal oldugunu bilmiyordum resmen soklardayim insan ne yapacagini sasiriyor.
Face de bebek yapim bakim onarim sayfasina uye olun guzel bilgiler oluyor bu arada.

Selam kızlar, bu organik bebek beziyle ilgili biraz araştırdım ve konuyla ilgili bazı fikirlerim ve sorularım var. Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu katkı maddeli ürünler ve organikler konusunda herşeyin suyu çıkmış durumda, tamam mümkün olduğu kadar en iyisini en az zararlısını seçmeye çalışıyoruz herşeyin ama ben hazır satılıpta % 100 doğal olan hiçbir ürün olduğuna inanmıyorum, ya idare eder seviyelerde bu işi kurtarcaz ya da bildiğimiz eski usül ne varsa tamamen doğal yollara başvurcaz. En doğalı en eski usül hasse, amerikan bezi denilen pamuklu, annelerimizin, ananelerimizin kullandığı bezler ki onlarda bile bebeklerin tenine kısa süreli de olsa çiş ve kaka temas ettiği için dikkat edilmezse pişik derdi olabiliyor.
Bu (organik) bezler 1 yaştan sonra artık tuvalet eğitimi verilirken mantıklı görünüyor sadece, bebekken sağlık açısından kullanmayı tercih edenlere şu şekilde bir mantıksal tezattan söz etmem gerekiyor (ki bebeğin altı daha değiştirdiğiniz saniye bile tekrar kirlenebiliyor, yeni doğmuş bebeğin altı tahmin ettiğinizden çok daha fazla değişim gerektirebilir).
*Organik yıkanabilen bezler kesinlikle kaynatılmamalı 60 derecede yıkanmalı diye yazıyor içeriklerinde, dışkının bulunduğu ve her türlü mikrobun üreme alanı olabilecek bir bez kesinlikle kaynatılmadan ve ütülenmeden mikroplardan arınmaz(kaynak: İbrahim Saraçoğlu ve anneler), netten araştırıp, annelerinize de sorabilirsiniz, o bezler saatlerce kaynatılır ve ütülenirdi eskiden. Madem bu bezler de % 100 doğal aynı işlemle temizlenmeli aksi takdirde mikrop kapılabilir Allah korusun. Sağlıksal sorun bir yana, bebek kakası deyip geçmeyin eğer kaynatılmazsa o lekeler 60 derecede sadece sabun tozuyla çıkmaz(ki sadece sabun tozu kullanılmalı), yıkamak için başka bir madde kullanılamayacağına göre kim bebeğine mikrobik riski olan ve kaka lekeli bir bezi tekrar giydirmek ister ki?

Amann kalsin canim
Ben hazir bebek bezi kullandim.. zaten ciltleri o kadar hassas ki sorun oldugunda hemen tepki veriyor pisik oluyorlar.
Simdi o kadar ince dusuneceksek
1.yediklerimiz sute geciyor organik olmali
2.bebek kiyafetleri kimyasal icerebilir organik olmali
3.yattagi yatak yorgan battaniye organik olmali
4.kullandigimiz temizlik urunleri organik olmali
5. Bezleri organik olmali ki gunde neredeyse 8 defa alt degistirdiginiz olacak hesabinizi ona gore yapin.. birde once organik kullanim sonra aman yetisemiyorum degistireyim de yapamazsiniz alisan ten birden zararli hazir bezle karsilasinca tepki verir amannn!!!
Keske herkes organik yasayabilse ama yok oyle birsey
bugun organik diye aldigimiz urunlerin bile ne kadarindan eminiz
tabiki dikkat edelim onlarin sagligi bizim icin herseyden onemli ama bu kadar ince eleyip zorlamayin derim ben

özledim İzmir'imi..18 aydır gidemiyorum ,göremiyorum ...bu senede nasip olmıycak herhalde ..bir sürü daha göremiycem. arkadaşlarımla oturup sahilde çay içmeyi çok özledim.havasına, suyuna ,insanına hasretim memleketimin.

organik adı altında satılan birçok ürüne güvenmeyenlerdenim açıkçası, bebek doğmadan çok fazla ürün almanızı tavsiye etmem çünkü alerjik bünyeli bir bebeğiniz olabilir veya bu krem, şampuan vs. gibi ürünler bebeğinizin cildine uygun olmayıp alerjiye neden olabilir, ben sizlere şiddetle bebek cildi için hakiki zeytinyağını öneririm...

Yediklerimde, içtiklerimde, cildime kullandığım ürünlerde mümkün olduğunca doğal ürünleri tercih etmekle birlikte, Türkiye' de organik sektörünün artık büyük oranda para tuzağına dönüşmüş olduğu kanaatindeyim. Çığ gibi büyüyen bir sektör oldu resmen, organik diye satılan hiçbir şey organik bile değil, ticari kaygıyla şarlatanlık aldı başını gitti...
Bebeğim için de yediklerinde, içtiklerinde, kullandıklarında doğala en yakınını, zararsızını kullanmayı tercih edeceğim elbette ancak bebek bezini organik almayacağım, prima yenidoğan almayı planlıyorum. Bez de doğal olacak diye kaygılansaydım, %100 pamuklu, yıkanıp kaynatılabilir bezler kullanıp, geleneksel yöntemlerimize başvururdum...

Arkadaşlar kent hastanesinde çocuk doktorlarından yakını tarafından tavsiye edilen doktor ismi var mı? Doğumdan sonra hangi doktorla devam etmeli araştırmalarım başladım...

Arkadaşlar kent hastanesinde çocuk doktorlarından yakını tarafından tavsiye edilen doktor ismi var mı? Doğumdan sonra hangi doktorla devam etmeli araştırmalarım başladım...

Oezyy' cim,
Kent' teki çocuk doktorlarından hem Buket Öztükel hem de Mehmet Nisanoğlu' na çocuğunu götüren bir arkadaşım, Mehmet Bey' den daha çok memnun kaldıklarını söyledi. Çocuk 1,5 yaşına gelene kadar ona devam etmişler. Şimdi Karşıyaka Park Poliklinikte Serdar Altunöz' e devam ediyorlarmış ve memnunlarmış.

Teşekkürler canım

Oezzy' cim, Sen de Orçun Sezer' in hastası mıydın? Aramızda Orçun Sezer' in hastası olan vardı da kim olduğunu unuttum...Hypnobirthing-Mongan Yöntemini okuyorum, doğal doğum ve yöntem oldukça aklıma yattı, dün nefes egzersizlerine çalıştım ilk kez. Ancak acaba Kent' in ve Orçun Sezer' in doğal doğuma yaklaşımı nasıl? Gerçi ben sezeryandan bahsettiğimde aklıma normal doğumu sokan, hatta epiduralsiz, müdahalesiz doğumun aslında en iyisi olduğunu söyleyen kendisiydi. Acaba doğal doğum yaptırıyor mu? Hastanede bu konuda eğitimli ebe/hemşire var mı? Çünkü akışına bırakılması gereken bir doğum süreci bu hypnobirthing, birileri beni apar topar müdahale odasına almamalı...Sonra egzersiz topuna ihtiyaç var, vs vs...Kitabı okuyunca kafama bir çok soru takıldı. Yarın kontrolüm var, tüm bunları soracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…