Sorun yok alabilirsin.. molfix dogru secim ben hepsini oglumda kullandim cok hassas cildi! En rahat ettigi molfix.. yalniz ilk zamanlarda prima yenidogan kullanabilirsin.
Hamilelikten sonra 3 doz daha uygulanıp 5 yıl koruyormuş bunuda sağlık ocağında sorup 5e tamamla derim ikinci çocuk icin hazırlık olur :)Ben dun asi oldum kizlar da size de ne yaptiniz diye sorayim dedim...Saglik ocaginda aile hekimim tarafindan onerilmisti, kendi doktoruma sordum o da yaptirmami soyledi. Dun oldum ben de, ilk hamilelikte iki doz uygulanacagini soyledi aile hekimim. Bir ay sonra ikinci doz uygulanacakmis. Dunden beri kolum uyusuk resmen....
Bende cinarlida resat bozoklara gidiyorum su anda 7+5im :)
Bende cinarlida resat bozoklara gidiyorum su anda 7+5im :)
Bebek bezi hakkında bir araştırma yapın icindeki jel yapan madde cok zararliymis birde beyaz tene değen kismi beyazlatildigi için zararliymis ben organik bez alicam diger bakim ürünlerinide şampuan krem gibi organik almayı planlıyorum içindekiler kısmına iyi bakin ilk 3 ay hic olmadı dikkatli urun kullanın ayrıca organik deterjan alıcam kıyafetleri için biraz araştırın lütfen herşey o kadar zararliki bizim için birde o bebegi düşünün ne kadar zararlı olabilecegini
Ne kadae dikkat etsek kardir mantigindayim ben daha az kimyasal mantigiyla amway kullanmaya basladim alerjim vardi ve deterjanlar beni rahatsiz ediyordu hepsi bir arada bi degisim oldu benim icin roll on olarak crystal marka gratisde satilan dogal mineral tuz gibi bisey kullaniyorum dus jeli yerine yesil sabun sampuan olarak nude kullanmaya başladım krem olarak bebe yağı gerektikce kullaniyorum oje makyaj olabildigince yapmiyorum yumusatici yerine sirke ve parlatici yerinede kullaniyorum zamanla dogal temizlik olayina aliscaz insallah bebis icinde ekstra ozen lazim olabildigince az kimyasal iceren urunleri bulmaliyiz isimiz zor.yazdıkların çok doğru canım...ben de aldığım kullandığımız kozmetik malzemelerinde paraben olduğunu duyunca başlamıştım organik araştırmalarına..rollonların süt bezlerine zarar verdiğini öğrenince yedim bitrdim kendimi nasıl böyle bir hata yaparım..üstüne 13. haftadan beri kullandığım demir vitamininde paraben olduğunu görünce şok oldum..yani kanserli hasta sayısı artması hiç de süpriz değilmişsonra baktım bu işin ucu bucağı yok...bebek bezi üretim prosesinde asbest kullanılıyor, organik deterjanlar yerli üretim ve kontrollerden geçiyor ki, malesef gıdayla ilgili yapılan dalavereleri medyadan takip ettkten sonra deterjanda hayli hayl vardır diye güvenemiyorum...kremleri özellikle abd de üretilen tercih ediyorum en azından orada yasak değilse güvenilirdir diye...onlardaki tazminatlar oldukça yüklü olduğu için risk almazlar diye bir var sayımda bulunuyorum..inşallah sağlıklı kalır ve sağlıklı çocuklar yetiştirebiliriz...teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, hayatımızı bizden çalmış...ve ben bunu hamile olmasam daha da farkedemeyecektim..
Ben olabildigince az kimyasal iceren urunler almayi planliyorum su an icin bebek bakim ürünlerinde burt's bees bez olarak organik seventh generation almayi planliyorum bence secim yaparken iyi arastirin ve icindekiler kismini okuyup ona gore tercih yapin bebek bezinin agartilmasinda ve icindeki jel kisminin kimyasal oldugunu bilmiyordum resmen soklardayim insan ne yapacagini sasiriyor.Arkadaşlar bende bez,şampuan,yağ vs. alıp hazırlamak istiyorum. Hangi markaları almaya başladınız herkes yazarsa faydalı bir paylaşım olmuş olur.
Selam kızlar, bu organik bebek beziyle ilgili biraz araştırdım ve konuyla ilgili bazı fikirlerim ve sorularım var. Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu katkı maddeli ürünler ve organikler konusunda herşeyin suyu çıkmış durumda, tamam mümkün olduğu kadar en iyisini en az zararlısını seçmeye çalışıyoruz herşeyin ama ben hazır satılıpta % 100 doğal olan hiçbir ürün olduğuna inanmıyorum, ya idare eder seviyelerde bu işi kurtarcaz ya da bildiğimiz eski usül ne varsa tamamen doğal yollara başvurcaz. En doğalı en eski usül hasse, amerikan bezi denilen pamuklu, annelerimizin, ananelerimizin kullandığı bezler ki onlarda bile bebeklerin tenine kısa süreli de olsa çiş ve kaka temas ettiği için dikkat edilmezse pişik derdi olabiliyor.
Bu (organik) bezler 1 yaştan sonra artık tuvalet eğitimi verilirken mantıklı görünüyor sadece, bebekken sağlık açısından kullanmayı tercih edenlere şu şekilde bir mantıksal tezattan söz etmem gerekiyor (ki bebeğin altı daha değiştirdiğiniz saniye bile tekrar kirlenebiliyor, yeni doğmuş bebeğin altı tahmin ettiğinizden çok daha fazla değişim gerektirebilir).
*Organik yıkanabilen bezler kesinlikle kaynatılmamalı 60 derecede yıkanmalı diye yazıyor içeriklerinde, dışkının bulunduğu ve her türlü mikrobun üreme alanı olabilecek bir bez kesinlikle kaynatılmadan ve ütülenmeden mikroplardan arınmaz(kaynak: İbrahim Saraçoğlu ve anneler), netten araştırıp, annelerinize de sorabilirsiniz, o bezler saatlerce kaynatılır ve ütülenirdi eskiden. Madem bu bezler de % 100 doğal aynı işlemle temizlenmeli aksi takdirde mikrop kapılabilir Allah korusun. Sağlıksal sorun bir yana, bebek kakası deyip geçmeyin eğer kaynatılmazsa o lekeler 60 derecede sadece sabun tozuyla çıkmaz(ki sadece sabun tozu kullanılmalı), yıkamak için başka bir madde kullanılamayacağına göre kim bebeğine mikrobik riski olan ve kaka lekeli bir bezi tekrar giydirmek ister ki?
Arkadaşlar kent hastanesinde çocuk doktorlarından yakını tarafından tavsiye edilen doktor ismi var mı? Doğumdan sonra hangi doktorla devam etmeli araştırmalarım başladım...
Oezyy' cim,
Kent' teki çocuk doktorlarından hem Buket Öztükel hem de Mehmet Nisanoğlu' na çocuğunu götüren bir arkadaşım, Mehmet Bey' den daha çok memnun kaldıklarını söyledi. Çocuk 1,5 yaşına gelene kadar ona devam etmişler. Şimdi Karşıyaka Park Poliklinikte Serdar Altunöz' e devam ediyorlarmış ve memnunlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?