2015 Yılında Doğum Yapacak İzmir' li Anne Adaylarının Buluşma Noktası

evet benim :) canım ben geçen haftaki kontrolümde konuyu ufacık açtım ama daha doğum şeklini konuşmak için çok erken dedi..şimdilik normal doğuma göre hazırlanalım diyor, yogayı bırakmıştım tekrar başlamamı istedi..ben de detayları konuşmadım daha..ama eminim destek verecek ve yardımcı olacaktır..önemli olan istediklerimizi çok iyi ifade etmek sanırım...kentte doğal doğum yapan çok gebe olduğunu biliyorum..ebeler konusunda benim de kafam karışık o nedenle doula desteği alabilirim, eşimle bu konuda farklı düşünüyoruz o nedenle de karar veremedim hala...önemli olan bizim kararlı olmamız sanırım..geçen hafta bir arkadaşım yaptı doğum...doğal doğum olarak başladı süreç sonrasında müdahale gerekti..ama sürece ne kadar güzel yaklaştıklarını kendi gözlerimle gördüm..içim rahat etti :) namık bey in gebesiydi ama orçun bey de kontrollere giriyordu..ondan konuya çok da uzak olduğunu düşünmüyorum..sorman çok güzel olur canım, sonrasında paylaşırsan ben de çok sevinirim...özellikle ebe kısmını merak ediyorum..

Peki arkadaslar kent alsancakta meltem s. Yunten giden yada hakkinda bilgisi olan var mi? Baris bey ayriliyormus

Sonunda cok tartisilan ve zihnimi cok mesgul eden seker yuklemesini yaptirdim. Oncelikle hic korktugum gibi birdey degilmis. Enerji icecegi gorunumlu bir teneke kutuda, 50 ml glikoz iceren, aromali bir icecek...hafif gazli, gazozdan bir farki yoktu, ic bayici bir tatlilikta olacak midemi bulandiracak saniyordum ama alakasi bile yok. Icecegimi ictim, 1 saat sonra kanimi verdim. Ve maalesef " sekerin biraz yuksek cikti" dedi doktorum. Iyi ki yaptirmisim, risk grubunda olmadigimdan gerek bile duymuyordum, cok tereddutluydum yaptirip yaptirmamak hususunda, ama cok sasirdigim bir sonuc cikti, sekerim yuksek!! 4 gun sonra iki asamali seker testi yapilacak. Yani 50 ml glikoz, bir saat bekleyip kan verme, tekrar 50 ml glikoz ve bir saat sonra tekrar kan verme...Cikacak sonuca gore konusacagiz dedi doktorum, belki de beni bir diyet bekliyor
Dogal dogum konusunu konustuk. Kitabimla gittim zaten. Nefes tekniklerine calistigimdan ve kitaptaki ikinmadan sadece dogum nefesi denen bir nefes teknigiyle dogal dogum tezinden bahsettim. Sadece nefesle dogumun olmayacagini ama dogal dogum yapmami destekledigini, ikinmam gereken zaman olacagini, zaten bunu hissedecegimi kendisinin de bana yardimci olacagini soyledi. Kararli olmak, kendimi dogal bir dogum surecine hazirlamanin suan icin en onemli sey oldugunu, teknik seylere kafami takmamami soyledi. Acilma surecinde odamda olmak istedigimi soyledim, dogum baslayana kadar esinle ve ailenle odanda olacaksin, son asamada mudahale odasina alincaksin merak etme dedi...Cok rahatlatti beni, zaten antideprasan etkili bir doktorumuz var oezzycim :)

Canim inşallah sekerle ilgili ciddi birsey çıkmaz, doğru diyorsun oldukça sakin ve sakinleştirici etkiye sahip bir doktorumuz var :) ben eşimle beraber gireceğim doğuma belki sen de planliyorsundur.... benim diğer sakinleştiricim de o son haftalarda tüm detayları konuşuruz. ..daha zamanımız var, herşey sağlıklı olsun da..

Doktorunuz kimdi acaba?

Canim ben de esimle gireyim istiyorum ama, esim benden kan alinirken bile bakamiyor...Ben cok cesaretliyimdir bu tarz seylerde, o benden daha direncsizdir. Bakalim napacagiz :)

Her sigortanın hastane ile anlaşması farklı.. o nedenle farklı rakamlar çıkıyor masraflar..geçen sene sormuştuk ama henüz sormadık..

Ben ozel sigorta yaptirmamistim maalesef arastirmistim ama bir senenin dolmasi gerekiyormus. Simdi her muayeneye 250 lira veriyorum dogumada 4500 vericem Kismet olursa bir daha ki hamileligimde kesinlikle sigorta yaptiricam.

medicalparka gidiyorum. 6 mayıs 12 mayıs arası doğum. abim medicalpark personeli. 1. deece yakın olduğum için her gidişim ücretsiz :) ve doğum 600 tl. drum vedat uluğ. ona çok ama çok güveniyorum ve seviyorum

benim doktorum da vedat bey ben de güveniyorum hafta içi polipimi alacak hatta 11. haftadayız.
ben sigortalıyım muayene ücreti 70,00 TL doğumu daha erken olduğu için konuşmadık.

benim doktorum da vedat bey ben de güveniyorum hafta içi polipimi alacak hatta 11. haftadayız.
ben sigortalıyım muayene ücreti 70,00 TL doğumu daha erken olduğu için konuşmadık.
ben ilk hamileleiğimi vedat hocamdan öğrendim ve taaaa o günden beri kendisiyle beraberiz. doğum daha erken biz de knşmadık. ama geçen tuhaf bi cümle kurdu, ben sordum doğum şeklim ne zaman belli olur die. 39. haftada çatı muayenesi yapalım ona göre belli olur dedi. e bakalım 39u ben görecekmiyim die sormak aklıma gelmedi şaşkınlıktan :) 11 martta raporum başlıyor kısmetse. sağlıklı hayırlı doğum nasip etsin raabim herkese

benim doktorum çiğdem hanım bende çok memnunum .Ben doğum için fiyat almadım ama normal doğum istiyorum umarım gerçekleşir isteğim :)

Ben de bugun seker yuklememi yaptirdim ve inanin en ufak bir sikinti yasamadim... saglik ocagindaki hemsire bana "eczaneden sivi olanini al, icmesi daha rahatmis" demisti.. ben de aldim, hatta cilek aromaliydi... tadi aynen cilekli gazoz gibiydi... icmeden once kanimi aldilar.. ictikten 1 saat sonra tekrar ve 2 saat sonra tekrar aldilar.. yarin sonuclarimi alacagim.. yani korkulacak birsey yokmus... yaptiracaklara tavsiyem, kesinlikle sivi olanini ve aromali olanini alsinlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…