2015 Yılında Doğum Yapacak İzmir' li Anne Adaylarının Buluşma Noktası

Evet oezyy' cim, glikoz yuklemesi. 25. Haftada 50 ml glikoz ile yapildi bana once ve bir kez kan alindi. Ancak onda biraz yuksek cikinca 3 gun sonra 100 ml glikoz ile 2. ' si yapildi. Aclik kan sekerine bakildi once ardindan birer saat arayla 3 kez daha kan alinarak tokluk insulin degeri olculdu ve sukur normal cikti.
Odalara bakayim mi diye dusunuyordum, sordugum iyi oldu sana, oda turleri hakkinda bilgi almistim. Hasta kabul/yatis birimi mi odalari gezdiriyor? Bilgiyi de onlardan almistim cunku...Suit odayi biz de dusunduk once 340 tl fark odememiz gerekiyor gunluk. Ancak biz kalabalik olmayacagimizdan gerekli gormedik ve vazgectik, standart oda tercih edecegiz.
Kontrolde soracagim Orcun Bey' e topu, yoksa ben de pilates topumu goturecegim cunku...
Kilo durumuma gelince, suan tam 7.3 kilo almis durumdayim. 27+2 deyim. Hamilelik baslangicinda Orcun Bey' le konustugumuz 11-13 kilo hedefini ben de tutturamayacagim sanirim zira tum arkadaslarim hamileligin son aylarinda kilo aliminin hizlandigini soyluyorlar.
Benim de sirt agrim var. Uyurken zorlaniyorum artik. 32 haftadan sonra 15 gunluk kontrollere donuluyor demek, hadi hayirlisi canim...

Evet canım, hasta kabul gezdiriyor. Maşallah çok güzel kilo almışsın, bence ideal kiloyla bitirme şansın çok yüksek. Ben haftalık durumu blogumda paylaşıyorum..göz atmak istersen, idiliminhikayesi. blogspot. com.tr .. kolaylıklar diliyorum, az kaldı :)

Bastan sona okudum canim blogunu, emegini saglik, cok guzel paylasimlar...Ben de seni bloguma davet edeyim, dilekchef. blogspot..Maalesef blogumdaki resim ve yazilarda olusan sorunlar nedeniyle, suan icerigini yeniden aktarmakla ugrasiyorum, tadilat yapiyorum Gerci benimki hamilelik surecimle ilgili bir blog degil ama gene de blog arkadasi oluruz

takibe alıyorum hemen :)
şurup çook tatlı :) maşallah ne kadar beceriklisin, ben de çok isterdim mutfakta vakit geçirmeyi seveyim ama ne yaptıysam olmuyor, inşallah kızımla değişecek bu durum :)

takibe alıyorum hemen :)
şurup çook tatlı :) maşallah ne kadar beceriklisin, ben de çok isterdim mutfakta vakit geçirmeyi seveyim ama ne yaptıysam olmuyor, inşallah kızımla değişecek bu durum :)
Idil sana kurabiye yaptirir bence, merak etme...Asil blogum dileksef . blogspot. com. tr...Ama bi haller oldu uzun sure bakmadim, duzeltmeye calisiyorum

Tesekkur ederim ozel mi calisiyor hastane de mi?
Özel muayenehanesi var Bornova manavkuyuda Doğumlar özel hastanede oluyor bugün kontrolüm vardı Herşeyi Detaylı anlatıyor çok rahatlatıcı bu hafta sonu kurs var ben bu seferkine katılamayacağım bir sonrakine inşallah

Birde sorum olacak acaba herhangi bir doktor tavsiyeniz varmidir.ben henuz doktor durumumu oturtamadim malesef
Selam hayırlı olsun şimdiden ben Bornova'da hüseyin ceyberiye gidiyorum çok memnunum tavsiye edebilirim özellikle doğal doğum düşünüyorsan tartışmasız ona gitmelisin

Avent natural 125 cc aldım. .Sağlık ocağındaki hemşire sakin biberonla süt verme, mecbur kalirsan kaşıkla vermelisiniz dedi..bir de kaşık alacağım...

Aynen cnm bana da herkes öyle söylediği için mama kaşığı aldım bebekken zaten bikaç damla yeterli olurmuş süt için falan, biberon vermeyi düşünmesem de nolur nolmaz diye bebedorun küçük ucuz cam bir modelini aldım dün, dışardayken falan bişey vermek gerekirse ağzına vermeden biberonun emziğinden damlatırım diye düşünüyorum.

Sürekli sağıp verceksen tabii mantıklı bir seçim yapmışsın cnm, ben de o kadar araştırdım en iyisi oymuş. Ama ben sadece bulunsun diye bakmıştım o yüzden almadım ama ilerki aylarda ek gıda için bende Avent'in bi büyüğünü almayı düşünüyorum. Eşimle aklımıza bişey takıldı ama, ilerki aylarda bebek biberonu kendi tutarak kullanacağı için cam ağır ve tehlikeli mi olur acaba, daha büyük modelinde policarbon mu tercih etmek daha mantıklı ?

Kızlaar bu arada dün lohusa şerbeti denedim çok güzel oldu, netten araştırdım biraz doğumdan sonra lohusa evinde 40 gün bulunması gereken bir içecek, hem sütü arttırır hem de gelen misafirlere ikram edilirmiş.
Benim derlediğim tarif şu şekildeydi:
10 bardak suya yarım lohusa şekeri
5 kök tarçın
1 havlıcan
1 zencefil
7 karanfil
1 muskat (kırılarak)
malzemeleri kaynamadan önce suya atıp kaynadıktan sonra da 25 dk. daha kaynatıp soğuyunca süzüyorsunuz ister soğuk ister sıcak içilebiliyor, sıcakken içtim çok hoş şifalı bir bitki çayı gibi, yazın soğuk ikram edilir tabi, üzerine fıstık atabilirsiniz isteğe göre. Ara ara yapıp şimdiden içmeyi düşünüyorum süt için de faydalı olur şimdiden hem de sağlık iksiri gibi :)

Aaa icine cesitli bitkiler de mi konuyormus, ben sadece o sekerle yapiliyor sanmistim...Tarif icin tesekkurler. Peki hastanede de gelenlere ikram etmeyi dusunuyormusun yoksa eve donunce mi ikram edeceksin?

bu aralar yeni doğum yapan arkadaşlarım var, onlarla konuştum dün..biberon da veriyoruz, emzik de diyorlar.. okuduklarımız, öğrendiklerimizi pratikte ne kadar uygulayabileceğiz bilmiyorum..ben emzik vermeyeceğim diye almamıştım..artık almayı düşünüyorum..onda da nuk ve avent arasında gidip geliyorum..sanırım avent alacağım..

Doğru diyorsun canım, okuduklarımızla göre büyütemeyeceğiz galiba biz bebişlerimizi, gerçek yaşam zorlu, biz alalım bulunsun bari

Aaa icine cesitli bitkiler de mi konuyormus, ben sadece o sekerle yapiliyor sanmistim...Tarif icin tesekkurler. Peki hastanede de gelenlere ikram etmeyi dusunuyormusun yoksa eve donunce mi ikram edeceksin?

Hastaneye taşımayı pek düşünmüyorum eve gelenlere ikram ederim sanırım, zaten asıl amaç anneye süt yapması. Ama tabii hastane ikramı zevk işi isteyen orda da yapabilir, ben hastanede daha çok gelen giden aç kalmasın modunda kek, börek, içecek vs. ikram ederim diye düşünüyorum. Bu arada evet cnm çeşitli baharatlar var şerbetin içinde, tarçın karanfil kesin diğerleri isteğe bağlı, bu ölçüleri zevkinize göre değiştirebilirsiniz bazıları daha tatlı sever şeker ya da bal ekleyebilir. Ben gerek görmedim şeker zaten zararlı ve tarçın karanfil doğal bir şekerli tat veriyor çok güzel, deneyince haberdar edin :)

Evet, okuduklarımız birebir aynı olmayabilir. Benim de çevremde doğum yapanlar var, kimi emzik biberon verdiğine pişman meme almamış sonra, kimi de verdiği halde bebek istememiş hiç, gayet güzel meme emiyor yani. Sonuçta bebişlerimizin kendi tercihleri olcak :) Ben de bulunsun diye emzik aldım, onu da bayadır araştırıyorum Nuk'un kauçuk uçlu yeni doğan damaklı bir modelini tercih ettim anne göğsüne daha yakın ayrım yapmasın diye. Hadi bakalım hayırlısı...

hazır yapılmış olarak bulurum herhalde değil mi? lohusa şekeri satışı gördüm ama şerbeti görmedim...şekeri alıp evde mi yapmalıyız acaba? öyle ise ben de denemelere başlamalıyım :)

Canlar ben de varım
Haziran ortasında doğururum gibi görünüyor. Egepol'de Dilek hanıma gidiyorum ve memnunum.
Emzik aldım belki gerekir diye ama 40 gün vermeyi düşünmüyorum. Biberon da sağma makinesinin içinden çıkıyo zaten diye almadım, şimdilik. Yarın fikrim değişebilir :) Ancak Dr Browns'ı da öneriyolarlar, bebekte gaz yapmadığı söyleniyor.

hazır yapılmış olarak bulurum herhalde değil mi? lohusa şekeri satışı gördüm ama şerbeti görmedim...şekeri alıp evde mi yapmalıyız acaba? öyle ise ben de denemelere başlamalıyım :)
Lohusa serbeti sekeri nerelerde satiliyor? Hic dikkatimi cekmemis...

Hazır yapılmış satıldığını bende hiç görmedim, ama bence kendin yap kendi damak tadına göre. Hazır olursa şekeri vs. içine konanlar aroma mı doğal mı nerden bilcen, sonuçta bebeğini emzircen güven olmaz hazır şeylere. Malzemeler her aktarda vardır, suya atıp direk kaynatıyosun çokta kolay yapımı, denemelere başla sen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…