2015 Yılında Doğum Yapacak İzmir' li Anne Adaylarının Buluşma Noktası

Lohusa serbeti sekeri nerelerde satiliyor? Hic dikkatimi cekmemis...

canım netten bakmıştım, hacı şerifte varmış, ordan alırım diyordum ama her aktarda olması süper bir haber..ben de deneyeyim bakalım :) geçen hastanede bir arkadaşın doğumu için gidince içtim, çok hoşuma gitti, gelenlere ikram için güzel bir seçenek :)

Kızlar,
Ben de lohusa şerbeti ikram edicem eve gelenlere ve evet akcesu' cum aynen ben de hastaneye taşımak istemiyorum, hastanede, ufak atıştırmalıklar ikram etsem yeterli olacak diye planladım.
Bunun dışında doğum çantasını hazırladınız mı? İnternette abuk subuk bir sürü liste var, elinizde sadeleştirilmiş ve deneyimle sabitlenmiş bir liste var mı :) Gerekli gereksiz herşey yazılmış bazı listelere... Bir de göğüs ucu kremi denmiş, siz aldınız mı? lansinoh dedi bir arkadaşım ama dr.' a mı danışmalı bilemedim...

ben henüz hazırlamadım ama haftasonu ufaktan başlayacağım, hala eksiklerim var. . listeyi şu şekilde yaptım;
hastane çıkışları ( 2 tane 10 lu almıştım)
2 iç zıbın ve dış zıbın takımı
mermerşahi bezler ( 5 tane)
battaniye
bez, ıslak mendil, alt açma (kullan atlardan)
pişik önleme kremi (mustela)
biberon, emzik, mama kaşığı
ana kucağı
gecelik, pijama, sabahlık ( gecelik ve sabahlık sonunda aldım :) ama pijama hala alamadım)
terlik, çorap, saç bandı :)
lohusa külodu (kullan at), emzirme sütyeni ve atleti
göğüs kalkanı, pedi ve kremi (lansinoh)
Hasta pedi, orkid
Göğüs pompası (mamajoo elektrikli alacağım)
makyaj malzemeleri
kamera
eşimin pijaması

canım göğüs ucu kremini ben de bu haftasonu kontrolde sorup başlayacağım, erken doğuma neden olabiliyor gibi bişiler okudum, onun doğruluğunu kontrol etmek istiyorum...diğer taraftan arkadaşım erken başladı...32. hafta felan ve hiç çatlağı olmadı..diğer türlü çatlak kaçınılmazmış...

Canım çok sağol not alıyorum...
Geceliği nerden kaç TL' ye aldın? Ben hala alamadım Bir türlü denk gelmedi.

Canım çok sağol not alıyorum...
Geceliği nerden kaç TL' ye aldın? Ben hala alamadım Bir türlü denk gelmedi.

boynerden aldım canım daha 2 gün önce :) sabahlıkla beraber 160 tl..magic form..biraz pahalı oldu sanki ama tam aradığım gibi bişi bulunca kaçırmak istemedim..gül kurusu renginde..

Çantaya önümüzdeki ay başlarım cnm sanırım ben de, kapının kenarına koycam valizi, aklıma geldikçe eklicem :) Eşinize de bir şeyler almayı unutmayın, bir de kendi bakım ürünleriniz, havlu, çarşaf vs. onları da evden alabilirsiniz. Göğüs ucu kremi lansinoh aldım ben, onaylanmış en iyi marka olarak biliniyor ve yurt dışında yaşayan bir arkadaşım da tavsiye etti çok iyi mutlaka bunu al diye, son birkaç hafta kala kullanmaya başlamak ideal, 37 de falan başlarım, bu konu önemli çünkü dert yanan çok kişi var Allah korusun dikkat edelim.

boynerden aldım canım daha 2 gün önce :) sabahlıkla beraber 160 tl..magic form..biraz pahalı oldu sanki ama tam aradığım gibi bişi bulunca kaçırmak istemedim..gül kurusu renginde..

Ben de boynerden almıştım orda uygun fiyata iyi şeyler bulmak mümkün, tabii tükenmemişse :) Benim aldığım zamanda çarşı pazarda hiç güzel şeyler yoktu, ama geçen gün kemeraltındaydım çok güzel şeyler gelmiş yeni sezon. Tavşancıların ordan girince (şekercilerin olduğu sokak) çeyiz ve iç çamaşırcıların olduğu bi sokak var, fiyat ve kalitede iyi ürünler vardı baya bilginiz olsun.

Tamam kızlar teşekkürler, ben de bir bakayım hafta sonu hem kemeraltına hem boynere...

Arkadaşlar Merhaba ben de aranıza yeni katıldım doktor serkan güçlü ye gideninix var mı acaba memnunmusunuz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

akcesu ve oezyy,
Doğumlarımız yakın, cicili lohusa terliklerinizi aldınız mı? Bir arkadaşım, doğumdan sonra çok üşüyeceksin dedi, bir diğer arkadaşım ateş basacak dedi...Ben de kapalı terlik mi açık terlik mi alayım karar veremedim bu tezat yorumlardan sonra

Bu kadar ayrıntı içinde umarım bir şeyler unutmayız :) Ben Relax Mode'dan çok cici turkuaz rengi kapalı bir terlik aldım üzeri beyaz dantelli. Lohusa eşyaları satan her yerde beyaz havlu terlik üzerine kocaman fiyonklu süslü hep aynı terlikler var, özel firmalarda bu tarz sana özel süsleyip isim falan yazabiliyor ama zevk meselesi tabi bence herkeste olan sıradan bişey yani, daha sonra da giyebileceğim şirin bişey seçtim, kapalı mı açık mı dersen de evet yaz sonuçta açık mantıklı ama o kadar şıklığın altına da açık gitmez sanki :) ayrıca her yerde çorap alın mutlaka üşürsünüz diye yazıyor, e Mayıs ayı aşırı sıcak olmaz sanıyorum.

Cilekben cim ben almayı düşünmüyorum o terliklerden.. doğumdan hemen sonra baya üşünüyormuş..kalın çorap alicam yanıma :) terlik de hastane için sabo almayı düşünüyorum..

Once gecelik sonra su terlik isini halledeyim ben de madem biran once karar verip, fikirler icin tesekkurler kizlar...

mothercare pırlanta günlerini bekliyordum, bugün forum bornovaya gittim, yine yok 0-3 ay body ler..yeni sezondan aldım artık...geçen ay kaçırmışım bu ayı bekliyim diyordum meğer her ay aynı ürünler çıkıyormuş..büyük bedenler düşünürseniz güzel indirimler var haberiniz olsun :)

Pırlanta günleri hangi günler oluyor oezzy?

Pırlanta günleri hangi günler oluyor oezzy?

Her ayın 14-15-16 sıymış..ben 13 ünde gittiğimde başlamıştı canım..nisanda da jokerde varmış bahar şenliği diye indirim günleri..geçen hafta uğradığımda acil değilse bekleyin dedi çalışanlar..
Bu arada haftasonu doktor kontrolümüz vardı..doğumhaneyi görmek istedim, hasta yatıştakiler kabul etmedi, çok da üstelemedim ama şaşırdım..gerçi eşim de dalga geçti, neyi teftiş edeceğiz diye :) fotoğrafçı için Orçun Bey ile görüştüm, hastane dışarıdan kabul etmiyor dedi.. ameliyathane ve doğumhaneye sadece anlaşmalı olan girebiliyormuş..önce gerekli değil diyordum ama şimdi biz o anı yaşarken kaçırmayalım diyorum, ilerde kızım resimlerini sorduğunda gösterecek güzel anılarımız olsun diye ayarlamaya karar verdim :)
ben de hala pijama bulamadım canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…