- 3 Haziran 2012
- 405
- 830
- 123
Ahaha supersin aynen onu unuttum:)Canım herşey üşütmeden eskilere göre
Haklısın canım benim büyüğü çok yaramaz olmasa da gözümü korkutuyor o yüzden o okuldayken gidiyorum kızımı alıp çarşıya pazara.... ama bi kez kızımı kanguruya attım oğlumun da elini tuttum 1 saat pazar dolaştım şükür keyifliydi oğlum tam bir abiydi... tabi günü gününe tutmayabiliyor.
Aynen canim bugun gene biraz iyi :)Ben de sikayetciyim canm artk ve duzeltmeye de karar verdim zaten insallah. Cidden hamileyken takmiyo insan da sonrasinda sorun etmeye basliyoo...
Oyy kiyamam canm ya, bilirim ankara sogugunuuu acayippptirrr
Hee bilmedigimden iste naparsinİlk oğlumda sıkça duyduğum şeydi bu. Ben hep benim koynum kucağım onun için var başka işim yokki benim varsın alışsın dedim. Küçüğü de sürekli kucağımda tutuyorum..koynumda yatmayı seviyor misal...açıkcası bende seviyorum.
Bugün o kadar çok öptüm ki Aslan'ı belki bin belki milyon kez! Sırtından huylanıp gıdıklanıyorgıdığından öperken sırtını gıdı gıdı yapıyorum bildiğin kahkaha atıyor o öyle yaptıkça ben daha çok öpüyorum Hep gülsünler inşallah!!!
Bende hep vites 5tehız kesmeden son sürat!! Bebeler uyuduktan sonra eşim çekirdek mi çitlesek deyiverdi sinirim tepeme fırladı! Gece gece dökecek her yere hiç süpürge açamam!!!
Kız Allah iyiliğinidik dediysem yani şu reflü yastıkları nasıl eğimli o şekilde eğimli zeminde yatacak. Sırt üstü eğimli yatış.
Allahım sana geliyorum! Bi parçacıksız kaka sıkıntımız yoktu ahanda o da oldu. Şimdi yarın ben incelemeye başlarım
Kızlar onu geçtim de benim oğlan şimdiye kadar 300gr almış26 ekimde 3 ayı dolacak. moralim çok bozuk. Cokur cokur emiyor. Karnı doymasa günde 5-6 kez kaka yapmaz. Tekrar meme verdiğimde emmeyi reddetmez... offf şaşırdım
Gel kiz saclarida kestirdim ama benim oglan toplu saci bile cekiyoŞekerim bunlat hep senin başının altından çıkıyor biliyorsun di mi, hazır ankaradayken seni bulup azıcık saçını mı çektirseydim kızıma
Hahaha ortaya karisik ne guzel her dil var biz turkceyi zor konusuyoruzDeli Nisa danca konuşur genelde arada İngilizce sürekli ıpad izlemekten :))
Türkçe yok denecek kadar az
Zaten hangi dil olursa olsun birtürlü konuşmaya tam anlamıyla başlamadı henüz
Kendince bi çorba yapıp ortaya koymuş :))
Büyük kızım türkçe konuşur evde okulda danca
Benimkinide Allah rast getire bazen stres basınca danca, türkçe, Almanca, İngilizce hepsi birbirini kovalıyor çocuklara kızınca
Hmm benimki sindiremiyo demekki sipa o zaman guzel birsey bu. Bu konuda boyle kapandiO küçük parçalar sindirilmeyen süt.artık tamamen sindiriyor demekki:)
Aynen canim bosver yasli kokonalari konusup dursunlar cokta tinnnn :)Benim ki bu satırları olurken bile kucağımda kokusuna kurban olsun annesi inan bana zaten büyüdükçe alışkanlık diye birşeyleri kalmıyor değişiyor huyları
Ben biraktim zirvede canim dun kapattik konuyuhttp://bebekveben.com/fotograflarla-bebek-kakasi-turleri-ve-anlamlari/
Bir da her türden kaka ve açıklaması var. Bence zirvede bırakalım bu konuyu
tugbayhan
Valla koyuyorum babynestine agzina emzigi dayiyorum elim yuzunde emzigi attikca agzina dayiyorum uyuyo kaliyo basinda bekliyorumBuarada kızlar sizinkiler Nasıl uykuya geçiyor benimki anca ayakta gezerken mümkün değil sallayım ki yatsın :)
Valla benimki omuzumda hic uyumuyo durmuyo ille yaticak :)Kesinlikle haklısın. Hatta bebeklerin sürekli kucakta taşındığı toplumlarda çok daha az ağladığı tespit edilmiş. Düşünsene bir ihtiyacın var ya da sadece anneni özledin vicdansız kadın alışma diye ağlamana göz yumuyor. Zaten bir süre sonra o bebekler nasılsa ihtiyaç karşılanmiyor diye ağlamayı kesiyorlarmis. Güvenli bağ kurmak için ilk 3 ay çok çok önemli.
Varsa birer bardak biz de alırız.
Ben yatağa dik oturuyorum onu da omzuma yaslayıp dik tutuyorum. Öyle uyuyor.
Artik bir yöntem bulursun tirnaklara sanada yazamadim okudum kp mesaj atmis foto icin saygisizca konusmus engellemen cok iyi olmus herkea haddini bilsin mümkünse sen sikma canini derim ince fikirli olmamak lazim canim benim sayfisiz adamGünaydın tatlişkom biz kacta yatarsak yatakım 6:30 kaka yaparak uyanıoz gece de 4 5 kez kalkıyoruz uykusu da cok hafif hatta sürekli kıpırdanıo bnm uyku o yüzden hep bölük pörçükk
Bnde tırnaklarını kesmek istiyom ama uykuda bile hareketli yaaaa
Anne sütü bu kadar yarasın ben ilk defa duydum ne besleyiciymiş sütü maşallah :) boy tamam da kilo çok fazlaKizlar ne dicem,benim bir arkla dogumlarimiz 1 gun arayla oldu,ikimizinkide ayni kiloda dogmustu, 2. Ay kontrolunde cocuk 7 kilo 62 cm olmusssss, doktor nabiyorsun sen demis bu cocuk obeziteye dogru gidiyor demis,oda agladikca meme verdim demis,artik nabarsan yap 2 saat ara koy memeyi hemen verme demis. Heralde suan 8 kilo vardir,1 ayda 2.400 kilo almissss. Oha cusss ohannes dedim bendr,cocugu bir gordum topac gibi,yanaklardan goZleri gorulmuyor,simdiden diyet yapiyorlarmis yani. Cok kilo saglik demek degil,takinti yapmayalim,en az 600 en fazla 1 kilo alimi olmayi aylik demis. Simdi kiziyorum kiza,bu cahillik mi kiyamammak ki bilemedim. Sizceee
Etkiliyor demek ki canım,ben de gynoferon kullanıyorum yarım bırakmıştır devam edelim en iyisi.Bende sorcaktm simdi gynoferon mi iciosunjz? Ben dogum dan sonra bikac gun ictim sonra biraktim icmeyi ve inanilmaz sacim dokuluyo icsem etksii olurmu acabasi
Oyy ona da değişik,eglenceli demek kiYatarak emiyordu birden kustu. ağzında meme olunca boyle yüzüne gitti. Bendeki paniği görmeniz lazımdı. Aşılı haliyle yıkayamam nasıl temizlesem diye düşünürken bi yandan da ters çevirdim sırtına vuruyorum boğazına kaçmıştır diye. Bi çevirdim gülüyor şebek.
Önce sildim sonra yüzünü yıkadım da kuruladım. Aşılı olmasa banyo yaptırıdım.
Canım bende yarim kundak sıçramayı engeller diye düşünmüştüm ama artik yan falan dönüyorlar ya mazallah yüz ustu falan gelirse kurtaramaz kendinim.beauty hakli. O söyleyince dank etti.
Hafif bağlarsan bir şey olmaz beline kadar kumdak yapıcaksın benim gibi nenem usulu yapma sakın
Ben soydum canım kesin bilmiyorum ama. Bence için kızlar kan hapı halsizlik yapar kansizlik. Zaten düzgün uyku yok cok zorlanirsiniz. Ben kemik yapım sağlam kalsın diye d vitamini de içiyorum.
Evet saçım hiç dökülmedi.
Ayy aynı ben gayet güzel veriyordum yediğim halde.2.5 kilom kalmıştı hamilelik öncesinde ama dün tartildim kilo almisim yine,sabit kalacak keşke verdiğimizde.@kelebek.hill Tatlım valla ben şikayetçi olmaya başladım kendimden çünkü kilo vermiştim doğumdan sonra ama şimdi almaya başladım sabit durda sorun etmiyecektim ama bu durum hoşuma gitmiyor
Kizlar elifimin sag gozu cok capaklaniyir sol.gozu alerjikmis bünyesinde var alerji surup ve goz damlasi kullaniyirum capak icin goze surulecek bisiy varmidir
Birde surubu icmiyir mamanun icine koyup veriyorum baska turlu yok cukariyor akıtıyor sipam yaa
Masajı nasıl yapıyorsun canım internette baktım da karışık anlatılmış anlamadim pekBenim kızımında sağ gözü iki gündür tekrar çapaklandı, masaj yapıyorum serum fizyolojiyle sildim, damla kullanmıltık 1 aylıkken çok olmuştu çapak..
Cnm sen zaten günde en fazla 60 cc veriyorum dedin yani hiç vermesende olur ki 60cc nerdeyse 2 aylık çocuk için hiç bişey vermenle vermemen Arasında bi fark yokValla 15 gun sonra gorucem canim. Ben sarilik yuzunden mamaya baslamistim. 1 hafta once kadar da tamamen biraktim kalan mamayida cope attim zaten 1 aylik suresi varya 20 ekimde doluyodu bende 2 gun onceden atmis oldum mamayi. Simdi cocuk zayiflamis geliyo ya gozume ondan birde hafif yesilimsi kaka da yapinca dedim doymuyo geri biraz takviyemi yapsam napsam. Ama vazgectim kuruntu yapmiyim bugun 2.kakasi temiz geldi cunku :)
Canim o hem cahillik hemde kiyamamazlik. Valla benimkide obez olmasinda. Masallah kilosuda cidden baya varmis. 2.ayinda bende soylerim size kac kilo mamadan kestim ya bakalim kac kilo almis vermis napmis
Hahaay sormaa delirmis olmaliyim heralde kendime ugras ariyorum
Ama o resimde belli olmuyo sarilarin icinde yesilimsilik var hafiften o yuzden bende biraz endiselendim ne yalan soyliym oyle yemyesil degil tabi cok sukur. Ikinci kaka temiz geldi icim rahat o yuzden saat tutuyorum 3 saatte uyandigi istedigi her dkka ayni memeyi veriyorum sonra diger meme doluyo onu iyice doyuruyo boyle yapcam artik bakalim ne olcak :) onsut zikkimininda Allah bildigi gibi yapsin
Anne sütü bu kadar yarasın ben ilk defa duydum ne besleyiciymiş sütü maşallah :) boy tamam da kilo çok fazla
Valla en fazlaydi oda canim. Cok sukur kestim gitti :) bakalim boyle devam etmeyi dusunuyorum insallah Rabbim nasip ederse.Cnm sen zaten günde en fazla 60 cc veriyorum dedin yani hiç vermesende olur ki 60cc nerdeyse 2 aylık çocuk için hiç bişey vermenle vermemen Arasında bi fark yok
Cevap cümlenin içinde galiba,160 tl olduğu için olabilir mi devletin ödememesiKızlar slm umarım herkes iyidir. Biz birazdan gidip rota aşısı yaptiracaz. 2 doz olacak. Ağız yolu ile alınıyormus. Her doz 160 tlçok pahallı bence. Devlet niye karşılamıyor anlamış diyelim. ilk dozu bugün 2. Dozu da 4 hafta sonra yapacaz . Bu arada ağız yolu ile veriliyor bu aşı.
Oldu Can'ım çok saol emzirirken vurdurdum iğneyi daha az acı hissetti onu. Yerine ben ağladım :)Ahh canımmm, çok ağlamadan hissetmeden olsun kuzu aşısını
Annem de söyledi bunu ama Ali Kağan şapkayı hiç sevmiyor,dogdugundan beri her bakışta ağladı,gevsettik olmadi,ince bisey koyduk olmadı.Sadece banyoda ya da uykusunda çoook hassas takarsak kalıyor şapka.Uyandigi an basıyor yaygarayi.Annem diyo ki goz capaklanirsa bebek basini usutmustur,soguk almistir eskiden oyle derlermis
Anne koynunda uyumak gibisi var mı,ben de kuzumu çoğunlukla omzunda öpe koklaya uyutuyorum ya da emzigiyle beşiğinde.Bizimki basta omuzda uyuyordu sonra ayakta sallanarak sonra carsafta sallanarak cocuk kendini asti o da yetmedi cingene besigi kurduk odaya ,3 gundurde mama yerken biberonda uyuyor ,insallah tekrar sallanmak istemez ,ayakta sallamak annanesi ile babannesinden yadigar ,carsafta sallamak dedesinden ,cingene besigide babasindan ,aslinda sakin bi bebek ama kizimi bozdular ,3 gundur kv bizde bebek gik dese dur uykusu geldi ben ayagimda salliyum diyor bende yok uyutmak istiyorsaniz omuzunuzda gezdirin uyutun diyorum o da isine gelmiyor kizim bana kaliyor ope koklaya kucakta uyuyoruz bin sukur ,bu arada kizlar sanirim bizim 3.ay atagimiz erken oldu ,ilk kez kizim sabah gulerek uyandi ,1 haftadan fazladir cok huysuzdu ve surekli nerdeyse saat basi mama yedi ,gece uykusuna 8 de yatiyor bide kontrole ciktim baktim ki yataginda gozleri acik aglamadan etrafi izliyor ,1 saat yataginda bakindi (simdiye kadar ilk 3 dk da kucaga alinmazsa etinden et gidercesine bagirirdi)ve odaya girip ciktigimda da sadece gulumsuyordu ,ben sok tabi hastami acaba diye atesini bile olctum papatyamin ,umarim duzene girer bundan sonra ,umutluyum
Ya maşallah size ne iyi gelmiştir.Benim de tatile ihtiyacım var en son taa gecen yaz gitmiştim bir yerlere.Hamile olunca ve biraz da tehlike olunca hiçbir tatilde gidemedik bir yere şimdi çook bunaldigimi hissediyorum.Oyun halisini ben de almak istiyorum artık kullanılır sanki.Merhaba kızlar biz minnoş oğlum ile 5 günlük bir İtalya tatili yaptık geldik. Roma ve Güney İtalya. Çok sempatik bir gezi oldu. Bebişi gören herkes gülümsüyor birşeyler soruyor yardımcı oluyor. Tabi bizim için de onun için de yorucu oldu. Gece otelde uyanmadan 8 saat uyuduğu oldu :)
Bebek arabası almadık kanguru ile gittik. Taşıyamazdık çünkü. O yordu biraz bizi. Puset rahatlığı bir başka.
Buarada baba Sling diye birşey almıştım ama baktım olmayacak boba 4g aldım. Biraz pahalı ama hakikaten baya rahat. 4-5 saat rahat taşıdım.
Bizimkinde yeni bir huy peydah oldu. Eskiden yüzüstü yatıp başını kaldırırdı sürekli. Burada da hep dışarıya bakacağım diye yutturdu. Büyüyor galiba :) biraz oyun halısını kullanmaya başlayacağım artık.
Bu da bir hatıra fotoğrafımız:)
5 günde 1200 sayfa birikmiş Okuyabilir miyim bilmiyorum. Umarım herkes iyidir.
Eki Görüntüle 1900419
Bir iki kez oldu hatta dedim de kendi kendime agladiginda ve yetisemedigimde birden daha cok capaklaniyo gözü diye.Aglar ağlamaz kucağıma da alıyorum gerçi ama napmali ki.Kizlar bu capak olayiyla ilgili sey duymustum. Cocuk uykusunda agliyorsa capak olur diye duymustum. Sizlerde oyle bisi var mi ?
Valla birebir katılıyorum sana Can'ım aynı düşüncedeyimKesinlikle haklısın. Hatta bebeklerin sürekli kucakta taşındığı toplumlarda çok daha az ağladığı tespit edilmiş. Düşünsene bir ihtiyacın var ya da sadece anneni özledin vicdansız kadın alışma diye ağlamana göz yumuyor. Zaten bir süre sonra o bebekler nasılsa ihtiyaç karşılanmiyor diye ağlamayı kesiyorlarmis. Güvenli bağ kurmak için ilk 3 ay çok çok önemli.
Varsa birer bardak biz de alırız.
Ben yatağa dik oturuyorum onu da omzuma yaslayıp dik tutuyorum. Öyle uyuyor.
Benimde 1 çocukla bi alışveriş yapışım var. Carters tan astronot aldım 130 tl bayıldım aceleden ah bombili leri kaçırmayaydım iyiydi.
Can'ım ne oldu biliyor Musun aşı dönüşü eşime markete geçelim eksik var evde dedim geçtik bizimki normalde kıyametleri koparır ..ama aşının etkisiyle uyudu ..Allah a şükür ki 3 saat kesintisiz uyudu ..şans bu ya arabamız bozuldu yolda esir kaldık Çek'ici geldide arabayı çekti uyumasaydı o 3 saat Nasıl geçerdi bilmiyorum ..ilk defa uyudu yavrum ondada dışarda mahsur kaldıkBizim kız googıl amcanınkine kanmiyor
m.beauty nin profiline gir. Oradan etkinliklerine bak başlığını göreceksin :))
Canım bu aşı uyku yapiyor ya. İnşallah seninki de uyur sende rahat edersin. Ateş de yapmaz. Birde uykuyu severse inşallah böylece alışkanlık etmiş olur
Selam değişmeyen 5 nobetcisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?