- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Merhaba kızlar nasılsınız,bebisler nasıl? Çook keyifli bol agulu bol gülücüklü bi gün olur inşallah.Sayfalar ilerlemiş pek geriye gidemedim.
Hem ev işi hem yemek hem bebek vaktim olmuyor ya,nasil dengeleyeceğiz her şeyi bilmiyorum.
Yavaş yavaş sevinç çığlıkları,görünce gülmeler,heyecanlamalar başladı bizde de. yeni birşeyler yapinca yaşadığım mutluluğu en iyi sı, anlarsınız şu an.
Yastık mevzusu konuşulmuş ben de yastıksız yatiriyorum çok nadir ince bi yastık koyuyorum gündüz.Yastiksiz olmalı diye biliyorum
Uyku düzeniniz nasıl kızlar,bi saatiniz var mı? Ali Kağan gündüz parça parça uyuyor,aksam da bi uyuyup bi uyanıyor 12 gibi yarimkundak yapinca da emmeye kalkıyor birkaç kere.Ama şunu merak ediyorum akşam belli saatte uyutmaliyim şimdiden.Kactan kaça yatmalı?
her şey bir yana, kızımı özlerim. dayanamam.Insallah resmen insan bi araba hatasi tup falan bi sey olsn istiyor. Yeter artik!! Haberlere zaten bakilmicak halde...
Annen cidden degisik bi kadin. Hem istedigi olsn hem istemedinde gorusmesin falan.. Hem de kizkardesinin kizlarina nasil davrandigi malum. Bu sefer sw o kussun bosver. Caninin istemedigi bi seyi asla yapmamak lazm.
Allah korusun meleklerimizi kotuyu dusunmeyelim.
Atso da araba patlamis. En son ilen yoktu neyse ki. Neden oldugu da net degil.
Amin canm amin. Patlama her turlu kotu olsa da teror cok daha korkutucu.
Benimkide dokulmeye basladi.belki sut urettigi icin vucut eksiliyo vitaminler saci besleyemiyor.su eskilerin dedigi dogrumu acaba.senin bebis seni tanimaya basladimiKızlar benim saçlar çoook dökülmeye başladı.
Kafa derimde çok kaşınıyor bu yüzden.
Her Doğumdan sonra çocuk 3 aylık olmaya yakın başlar 6 aya kadar ön saçlarım nerdeyse kel olur.
Ve bu durum neredeyse her üç kadından birinde oluyormuş.
Daha sonra tekrar yavaş yavaş 1 sene içerisinde tekrar çıkmaya başlarlar .
Doktor derki , hamilelik hormonları saçları çok iyi besliyor be böylelikle hamilelik boyunca saçlar hem parlak hem gür , hemde dökülmezler fakat Doğumdan sonra hormonlar normale döndükten sonra 9 ay boyunca dökülemeyen saçlar hepsi birden dökülür
Bizim yaşlılarda derki
Çocuk anneyi tanımaya başlayınca saçlar dökülmeye başlarmış
Hangisi doğru bende anlamadım
Ama sonuçta bu çok sinir bozucu bişi ya resmen saçlarım kenarlardan çok çok açılıyor benim
Böyle olan , yada olmaya başlayan varmı benim gibi ?
Ya kızlar bugün mamayı değiştirdim yine kabul etmedi
3 saat aç bıraktım emzikle oyaladın yine tutmadı şu biberonu. pes ettim emziriyorum şimdi şuan yine
Ne olucak bu çocuk böyle yaa
Ben günde bir defada olsa biberon alsın
Göğüsler tekrar dolmak için vakit kazansın istiyorum olmuyor
Bu kız sürekli memede yapışık
Biberonun ağzını koyar koymaz bağırıyor morarana kadar ağlıyor ,nefret ediyor şişeden
Moralim çok bozuluyor
Nasıl sevdirecem ben bunu
Bazi bebek biberona alisamayabiliyor .zorlu bi surec aslinda.bizimkide biberonu daha cok seviyor.kasikla vermeyi denesen .cok dokuluyor biliyorum Ama.birde dogru mamayi bulabilmek cok onemli .ben kac tane mama degistirdim.biri gaz yapiyo,birini kusuyo birini hic almiyo derken burda similac yazmslardi ona basladim memnnz smdilikAA çok ilginç bizde de tam tersi olmuştu. Bu bebişler çok tontiş çok akıllı
Doktor bebeğin ağzını temizlemek için ne verdi canım damla değil mi? Onunla göğüs uçlarını da temizle. Yok bebeğe zarar vermez. Temizlenmesi gerekmiyor lansinoh un arastirabilirsin.Damla derken canım nasıl damla lansinoh var ama onu kullanabilirim de onu emmesı bebege zarar vermez mi
Sağol canım cevabın için,ben de o saatlerde düzenli yatırmaya çalışayım en iyisi.Evet artık banyoyu akşam 8 gibi yaptırıyoruz daha rahat uyuyor ama 2_3 günde bir yıkıyorum havalar nedeniyle.Amin canim her gunumuz guze gecsin insallah meleklerimizle, ailelerimizle.
Canm aksamlari en gec 9 da yatmis olmalilar aslnda ama bunu yakalamk cok zor. Ben son bi aydir direniyorm. Saat 8:30 9 a dogru esnerse hemen alip gidiyorm yatak odasina kizimi. Altimizi degisip tulumumuzu giyip emiyoruz. Isiklr kapali, ses yok. Gece moduna geciyoruz. Bazen cok direndigi oluyor ama sonunda uyuyor. Gece uykusuna geciyor. Emmek icin kalksa da geri uyuyor. Her gun duzenli gitmese de o saatte uyumasi gerektigini ogreniyor yavas yavas. Hatta banyo yaptinda daha rahat uyuyo. Sabahlri da 6-7 kalkiyo. Sonrasinda keyfine gore.. Gunduzleri pek duzenli uykusu yok zaten. Bu sekilde yaniii...
Benım kızım da aksam 21.30 gibi yatıyor gece 2-3 gibi kalkıp emziriyorum tekrar uyuyor sabah 7 de tekrar uyanıyor gündüz parça parça toplasan4 - 5 saat uyuyorMerhaba kızlar nasılsınız,bebisler nasıl? Çook keyifli bol agulu bol gülücüklü bi gün olur inşallah.Sayfalar ilerlemiş pek geriye gidemedim.
Hem ev işi hem yemek hem bebek vaktim olmuyor ya,nasil dengeleyeceğiz her şeyi bilmiyorum.
Yavaş yavaş sevinç çığlıkları,görünce gülmeler,heyecanlamalar başladı bizde de. yeni birşeyler yapinca yaşadığım mutluluğu en iyi sı, anlarsınız şu an.
Yastık mevzusu konuşulmuş ben de yastıksız yatiriyorum çok nadir ince bi yastık koyuyorum gündüz.Yastiksiz olmalı diye biliyorum
Uyku düzeniniz nasıl kızlar,bi saatiniz var mı? Ali Kağan gündüz parça parça uyuyor,aksam da bi uyuyup bi uyanıyor 12 gibi yarimkundak yapinca da emmeye kalkıyor birkaç kere.Ama şunu merak ediyorum akşam belli saatte uyutmaliyim şimdiden.Kactan kaça yatmalı?
Haha:))) senin yöntem supermis:))))B ağzıma damlatıyorum serine yakın ılığımsı sıcak
Merhaba kızlar nasılsınız,bebisler nasıl? Çook keyifli bol agulu bol gülücüklü bi gün olur inşallah.Sayfalar ilerlemiş pek geriye gidemedim.
Ya bu karbonat her derde deva ben koltuk altı roll on u yerine karbonat kullanıyorum hiç koku olmuyor. Kimyasal ları vucuduma sürmekten kurtuldum. Kilosu 6 7 lira karnonatın aktardaS safakxwqsevda cnm benım kızımda da 1 ay geçmedi pamukcuk 2 ayrı damla kullandım geçmedi sonra kaynamış ılımış bir bardak suya 1 cay kaşığı karbonat ekleyip karışım hazırladım her emmeden sonra parmağımı gazlı beze sarıp bu suya batırıp dilini ağzını temizledim aynı suyla meme uçlarımı da temizlerim 3.gün geçti cok şükür kurtulduk
Bizimki de akşam 6 da sonra uyku için huysuzlanmaya başlıyor ama en erken 8 de uyusun istiyorum oyalıyorum elimden geldiğince bazrn 8 bazen 9 bazen 10 nadiren 11 de uyuyor normalde 4 5 saat bi uykusu var sonra da emip devam ediyor altını açmazsam. Ama sabah 7 de kalktı diyelim 12 ye kadar genelde bi daha uyuyor bi posta. Ama dün gece mesela saat başı uyandı sebebi de yok gaz desem sadece 2 kalkışında gaz çıkardı. Atak işte ne yapalım.Benım kızım da aksam 21.30 gibi yatıyor gece 2-3 gibi kalkıp emziriyorum tekrar uyuyor sabah 7 de tekrar uyanıyor gündüz parça parça toplasan4 - 5 saat uyuyor
Doğru Cnm hem rengini beyazlatıyor kararma yapmıyor ben limon suyu ile karbonatı karıştırıp dişlerimi fırçalarım ara sıra lavabomu ovarım çatal bıçak paslanmışsa ovarım pırıl pırıl olur :)Ya bu karbonat her derde deva ben koltuk altı roll on u yerine karbonat kullanıyorum hiç koku olmuyor. Kimyasal ları vucuduma sürmekten kurtuldum. Kilosu 6 7 lira karnonatın aktarda
kesinlikle atak Cnm bazen sebepsiz değişmeler hep atak yüzündenBizimki de akşam 6 da sonra uyku için huysuzlanmaya başlıyor ama en erken 8 de uyusun istiyorum oyalıyorum elimden geldiğince bazrn 8 bazen 9 bazen 10 nadiren 11 de uyuyor normalde 4 5 saat bi uykusu var sonra da emip devam ediyor altını açmazsam. Ama sabah 7 de kalktı diyelim 12 ye kadar genelde bi daha uyuyor bi posta. Ama dün gece mesela saat başı uyandı sebebi de yok gaz desem sadece 2 kalkışında gaz çıkardı. Atak işte ne yapalım.
Valla tam sumuklu sipa :) hava aldirayim diyorum ona bile disari cikartmaya korkuyorum evde oturuyoruz oyle :)ah canım benimmm kıyamam kız sana arada yemeğe bize gelin olmazsaaaiki tabak fazla koyarım nolacakk...
ama eşin haketmiş kendi yapmaya devam etsini, senin işin başını aşmış. canın çekti diye yapmışın da gerçi zaten, çekse de eşinden iste mademse napacann..
Ya benim de çok dökülüyo bu ara, ama ularını hiç aldırmadım uzun zamandır acaba yıprandı diye mi diyordum, belki d ebenm de dökülecek daha.. napalım her şeye değiyor bu bızdıklarrr
Hahahah alem kız bunlar, aynen bizimki, de oynuyor artık benle. Meme seanslarımız uzadı baya
Bizimki de öyleee.. hiç sevmedi sadece omzuma alırsam da dışarıyı seyrederse belkiii bi de yatmayı hiç sevmyo kucakta kafayı zorluyo kaldırmak için
Oyy canım benim, aynen yaza 1 yaşı buluyorlar inşallahh... senin sümüklüye deniz iyi gelirdii ama havalar da soğudu artıkk
Kesinlikle normalll... bizde de aynııı.
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir bıdıklarınızzz @qokce arkadaşda da aynısı vardı sanırımmm...
Allah korusun canım, aynen denge kurmak önemli işte. Ben de abartmayım diyorum ama mesela ben tişörtleysem ona bir de yelek giydiriyorum. Bu ara uzun kollularına geçtim, pamuk ince ama uzun kollulardayız henüz.
Ay bende de var yaa.. s,z deyince şimdi anladm. Ben de saçlarımın uçlarını aldırcam bu hafta ondan mı diyordm kırıldı falan diye.. ama bundan da olabilirrr..
Ben de aldım ama elleri daha tatlı geliyor valla
Canim sen ne zaman dogum yapmistinz,aynisini 2 gece once yasadik bizdeKızım bu gece uyumadı, en fazla uykusu 15 dk idi, uyanık olduğu Zaman'larda da hep ağladı, zorla araba ana kucağında uyuttum, büklüm büklüm olsada uyudu. zannedersem ataklardayız
Allahim korusun,ins teror cikmaz sonu,opuyorum ikinizide cok sukur evlerden irak olsun.Kizlar Antalyada patlama oldu 9 gibi. Begum kucagimda oturma odasindaydik, uyanmisti ama tekrar uyukluyodu. Ben duydum sesi disari baktm ki cevreyolunun o tarafta dumanlar var. Allhim korusun hepimizin evlatlarinu ve onlara sahip cikabilmek icin bizleri ve bizim ailelerimizi. Kisacasi herkesi. Insallah teror falan degildir. Bebegime oyle bi sarilmisim o an sonradan farkettm...
Daha belli degil sanirim ne oldu yayin yasagi getirilmis cunku.
Ota boka yayin yasagi gelir hep zaten,millette kerizdi tabi,yayın yasağı gelmiş canım
Aynen canim ben demistim sanada,bizde her mamayi denedik,doktor tavsiyesiyle similac kullaniyoruz,ve cok memnunuz. Haftada 100 liraya yakin bir masrafimiz var,sizinki de oylemiBazi bebek biberona alisamayabiliyor .zorlu bi surec aslinda.bizimkide biberonu daha cok seviyor.kasikla vermeyi denesen .cok dokuluyor biliyorum Ama.birde dogru mamayi bulabilmek cok onemli .ben kac tane mama degistirdim.biri gaz yapiyo,birini kusuyo birini hic almiyo derken burda similac yazmslardi ona basladim memnnz smdilik
Kızım normalde 21:30 civarı uyuyup geceleri deliksiz 5-6 saat uyurdu dün gece babası ile bayagı oyun oynadılar bende uyutmaya götürmedim gece 11 de emzirdim 12 de uyudu sabah Bi uyandım saat 7 kız hala uyuyor 8 saat önce emzirdiğim için alıp emzirdim hala uyuyordu tekrar yatırdım 9 da uyanıp güne başladık.banyo yaptırdım bugun 3 saattir uyanmadı cok değil mi bu kadar uyuması
Sağol canım cevabın için,ben de o saatlerde düzenli yatırmaya çalışayım en iyisi.Evet artık banyoyu akşam 8 gibi yaptırıyoruz daha rahat uyuyor ama 2_3 günde bir yıkıyorum havalar nedeniyle.
Kızım normalde 21:30 civarı uyuyup geceleri deliksiz 5-6 saat uyurdu dün gece babası ile bayagı oyun oynadılar bende uyutmaya götürmedim gece 11 de emzirdim 12 de uyudu sabah Bi uyandım saat 7 kız hala uyuyor 8 saat önce emzirdiğim için alıp emzirdim hala uyuyordu tekrar yatırdım 9 da uyanıp güne başladık.banyo yaptırdım bugun 3 saattir uyanmadı cok değil mi bu kadar uyuması
Valla tam sumuklu sipa :) hava aldirayim diyorum ona bile disari cikartmaya korkuyorum evde oturuyoruz oyle :)
Canim sen ne zaman dogum yapmistinz,aynisini 2 gece once yasadik bizde
Allahim korusun,ins teror cikmaz sonu,opuyorum ikinizide cok sukur evlerden irak olsun.
Ota boka yayin yasagi gelir hep zaten,millette kerizdi tabi,
Aynen canim ben demistim sanada,bizde her mamayi denedik,doktor tavsiyesiyle similac kullaniyoruz,ve cok memnunuz. Haftada 100 liraya yakin bir masrafimiz var,sizinki de oylemi
Masallah de kizzzz daha nabican,artik vucudu normal insan vucuduna adapte oluyor,masallah masallah,hic dokunma dogru olan bu cunku,gundude bol bol bol besleki gece ve gunduz farkini anlasin. Aynisindan birde ben istiyorum.
Alintilayarak geldim,herkese selam kizlar,biz bu aralar cok atakli gunler geciriyoruZ,her atak sonrasi bir gelisme oluyor. Benim bebe artik kalkip oturuyor inanmassinixz. Daha ilk dogdugu gun kafasini dik tutuyordu bu cocuk,oturacagini tahmin etmeliydim. Dun gecede bir tuhafti,10 gibi gce uykusuna girdi 2-3 saat araliklarla uyanip biberondan iki cekis yapip geri uyudu,ben sooooook. 1 saatte bir 150 cc mama icen cocuk, tum gece biyunca 150 cc mama icmedi.sanirim gecen gunki atagin meyvelerini simdi topluyorum. Pek bi mutlu oldum.boyle olunca kocamada geceleri vakit ayirabilmeye basladim. Harika birsey eski hayatima geri donuyorum. Bizimde gece uykumuz en gec gece 10,...8 de mikirlanmalar baslar,gozler kipkirmizi olur huysu z olur ama uyumaz illa. En gec 11 dir uyumasi,ataklari saymiyorum tabi. Bugunde prk bir huylu,gunduz uykusunu besiginde yapiyoruz,hemde besiginde gozleri acikta duruyor,pek bi masallahi var,bugun beni bayagi mutlu etti,duZenli sekilde yiyor iciyor uyuyor.guzel huylu oglum benimmm. Simdilik gelismeler benden boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?