- 21 Haziran 2014
- 392
- 941
- 208
ben dün gece ilk kez 150cc mama yaptım akşam banyo yaptırdık on gibi ..ondan sonra mamasını yedi,12de yattık hemen uyumadı saat 1 i buldu uyuması.bi ne de dün gece beşiğinde yatmadı bastı yaygarayı aldım mecbur yanıma.sabah 5.30 da uyandı altını değiştirdim emzirdim 6.30da tekrar uyudu..8.30 da yine aynı fasıl..10.30 da yine aynı fasıl...12de yine kalktı.. 12.30 datekrar uyudu ama 1 saat...bu saate kadar da uyuyo yarım saatte uyanıyo emziriyorum tekrar uyuyo.en son 16.30 da uyudu bakalım ne kadar sürecek..Cnm benim oğlum 58 günlük gece yatmadan mama veriyorum 120cc falan ama yinede 2 bilemedin 3 saat uyuyo gündüz ne zaman emmek isterse emiyo uyku konusunda hiç iyi değiliz
ben de sustum hep napayım sinirlenince susuyorum ağzımdan ters bişey çıkar kırarım diye..ama yüzüme yansıyo tabii..sonuçta yüzyüze bakıcaz ve eşimin annesi..eşimin hatırı var..oğlumun babannesi..kötü ilişkiler olsun istemiyorum o nedenle birlikte 7/24 olmak istemiyorum fazla muhabbet hayır getimiyecek çünkü malum:)Ben geçen sene evlendim.kv.deyi yıllardır tanırim pek te severdim.ne olduysa annem gittikten o geldikten sonra oldu.ufak ufak başladı aynen anlattıkların gibi,eve de düzene de el atmaya başlayınca film koptu bende.senin kadar sabırlı olamadım üçüncü gün kovdum evden.
7 cm uzadı ilk ay kac kg aldı bilmiyorum tartı bozuktu
sabır diliyorum hepimize :)Ay cok tanidik geldi,aynilarini yasiyorum bende,bu kis planlari 3 ay bizde kalmakmis, dusundukce delircrk gibi oluyorum.izin almada yok,geliyoruz o kadar
Allah rahmet eylesin ,Allah geride kalanlara sabir sana ve ailene guzel huzurlu uzun yillar versin
Ben genel anestezi ile oldum cicegim hic bilmiyorum umarim bi sorun cikmaz
Biz yaptirdik pzt gunu
Ben icine hicbisey sokmuyorum goruneni elimle aliyorum
Pzt gunu 3.ay kontrolumuz vardi kizlar,dr amcamizi cok sevdik anam babam tarzi tatli bi amca ,simdiii sorularim ve cvplarini ileteyim
Ayda 650 gr aliyor kizim bu normalmi dedim az degil mi diye sordum gayet iyi dedi fazla kilo saglik degildir saglikli ve dirayetli guclu bir bebegin var
Kulaklarinin icini temizlemiyorum gerekli mi ,hayir disinda goruneni al yeterli
Burnunu hangi aralikta temizlemeliyim
Bebeklerin ilk 4 ay burnu cok cabuk dolar hergun 7-8 damla tuzlu su damlalarini kullan ,cekmeye ugrasma tahris olmasin genzine gider kendisi cikartir onu
Genzine cok mama kaciyor ne yapabilirim
Biraz daha dik tut mamasini verirken cocuk bu kacirir tabi genzine olucak bunlar burnu tikali olunca daha sık olur dikkat et dedi
Mama olarak sma kullanıyorum değiştirmeye gerek varmı ,mamaların hepsi annenin sana verdiği pirinç unu ve sütten ibaret geri kalanı para tuzagı hepsi aynı fark yok dedi
Veeee tabi kaka ,yeşil kaka ,topiğin korkulu rüyası çok normal bebepine göre değişir rengi kanlı mukuslu ve sulu ishal değilse soryn yok normal dedi
Bir sonraki ay meyve suyuna başlıycaz kısmetse ,diğer ay yoğurt ve 6.ay corbaya başlıyoruz dedi
Gaz sorunumuz var dedim gazı olmayan bebek olmaz dedi ,gaz sıkıntısı yasamayan anne anneliğin tadına varamaz ,bunların hepsi süreç sabırlı olucaksın dedi
Ellerini emmesi ,yarısına kadar kalkmaya calışması ,irkilmesi parke kapı gıcırtısına uyanması bunlar hep olucak dedi çok normal ,asıl sıçramazsa sorun et kendine dedi sinir sisteminin sağlıklı geliştiğinin göstergesi bunlar dedi
Bebepim gündüz uyumuyor en uzun uykusu artık 40 dk ,gündüzde en fazla 2-3 saat toplamda uyuyor dedim ,gece uyuyormu dedi uyuyor dedim ,öp başının üstüne koy maaşallah de demek ki babayı seviyor kızın dedi ,günde 13-15 saat uyku yeterli olur artık onun için uyumuyor diye üzme kendini o artık bir birey ve kendine neyin yettiğini bilir uyumak isterse uyur istemezse ne yaparsan yap uyumaz dedi
Bizden haberler böyle kızlar ...
Kızlar benim oğlan babasını hiç tanımıyor . bir beni biliyor bu ara odadan çıksam enneh enneh diye sesleniyor ağlıyor.
Eşimin eli ağır ilk zaman küçük diye ona pek vermedim ama şimdi alışması lazım.
Üstünü ona değiştirttim bugün altını da şimdi süt sağıyorum babası yedirsin diye acıkınca :) alışır inşallah
Ben sinir hastasıyım canım hatta eşim kavga anında ahh ben dedim .......'e annemi tek yollama diye ahhh dedi.ben de sustum hep napayım sinirlenince susuyorum ağzımdan ters bişey çıkar kırarım diye..ama yüzüme yansıyo tabii..sonuçta yüzyüze bakıcaz ve eşimin annesi..eşimin hatırı var..oğlumun babannesi..kötü ilişkiler olsun istemiyorum o nedenle birlikte 7/24 olmak istemiyorum fazla muhabbet hayır getimiyecek çünkü malum:)
Benim öküz hiç konuşmaz ki çocuk sesini bilsinBabayı az görüyorsa ondandır enneh si
Ahah ay çok tatlı sana anne demeye çalışıyor belki :))
Benim kız ellerini tanımaya çalışıyor izliyor sürekli ellerini.
Ve sesini tanımaya çalıyor çünkü sürekli ses çıkarıyor.
Geneldede bunlarla başlarlar zaten 3 aylık olunca.
Ama babayı tanıyordur,sesinden tanır onlar anne karnındayken bile babanın sesini bilirler
Evet banada demedi asg dekincoft bez bagla diye salak kadin kqfama gore bgliyorum bakalim birde aydin girsunde ordadavusg cektiricem bakalimAyy bende götürcem canm tekrar usg için koruyaa ne demek canım asg tırt o kadar kalca problemli cıkmasına rağmen sadece takip edin dedi ne cift bez bağla dedi ne bilgilendirdi :/ zeynep hanım en azından konuşuyor aydın beyde cok naif bi arkadaşımda etimeddeki cocuk dr nu önerdi olmadı bi ara ona da gideriz :)
Ilk.defa gidicrm 5 kasimda randevu.aldim aydin beye bir deneyecegim biz eryamnda asg ye gidiyorduk.ama dr tirt ya bic bisi soylemiyor.ilfulenmiyorCanim siz koruyami gidiyorsunuz.memnunmusunuz
Benim öküz hiç konuşmaz ki çocuk sesini bilsin
Karakteri öyle sessiz sakin ,hadi diyodum hamileyken göbeğimi okşa konuş korkuyom diyodu.seviyor simdi ama cok konuşamıyor utanıyo mu nedirAhahha ay çok güldüm
Çok yaşa sen
Niye hiç konuşmuyor? akşamları eve gelince eline alıp sevmiyormu,
Hanide benim oğluşum
At babaya bi gülücük
Aslanım...koçum ...
Allah allaaah ne diyorum ben ya
İnsan böyle sever işte
Nasıl konuşmaz
Karakteri öyle sessiz sakin ,hadi diyodum hamileyken göbeğimi okşa konuş korkuyom diyodu.seviyor simdi ama cok konuşamıyor utanıyo mu nedir
Yikadık pakladık emiyor şimdi:)İlginç
Eee nasılsın bebiş nasıl ?
Biz dde aldık kereme Zara ve hm den. Cokk güzel şeyler var:) artık kendime almayı bırak geçerken bakmadığımı bile farkettim :) ama benim daha çok cok almam lazım. Bizimki surekli kustugu icin gün dr 3-4 kıyafet değişiyoruz..Canım ben de fırsat buldugum an cikicam almak için sabirsizlaniyorum nerelerden aldin internetten bakıyorum fikir olsun diye zara ve hm de güzel şeyler var gibi ama bakmadan almak istemiyorum
Demek ki bugün yarın bizim sıpa da başlar ellerini incelemeye sesini de yakındır farketmesi. fark etsin diye ne ses çıkarırsa aynısını yapıyorum :)Babayı az görüyorsa ondandır enneh si
Ahah ay çok tatlı sana anne demeye çalışıyor belki :))
Benim kız ellerini tanımaya çalışıyor izliyor sürekli ellerini.
Ve sesini tanımaya çalıyor çünkü sürekli ses çıkarıyor.
Geneldede bunlarla başlarlar zaten 3 aylık olunca.
Ama babayı tanıyordur,sesinden tanır onlar anne karnındayken bile babanın sesini bilirler
Ahahha ay çok güldüm
Çok yaşa sen
Niye hiç konuşmuyor? akşamları eve gelince eline alıp sevmiyormu,
Hanide benim oğluşum
At babaya bi gülücük
Aslanım...koçum ...
Allah allaaah ne diyorum ben ya
İnsan böyle sever işte
Nasıl konuşmaz
Kahkaha attım valla benimkide bir geçiyor kizin başına benim basim sisyor benim sipada babayı görünce susuyo gulucukler saçıyor sanki butun gün babası bakıyor hiihhhBenim öküz hiç konuşmaz ki çocuk sesini bilsin
Yere sofra bezi serip bebeğin eline veriyorsun ne yiyecekse. Önce kafaya sürüyor. Sonra ağzına sokuyor. Bebek istediği kadar yiyor.Bende aynını yapmıştım
Nekadar doğru bilmem ama ilk bebeğimde 6 aylık başlamıştım çooookk iştahsız bir kızdı
İkincide 4 aylıkken başla ufaktan değişik Tat lara şimdiden alışsın dediler
4 aylık başlamıştım ve iştahı yerinde şükür.
Blw ney Gülistaaann
Kalbi apak :)))
Tülay cahil olunca işte :)
Zaten 6 aylık olunca benim kızlar öyle bir yiyişleri vardıki
Evde köpeğim olsa yemek sandalyesinin altında doyar derdim hep :))
Hadi gözünüz aydın olsun diyelim
Allah bidaha o korkuyu yaşatmasın inş.
Ve geçmiş olsun
Kan idrarlamı beraber geliyor acaba ?
Merak ettim çünkü benim büyük kızımda o sorun vardı bebekken ?
İnşallah değildir sadece tahriş olmuştur
Canim eşimle konuştuk almayacağım izin başlıyorum haftaya. Esim bakacak ben yokken.Eki Görüntüle 1903918La Lune ücretsiz izne ayrıldın mı? Kızlar kızçemin eldivenşerini çıkardım elini cap cup emiyo aç olduğundan mı emiyor? Emzik biberon almıyor sıpaa elini emiyor ama. Burda biri yapmıştı memeyi bağlamıştı iple ben de yaptım ama fayda etmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?