2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Hayirlisi olsun canim.kesinlesti mi cinsiyeti.

Kızlar haftasonu bi arkadaşım doğum yaptı sezeryandan yeni çıkmıştı. Annesi ablası göğsünü çekiştirip duruyorlardı. Kız yarı baygın daha ayılmamış bebek emecek emsin iyi olur diye. Ama işkence gibi kızı bağırtıyorlardı. İnek gibi gelmeyen süte ne yapılabilir ki bilmiyorum. Benim gözüm korktu, bi de yanında eniştesi falan kızı ortalık malı gibi açıp koymuşlar tiksindim bi an erkeklerin ne işi var ya ben bi türlü anlamıyorum. Biraz hassasiyet ya bu kadar olmaz dedim içimden. Bu sütün gelmesi için ne yapılabilir ben bu durumu yaşamak istemiyorum açıkcası. Çoooook tiksindim insanlardan. Bebeği anneye bıraksalar anne emzirir zaten bu neyin kafası.

merhaba kızlar. cuma günü kontrole gitmiştim. bebeğim aşağıdaymış üzüldüm baya. rapor istedim raporda vermedi doktor oda ayrı canımı sıktı. birde idrar yollarında ödem gördü
Cnm benimki de asagidaymis agrim oluyordu doktora söyledim oda bebek ve eşi aşağıda dedi fazla ayakta kalma dedi ama sorun değil dedi 27.haftadan sonra yukarı çıkar dedi bana

Bayağı acelecilermis önce bi anne ayiksin bakalım zaten sütü bebek çektikçe süt gelecek

Cnm benimki de asagidaymis agrim oluyordu doktora söyledim oda bebek ve eşi aşağıda dedi fazla ayakta kalma dedi ama sorun değil dedi 27.haftadan sonra yukarı çıkar dedi bana
inşallah canım. işte çalışınca ayakta kalmamak pek mümkün olmuyor ama artık en aza indirecem ayakta kalma süremi

canım benımkı de perınatolog uzmanı, ama hıc alttan muayne etmedı. senınkı bırseyden suphelendı belli ki... bnm kıde suphelense bakardı sanırım.. offf neyse zaten dogum yaptırmıyor benmkı o yuzden bu ay dogumumu yapacak doktoruma gıdıcem ona sorarım bı..

merhabalar herkes iyidir umarım geçmiş yazılara bakamadım bayağı sayfa ilerlemiş.

emzirme konusu gerçekten kimisine gör çok zor iş ben normal doğum yapmama rağmen ve sütüm de çok olduğu halde ilk gün emziremedim. Oğlum göğsümün ucunu yakalayamadı. Hastanede gece hemşiremiz bana çok baskı yapmıştı . Ama refakatçi olan annem hemşireye kızıp zorla mama takviyesi verdirmişti. İyiki de verdirmiş oğlum sarılık olabilirdi. Zaten deneyimsizdim kendimi sürekli zorlamıştım. Eve gittiğimde göğüslerim sütle dolup taşmıştı, şiştikçe emzirmek daha da zorlaştı. Göğüslerimin ucu çok küçüktü emziremiyordum sonra pompa ile sağıp vermeye başladım. Ama pompa da çok önemli ilk manuel pompa vardı elimde göğüslerim yara oldu. Sonra medelanın elektrikli pompasını aldım. Onla sağıp vermeye başladım çok moralim bozuluyordu. hiç emziremeyeceğimi düşünüyordum.Sonrasında silikon göğüs ucu aldım bir şekilde oğluma yakalatmaya başardım. En azından emzirebildiğim için mutlu oluyordum ama ona bile insanlar laf söylüyordu. Aaa niye böyle emziriyorsun falan diye sanki ben öyle emzirmekten çok memnundum. Avm lerde ve benzeri yerlerde bakım odalarında oğlumu emzirirken diğer kadınlar yazık falan diyorlardı oğluma tuhaf tuhaf bakıyorlardı çok içerliyordum. İnsanlar gerçekten acımasız oluyor ama hayatta insanın başına her türlü şey gelebilir.Kulaklarımı tıkadım ve ne olursa olsun bebeğimi anne sütünden ve kendimden mahrum etmedim. Bir süre sonra göğüs uçlarım daha da belirginleşti ve oğlum yakalamaya başladı. Silikonsuz normal şekilde emzirmeye başladım. Yaklaşık 2 sene de emzirdim.

Evet canım muayene sırasında birseyden suphelendim alttan muayene edeceğim dedi. Ilk normal muayeneydi. Suphelenecek durum olmamistir sende ondan bakmamistir. Zamani gelince sıkıntısız doğumlar nasip etsin inşallah

aynen erkeklerin girmemesi lazım kesinlikle odaya o ne demek ya eniştesinin ne işi var valla paralarım bi erkek gelirse hatta kadınların yanında bile rahat edemeyyebilrim. Herkes görmek zorunda değil sonuçta özel bir şey bu.

Aynı durum benim başıma da geldi benimde ucu yoktu kızım tutamiyodu ememeyincede benim goguslerim sisiyordu ağrıyordu ben ağlıyordum emziremiyorum diye sonra bizde pompa ve silikon göğüs ucu aldık ve o sayede emmeye başladı sonuçta bi şekilde emzirdim yani millet anca boş konuşuyor şimdi yine hazırlıklı olcam çünkü yine hala gogus uclarim yok

Cok gecmis olsun canim..dinlen bol bol..

Ya insanlar ne kadar garip anlayamiyorum.orada duran enisteye mi kizarsin,onu disari cikarmayan anneye ablaya mi?zaten dogum yapan kadinin odasinda erkegin ne isi olur..kapinin onunde bekle,babayla dedeyle falan muhatap ol..kadin zaten dogumdan cikmis hali perperisan..hele ki genel anestezi sezeryansa..yasadigim icin biliyorum,ilk gun mumkunse sadece en yakin bayanlar girmeli odaya..sut meselesine gelince,yapilabilecek birsey yok bence..ilk gun sutun gelmiyorsa bebege eziyet etme hic,kasikla mama ver gitsin..Allahin izniyle ikinci gun gelir zaten..yanlis anlasilmasin gelmiyor diye emzirme demiyorum..bebek agladikca emzir ama doymuyorsa mama verilmeli yoksa sarilik cok yukselebiliyor..

Tabi canim ya.kizin haberi olsa eniştesi gördüğünün ne kadar utanir belki. Kocasi da kizar .allah korusun.moral bozucu şeyler bunlar. rabbim gönül rahatligiyla doğurup emzirmeyi nasip etsin bizlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…