- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
ben bu konuda şanslıyım ya işyerindekiler sağolsun çok ilgililer yazıcıma kağıt koyarken bile sen yapma biz yaparız diyen güzel insanlar bile var çok şükür canın bişey ister mi neden bizdn bişey istemiosun diyenler var sağolsunlar yaa bi tek izin alırken sorun çıkarıolar kontrollerde rapor istiomuş merkez bende doktoruma söyledim o bana ben halletcem canım dedi sağolsun doktorumu da burdan öpüyorum anmışkenAllah bozmasın eveeettt biz süper anneleriz napıosak bebişlerimiz için bana şeker yüklemesi için gel demedi doktorum ayın 5inde bi dahaki randevum zaten şeker yüklemesi yapmak istemiorum ya açlık şekerim bile 99 gerek görmedi bence doktorda yoksa gel derdi dimi sen gidince söyle doktora ayakta çok duruyorum geziyorum yolculuk falan de doktorun halleder merak etme
Aynen şekerim, büyüdüler valla,şaka maka 6. ay bitmek üzere. Allahım çok güzel zamanlar,ama çabuk geçiyor. Bazen diyorum bir anönce kavuşayım cocuğuma,ama diyorum böyle çok güzel hissediyorsun biraz daha kalsın :)
Senin geçen gün aldığın odayada bayıldım bu arada,yoğundum yazma fırsatı bulamadım. Güle güle yatsın uyusun fıstığımız. Allah o günleride görmeyi nasip etsin inş hepimize.
Günaydın kızlar bugun çok stresliyim eşimle tartıştım o da sen al arkadaşlarını yanına kastamonuya köye git her yerim kasıldı karnım belim o kadar ağrıyor ki anlatamam gelsin akşam boks maçı var evde sabır sabır bir yere kadar yani bu halimde bana kimse bunları yaşatamaz ben strese girmemek için herşeye eyvallah diyorum yeter artık yani
merhaba canım sana birşey sormak istiyorum şu yeni yasa da çocuk okul çağına gelinceye kadar yarım gün çalışma hakkı var ya ondan bizim gibi özel çalışanlar da faydalanabiliyor mu bilgin var mı. yoksa sadece memurları mı kapsıyorkızlar bir ik cı olarak ek bir bilgi daha. yarı zamanlı çalışma hakkı yasallastı ama yonetmelık henuz cıkmadı onu takıp edın bende haber ederım burdan. ılk dogumda 2 ay 2. ve 3. doğumlarsa 6 aya kadar yarı zamanlı çalışma hakkımız var ve buyuk ıhtımalle yonetmelıkte kısa surede oturur ve bıze yansır. sut ıznı yanı gunde 1.5 saatlık ıznınızı sırketınızle konusarak yasal bır dayanagı olmasa da toplu olarak kullanabılırsınız oda 1.5 aylık gibi bır sure verır sıze ben bunu dilekçe ile yalvar yakar talep edeceğim 4aylık bebegı olan mudurem pek sıcak bakmıyor ama. bu arada hamıleler gunde 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz. eger benım gıbı 8.30-6.00 çalışıyorsanız 9,5 saat eder 1 saat yemek molasını çıkın 8.5 saat yani fazla! bu durumda 1 saat işe geç gitme hakkınız var hatta mecburlar bildiğiniz yasak! ve bu hakkınızı kullanın kızlarcım. ben 10da gelıyorum işe!
Canim serviks uzunluğu takibi için hastanede yattim. 2 gun icinde 27den 21e düştü. Acil serklaj islemine aldilar. 30 olması normal diye biliyorum. Ama yinede dikkat onemli. Muayenede hunislesmede gözlediği için takibe aldilar beni. Öyle durum olsa alırdı takibe senide rahat ol insalalh.Magnezyum ayoğurt sute dikkat et ondan kaynaklaniyordur belki ağrın.I inori iyi haberlerine çok sevindim. Mesajin içinde teşekkür ederim.
Serviks rahim ağzı kalınlığı demek. ŞuAn 30 kusurlerde olması gerekiyor doğuma kadar incele incele 1 2 mm lere düşüyor ölçüsü sonrada açılma başlıyor. Benimde 30 ve sınır . Doktorum normal dedi herseye. Kadin dogumcu arkadaşım kendine dikkat etmelisin diye başladı bir sürü nasihat etti. Bende kafama fln takmıyorum da çok fena ağrım oluyor. Bacak arası kemiklerimde künt bir ağrı var. Ve bazen adım dahi atamiyorum.
Banada doktorum mayistaki kontrolumde sabah aç karnına gel dedi sanırım şeker yüklemesi yapılacakCidden ne guzel insanlar var yaaa masallahhaman Allah bosmasinn...
Sanirm soylerdi dr un aynen belki de gerek duymadi canm, benm dr acikladi guzel guzel boyle boyle ben erekli oldugunu dusunuyorm herkese dedi, istersen sen de ara bi sor cunku ac gitmek gerekiyor tabi...
Ayy sorma valla 6 ay doluyo o zmana artk verir rapor falan bi sey zaten soruyordu hep her sey normal devam mi nasil gidiyor falan diye sagolann
Di mi ama Allahim ne guzel yaratma ne guzel seyler yasiyoruz gercektennher sey de dozunda iste daha vaktimz var zaten onlari guzelce hissederiz sonra da kucagimiza alirz hayirkisiyla insallahh
Cok sagol canm amin insallahh.. Ben de cok begenerek aldmm..
Ah bu erkekler ahh... Koy ne alaka simdi yani ne dusuncesiz davraniyorlar yaa... Ama sen sakn ters seyler dusunme oyle neden cocuk yaptm falan canm sakin ol bi mutlaka hatasini anlicaktir eminm hatta aradiginda falan acma biraz merak etsn sonucta hamile olan sensin.. Naz yapmak senin hakkin...
Bizde de cok oluyor emin ol bazen diyorm ya sanki bi benm cocugum insan daha hassas davranmaz miiiama davranmaz erkek bunlar anlayis dusunce sifir.. Ama artk daha sakin davraniyorm inan ki daha cok ise yariyor o sallamiyo mu ben bu fazla sallamiyorm kendi ariyo yanima geliyo bazen baska odada bile oturdugum oluyor ben su dumiziyi izlicem falan bahanesiyle anlasn diye yapiyorm iste bi sure anliyolarrr istee..
çok geçmiş olsun cnm dikkat et hep kontrollerini yaptır. Protein olması evet gebelik zehirlenmesi ile ilgilidir. Kontrollerini ihmal etmezsen inşallah sıkıntısız bir şekilde doğrursun. Allah şifa versin cnmGünaydın kızlar... Dün geceyi acilde geçirdim sonuç olarak idrarında protein çıkan var mı? Gebelik zehirlenmesi ile ilgili bir durummuş sanırım. Her şey de benim başıma gelir.. Bir de nörolojiye gitmem gerekliymiş... Çünkü bayılmaların arttı... Hayırlısıyla bitaeydi şu 9 ay...
Kızma cnm sakin ol baba olunca bir günde büyüyüverir merak etme olayın ciddiyetinde degil daha benceGüya dün arkadaşını çağırdık sakinleştirsin diye ben arabanın anahtarını aldım dokunamıyo tabi bana bağrınıyo ark. geldi ver anahtarı konuşup getiricem dedi okey dedim saat oldu 3 hala tık yok ayakta bekliyorum bi aradı kı kayın validem köye gitmişler bok var çünkü arkadaş işte artık sabrım tükendi gerçekten ben boşuna çocuk yapıyorum var zaten bitane
Doğumdan sonra isyerim onaylarsa ucretsiz izin almayi planliyorum. Bu yarım gün 2 ay çalışma hakki gitmiş oluyor degil mi böylece. Yoksa ucretsizden sonra 2 ay da yarım gün kullanabiliyormuyuz. Hemen ik bulmusken sorularimi yonelteyim :)))kızlar bir ik cı olarak ek bir bilgi daha. yarı zamanlı çalışma hakkı yasallastı ama yonetmelık henuz cıkmadı onu takıp edın bende haber ederım burdan. ılk dogumda 2 ay 2. ve 3. doğumlarsa 6 aya kadar yarı zamanlı çalışma hakkımız var ve buyuk ıhtımalle yonetmelıkte kısa surede oturur ve bıze yansır. sut ıznı yanı gunde 1.5 saatlık ıznınızı sırketınızle konusarak yasal bır dayanagı olmasa da toplu olarak kullanabılırsınız oda 1.5 aylık gibi bır sure verır sıze ben bunu dilekçe ile yalvar yakar talep edeceğim 4aylık bebegı olan mudurem pek sıcak bakmıyor ama. bu arada hamıleler gunde 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz. eger benım gıbı 8.30-6.00 çalışıyorsanız 9,5 saat eder 1 saat yemek molasını çıkın 8.5 saat yani fazla! bu durumda 1 saat işe geç gitme hakkınız var hatta mecburlar bildiğiniz yasak! ve bu hakkınızı kullanın kızlarcım. ben 10da gelıyorum işe!
Ben de 4 kilo aldim ve cok az almam lazim cunku oldukca kiloluyumMerhaba hamişler ❤❤çok fazla takip edemiyorum fırsat buldukça okumaya çalışıyorum bende 23+3 hafta oglum ağustosta gelecek inşallah 10 kilo aldım da sizde durum nedir merak ettim
Canim cok gecmis olsun..proteinle ilgili pek bilgim yok maalesef..bizi de haberdar et durumundan mutlaka..Günaydın kızlar... Dün geceyi acilde geçirdim sonuç olarak idrarında protein çıkan var mı? Gebelik zehirlenmesi ile ilgili bir durummuş sanırım. Her şey de benim başıma gelir.. Bir de nörolojiye gitmem gerekliymiş... Çünkü bayılmaların arttı... Hayırlısıyla bitaeydi şu 9 ay...
Geçmiş olsun canim. Ben daha yaptirmadim bilgim yok o konuda:) Sadece tetanoz mu oldun doktorum bana hepati b aşısı da yaptırmami söyledimerhaba herkese,dün tetanoz aşısı yaptırdım,hala kolum ağrıyo ya dokunamıyorum,yukarı falan kaldırınca yada sarkıtınca ağrıyo,normal mi ya bilen var mı?
Gayet normal canim..insallah 1 2 gune gecer..gecmis olsun..merhaba herkese,dün tetanoz aşısı yaptırdım,hala kolum ağrıyo ya dokunamıyorum,yukarı falan kaldırınca yada sarkıtınca ağrıyo,normal mi ya bilen var mı?
Gayet normal canim..insallah 1 2 gune gecer..gecmis olsun..
Geçmiş olsun canim. Ben daha yaptirmadim bilgim yok o konuda:) Sadece tetanoz mu oldun doktorum bana hepati b aşısı da yaptırmami söyledi
cnm ağrıması normal bende geçen ay yaptırdım kısmetse 2 hafta sonra tekrar gidip 2. dozu yaptıracağım. benimde 3-4 gün feci şekilde kolum ağrıdımerhaba herkese,dün tetanoz aşısı yaptırdım,hala kolum ağrıyo ya dokunamıyorum,yukarı falan kaldırınca yada sarkıtınca ağrıyo,normal mi ya bilen var mı?
Aman cicegim sen canini sıkma onlar bizden daha hamile daha tripli daha ağrılı ,dediğin gibi çocuk,Allah sabır versinSağol arkadaşım
7.5 saat durumunu bizim kurumun personel müdürlüğüne sordum bilgileri olmadığını söylediler ve dilekçemi yazmamı belirttiler. Yalnız biraz internette araştırdım. 7,5 saat talep edenlerin fazla çalışma saatleri cumartesiye aktarılabiliyormuş. Normalde cumartesi çalışmayanlar için kötü bir durum. Ben devlet kurumundayım yarım saat fazlam var dilekçe yazıp yazmama konusunda biraz kararsızım. Rahat vermemek için cumartesi gel diyebilirler burdakilerin sağı solu belli olmaz.kızlar bir ik cı olarak ek bir bilgi daha. yarı zamanlı çalışma hakkı yasallastı ama yonetmelık henuz cıkmadı onu takıp edın bende haber ederım burdan. ılk dogumda 2 ay 2. ve 3. doğumlarsa 6 aya kadar yarı zamanlı çalışma hakkımız var ve buyuk ıhtımalle yonetmelıkte kısa surede oturur ve bıze yansır. sut ıznı yanı gunde 1.5 saatlık ıznınızı sırketınızle konusarak yasal bır dayanagı olmasa da toplu olarak kullanabılırsınız oda 1.5 aylık gibi bır sure verır sıze ben bunu dilekçe ile yalvar yakar talep edeceğim 4aylık bebegı olan mudurem pek sıcak bakmıyor ama. bu arada hamıleler gunde 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz. eger benım gıbı 8.30-6.00 çalışıyorsanız 9,5 saat eder 1 saat yemek molasını çıkın 8.5 saat yani fazla! bu durumda 1 saat işe geç gitme hakkınız var hatta mecburlar bildiğiniz yasak! ve bu hakkınızı kullanın kızlarcım. ben 10da gelıyorum işe!
Amin cümlemizeAman cicegim sen canini sıkma onlar bizden daha hamile daha tripli daha ağrılı ,dediğin gibi çocuk,Allah sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?