Arkasında da yazıyo zaten canım kaynatıyosun ben daha onlarınyapmadım küçük eksikleride listelesemde koysam pijama falan koyunca rahatlık geldi çantanın adını unuttum...Arkadaslar gunaydn biberonu ve emzigi nasil steril ettiniz yeni aldiklarinizi bugun bende alcam cantami hazirlicam artik
kendisi kaybeder dediğimi kim yapmazsa bozuşurum çocuğum dışında kimse de umrumda değil bu konuda açıkçası.Gunaydınlarrr
Bende bi ara mandaline takmıştım kafayı o hafta kilo aldım meyve diyip yiyoruz bide
Ooo daha nelere karışacaklar...benimki iki aylık kızıma yemeklerin suyundan veriyodu alışacak diye yapma desende yapıyolar
ben de çalışabilir raporu aldım ama grip olsan rapor alamazsın diye biliyorum çünkü adı üstünde çalışabilir raporu yapacak bişi yok Allah korusun ama gribi çekeceksin dikkat etmeye bak :)kızlar 37. haftaya kadar işe devam edebilir raporumu aldım.önümüzdeki günlerde diyelimki grip oldum.normal bikaç günlük rapor alıp istirahat edebiliyor muyum?
ben de katibim hangi adliyedesin :)Eminim benim kurumda yapmayacak ama dilekce vericem yine de. Bnde katibim
Ben de buraya yazıcaktım baktım muhabbet açılmış bile :) kabızlık yok ama hemoroid olmuşum bu akşam farkettim ve çok moralim bozuldu. Ağrı falan yok ama sürekli oturur pozisyonda yatıyorum, ancak öyle uyuyabiliyorum çünkü. Ağrı olursa naparım bilmem. Artık ayakta uyurum herhalde.. Bi de erken doğum riskinden sürekli yatış halindeyim. İyice moralim bozuldu
ben de katibim hangi adliyedesin :)
çanakkale :)Bilecik sen hangi adliyedesin :)
Bşzşm ki desen de dinlemez ben diyordum o yapacağını yapıyodu bş çay kaşığı bişi olmaz diye allahtan hafta da bir gün dukendisi kaybeder dediğimi kim yapmazsa bozuşurum çocuğum dışında kimse de umrumda değil bu konuda açıkçası.
sen ne yaptın peki tepkin ne oldu? 2 aylık bebeğe anne sütü veya mama dışında bir şey verilmez bebeğin bağırsak florasını bozar ilerde ciddi hastalıklara sebep olur.
Biz gün aldık 22 kasım inşallah
Hayırlısıyla vaktinde gelsin inşallah
Canım ben gördüm geçende güzeldi
Dışı naylon altından birşey giydiriyon
2 parça birşey
Kızlar beline ağrı giren oluyor mu
Anneme sordum yalancı sancı dedi
Kizlarrr anca yazabiliyorum, merhabalar herkese
20 sayfa olmus bugünokuyamadim henüz! Az sonra geriye dönük bakicam.
Bugün kontrolümüz vardi ama bebis hala ters maalesefInatci yaaa dönmüyor Doktor bundan sonra yeri daralacagi icin dönme ihtimalinin az oldugunu söyledi. Annem hala dönebilir diyor. Bakalim kim kazanacak :)
Ben sezeryana hazir degilimherkeste normal dogum korkusu oluyor genelde, bende sezeryan korkusu var
Bugün 35+4 üz. kilosu 2350 gr. Bana düsük gibi gelse de doktor cok normal cok iyi dedi israrla. Son bir ay acaba ne kadar kilo alir? Daha önceki hamileliklerinden bilenler var mi?
Merhaba kizlar. Bugun yazamadim ama arada takip etmeye calistim. Kimsede sikinti yok gordugum kadariyla cok sukur. Biraz erken belki ama bugun bebegimin kiyafetlerini, nevresimlerini, kisaca bütün esyalari yikadim, utuledim. Cantamizi yerlestirdim. Ufak tefek eksikler var ama onemli olan seyler hazir. Tabi bu arada ben de bittim o ayri :) P,tesi kontrolumuz var. Cok heycanliyim. Bir aydir gormuyorum bebegimi. Insallah iyidir.
canım ben şahinler kaplı südyen aldım gayet güzel
Iyi geceler kizlar.
Bugun ev icin haber bekliyorduk ve sonuc evi baskasina vermislerüzüldüm ama Rabbimden hayirlisini dilemistim nasipte varsa olsun diye dua ettim. Demekki yokmus.
Bende diyordum tasinip guzelce bi duzen kurarim diye. Ama artik burada guzel bi duzen kuracaz insallah.buyuk ogluma yatak alacam dolap flan alacam. Zaten bebek bizimle olacak.
Cok sukur her halimize. Valizimiz tamamen bitti sayilir. Yarin tekrar gozden gecirecem insallah. Havluyu fflan koyacam. Eksik ne varsa tamamlicaz artik..
ya biz de doğum eksik listesini hazırlarken kayınvalidem anneme şeker yazdırdı, neden yazdırdığını anlamadm kendileri çay içmek için mi(kendisi şeker kullanmaz) , misafirlere vermek için mi, yoksa doğumda ağza sürme muhabbeti falan gibi bir adeti mi var şüpheleniyorum ama direk de soramadım tepki olmasın diye. sonra anneme sordum niye şeker yazdınız diye çayın yanında içmek içindir filan dedi ama ne alaka anlamadım saçma geldi. yenidoğan bebeğime bir şey vermeye kalkarlarsa başlarına yıkarım zaten sinirliyim bu aralar herşeyime karışıp duruyo. epidural yaptırmıcakmışım genel anestezi olcakmışım diye tutturdu benim de inadım tuttu normalde he he derim hayır diye tutturdum eşim arada kaldı ama ne yapayım sustursun annesini. banane
Arkadaslar gunaydn biberonu ve emzigi nasil steril ettiniz yeni aldiklarinizi bugun bende alcam cantami hazirlicam artik
ya biz de doğum eksik listesini hazırlarken kayınvalidem anneme şeker yazdırdı, neden yazdırdığını anlamadm kendileri çay içmek için mi(kendisi şeker kullanmaz) , misafirlere vermek için mi, yoksa doğumda ağza sürme muhabbeti falan gibi bir adeti mi var şüpheleniyorum ama direk de soramadım tepki olmasın diye. sonra anneme sordum niye şeker yazdınız diye çayın yanında içmek içindir filan dedi ama ne alaka anlamadım saçma geldi. yenidoğan bebeğime bir şey vermeye kalkarlarsa başlarına yıkarım zaten sinirliyim bu aralar herşeyime karışıp duruyo. epidural yaptırmıcakmışım genel anestezi olcakmışım diye tutturdu benim de inadım tuttu normalde he he derim hayır diye tutturdum eşim arada kaldı ama ne yapayım sustursun annesini. banane
Off ne muhabbetler dönüyo bizde de bilsen. anne gögsüne tuzlu sogan sürülünce cocuk hemen memeye alisirmis. emzigi sekere batirip verecekmisin emzige alisacakmis. cilingir sofrasi kurmak lazim sizin toruna anca paklar dedim kaynanama bozuldu. aman nasil umrumda bozulmasi. anne odaya gelmeden bebege bilmem ne yapilirmis. hele bi anneden önce dokunan olsun bakın neler oluyo ondan sonra dedim. valla tepkimi koymasam daha neler diyecek kimbilir. annemi tembihliyorum o da hurma zemzem verilir ilk diyo. oyy oyy ben ne yapicam o gün ve sonraki günler hiccc bilmiyorummm.
Zemzemle agzini silecekmis beyazlık olmazmis. hacdan gelen hurma da diline degecekmis. bunlar kabul edilebilir ama tutup soganli tuzlu gögsümü cocugun agzina veremem. yada sekere bandirip emzik veremem. kaynanam da tutturur annesinin dediklerini yapti benimkileri yapmiyo diye. annemi tembihliyorum her gün. o da sen odaya cikmadan hastaneye gelmem diyo. dayanamazmis orda beklemeye. evde nasil durucak acaba.hurma ve zemzem ile ilk ağzı açılır diye bende biliyorum da. göğüse şunu sür emziği şekere bandır saçma yani şöyle o çocuk bebekten daha şekere alışacak sonra dişler çürücek. senin göğüsün yanacak. anne bebeğini ne kadar emzirmek isterse o ölçüde sütü olurmuş. ayrıca tatlı süt yapmazmış kilo aldırırmış. bol su ve yeşillik süt yaparmış. özellikle dereotu
evet ben de öyle şüphelendim neden şeker dedi ki? zaten doğum çantasına koydurmıcam.Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar, Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin
Tövbe tövbe Allah sabır versin sana canım benim. Doğum şekline karışmak da neymiş, şaşırmış bunlar. Hurmayı bebeğin dudağına dokunduranı duymuştum ama şekeri oyle bir amaçla düşündüyse yuh yani. Bence en iyi yapabileceğin şey, yanında kime güveniyorsan, annen olur, eşin olur, arkadaşın kardeşin olur kesin tembihle bebeğe birşey yapmasına izin vermesinler diye. Bir şekilde sen odana geçene kadar kimseye izin vermesinler. ben kendi annemle bir arkadaşıma tembih edeceğim, en azından ben gelene kadar geçiştirsinler diye birşey olursa.
bu ne yaa senin annen de öyle demek ki ben en azından anneme emanet ederim çocuğu. sakın verdirme bişey eşine tembih et.Off ne muhabbetler dönüyo bizde de bilsen. anne gögsüne tuzlu sogan sürülünce cocuk hemen memeye alisirmis. emzigi sekere batirip verecekmisin emzige alisacakmis. cilingir sofrasi kurmak lazim sizin toruna anca paklar dedim kaynanama bozuldu. aman nasil umrumda bozulmasi. anne odaya gelmeden bebege bilmem ne yapilirmis. hele bi anneden önce dokunan olsun bakın neler oluyo ondan sonra dedim. valla tepkimi koymasam daha neler diyecek kimbilir. annemi tembihliyorum o da hurma zemzem verilir ilk diyo. oyy oyy ben ne yapicam o gün ve sonraki günler hiccc bilmiyorummm.
Zemzemle agzini silecekmis beyazlık olmazmis. hacdan gelen hurma da diline degecekmis. bunlar kabul edilebilir ama tutup soganli tuzlu gögsümü cocugun agzina veremem. yada sekere bandirip emzik veremem. kaynanam da tutturur annesinin dediklerini yapti benimkileri yapmiyo diye. annemi tembihliyorum her gün. o da sen odaya cikmadan hastaneye gelmem diyo. dayanamazmis orda beklemeye. evde nasil durucak acaba.
Alamıyorsunuz hocam madem hastasın doğum iznini baslatiyorlar.Mazeret izni bile alsan doğum iznin başlıyor.Kisacasi 32.haftadan sonra işe gitmediginiz gün sistem doğum izninizi başlatıyor.kızlar 37. haftaya kadar işe devam edebilir raporumu aldım.önümüzdeki günlerde diyelimki grip oldum.normal bikaç günlük rapor alıp istirahat edebiliyor muyum?
Zemzemle agzini silecekmis beyazlık olmazmis. hacdan gelen hurma da diline degecekmis. bunlar kabul edilebilir ama tutup soganli tuzlu gögsümü cocugun agzina veremem. yada sekere bandirip emzik veremem. kaynanam da tutturur annesinin dediklerini yapti benimkileri yapmiyo diye. annemi tembihliyorum her gün. o da sen odaya cikmadan hastaneye gelmem diyo. dayanamazmis orda beklemeye. evde nasil durucak acaba.
Evet canım öyle Bi adet varmış babamların tarafında ama şimdiden tepkimi çok sert koydum.Canim ben de senin gibi yiyorum. Sadece badem cevizi her gün yemedim ama yedim. Tek fark meyve az yiyorum. Bence senin beslenme düzeninde kiloyu aldiran sey meyve ve kuru üzüm. Cünkü digerleri o kadar aldirmiyor. Aldirsa benim bebek de kilolu olurdu ama kilosu bana düsük geldi dedigim gibi.
Bebege mi lokum verirlerse?
Gunaydin hayirli cumalar kizlar.
Kac gun uykusuzluktan sonra bugun bi nebze uyudum sayiyorum .
Herkeste yuksek tansiyon bendede dusuk tansiyon var sanirim :)
Gecenlerde kalbimin ara ara cok hizli carpip ates basmalarimin oldugunu solemistim. Ben tansiyon yukselio galiba diodum. Esime tansiyon aleti getirttim. Dun bi kac kez olctum atista artis hssettikce 7 4 leri gordum. Benm hamile degilken normalim zaten 10 6 ama hamileligimden beri ne zaman hastanede denk gelip kontrolde vs olcseler 11 6 11 7 falan olurdu yukselmis derdim hatta normal bu derlerdi. Simdi yerlerde nedendir bilmem... devamli yatiyorum ona sebepmi artik cozemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?