2016 Aralık Anneleri

Arkadaslar gunaydn biberonu ve emzigi nasil steril ettiniz yeni aldiklarinizi bugun bende alcam cantami hazirlicam artik
Arkasında da yazıyo zaten canım kaynatıyosun ben daha onlarınyapmadım küçük eksikleride listelesemde koysam pijama falan koyunca rahatlık geldi çantanın adını unuttum...

Ayy yemek yemeyen ve hasta bi kızım var kahvaltıda ne yapıcamı şaşırdım gecedende uykusız kaldık kasım annelerinde iki kişi daha doguma gitmiş bizimde zaman daralıyo iki çoçukla nasıl olacak bilmiyorum

kendisi kaybeder dediğimi kim yapmazsa bozuşurum çocuğum dışında kimse de umrumda değil bu konuda açıkçası.
sen ne yaptın peki tepkin ne oldu? 2 aylık bebeğe anne sütü veya mama dışında bir şey verilmez bebeğin bağırsak florasını bozar ilerde ciddi hastalıklara sebep olur.

kızlar 37. haftaya kadar işe devam edebilir raporumu aldım.önümüzdeki günlerde diyelimki grip oldum.normal bikaç günlük rapor alıp istirahat edebiliyor muyum?

kızlar 37. haftaya kadar işe devam edebilir raporumu aldım.önümüzdeki günlerde diyelimki grip oldum.normal bikaç günlük rapor alıp istirahat edebiliyor muyum?
ben de çalışabilir raporu aldım ama grip olsan rapor alamazsın diye biliyorum çünkü adı üstünde çalışabilir raporu yapacak bişi yok Allah korusun ama gribi çekeceksin dikkat etmeye bak :)

Bende sürekli yatıyorum nerdeyse 1 haftadır. Disarda ihtiyaçlarım var onlarada gidemiyorum.bunaldim iyice.katlanicaz artık az kaldı. Bebekler sağlıklı zamanında doğsun larda

Bşzşm ki desen de dinlemez ben diyordum o yapacağını yapıyodu bş çay kaşığı bişi olmaz diye allahtan hafta da bir gün du

Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar, Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin

Biz gün aldık 22 kasım inşallah

Hayırlısıyla vaktinde gelsin inşallah

Canım ben gördüm geçende güzeldi
Dışı naylon altından birşey giydiriyon
2 parça birşey

Teşekkür ederim canım. Alacağım kısmetse. Güzel günlerde giydirelim bebişlerimize tüm cicilerini inşallah.

Kızlar beline ağrı giren oluyor mu
Anneme sordum yalancı sancı dedi

Arada özellikle akşamları yorgunlukla birleşince ağrı çok oluyor bende. Kimi zaman 30 sn falan doğrulamıyorum

Canım, bebişlerimiz hala dönebilir üzülme. İnternette birçok yöntem ve hareket var, dönmeye destek verici yazılar. Onları yapmayı denedin mi? Mesela bir tanesi şu :
http://blogcuanne.com/2010/12/29/bir-bebegin-donme-oykusu/

Bize pilateste hoca köprü hareketi yaptırıyor, çok faya ediyormuş o da.Yerde yatarken Pilates topunu kalçaya kadar çekiyorsun bacaklarını üzerine koyuyorsun., Adım adım nefes alarak 3 hamlede önce kalçanı, sonra belini, sonra omuzlara kadar kaldırmaya çalışıyorsun, biraz bekleyip, nefes verirken 3 aşamada hareketi tersten yapıyorsun. Eğer top yoksa hareket şu olmuş oluyor:

Kilosu da bence normal, hiç üzülme. Benimki de aynı kilolarda. Pazartesi kontrol var 36+1 de bakalım ne olacak. EN son

34+5 te 2300 gramdı. SOn 1 ay ortalama1 kilo alır diyorlar bu arada canım. Allah'ın izniyle 3 kiloyu geçer bizim bebişler.

Hayırlı olsun canım. Mis kokmuştur ev şimdi, oh miss. Hayırlı haberlerle gelelim inş, benim de pztesi kontrol.

canım ben şahinler kaplı südyen aldım gayet güzel

Canım şahinler kaplı sütyenin göğüs altında teli var mı?

Canım hayırlısı olsun, hiç üzülme. Benim inandığım bir şey vardır, hep de yaşadığım defalarca. Her şerde bir hayır vardır. Olmadıysa emin ol, daha güzeli, daha özeli olacağı için olmamıştır. Farklı ülkelerdeyiz, sistem farklıdır ama kiradaydık, kendi evimizi almak istiyorduk artık çok hoşumuza giden 2 ev vardı, ikisi de olmadı üzüldük. SOnrasında hiç beklemediğimiz bir anda, o evlerin çok daha güzeli çıktı karşımıza. Ve inanır mısın, şıp diye kredi de çıktı, tapu işleri de hızla halloldu biz de şaştık. 1 yıldır da oturuyoruz. Size de çok daha güzelleri olur inşallah.

Tövbe tövbe Allah sabır versin sana canım benim. Doğum şekline karışmak da neymiş, şaşırmış bunlar. Hurmayı bebeğin dudağına dokunduranı duymuştum ama şekeri oyle bir amaçla düşündüyse yuh yani. Bence en iyi yapabileceğin şey, yanında kime güveniyorsan, annen olur, eşin olur, arkadaşın kardeşin olur kesin tembihle bebeğe birşey yapmasına izin vermesinler diye. Bir şekilde sen odana geçene kadar kimseye izin vermesinler. ben kendi annemle bir arkadaşıma tembih edeceğim, en azından ben gelene kadar geçiştirsinler diye birşey olursa.

Arkadaslar gunaydn biberonu ve emzigi nasil steril ettiniz yeni aldiklarinizi bugun bende alcam cantami hazirlicam artik

Canım önce sıcak suda , biberon temizleyici ile yıkadım. Sonra bir tencerede sıcak suda yaklaşık 10 dk kaynatıp çıkardım kurumaya bıraktım.

Off ne muhabbetler dönüyo bizde de bilsen. anne gögsüne tuzlu sogan sürülünce cocuk hemen memeye alisirmis. emzigi sekere batirip verecekmisin emzige alisacakmis. cilingir sofrasi kurmak lazim sizin toruna anca paklar dedim kaynanama bozuldu. aman nasil umrumda bozulmasi. anne odaya gelmeden bebege bilmem ne yapilirmis. hele bi anneden önce dokunan olsun bakın neler oluyo ondan sonra dedim. valla tepkimi koymasam daha neler diyecek kimbilir. annemi tembihliyorum o da hurma zemzem verilir ilk diyo. oyy oyy ben ne yapicam o gün ve sonraki günler hiccc bilmiyorummm.

hurma ve zemzem ile ilk ağzı açılır diye bende biliyorum da. göğüse şunu sür emziği şekere bandır saçma yani şöyle o çocuk bebekten daha şekere alışacak sonra dişler çürücek. senin göğüsün yanacak. anne bebeğini ne kadar emzirmek isterse o ölçüde sütü olurmuş. ayrıca tatlı süt yapmazmış kilo aldırırmış. bol su ve yeşillik süt yaparmış. özellikle dereotu

Zemzemle agzini silecekmis beyazlık olmazmis. hacdan gelen hurma da diline degecekmis. bunlar kabul edilebilir ama tutup soganli tuzlu gögsümü cocugun agzina veremem. yada sekere bandirip emzik veremem. kaynanam da tutturur annesinin dediklerini yapti benimkileri yapmiyo diye. annemi tembihliyorum her gün. o da sen odaya cikmadan hastaneye gelmem diyo. dayanamazmis orda beklemeye. evde nasil durucak acaba.

evet ben de öyle şüphelendim neden şeker dedi ki? zaten doğum çantasına koydurmıcam.
çok mantıklı ben de anneme emanet edicem ki zaten ben çıkmadan bebeği çıkarmasınlar ki yukarı. ilk ben kucağıma almak istiyorum zaten emzirme muhabbeti fln kimseye de vermek istemiyorum öyle. gerçi o da normal değil torunlarını sevmek isteyecekler ama şimdiden kıskanıyorum.

bu ne yaa senin annen de öyle demek ki ben en azından anneme emanet ederim çocuğu. sakın verdirme bişey eşine tembih et.
ya zaten emzik de doğum çantasına koydular ben istemiyorum ilk 1 ay emzik e alışmasın memeyi reddediyor dedim, kızım önlem olsun diye dursun orda başımıza ne gelceği belli olmaz dedi iyi dedim ama verdirmicem kesinlkle. bunlar yüzünden daha doğurmadan lohusa depresyonuna gircez. facede bir anne grubuna üyeyim küçücük bebeklere kayınvalideleri neler veriyorlar gelinlerine inat okudukça kendime yapılmış gibi deliriyorum.

kayınvalideni isteme doğuma çok şükür benim ki gelmicek cekineceğimi biliyor hatta sadece eşimle bile gitsem olur yani

Alamıyorsunuz hocam madem hastasın doğum iznini baslatiyorlar.Mazeret izni bile alsan doğum iznin başlıyor.Kisacasi 32.haftadan sonra işe gitmediginiz gün sistem doğum izninizi başlatıyor.

ay olur mu gelmesi lazım sen ondan güç alacaksın yani. ben de ağzına sürcem dedikleri bir şey varsa neyse iyi derim heveslerini alsınlar ama midesine inecek birşeyi asla kabul etmem.

Hepimize hayırlı cumalar kızlar :)

Evet canım öyle Bi adet varmış babamların tarafında ama şimdiden tepkimi çok sert koydum.

Sürekli yatmaktan dolayı düşebiliyor gerçekten aman diyeyim ayağa kalkarken filan dikkat et canım, Allah korusun gözün kararır düşersin bir de

Ya senin Nasıl doğuracağından ona neymiş acaba? Bu senin bedeninle ve rahatınla ilgili bir karar. Kocanı bile ilgilendirmez bence genel mi epidural mi. Herkes ne çok biliyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…