2016 Aralık Anneleri

Alamıyorsunuz hocam madem hastasın doğum iznini baslatiyorlar.Mazeret izni bile alsan doğum iznin başlıyor.Kisacasi 32.haftadan sonra işe gitmediginiz gün sistem doğum izninizi başlatıyor.

bende bunu çok merak ediyordum mecbur gidicez yani

Alamıyorsunuz hocam madem hastasın doğum iznini baslatiyorlar.Mazeret izni bile alsan doğum iznin başlıyor.Kisacasi 32.haftadan sonra işe gitmediginiz gün sistem doğum izninizi başlatıyor.

benim doktorum il dışında ve döngüm salı günü olduğu için mazaret yazıyorum mecburi olarak
ama yıllık izin kullanılabiliyor

ben de çalışabilir raporu aldım ama grip olsan rapor alamazsın diye biliyorum çünkü adı üstünde çalışabilir raporu yapacak bişi yok Allah korusun ama gribi çekeceksin dikkat etmeye bak :)
teşekkür ettim.merak ettiğim bi mevzuydu.dikkatle olmakta fayda var o vakıt:)

Bu sebeple arkadaşımın doğum izni otomatik başlatıldı bence siz emin olun başlamadığına.

Rapor demek çalışamaz iş göremez demek bu durumda da 32.haftada aldığınız çalışabilir raporu otomatik iptal olur.Belki mazeret izni için bi farklılık olabilir.

Canım rafine şeker 1 yaşına kadar yasak, bırak yenidoğan da tattırılması. Şaşırmışlar valla, alışmayıversin emziğe canım ne demek, her bebek kullanacak diye bir kaide mi var. amma tuhaf adetlerimiz var ya. Ben olur da sezeryan olursam, hemşireler dahi benden habersiz mama vermesinler, biberon vermesinler diye gönlümden geçiyor, bir de başkaları neler verecekler.

Daha yeni doğmuş bir bebeği, benim karnımdan yeni çıkmış bir bebeği, yavrucuk dünyaya gelmiş, anne karnında sanıyorken kendini, aynı ortamda çok kişi dahi bulunmaması gerekirken, uzaktan baksınlar canım. O an zaten anne kokusundan, anne sütünden başka kişiye ihtiyacı yok ki. Hastaneye hayırlı olsuna gelenlerin kucağa almak istemelerine de sinir oluyorum ben. Ay büyük konuşmayayım başıma gelir diye de korkuyorum.

kayınvalideni isteme doğuma çok şükür benim ki gelmicek cekineceğimi biliyor hatta sadece eşimle bile gitsem olur yani

Annemle kaynanam ayni yerde oturuyo. hastane de arka sokaklarinda. gelmemeleri mümkün degil yani. anneme yapma desem yapmaz ama kaynanamla cok sorun cikacak kesin

Ay benim kaynanam uzakta doğum oldu diyince binip gelecek de annem burada olacak muhtemelen erken dogurmazsam.Benim kaynanam karışmaz yapma istemiyorum desem de anneme laf geciremem.Annemin de böyle hurafelerle işi olmaz.O yüzden rahat olurum diye düşünüyorum.

Bu kaynanalar başa bela yahu, hepimizin kaynanalar ayrı bi cins.
Benim kaynana da bebeği ilk kim kucağına alır, ağzını açarsa yeme huyu ona çeker diyip duruyor.
Valla ben hiç duymadım öyle bir şey, eğer öyleyse sen alma dedim şakayla karışık. Anlamıştır umarım.
Sadece hamur işi yiyorsun çünkü dedim. Zaten bebişin kilosu fazla, bi de kaynanama çekerse yandım demektir.
Kadın sulu yemek yapmaz, çorba içmez, sadece hamur işi, köfte patates, kavurma, makarna falan yer

Ewt cnm dun okudumda yatmak dusuk yapiomus. Yok kalkarken once oturup sonra kalkarim firlamiyorum yerimden. Zaten tek basimayim ewde bide bayilsam kimsenin haberiolmaz. Gerci esimle devamli mesajlasiyoruz yazar yazar cevap gelmeyince ewe kossrda bunlar en kotu senaryolar :))

Kizlar yatarkende oldugu oluyo ama. Ozellikle ayakda ve otururken sık sık kasilma hsseden varmj?

Kizlar bundan 2 hafta once bebisim annesinin kuzusu 2.230 du kg. Normalde pazartesi kontrolumuz var fakat pazartesi saglik ocagindada kontrolum var kan vercem sonuclari ogleden sonra alip gideblirim gene kendi dr ama ben tam 36 olup gitmek istedigim icin cuma yi beklicm. 18 ini yani. Sizce kg ne kdr olmus olur. Artik 3000 olmus olmasini gormek istiyorum ? En son 46 cm 2230du 2 hafta once boyumuz onden gidiyodu kgsuda onde demisti . Hergun peynirdir yumurtadar pekmezdir pekmeze ceviz kirarak kahvalti ediyorum. Ogle yemegimi yiyorum ustune meyvemi yiorum. Aksam sut muz iciyorum yiyorum.?

Sırf kucak muhabbeti yüzünden suit oda istiyorum ben. Mümkünse misafirler bizim bulunduğumuz odaya sadece kapıdan bakıp geçmeli misafir odasına. Kucaklamayı bırak Zaten kış vakti oldu tam hastalık zamanında doğum yapıcaz bizim bulunduğumuz odada köhököhö öksürmesin kimse. Annem ve eşim dışında kimsenin kucağına da vermem bebeğimi. Zaten kimse o cesareti bulamaz da
Şu soğan için doğruluk payı var diyorlar annem bile yapmış zamanında; emzirmeden önce soğanı ikiye kesip göğsüne bastırıyormuşsun ki yara olmasın ki zaten bastırdıktan sonra hemen göğüslerini siliyorsun ya da yıkıyorsun yani o tat bebeğe geçmiyor sadece göğüs uçlarında birkaç saniye kalıyor.

Bu yaptiklarin kilo aldirmistir bebise.Ben de surekli yiyorum.her sabah bi yumurta süt iki kaşık pekmez ceviz ve muzla kahvalti yapıyorum gun içinde bi muz daha tuketiyorum 2 haftada 420 gram almıştı 31+4 ile 33+4 arasında.Benim bebis küçük ben de istiyorum kilo almasını bakalim 18inde gorcez.Boyu da çok uzun değil 33+4te 43 cm idi.

Canim seninle benim dogum tarihlerimiz ayni. Bak ben dun gittim 2911 gr dedi doktor ki sen benden 1 hafta sonra gideceksin. Bende 3 kgyu gecer haftaya kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…