Sırf kucak muhabbeti yüzünden suit oda istiyorum ben. Mümkünse misafirler bizim bulunduğumuz odaya sadece kapıdan bakıp geçmeli misafir odasına. Kucaklamayı bırak Zaten kış vakti oldu tam hastalık zamanında doğum yapıcaz bizim bulunduğumuz odada köhököhö öksürmesin kimse. Annem ve eşim dışında kimsenin kucağına da vermem bebeğimi. Zaten kimse o cesareti bulamaz da
Şu soğan için doğruluk payı var diyorlar annem bile yapmış zamanında; emzirmeden önce soğanı ikiye kesip göğsüne bastırıyormuşsun ki yara olmasın ki zaten bastırdıktan sonra hemen göğüslerini siliyorsun ya da yıkıyorsun yani o tat bebeğe geçmiyor sadece göğüs uçlarında birkaç saniye kalıyor.
bana magnezyumda kar etmedi.hakiki zeytin yağı içtim 1-2 yemek kaşığı ve faydasını gördüm.
Hayirli cumalar.
Bonibon saniye durmuyo.
Hatta hic uyumadigini bile dusunur oldum.
Sanki dogdugundada yaramaz haylaz bisey olcak gibi.
Oylemi oluyo acaba anne karninda cok hareket eden bebisler dogdugundada aynimi oluyo.
bide hanimlar bebis hareket ettikce cit cit diye sesler duyuyorum sanki.
Bu mumkunmu benmi oyle hissesiyorum.
Alan daralir hareketler azalir diyorlar ama yok masallahi var bizimkinin
Ben haftami beklemeden sınıfta dogurcam galiba.Birine bagirirken cikivercek çocuk diye korkuyorum.Bi de 3.kata inip çıkıyorum haftanın 3 günü.Merdivenlerden toplayacaklar beni bi gün.
Sağol cnm ben pe almamaya çalışıyorum gece de benim kucağımda gezdi bizim kiGeçmiş olsun cnm, tabi önce onları düşünüyoruz yinede. Ben Akşama kafa kendimi zor taşırken, bide bakıyorum kızım kucağım da onu da taşıyorum
Evet canim zaten meyve sekeri tehlikeliymis. ilk onu kestim. ama biraz bünye meselesi de. ayni seyleri yiyip 20 kilo alan anneler de var +5 kiloyla doguma giren de var. bünyeden bünyeye degisiyo
ya biz de doğum eksik listesini hazırlarken kayınvalidem anneme şeker yazdırdı, neden yazdırdığını anlamadm kendileri çay içmek için mi(kendisi şeker kullanmaz) , misafirlere vermek için mi, yoksa doğumda ağza sürme muhabbeti falan gibi bir adeti mi var şüpheleniyorum ama direk de soramadım tepki olmasın diye. sonra anneme sordum niye şeker yazdınız diye çayın yanında içmek içindir filan dedi ama ne alaka anlamadım saçma geldi. yenidoğan bebeğime bir şey vermeye kalkarlarsa başlarına yıkarım zaten sinirliyim bu aralar herşeyime karışıp duruyo. epidural yaptırmıcakmışım genel anestezi olcakmışım diye tutturdu benim de inadım tuttu normalde he he derim hayır diye tutturdum eşim arada kaldı ama ne yapayım sustursun annesini. banane
Evet canım öyle Bi adet varmış babamların tarafında ama şimdiden tepkimi çok sert koydum. /QUOTE]
Nefret ediyorum sacmasapan kimsenin isine yaramayan adetlerimizden.
Canım, bebişlerimiz hala dönebilir üzülme. İnternette birçok yöntem ve hareket var, dönmeye destek verici yazılar. Onları yapmayı denedin mi? Mesela bir tanesi şu :
http://blogcuanne.com/2010/12/29/bir-bebegin-donme-oykusu/
Bize pilateste hoca köprü hareketi yaptırıyor, çok faya ediyormuş o da.Yerde yatarken Pilates topunu kalçaya kadar çekiyorsun bacaklarını üzerine koyuyorsun., Adım adım nefes alarak 3 hamlede önce kalçanı, sonra belini, sonra omuzlara kadar kaldırmaya çalışıyorsun, biraz bekleyip, nefes verirken 3 aşamada hareketi tersten yapıyorsun. Eğer top yoksa hareket şu olmuş oluyor:
Eki Görüntüle 1910058
Kilosu da bence normal, hiç üzülme. Benimki de aynı kilolarda. Pazartesi kontrol var 36+1 de bakalım ne olacak. EN son
34+5 te 2300 gramdı. SOn 1 ay ortalama1 kilo alır diyorlar bu arada canım. Allah'ın izniyle 3 kiloyu geçer bizim bebişler.
Evet evet bu hareketi biliyorum. Zaten iki hafta önce doktorum ve ebe de söylemisti. Ben cok yapamadim ama artik her gün yapmaya basliycam. Bir de hastaneden randevu verdiler. Oradaki uzman doktor da bakacakmis ve döndürme icin bir yöntem var ultrason esliginde yapilan, onu deneyecek sanirim. Senin verdigin linkteki ilk yöntem, yani " ‘External cephalic version’ denen döndürme operasyonu" diye yazmis. Bunu o blogdaki kadin gibi ben de 37 den sonra isteyecegim.
Kizlar yatarkende oldugu oluyo ama. Ozellikle ayakda ve otururken sık sık kasilma hsseden varmj?
Evet bana da oluyor
haklısın aslında ben de kimsenin kucağına vermek istemiyorum 1 defalığına alabilirler ama sadece babaanne anneanne ve dedesi, onun dışındakiler zaten alamaz. eşimin bir akrabası doğum yaptı geçen sene, resmen yenidoğan bebek kucaktan kucağa geziyordu 30 kişi vardı, annesi babası da gayet memnundu durumdan. şok oldum ben asla vermicem eşime de söyledim o da benle aynı fikirde Allahtan.Canım rafine şeker 1 yaşına kadar yasak, bırak yenidoğan da tattırılması. Şaşırmışlar valla, alışmayıversin emziğe canım ne demek, her bebek kullanacak diye bir kaide mi var. amma tuhaf adetlerimiz var ya. Ben olur da sezeryan olursam, hemşireler dahi benden habersiz mama vermesinler, biberon vermesinler diye gönlümden geçiyor, bir de başkaları neler verecekler.
Daha yeni doğmuş bir bebeği, benim karnımdan yeni çıkmış bir bebeği, yavrucuk dünyaya gelmiş, anne karnında sanıyorken kendini, aynı ortamda çok kişi dahi bulunmaması gerekirken, uzaktan baksınlar canım. O an zaten anne kokusundan, anne sütünden başka kişiye ihtiyacı yok ki. Hastaneye hayırlı olsuna gelenlerin kucağa almak istemelerine de sinir oluyorum ben. Ay büyük konuşmayayım başıma gelir diye de korkuyorum.
çünkü ona hevesini alsın, çok da dışlanmış hissetmesin diye bazı konuların bahsini açınca kendisi sanki otorite merkeziymiş zannedip haddini aşan yorumlar yapıyor, onunla bu muhabbete giren bende hata. bir kere sen bilirsin kızım dese veya ben hayır deyince sussa daha iyi olacak aramız ama anlamıyor .Allah Allah nelere karışıyorlar ya, şaşırdım walla.Doktor mu kayınvaliden ameliyat şeklini nasıl belirler?
Biberon emzik goturmuyorsun canim. Istersen de goturursun. Ama kizimda sutum gelmedi hemen. Ilk gun birsey vermiyorlar. İkinci gun de gelmedi ozaman cok az boyle doymayacak ama ac da kalmayacak kadar mama verdiler kasikla. Sakin sakin bineron verme yoksa seni emmek icin red eder dediler. Vermedik tabi. Ucuncu gun geldi sutum. Cok sukur biraz nazlandi ama sonra emdi :) Agzina ne biberon ne emzik almadi. K.validem cok hevesliydi emzik isine. Ben istemiyordum. Sen al gizli gizli tabi bizimki almamis. Sekere de batirmis ama tukurmus hemen. Birkac zaman sonra anlatiyor bana kizmayayim diye
Onlar bu adeti çok yanlış anlamışlar bence. Yeni doğmuş bebeğe tuz ve soğan bildiğin acımasızlık olur. Aman dikkat et arkadaşım hastaneye falan doğan götürmediklerinden emin ol.Tuzlu sogan basıp onu silmeden cocugun agzina verecek bizimki. sekeri gectim tuz sogan sürmüs olucaz bebegin agzina. tabiki öyle bisey yapmiycam da söylenmesi de sinir bozucu.
Esimde ole dio . Insallah bakalim ama 3 u gecincede 36 da . Vaktini beklerse yaklasik 3.5 4 haftasi oluyo 1 kg ya yakin alirsa ben nasi dogurcam 4 kusur kgyu :) catlarim heralde :)gerci ayin 18 i oluyo 3u gecmis olsa tahminim gununden once gelcegi yonunden en az araligin ilk haftasi bekliorum nedense onumuzde yaklasik 15 gun falan daha oluyo iyi olur heralde neyse bakcaz ya haftaya . :)
Benimki de durmayan cinsten. ama 35 ten sonra baya azaldi hareketler. herkese soruyorum anne karninda haylaz olan dogunca da mi öyle oluyo diye. bir kisi haric herkesteki ortak kanı evet anne karninda nasilsa dogunca da öyle. bi tek yengem tersini söyledi. cok hareketliydi dogunca gıkı çıkmadı dedi. insallah bizimkiler de öyle sessiz olur.
Hayirli cumalar.
Bonibon saniye durmuyo.
Hatta hic uyumadigini bile dusunur oldum.
Sanki dogdugundada yaramaz haylaz bisey olcak gibi.
Oylemi oluyo acaba anne karninda cok hareket eden bebisler dogdugundada aynimi oluyo.
bide hanimlar bebis hareket ettikce cit cit diye sesler duyuyorum sanki.
Bu mumkunmu benmi oyle hissesiyorum.
Alan daralir hareketler azalir diyorlar ama yok masallahi var bizimkinin
Kilosu gayet iyi bence de,doguma kadar 3 ü cok rahat bulur diye düşünüyorum.
Doğum zamani geldiginde dönen bebek bile var gönlünü ferah tut .
Evet dogru bünyeyegöre de degisir. Ben kendim de zayif dogmusum zaten.
Senin kaynanana sinir oldumYahu SENIN anestezinden ona ne? Kim kime illa genel anestezi olcan diyebilir, bu ne garip bir durum.
Ayy ne tuhaf hurafelerimiz var. Herkesinkini okurken sastim kaldimBebege seker lokum falan verilir mi hic? Ne kadar cahilce. Hele bir de emzige alissin diye. Emzige alismasin zaten, bir de zorla sekerle alistirmaya calisiyor. Ay ben cildiririm. Burada hastanede k vitamini damlasi damlatacaklarmis agzina, onun icin bile benden izin istediler. Neyse ki sadece annem gelecek o da zaten yapmaz öyle seyler. Ay insallah hepimiz hemen basindan itibaren bebislerimizin yaninda oluruz da yapamazlar böyle seyler.
Onlar bu adeti çok yanlış anlamışlar bence. Yeni doğmuş bebeğe tuz ve soğan bildiğin acımasızlık olur. Aman dikkat et arkadaşım hastaneye falan doğan götürmediklerinden emin ol.
O zaman çok iyi ben paranoyak olurdum herhalde. Doktoruma falan söylerdim ben kendime gelmeden bebeğimi kimseye vermeyin diye.Dogum hemsirem kardesim olacak zaten kısmetse. ben baygin olsam bile kardesim azarlar valla hayatta bırakmaz onlara. bi ona güveniyorum.
Hadi insallah dilek ya vallahi korkuyorum carlak bi oglan olcak diye :)
Benim kizim cok cektirdi bebekken bana
Karnimda cok sakindi defalarca doktora kosturdugumu biliyorum hersey yolundami diye.
Soyle pasa gibi besiginde pusetinde duran bebeklere hayranim.
Rabbim nasip etsin
O zaman çok iyi ben paranoyak olurdum herhalde. Doktoruma falan söylerdim ben kendime gelmeden bebeğimi kimseye vermeyin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?