2016 Aralık Anneleri

Arkadaşlar çoğunuz hastaneden çıkarken pusat kullanacağınızı istediğinizi söylemişsiniz..benim ilk çocuğumuz çocuk Dr um pusetlerden pek hoşlanmıyorum.illa kullanacaksanız bel kısmı boşlukta kalmayacak şekilde yastık kullan, çocuk iki büklüm oluyor daha kemikleri uygun değil 6 aydan sonra yastıksız kullanmaya başlayabilirsin demişti.sizinle paylaşmak istedim

Cok gzl fikir canim
Nasil yapicaksin cikolatalari
Ve etiketi nerde tasarliycaksim cok sevdim bu fikri.

4 ay önce doğum yaptı. Ilk doğumunu özel hastanede zorunlu sezaryen oldu. IKINCIyi Zeynep Kamilde normal doğum yaptı. Özelden pek bi farkı yoktu dedi. ORTAk alanlarda perde çekerek mahremiyet sağlıyorlar ve özen gösteriyorlar. ÇOK temizmış. RUTIN kontrollerde detaylı bilgilendiriyormuş doktoru. SANcı ile gittin açıklık kontrolü yapıyorlar önce, sonra nst, sancı odasında herkese bir yatak bekliyorsun doğuma kadar. (Yatısın yapılınca hastane geceliği giydiriyorlar.) Perde çekiliyor. Arada doktor kontrole geliyor. Hemşireler, ebeler hep yakınlarında yalnız kalmıyorsun. NÖBETTE hangi doktor varsa doğumu o yaptırıyor. DOĞum ekibinin büyük çoğunluğu kadın, bir kaç tane erkek doktor da varmış. Artık kime denk gelirse. NORmal doğumda refakatci almıyorlar, ama her konuda yardımcı oluyorlar, ailenle görüşüyorsun istediğinde. en fazla 24 saat içinde çıkıyorsun zaten. Sezaryende refakatci kalıyor, emin değilim ama 3 gün tutuyorlar. DOĞum sürecinde de bilgilendiriyorlarmış sürekli, şimdi şöyle yapıcaz sen söyle davran, biraz açılabilir, söyle olabilir gibi.
BEBEği ters olan bir kaç hanımın çevirmişlerdi 37 de sanırım. Tabi nstde bebeğin kalp atışlarını Vs kontrol ediyorlar.
Istersen, sorarsın bu sefer gidişinde nasıl durduğunu, normal doğuma engel olan pozisyonu var mı, yapılacak bişey varsa yapılmasını istersin, bilgi verirler, belkide hemen müdahale ederler. BIR hanımın bebeği inmemiş ona da sancıları geldikten sonra inmesini sağlayıp normal yaptırmışlardı. Tabi sen de istersen onlarda destek oluyor istemezsen zorla normal doğum yaptırmıyorlar özel durumlarda (bebeğin ters gelmesi, inmemesi, sezaryen sonrası gibi)...
AKLIma gelenler bunlar, başka bişey varsa aklında bildiğim kadarıyla cevaplarım...
Takibe oraya mı gidiyorsun? HENÜZ başlamadıysan başla vakit daraldı çünkü..

Canım zaten bebek ilk doğduğunda beline destek olarak battaniye gibi birşeyler koyuyoruz beli bükülmesin diye. Hatta bunun için özel satılan destekler de var hatırladığım kadarıyla.

Yeterli bence. Yelek olabilir belki ek olarak. BEN de iki iç zıbın, İki tulum, İki çorap,İki eldiven, İki şapka, 1 örgü yelek, 1 ince 1 kalın battaniye, 2 ağız mendili ve kağıt mendiller koydum.

Artik pusetlerin icine yerlestiriyolar ücgen bi yastik gibi parca. ayri da satiliyo. ama benim alacagim ana kucagi düz yatak da oluyo mesela. yoksa hicbi doktor önermiyo bos haliyle puseti

Canim ben porttbebe kullancam nasip olursa

Ben üc takim koydum eldivenli baslikli.bi tulum. bi takim da citcitli badyle alt koydum. bi hirka bi yelek agiz mendilleri coraplar iki tane penye bi tane yün battaniye. bi tane müslin bez. biberon emzik.
Sizinkini görünce kiyafet az koymusum gibi geldi. eklesem mi acaba ?

Ya ciddi misin? Kardeşim çok memnun kaldı. Ultrason cihazları zaten çok iyi her gidişte fotoğraf veriyorlardı. O'nun sezaryen sonrası olması sebebiyle daha çok ilgileniyorlardı. Tüm sorularını cevapliyor, detaylı muayene yapıyor, doğum süreci hakkında bilgi veriyordu doktoru. Zaten çok temiz. BIze mi iyi yönü denk geldi bilemedim ki :)

E bebekte baktim ben de. sadece puseti yatirinca büyük oluyo baya. digerleri gibi minik şirin durmuyo bilgin olsun :)
hastaneden çıkarmak için bi portbebe lazım ama o miniklerde de oturur gibi olucak hem de kullanımları 6-8 aya kadar oluyo çocuk asıl o zaman oturabilmeye başlıcak insanın kafası karışıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…