- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
Coook tesekkur ederim canim. Butun merakimi giderdin. Kac gundur yakin zamanda orda dogum yapmis birinden bilgi almaya calisiodum. Bn 18 inde ozeldeki dr a gidip 22 sine oraya randevu aldim. Gidip gormek konusmak sartlari degerlendirmek bide rutin muayene olmak icin. Peki normalde refakatci almiolarsa nasi tek basina idare ediosun icerde? Emzirme vs. Agri olsa dikis varsa nasi oluyo. Birde dun biraz arastirirken ozel oda isteyebildigini gordum. Bilgin var mi? Bugun bi arayip sormak istiyorum. Ucretiyle yada ucretsiz. Varsa imkan veririm parasini ozel oda secerm. Sadece benm arkadasimin eltisi yapti orda dogum daha cok olmadi sezryandi 2 gun kalmis. Memnun olmus oda.4 ay önce doğum yaptı. Ilk doğumunu özel hastanede zorunlu sezaryen oldu. IKINCIyi Zeynep Kamilde normal doğum yaptı. Özelden pek bi farkı yoktu dedi. ORTAk alanlarda perde çekerek mahremiyet sağlıyorlar ve özen gösteriyorlar. ÇOK temizmış. RUTIN kontrollerde detaylı bilgilendiriyormuş doktoru. SANcı ile gittin açıklık kontrolü yapıyorlar önce, sonra nst, sancı odasında herkese bir yatak bekliyorsun doğuma kadar. (Yatısın yapılınca hastane geceliği giydiriyorlar.) Perde çekiliyor. Arada doktor kontrole geliyor. Hemşireler, ebeler hep yakınlarında yalnız kalmıyorsun. NÖBETTE hangi doktor varsa doğumu o yaptırıyor. DOĞum ekibinin büyük çoğunluğu kadın, bir kaç tane erkek doktor da varmış. Artık kime denk gelirse. NORmal doğumda refakatci almıyorlar, ama her konuda yardımcı oluyorlar, ailenle görüşüyorsun istediğinde. en fazla 24 saat içinde çıkıyorsun zaten. Sezaryende refakatci kalıyor, emin değilim ama 3 gün tutuyorlar. DOĞum sürecinde de bilgilendiriyorlarmış sürekli, şimdi şöyle yapıcaz sen söyle davran, biraz açılabilir, söyle olabilir gibi.
BEBEği ters olan bir kaç hanımın çevirmişlerdi 37 de sanırım. Tabi nstde bebeğin kalp atışlarını Vs kontrol ediyorlar.
Istersen, sorarsın bu sefer gidişinde nasıl durduğunu, normal doğuma engel olan pozisyonu var mı, yapılacak bişey varsa yapılmasını istersin, bilgi verirler, belkide hemen müdahale ederler. BIR hanımın bebeği inmemiş ona da sancıları geldikten sonra inmesini sağlayıp normal yaptırmışlardı. Tabi sen de istersen onlarda destek oluyor istemezsen zorla normal doğum yaptırmıyorlar özel durumlarda (bebeğin ters gelmesi, inmemesi, sezaryen sonrası gibi)...
AKLIma gelenler bunlar, başka bişey varsa aklında bildiğim kadarıyla cevaplarım...
Takibe oraya mı gidiyorsun? HENÜZ başlamadıysan başla vakit daraldı çünkü..
Neler paylaşılıyor canım ara ara bize de anlatırmısın? Sen normal mi düşünüyosunHerkese hayırlı ve aydınlık bir pazar olsun :)
Dün eğitimde bütün gün oturmak zorunda kalınca ayak bileklerim küçük bir fil yavrusunun ayaklarına benzedihala da inmiş değil. Bugün öğlene kadar çok şükür sonra eve gidip ayaklarımı dikip yatacağım.
Ayy ben de kendi rüyalarım böyle sanırdımseninkiler de fenaymış. Ben de çok etkisinde kalıp sabah eşime uyuz oluyorumAy kabus iki gündür resmen 10 dakika uyuyup neler görüyorum nasıl bilinç altıysa
Dün gece bebeği doğurmuşum diyorum ne güzel acı sızı yok ama bebekte yok nerde beni uzaylılar doğurtmuş eee diyorum Bebek bebeği de onlar aldı gidiyorum böle dağlık yerlere bebeği görüyorum kanını değiştiriyorlar uzaylı yapacaklarmış tomb Rider ın yerli boş beşik versiyonu fatma girik gibi atladım uzaylıların üstüne ve tekmeyle uyandım oğlum salak salak rüya gördüğümü anlayınca uyardı
Bu gece de eşimle çıkarken ayrılmıştık 2 sene sonra tekrar görüştük ve evlendik rüyam da yine ayrılıyoruz yine aynı muhabbet ve çocuğumla istenmeyen kadın modundayım ama bu sefer o saf ben yok hayata dimdik duran anne var ama üzülüyorum oda konuşmuyor bende bi uyandım dedim Şen'le küstüm ben noldu diyor geve uyutmadım diye mi hayır sıkılmışın bizden aaa diyor saçmalama bana ne dokunsa ağlıcam bide tesiri altında kalıyorum rüyaların
Oyle canim. Dun yanlis yazmisim bugun 35+5 im. Aramizda 3 gun oluyor normal olarak. Hic bisey anlamadim. Ulturason oyle gisteriyor basindan berli.Cnm nasi 35 .5 sin :) suan 35 .0 olman lazim degilmj?. O nasi yahu
Hiç durasım yok ya doktor hadi desin diye bekliyorum gece hayal kuruyorum suyum gelmiş hemen gidip sezeryan olmuşum falan kafayı yedimbebeğimi unuttum diye mi ağladın yazık. KOlay değil doğum psikolojisi işte... beni de eşim sinir etmişti.
Dur daha geri sayma sen. DURsun biraz daha...
:) NORMAL istiyorum, Şu an öyle görünüyor. BI yandan biraz daha dursun büyüsün diyorum, bı yandan da hemen gelsin rahatlayayım istiyorum. DÜŞÜndükçe çok heyecanlanıyorum :) bı de isal oldum sabah acaba doğum habercisi mi
Coook tesekkur ederim canim. Butun merakimi giderdin. Kac gundur yakin zamanda orda dogum yapmis birinden bilgi almaya calisiodum. Bn 18 inde ozeldeki dr a gidip 22 sine oraya randevu aldim. Gidip gormek konusmak sartlari degerlendirmek bide rutin muayene olmak icin. Peki normalde refakatci almiolarsa nasi tek basina idare ediosun icerde? Emzirme vs. Agri olsa dikis varsa nasi oluyo. Birde dun biraz arastirirken ozel oda isteyebildigini gordum. Bilgin var mi? Bugun bi arayip sormak istiyorum. Ucretiyle yada ucretsiz. Varsa imkan veririm parasini ozel oda secerm. Sadece benm arkadasimin eltisi yapti orda dogum daha cok olmadi sezryandi 2 gun kalmis. Memnun olmus oda.
ben de bikaç gündür ishalim canım acaba doğum belirtisi mi diye düşünüp düşünüp duruyorum:) NORMAL istiyorum, Şu an öyle görünüyor. BI yandan biraz daha dursun büyüsün diyorum, bı yandan da hemen gelsin rahatlayayım istiyorum. DÜŞÜndükçe çok heyecanlanıyorum :) bı de isal oldum sabah acaba doğum habercisi mi
Tecrübesiz olduğumuzdan yetmeyecek gibi geliyor ama bence yeter çok da abartmamak lazım.Ben üc takim koydum eldivenli baslikli.bi tulum. bi takim da citcitli badyle alt koydum. bi hirka bi yelek agiz mendilleri coraplar iki tane penye bi tane yün battaniye. bi tane müslin bez. biberon emzik.
Sizinkini görünce kiyafet az koymusum gibi geldi. eklesem mi acaba ?
Esim hayatta söylemez. gidip alalim bosver onlari diyip duruyo. bi yandan diyorum ki ailesini taniyo demek ki git al. bi yandan da biz alacaktik tribini cekmek var. ama bu hafta almazsa haftasonu gidip alicam artik kendimcanım ben bu tür şeyleri hep yeni öğrendim ordan yola çıkarak söylüyorum belki de amcanız doğar doğmaz pusetin lazım olacağını tahmin bile etmiyodur eşin sölesin hastane çantamızı hazırladık onun da hazır bulunması gerekiyo almıcaksan kendimiz alcaz desin
Git canımKendi doktoruma yarın gideceğim de acile gitsem mi acaba diye düşünüyorum
Hiç deme karnım burnumdaHerkese hayırlı ve aydınlık bir pazar olsun :)
Dün eğitimde bütün gün oturmak zorunda kalınca ayak bileklerim küçük bir fil yavrusunun ayaklarına benzedihala da inmiş değil. Bugün öğlene kadar çok şükür sonra eve gidip ayaklarımı dikip yatacağım.
Ağrı sızı biter inşallah daUykusuzluk tavan :)))) Agri sizi tavan :)))
Tecrübesiz olduğumuzdan yetmeyecek gibi geliyor ama bence yeter çok da abartmamak lazım.
amaan o zaman boşver canım o sölemesse sana hiç sorumluluk yok bence git al istediğin gibi zaten elden gelen öğün olmaz olsa da vaktinde bulunmazmışEsim hayatta söylemez. gidip alalim bosver onlari diyip duruyo. bi yandan diyorum ki ailesini taniyo demek ki git al. bi yandan da biz alacaktik tribini cekmek var. ama bu hafta almazsa haftasonu gidip alicam artik kendim
Nerde olduğun belli değil derken ?Seninde nerde olduğun belli degil
canım o keseler havlucularda çeyizcilerde falan var her boyutta renkli süslü şekildeArkadaslar gunaydin ben cocugun cantasini hazirlicam ama kiyafetlerini her bir keseye koycam da onu nette bulamadim ismi ne diye geviyor bilginiz varmi cantanin icinde karisiklik olmasin duzenli olsun diye bu sekilde dusundum
Benim eşimde dede alacak deyip durdu dedim nezaman alacak Bebek doğunca e dedim nasıl getircen bebeği ben sezeryan olursam kucaktaymış he dedim arabayı ben kullanırım sen kucağına alırsın ozaman benim dikişim zartım zurtum olacak hadi diyelim normal de olsa insan bi hafta üstüne oturamıyor karda kışta bi fren yapsan hepimiz hırpalanırız YÖK öle bişey dedim ben alırım çok istiyorlarsa taksitleri öderler neymiş öle çok pahalı bişey olmazmış oldu dedim gittim aldım Kraft Twist xx travel sistem 2000 di 1500 düştü benim de indirim felan baya uyguna geldi hala taksit ödeyecekler hiçte sanmıyorum bana anane Bebek çeyizi yapar demeyi biliyorlardı beşiği anne alır demeyi de ama yok doğuncaymış bende dedim doğunca eğer araba da puset olmazsa poliste görürse cezasıyla 3 tane araba alırsın diye diye aldım sonunda milleti beklersen onları keyifleri gelesiyle iş işten geçmiş olurEsim hayatta söylemez. gidip alalim bosver onlari diyip duruyo. bi yandan diyorum ki ailesini taniyo demek ki git al. bi yandan da biz alacaktik tribini cekmek var. ama bu hafta almazsa haftasonu gidip alicam artik kendim
Sağol canım BakıcamSinemce tasarım yazarsan face e veya instagramda çıkıyor cnm. Ben çok memnun kaldım
Anladim cnm aradimda yokmus yarisi insaat halinde oldugu icin yok dedi. Refakt isini sordum normal dogumdada kalio dr ongoruyosa dedi. Sezeryanda zaten kalio demistin. Iste 22 sine gtcm bakalim. Konusuruz dr la ilk dogum oldugun vs solerim yardimci olsunlar refakatci icin musade etsin yani. Peki normal dogurdum refakatcimde yok dielim . Esim goremicekmi ben cikana kdr ?ÖZEl odalar hatta vip odalar varmış. AMA talebi karşılayamayınca kaldırmışlar uygulamayı. GIDINCE yine bi sor istersen belki tek kişilik devam ediyordur. ÇOK iyi olur, biraz fark öder rahat edersin. EMZirmeye hemşireler yardımcı oluyor, yatağından kalktığında biyere gideceksen hasta bakıcılar geliyormuş hemen. BI ihtiyacın varsa ailene iletiyorlar, yada seni onların yanına götürüyorlar, onlar geliyor. EN iyisi kendin görmen tabi, daha iyi değerlendirisin.
Biz özel oda filan sormamıştık. kardeşimin önceliği normal doğum yapabilmekti, pek seçeneği yoktu hastane olarak. Genel şartlar da iyi olunca çok memnun kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?