2016 Aralık Anneleri

kızlar hastane çantamıza bebek havlusu da koyuyor muyuz acaba?

Ben koymadım canım. Her yerde uygulama farklı olabılır ama yenı doganı yıkamayın sadece sılın kı o dısındakı koruyucu sıvı kalsın bır sure dıyorlar zaten. Çoğu doktor da göbeği düştükten sonra yıkayın diyor. Bizim hastanede yıkamadan silip giydiriyorlar bebişi.

saol cnm .kontrolüme gittiğimde sorayım o zaman bende.ama bende senın söylediğin gibi duymuştum.teyit etsem iyi olacak.)

allah yardım etsın.benmkındede bobrek genıslemesı old için 37 de alıyor.genelde duzelıyormus dogum sonrası.
benm aklımda cok soru ısaretlerı var.bunlar persembe gunu son bulacak.mesela cıgkofte yedım çiğ kıyma.
bebege bısey gecmıs mı bılmıyorum.toksoplazma allah korusun kalbe beyni kotu etkıliyormus bebegın.ama bı sorun olsaydı gorordu sanırım cunku bobregı goren bunuda gorur.velhası kelm cok seyler dusundum hamıle psıkolojısı benı bıtrdı.allahuzun omır versın.dahada yapmam .allah olmayana versın.umarım herkes sagsalım dogurur bıran once emzırme alt degısme banyo hakkında konusmaya baslarız.

Hala inanması zor geliyor. Burda ikili testleri konuştuğumuz, amniyosentez yaptırdığın gün vs hepsi daha dün gibi.. Sağlıkla kucağına al Doğa nı Can'ım. Vakit bulunca da buraya yazmayı ihmal etme
Aynen öyle nerden nereye
Yazarım keşke ameliyatta verseler tlf

İnşalah cnmm
İnşallah canım sağlıkla al kollarına.sonra da bize yaz güzel doğum hikayeni
İnş. canım inşallah

Dedigin gibi belki de oluyo anlamiyorum. Dogumu da bole anlamadan şıp diye yapariz insallah :)
Zaten kim dogum yaptiysa ayy sole kotu bole kotu. Bayılıyoruz korkutmaya. Belki seninki zor oldu. Belki senin agri esigin düşük. Ne diye olumsuz bahsedersin ki doğurmak uzere olan bi insana. Ama bana biri sorunca kesinlikle destekleyen konusmalar yapicam. Bunu kendi annem bile yapıyo. Senin dogumun stresi beni sardı diyor. Valla bende kizdim bole konusucaksan hic gelme doguma dedim. Gorumcem aayy suni sancı cok beter bişey.insallah sen almazsin diyor. Iyi de bana bunu neden diyosun. Birak kendim yasayayim nasil oldugunu. Niye simdiden psikolojik olarak etkiliyosunu benii.. neyse baya uzun yazdim. Ama bu konuda baya doluyum.. kimse olumlu yanlarini solemeyip hep olumsuz konusuyo sinir oluyorum:)

Evet 1 gün var aramizda. Insallah aralikta dogar. Yoksa kalemle cizer kasim yazarsin hehe :)
Saka bi yana saglikla gelsin de etiket teferruat :)

kızlar ben persembe sabahı gıdıyorum.saat 7de.sizce yanımıza ped olarak ne almalıyız.ben ılk sezeryanımda altımda bı bez vardı serılı amelıyat da ustune uzanmıstım.sonra o degıstırıldı hasta bezı koydum camasır ıcıne oyle yurudum.sımdı de hasta bezı mı alayım yoksa buyuk ped yeter mı.
carsamba da hoşaf ve kuru bıber dolması yapcaz.zaman olursa bıde su boregı.yemek yemek erken toparlar bızı sut de gelır bıran once.ılk cocugmda narkoz aldım 3 gun bızey yıyemedım sut gec geldı.bnda epidurl alcam umarım bıseyler yıyebılırım.

Evet genelde öyle yapıyorlar. 48saat en azından yıkanmaması çok faydalıymis bebek için...

Testlerini yapmamışmıydı doktor. Ki korkma gönlünü ferah tut sapa sağlam doğacaklar inşallah

Merhaba hanimlar acaba sut pompasi aldinizmi ? Almayi dusunuyormusunuz ?alirsaniz manuelmi yoksa elektronik mi alirsiniz

Canım inan bütün düşüncelerime resmen tercüman olmuşsun...o kadar meraklı ki insanlar olumsuz tecrübe aktarıp abartıp süsleyip püsleyip anlatmaya...geçen hafta eşimle kursa başladık çok rahatladım hep olumlu düşündüm ve dedim evet yapacağım bende ağrı sancı değil bebeğime kavuşturan dalgalar olarak göreceğim diye telkin ettim hafta sonu yine başladı etrafımdakiler ay şöyle ay böyle "hayırlısı olsun hakkımızda artık kızım nasıl Doğum şekli isterse o karar verecek" deyip susturdum...bir de başladılar şimdiden ay sen hala doğurmadın mı "yok doğuracaktım aslında da içimde tutmaya çalışıyorum"diyeceğim bir gün :)

Canım aynı düşünüyoruz. Katılıyorum dediklerine. Etraf annemiz, kardeşimiz de olsa ne derse desin olumsuz şeyleri umursamamız lazım. AYrıca doğumda da mümkünse yanımızda bu kişilerin olumsuz enerji vermelerine mani olmamız lazım. Ne kadar az kişi o kadar iyi. EŞime tembih ediyorum, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali hikaye anlatır gibi anlatıyorum. Kursta hoca anlattı diyorum. Olumsuz birşey olsa dahi, hevesimi kırma, ah vah acı çekiyor nasılda diyip yüzünü dahi buruşturma bana, hep moral ver olur mu diyorum. İnşallah soğukkalılığını koruyabilir o da. Kimi anneleri duyuyorum kızı ağrı çekiyor diye, bırak sezeryana alsınlar diye baskı yapıyormuşlar. Bizimkiler onlardan olmaz inş. Tıbbi bir gereksinim olursa zaten doktor müdahale eder ama keyfiye heves kırmak iyi değil ki.

Hiç kimse vermese bile biz birbirimize hep iyi anlatıp, moral verelim inşallah. İnanıyorum ben, bu ana kadar sıkıntısız, en az ağrıyla ulaştık şükürler olsun. Doğumda da Rabbim yardımcımız olacak. Hiç anlamadan açılıp, sağlıklıca doğum yapacağız.

Canım ne güzel söylemişsin. Ben de doğuma hazırlık kursunun çok faydasını gördüm, kasılmaların illa ki ağrılı olmayacağını ve mutlu kavuşmaya aracı olduğunu beynime kazımaya çalışıyorum. Ruhen bedenen hazırlık çok önemli. Aslında yaptığımız bu şeker, kurabiye süs vb. hazırlıklardan çok daha önemli doğuma hazırlık. İnşallah layıkıyla üstesinden gelebiliriz hepimiz.

Kızlar selam, okuyamadım geçmişi iki gündür ama umarım herkes iyidir. Ben bugun hastanedeyim. Doktorum bebegi cevirdi sukurler olsun Bu gece takip icin hastanede kalicam. Simdiye kadar 3 kere nst ye girdim. Aksam ve yarin tekrar cekeceklermis. Insallah bir sorun olmazsa da yarin cikicaz :) biraz hassasiyet ve ağrı var onun dışında iyi sayılırım :)

canım seni çok iyi anlıyorum aynı duyguları paylaşıyoruz ama bugünlerin heycanını hayatın hiç bi döneminde bulamayız tadını çıkaralım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…