Canım inan bütün düşüncelerime resmen tercüman olmuşsun...o kadar meraklı ki insanlar olumsuz tecrübe aktarıp abartıp süsleyip püsleyip anlatmaya...geçen hafta eşimle kursa başladık çok rahatladım hep olumlu düşündüm ve dedim evet yapacağım bende ağrı sancı değil bebeğime kavuşturan dalgalar olarak göreceğim diye telkin ettim hafta sonu yine başladı etrafımdakiler ay şöyle ay böyle "hayırlısı olsun hakkımızda artık kızım nasıl Doğum şekli isterse o karar verecek" deyip susturdum...bir de başladılar şimdiden ay sen hala doğurmadın mı "yok doğuracaktım aslında da içimde tutmaya çalışıyorum"diyeceğim bir gün :)
Canım ne güzel söylemişsin. Ben de doğuma hazırlık kursunun çok faydasını gördüm, kasılmaların illa ki ağrılı olmayacağını ve mutlu kavuşmaya aracı olduğunu beynime kazımaya çalışıyorum. Ruhen bedenen hazırlık çok önemli. Aslında yaptığımız bu şeker, kurabiye süs vb. hazırlıklardan çok daha önemli doğuma hazırlık. İnşallah layıkıyla üstesinden gelebiliriz hepimiz.
Canım aynı düşünüyoruz. Katılıyorum dediklerine. Etraf annemiz, kardeşimiz de olsa ne derse desin olumsuz şeyleri umursamamız lazım. AYrıca doğumda da mümkünse yanımızda bu kişilerin olumsuz enerji vermelerine mani olmamız lazım. Ne kadar az kişi o kadar iyi. EŞime tembih ediyorum, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali hikaye anlatır gibi anlatıyorum. Kursta hoca anlattı diyorum. Olumsuz birşey olsa dahi, hevesimi kırma, ah vah acı çekiyor nasılda diyip yüzünü dahi buruşturma bana, hep moral ver olur mu diyorum. İnşallah soğukkalılığını koruyabilir o da. Kimi anneleri duyuyorum kızı ağrı çekiyor diye, bırak sezeryana alsınlar diye baskı yapıyormuşlar. Bizimkiler onlardan olmaz inş. Tıbbi bir gereksinim olursa zaten doktor müdahale eder ama keyfiye heves kırmak iyi değil ki.
Hiç kimse vermese bile biz birbirimize hep iyi anlatıp, moral verelim inşallah. İnanıyorum ben, bu ana kadar sıkıntısız, en az ağrıyla ulaştık şükürler olsun. Doğumda da Rabbim yardımcımız olacak. Hiç anlamadan açılıp, sağlıklıca doğum yapacağız.
Kızlar selam, okuyamadım geçmişi iki gündür ama umarım herkes iyidir. Ben bugun hastanedeyim. Doktorum bebegi cevirdi sukurler olsunBu gece takip icin hastanede kalicam. Simdiye kadar 3 kere nst ye girdim. Aksam ve yarin tekrar cekeceklermis. Insallah bir sorun olmazsa da yarin cikicaz :) biraz hassasiyet ve ağrı var onun dışında iyi sayılırım :)
Dun esimle disari ciktim sonra alisveris yapgik eve geldik evi topladim dinlendim aksam gezmeye gittik geldik saat on enerji patlamasi yasadim duramadim utu yaptim yikancaklari yikadim heryere yine ceki duzen ver derken saat bir bucuk oldu sabah yeniden evi supurdum daha sonra cok hafif belim agridi okdr bir yerde okudum dogum yaklastiginda insanin enerjisi daha cok yukselirmos ondan suphelendim yoksa gercekten dogum icin erken gibi yoksa rabbim bilirRca cnm bn bi kac yerde 35 haftadan snra prematureden cikio die okudum ama cogu yerde 37 gorunce 37 ye ikna oldum ama dedigim gbi kg su yerinde ve solunumda sorun yoksa kalmio kuvezde.. ama agrilar olck cnm. Ben suan mesela yemek yaptim visne hosafi yaptim bi kac camasir topladim.katladim uzandim belim yerinden cikio suan
Kesinlikle buna katiliyorum . Yanimizdakiler ayy kiyamam agrio mu bilmem ne ah di vah di derken psikolojik artio agrilar.Benim aci esigim yuksektir. Minyon tipli biriyim ama aciya dayanikli.bi yapim var. Ama ne zaman yanimda ah vahh aci cekiyo gibi baksa o an acilara dayanamaz oluyo vucut. Kesinlikle bu psikolojik.
Birbirimizi en iyi biz anlariz dedigin gibi. Artik birbirimize destek vericez.
Rabbim guc kuvvet versin. Yavrumuza kavuştursun. Amin :)
Ben hic ped almadim hasta bezi koydum cantaya zaten bir yada tas catlasin iki gun kalincak olurda lazim olursa alinir zatenkızlar ben persembe sabahı gıdıyorum.saat 7de.sizce yanımıza ped olarak ne almalıyız.ben ılk sezeryanımda altımda bı bez vardı serılı amelıyat da ustune uzanmıstım.sonra o degıstırıldı hasta bezı koydum camasır ıcıne oyle yurudum.sımdı de hasta bezı mı alayım yoksa buyuk ped yeter mı.
carsamba da hoşaf ve kuru bıber dolması yapcaz.zaman olursa bıde su boregı.yemek yemek erken toparlar bızı sut de gelır bıran once.ılk cocugmda narkoz aldım 3 gun bızey yıyemedım sut gec geldı.bnda epidurl alcam umarım bıseyler yıyebılırım.
Ben koymadim zaten onalr ameliyatta silmiyolarmikızlar hastane çantamıza bebek havlusu da koyuyor muyuz acaba?
Evet ya orda doğuran doğuranaFacebook grubunda nekadar doğuran varve bu hafta doğuracak olan burda yoklar galiba onlar
Gecmis olsun canim. Cok dikkat et. Umarim fazla bisey yok ?Karnimi tencereye degdirdim yandi kizardi insallah bebegim hissetmemistir
canım sağlıcakla al bebeğini kucağına inşallahİnşallah canım ederim unutmazsam
Çok dua isteği var :)
@iclal85 maşallah kgsu çok iyi
Ben en son çarşamba gitmiştim
3300 dü
Dr 3300 3500 arası doğar dedi
Sağlıcakla doğsunlarda
Bende 11 kg
Maalesef ama son 1 haftadır doyuramıyorum kendimi
Biraz geçmişi okudum da 35 38 haftadaki kızlarımızda sancı var, açılma var. Benim 40 haftalık minnoşum sessiz sakin bekleyip dil çıkarmaya devam ediyo. Doktorum 1 aralığa kadar bekleyecek. Gelmezse bişiler yapcaz artık.(Biliyodum aralık annesi olcağımı ondan gebeliğimin başından beri bu topicteydim.)
Canım ter kokusunu önlemek için karbonat öneriliyor bu arada, hatta deodorant ya da koltuk altı roll onu yerine karbonat kullanan ve çok memnun olanlar var. Hiç bir çözüm bulamazsan bir dene istersenKızlar sezaryenden sonra kaç gün duşa giremiyoruz?Beni en çok kasan kısım duşa girememek olacak gibi geliyor çünkü emzirdiğim için deodorant da kullanamam ayyy nefret ederim terlemekten sürekli kokuyormuşum gibi gelir bana
Canım o kadar haklısın ki, yani herkesin deneyimi birbirinden farklı sonuçta. Sadistçe bir zevk alıyorlar bence moral bozmaktanCanım aynı düşünüyoruz. Katılıyorum dediklerine. Etraf annemiz, kardeşimiz de olsa ne derse desin olumsuz şeyleri umursamamız lazım. AYrıca doğumda da mümkünse yanımızda bu kişilerin olumsuz enerji vermelerine mani olmamız lazım. Ne kadar az kişi o kadar iyi. EŞime tembih ediyorum, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali hikaye anlatır gibi anlatıyorum. Kursta hoca anlattı diyorum. Olumsuz birşey olsa dahi, hevesimi kırma, ah vah acı çekiyor nasılda diyip yüzünü dahi buruşturma bana, hep moral ver olur mu diyorum. İnşallah soğukkalılığını koruyabilir o da. Kimi anneleri duyuyorum kızı ağrı çekiyor diye, bırak sezeryana alsınlar diye baskı yapıyormuşlar. Bizimkiler onlardan olmaz inş. Tıbbi bir gereksinim olursa zaten doktor müdahale eder ama keyfiye heves kırmak iyi değil ki.
Hiç kimse vermese bile biz birbirimize hep iyi anlatıp, moral verelim inşallah. İnanıyorum ben, bu ana kadar sıkıntısız, en az ağrıyla ulaştık şükürler olsun. Doğumda da Rabbim yardımcımız olacak. Hiç anlamadan açılıp, sağlıklıca doğum yapacağız.
Çok sevindim canım, gözün aydın :) Allah' ın izniyle hiç bir sıkıntı olmadan çıkarsınız inşallah haatanedenKızlar selam, okuyamadım geçmişi iki gündür ama umarım herkes iyidir. Ben bugun hastanedeyim. Doktorum bebegi cevirdi sukurler olsunBu gece takip icin hastanede kalicam. Simdiye kadar 3 kere nst ye girdim. Aksam ve yarin tekrar cekeceklermis. Insallah bir sorun olmazsa da yarin cikicaz :) biraz hassasiyet ve ağrı var onun dışında iyi sayılırım :)
En güzeli uzak olmak ama telefonla bile yetiyorlar bazen. İnşallah biz güzel anlarla hatırlayacağımız Doğum hikayelerine sahip oluruzCok iyi demissin neyseki ben akrabalardan biraz uzagim cok duymuyorum. :)
Hakkimizda hayırlısi en iyi biz birbirimizi anlarız. Dogum yaptiktan sonra insallah guzel guzel anlatirim dogum hikayemi. :)
Canım inan bütün düşüncelerime resmen tercüman olmuşsun...o kadar meraklı ki insanlar olumsuz tecrübe aktarıp abartıp süsleyip püsleyip anlatmaya...geçen hafta eşimle kursa başladık çok rahatladım hep olumlu düşündüm ve dedim evet yapacağım bende ağrı sancı değil bebeğime kavuşturan dalgalar olarak göreceğim diye telkin ettim hafta sonu yine başladı etrafımdakiler ay şöyle ay böyle "hayırlısı olsun hakkımızda artık kızım nasıl Doğum şekli isterse o karar verecek" deyip susturdum...bir de başladılar şimdiden ay sen hala doğurmadın mı "yok doğuracaktım aslında da içimde tutmaya çalışıyorum"diyeceğim bir gün :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?