Yok canim vermedim. Cunku birsey gelmesSüper sütünün gelmesi peki ilk günler mama verdin mi mecbur. Bu Sefer çok çok istiyorum emzirmeyi ama sanırım sezeryanda bir kaç gün geç gelme olabiliyor
Vermedim canim doktor aglamadigi surece verme dedi. Bebegimde zaten aglamadi ama sut yok diye emmemezlik yapmadi sanirim sutten once gelen beyaz sivi ona yetti zaten cok faydali oldugunu soyluyorlar. Ama aglasaydi inat etmezdim kasikla mama verip bi yandan emzirmeye devam ederdim sarilik olmamasi icinSüper sütünün gelmesi peki ilk günler mama verdin mi mecbur. Bu Sefer çok çok istiyorum emzirmeyi ama sanırım sezeryanda bir kaç gün geç gelme olabiliyor
ayy bu aralar uykuya doyamiyorum kizlar niye boyle oldum sizce... dunden kalma aksam yemegim var diye evde temiz diye vurmus kafayi 11 kadar uyumusum.. hala utanmasam uyuyabilirim
bişeyler yazıyodum bılgısayar cozuttuBu arada kizlar simdiye kadar hic bahsi gecmemisti. Ben 4 yasindan itibaren annesi olmadan babasi ve babaannesiyle buyuyen cok fazla ole cocukluk falan yasayamayan suslu puslu gecelikleri sari sacli barbie bebekleri mini mini elbiselerim olmadan geldim 23 yasima. Babam biriyle ewlendi iyiki ewlenmis allah ondan kat be kat razi olsun hakki odenmez beni bu yasima getirdi gelin etti ceyizimi herseyi hazirladi. Bizi disarda gorup durumu bilmeyen kimse ayirt edemiodu bunu ole diyim size. Ve bende smdi artik anne olmak uzereyim tam anlamiyla. Benim annem beni ne ario ne soruyo hic baglantimiz yok en son ilk hamileligin basinda ona solemistim o gunden beri ne aradi napiosun die ne sordu ben gectigimiz kadir gecesi o kadar agladim o kadar agladimki hakkim var helal etmiyorum dedim. Simdi ole iyi anliyorumki annelik ne demek nasi bi duygu. Coktan icime yerlesti bunlar. Ben zaten cok anac bi insanimdir hep. O yuzden mukemmel bi anne olcgimda suphe yok. Dusunuyorumda bu cocuklari sokaklaea birakan coplere atan yada benm gbi adliye onunde onu istemiyorum gotursun babasi diyerek birakip kacan anneler annemi? Ben daha karnimda bu kadar koruyup kollarken onun hic aklina gelmiyo olmak herkes anne olmicagi anlamina gelio. . . Bi an ole icim doldu yazmak istedim. Uzun olduysa kusura bakmayin. Annelik tasimak dogurmak degil sadece bakmak buyutmek benim icin ... annelik annelik annelik...
Gözünüz aydın, tez zamanda kavuşursun umarım bebeğine. Allah uzun, sağlıklı, güzel ömürler versin miniğine.herkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
herkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
Ameliyattan sonra canım. Kafein almak iyi geliyor baş ağrısına çünkükahveyi ameliyattan çıktıktan sonramı içiyoruz yoksa doğuma girmedenmi ben anlayamadım :)
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım .tedbir amaçlı bir süre küvezde tutacaklar sanırım ,sorun yoktur heralde. kısa zamanda ayaklanırsın umarımherkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
Ewt canim allah bin kere razi olsun ogrenen herkes sasiriyodu kimse anlamiodu cunku normalden farkimiz olmadi hic bi zaman cok sukur. Onceden bi drdi vardir birkip gtmistir diodum ama hamile olunca hayir dedim hic bse beni birkmaya sebep degil . Dunde yazdim yazdim yazdim artik hayatimda yoksun hadi eyv sakin daha arayip sorma dedim kapattim o defteri benim icin yok artik.Canim ne guzel babanin esi sana oz annelik etmis, Allah ondan razi olsun. Napalim herkesin bir kaderi var, rabbim senin evladina cok guzel yazilar yazsin insallah. Inaniyorumki cok mukemmel anne olacagiz, Allahim evlatlarimizdan ayirmasin insallah
Ewt okuldada kimse blmezdi.sonradan ogrendi tum arkadaslarim sasirmisti nasi olur die. Cunku ben hic icine kapanik bi cocuk olmadim aksine hep cevresinj guldurendim.Aynı şeyleri düşündüm ben de geçenlerde. Bunca sıkıntı duygu karmaşası sevinçten sonra insanlar nasıl oluyor da yavrularını terk edebiliyor diye.. ya kalplerinde merhamet yok ya da bencillikte son noktaya gelmişler..
Çok şanslısın ki iyi bir insan çıkmış babanın karşısına Allah ondan razı olsun. Sevgisiz, ilgisiz büyüyen o kadar çok çocuk var ki.. öğretmenlik olan meslek hayatımda neler neler gördüm.
Ben eminim ki sen mükemmel bir anne olacaksın
Amin cnmCanim ne guzel babanın esi seni sahiplenmis annelik yapmis.
Dogurmakla anne olmuyosun iste.
Hamilelik elbet zor ama bundan sonrasi daha zor. Korumasiz bi yavrunun butun sorumlulugunu alip onu hayirli bi evlat, iyi bi insan olmasi icin yetistiricez. Bunun sorumlulugu daha zor. Herkes beceremiyo malesef bunu.
Rabbim bize de layikiyla annelik yapmayi nasip etsin. :)
Onu da denerim
Sanırım birşeyin faydası olmayacak
Sabr
Annelik budur
Boşa dememiş rabbim
Cennet anaların ayağının altında diye
Biride göğüs pedi kullan dedi
Sabr edecem sabr
Canım içimi sızlattın
Kesinlikle kedi köpek de doğuruyor ki onlarda bile sahiplenme duygusu var
Doğurmak değil bakmaktır analık
Allah yardımcın olsun
Yinede çok şanslısın
Karşında helal süt emmiş bir anne çıkmış
Sukurler olsun sansliymisim. Allah mukemmelde bi es nasip etti cok sukur daha ne isterim
Canım sütüm süreceğim kadar yok işte
gelmedi maalesef
Bebeğime yetiyor mu bilmiyorum
Sızlıyor süt gelmiş gibi ama yetiyormu bilmiyorum işte
Emzircem sabr ve inatla
@CansuEylul
Canım belki kavuştun belki bekliyorsun
Heyecanla
Rabbim her ikinizinde yardımcısı olsun inşallah
Kucağına alınca herşey bitiyor
Güzel haberlerini bekliyoruz
Aynen oyle yapiyorum canimAllah yardımcın olsun benım ilk olduğu halde zorlanıyorum senın halin nasıldır kimbilir sen Canın sıkıldıkca yaz buraya içine atıp bebeği üzme buraya aktar
Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı. 38+5 oldum ama hala doğmuyo bu çocuk :) doktor keyfi gayet yerinde diyo ama benim hiç yerinde değil her geçen gün daha zorlaşıyo. Kilosu 3.400 olmuş. Biraz daha kilo alırsa normal doğum zor olabilir dedi. Ona moralim bozuldu epey. Çünkü sezeryan olursa sonrasında bana bakacak kimse yok o yüZden normal istiyorum. Ama 40. Hafta bitene kadar bekleyeceğiz bakalım. En son 3 aralıkta belli olacak. Nolur dua edin bi an önce ve normal bi şekilde doğurabileyim :)
Saol canim ya. Gercekten oyle esimde eline telefonu almis oyun oynuyor. Diyorum iyice telefon bagimlisi olmussun. Sabahtan aksama kadar cocuk seni gormuyor diyorum biraz ilgilen oyna diyorum 2 dkika oynuyor bitti tamam.Al bendende okadar
Sikma canini
Esin bencillik yapmasin bide ilk cocuklarla onlar ilgilenmeyi deneseler .
Benimde esim etlige sutluge karismaz beni cileden cikarir.
15 kiloluk cocukla aksama kadar ugrasiyorum ustune kucagimda uyumaya alismis bi kizim var.
Bide gelip ben orda uyutmaya cebellesirken eline telefonu aldiginda sanki sulaleme kufur ediyo.
Bi caba harca be adam.
Vallahi bende senin gibi bazen cok darlaniyorum.
Ama kendimi telkin ediyorum az kaldi.
Allahin izniyle.
Sende uzulme seninki dahada ufak
2. Bebegini bekleyenlerin isi katbe kat zor allah yardimcimiz olsun
Anladim cnm hic uzulme. Hersey olcagina vario. Ben artik 9 aydir hamile oldugumu bile bile bi kere aramadi ben pesine dusup arayincada num kayboldu tl yoktu bahaneler uyduruyo. Zaten onla ilk 7 yasimda tanistim yuz yuze. Gene beni ikna ettiler goturduler ve beni tanimamisti ilk gordugunde. 23 yasindayim ama nelerrr nelerr. Artik sildim onla mi ugrascam ben mi ondan ciktim o mu bnden belli degil ne hali varsa gorsun artikbişeyler yazıyodum bılgısayar cozuttu
yasadıklarını çok ıyı anlıyorum daha dun kavga ettım annemle ve aksam burnum kanamaya başladı anne olmak gerçekten zor ama iş doğurmakla bitmiyor benım annem babam boşanmadı ama ben annemın secgısını hıc tam anlamıyla hıssedemedım sureklı benı elestıren yetersız gören aşagılamay evde en yatkın kişi olarak gördü bu gebeliğim öncesinde 2 düşüğüm oldu kürtaja gideceğim gün benımle kavga ettı anne sence bunun şimdi zamanı mı dedıgımde herkes kürtaj oluyor ne varmış bunda dedı bu gebelıgımde ılk 3 ay düşük tehlikesiyle yattım evde haklı olduğum bırkonuda senı sılerız herkes hamıle herkes çocuk doğuruyor laflarını duydum hadı buyuktur dedık affettım kocama benı sıkayet ettıler sıkayet nedenıde dışı agrımıs ben gecmış olsun dememısım kı 1 gun öncesınde aşırı kasık ağrısından hastanede yatmışım ıyı olmadığımı bılıyorlar evledın anne baba uzerınde hakkı varmıdır bılmıyorum ama benı bu hamılelıkte kendılerınden cok soğuttular yarın bu çocuk doğunca ne yüzle torunum dıyecekler cok merak edıyorum bu arada ılk torun oncesınde başka torunları yok kayınvalıdem bakıyır bana hala çalışıyorum aksam yemegımı hazırlıyır getırıyor bebegın camasırlarını yıkamayı utulemyı planlıyor bı taraftanda bende anne olucam cennet anaların ayakları altındadır dıyorum ama yapılanları unutamıyorum
Ohh ne guzelll canimmm..ins kisa zamanda kucaginada alirsinn.herkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
herkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
gercekten su hamilelikte hic sınanmadıgım kadar sınanıyorum ya. sizi de sıkmak istemiyorum ama anlatmazsam çatlıycam. kaynanam ve meshur bebek arabasi alamama hikayesini hatirliyosunuzdur. ben gidip bebek arabasini aldim ama esim dedi ki aldik demeyelim bakalim ne yapacaklar. dün aksam kaynanama gittik. diyo ki 3 milyar bisey degil özelde yap dogumu ki istedigin kadar kisi senle kalabilsin. vip oda tut farkını ver nedir ki yani falan diyo. annem kalacak benimle kaynanam kendini de hastanede tutma cabasi icinde. cocuga hemen mama verecekmis onun hayallerini kuruyo. hicbisey demedim tv ye baktim susmak icin. vip odaya verecek paramiz yok dedim sadece. ondan sonra tutturdu bu pazar gidin alın bebek arabasini. öyle bi konusuyo ki. paraniz var mi maasiniz yatti mi hic sormak yok kendi ödeyecek gibi konustu baya. en son demez mi siz alin da ben parasini veririm size. bizim suan arabaya verecek paramiz yok dedim. taksitle alacaktik onu da artik alamayiz son dakikaya kaldigi icin dedim. simdi de diyorum ki ben puseti hastaneye götürünce biz aldik diye hava atacak gene kafayi yiycem.hic götürmemek daha iyi. benim sinir katsayım artacak bos yere. sırf bu kadın yüzünden devlette dogurucam onu almasinlar iceri. kendimle mi ugrasicam onunla mi. deli olucam su son günlerimde ya
canım sen kayınvalideye sinir olarak kendini sıkma , belki de ona gıcıklığına bebeğinin rahatını bozuyorsun, puset varken inatla götürmemek falan gereksiz şeyler bence. istediği kadar konuşup kendi kendine gelin güvey olsun, eşin de senden yanaysa sıkıntı yapma. konuşur konuşur dedikleri olmayınca yapılmayınca oturur kalır.
ben de kayınvalideye kıllanıyorum ama yapacak bir şey yok, daha bebek doğmadan şöyle bakılır böyle yapılır eski usul şeylerden bahsediyor ve canımı sıkıyor. mesela bebek ölümlerine sebep olan battaniye yorgan kullanımı için ben kesinlikle örtülmeyecek dememe rağmen aa olur mu üşür battaniyesi olsun diye kaç kere ısrar etmesi, sarılık olayı için aldığı boncuklu bezi sürekli çantaya at yakın yerde dursun yatağın kenarında mı bez diye bin kere sorması. sarı bez falan kullanmayacağım dememe rağmen bunları tekrar tekrar söylemesi benle inatlaşması beni çileden çıkarıyor. bir de ben nasıl olsa sezeryanlı olacağım için bebeğime istediği gibi müdahale edebileceğini bilmek beni daha da geriyor. mesela ben pek kalkamadığım için bebeğimi onun giydirmesini istemiyorum. kendi annem ne yazıkki tecrübesiz bana kendi bakmamış ve çalışan bir kadın o yüzden kendi annemin bir etkisi olamayacağı için bütün kontrol kayınvalide kendisinde hissediyor. ama görmezden ve duymazdan gelip bebeğine odaklanmaktan başka birşey yapma. onları kafayı taktıkça sadece kendimizi üzüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?