2016 Aralık Anneleri

eşimle tanışalı 10 yıl oldu yaklaşık 5 yıldır da evliyiz. en başından beri bir kış tatili yapmak istiyordum eşimle ama hiç nasip olmadı. ne yazıkki bu kış da es geçeceğiz bebek daha çok küçük olacağı için ama yaza elbet bir yere 3-5 günlük gideriz diye düşünüyorum çünkü bu ağırlık ve psikolojiyi atmak için benim de tatile ihtiyacım var. yüz üstü yatmak sırtıma masaj yaptırmak , havuzda yüzmek, kumda yürümek ... cennet gibi geliyor düşüncesi bile

eşim annesine her türlü cevabı veriyor aslında benim bir şey söylememe gerek kalmıyor sağolsun o yönden hiç şikayetim yok. ama kayınvalide inanılmaz mağdur numarası yapan biri eşim cevap verince hemen ağlama moduna giriyor suratını asıp sorulara bile cevap vermeden küs çocuk gibi oturup bütün günümüzü burnumuzdan getiriyor sonra da ben birşey demedimki diye üste çıkıyor. bu sefer eşim de cevap verdiğine üzülüyor. anne olunca ben de mi böyle yapacağım diye korkuyorum açıkçası ama bunun annelik değil karakterle alakalı olduğunu düşünüyorum. basit bir örnekle , ben onun evine gidince bu burda olmamış buraya al diye onun evine karışmıyorsam onun da benimkine karışmaya hakkı yok. gerçekten yardımcı olmak isteyen insan 1 kere fikrini söyler ve ısrar etmez ya da soruldukça cevap verir, bizimki söylediğine itiraz ettiğimizde hem ısrar ediyor hem de bozuk atıyor

Üc yasina kadar emdi bes yasina kadar memesiz uyumadi diyip duruyodu benimki de. ben alti aylikken ayiricam nasil alısırsa öyle gider cok kötü alıstirmissin sen dedim. bir ay surat astı bana. cocukmus bu annesiz uyumazmis gencler cok biliyomus. Nrler neler dedi hic umursamadim. halam ilk bebeginin gece uyurken üstüne dönmüs farketmeden bogmus. allah korusun ben böyle bi riski de göze alamam emince yatagina yatiririm diyorum. her seferinde kalkip bana veremezmis. Senin yatak odamda ne isin var. esimle ortamda yatacak diye korkmaya basladim artik. bu arada her doguranla gider kalır. becerikli biri de degil niye onu istiyolar diye düsünüp duruyodum. gecen bi abla sakın kaynanana güvenme. benim dogumumda geldi yatti uyudu cocuk kendini parcaladi uyanip da yanima vermedi bütün gece dedi. kaynanamin o anki surat ifadesi herseye degerdi ay nerden aklima geldi valla moralim düzeldi

Off aynı şeyleri istiyorum ben de şu sırt ve bel ağrısı rahat hoplayıp zıplayamamak spor yapamamak beni çok germeye başladı. Yazı beklemek istemiyorum ben inşallah uslu bir bebeğim olur da bir süre sonra en azından haftasonu için de olsa ailecek kaçabiliriz bir yerlere.

Naptin dogurmadin mi diye ariyolar sanki 40 im dolmusta gelmemis gibi. Yok 2cm acklik var duzenli duzensiz giren sancilar var takipdeyim diyorum. Millet sok . Nee 2 cm mii . Ewde misin nasi duruyosun . Nasi dogmuyo falan diyee . Aman yarabbim yaa.. bazen cahillikte master yapmis insanlarla muhabbet kurdugumu farkediyorum.. sanki cocuk gelioda ben geri itiyorum. Actik kapiyi bekliyozz ben napiyimm yanii.

Ben gitcem allahtan bir mani olmazsa agustos diye dusunuyorum en azindan 8 aylik filan olck

Duygu sömürüsü tek silahları. Benim eşim de aynı kızıyor ya da ben söylenince başlıyor kaç yıl daha yaşıcak ki falan demelere. Ben de diyorum o hiç belli olmaz belki ben ondan önce giderim diye sinir oluyorum

hahah ne güzel işte odalarına girmemiş karışmamış dönmüş uyumuş. millete ben yardıma gittim diye hava atmak için gidiyor demekki herkese.
benimki ellerim şiştiği için bize yardım etmek için 2 hafta bizde kaldı, yemek temizlik yaptı sağolsun ona bir şey diyemem ama her yemek yaparken sen nasıl yaparsın diye sorup biz öyle yapmayız diye de lafını söylemeyi ihmal etmedi. bir de gece veya sabah her uyandığında kapından yavaşça girip bizi kontrol etmesine uyuz oldum. her gece kalkınca gelip baktı, benim uykum hafiftir hemen uyanırım o yüzden farkındaydım. bir gün eşime söyledim artık her gece kontrol ediliyoruz diye, sanırım o da biliyormuş. bizim odamıza girme bir daha dedi annesine. benim ne işim var odanızda hiç de girmedim, yıllarca diğer gelinlerle yaşadım bir kere kimsenin odasına girmişliğim yoktur diye reddetti. ama daha önceki yıllarda da eşimle kapı kapalı uyurken bile kapıyı çalmadan dank diye girip çay demleyeceğim çayı bulamadım, evde ekmek yok vs gibi şeyler söyleyerek odaya girdiği için eşim biliyordu durumu zaten. ama kayınvalidenin itiraz edişini görsen iftira atıyoruz sanırsın. gündüzleri de eşim işteyken ben bazen uyuduğumda beni kontrol etmek için geliyor odaya. birşeyim var mı diye mı bakmak amacı yoksa uyandı da yanıma mı gelmiyor ne yapıyor diye merakından mı kontrol ediyor bilmiyorum ama kendi evimde gözetim altında yaşamak hiç hoş olmuyor. allahıma bin şükür olsunki beraber yaşayan insanlar değiliz bu durumlar geçici. çamaşır makinasındaki renkli ve beyazlara bile müdahale ediyor o kadar diyeyim sana. beyazlar var mesela makinada çıkarıp renklileri atıyor önce bir bunlar yıkansın , beyazlar daha dolmamış zaten diyor. onun dediği düzende yıkamak zorundayım sanki ooof ooof. doğumdan sonra bir an önce ayaklanmak ve ona mecbur kalmamak için dua ediyorum

Kızlar kontrolden geldik, nst de uyudu benim minnoş, hiç kıpırdamadı :)
3150 gr olmuşuz, bol su içmeye devam dedi, geçen kontrolde suyun azalmış demişti, bu sefer daha iyi dedi.
Magnezyumu sabah akşam içmemi istedi.
Ayın 1 tekrar nst ye giricem. Bizde durumlar böyle :)

kızlar maalesef istesekte istemesekte annelere kayınvalidelere muhtacız onlarda bunun farkında bunu kullanan art nıyetlı davranmış olur sonuçta ya kızısın yada oğlunun karısı torunun annesı bu destek işini inşallah güç gösterisine dönüştürmezler valla ben lohusalıgıda bahae edıp ağzıma gelen ne varsa söylerım ama dedıgım gıbı elımız mahkum gıbı desteklerıne

sezeryan yapacak arkadaşlara bır sorum olacaktı hasta bezını nereden aldınız kaç bede tavsıye edebılecegınız bı marka var mı

Ay su kayinvalidelerin yaptigini okuyunca sok olduuummm tovbe yarabbi bu nedir nasil istir... en sevmedigim sey. Ben cok sivri dilliyim galiba ya bukdr seye dayanamazdim tatlu tatli laf sokar dururdum. Yeri geliyor kendi anneme sinirini bildiriyorum.. rabbim muhtac etmesin ama dogumdan sonra kendi annemin bile cok isime karismasini istemiyorum. Hatta yuzunede soyledim anne benim cocugum benim anneligim benim tecrubelerim. Fikirlere acigim ama diretme lutfen kalp kirmak istemiyorum diye. Sagolsun annemde anlayisla karsiladi ama torun aski agor basabilir bizden fazla kiyafet esya falan aliyor bizede hep laf sokuyor soze kalsa bu cocuga brisey almicaniz diye. Gerci bana batmiyor annemin dedigi alsin yani ne yapayim ben dogujtan sonra daha bilincli almak istiyorum. Amaann ne cektik beaa

Ben olsam inadina sarmaş dolaş acik sacik yatardım kocamla görür de utanır belki diye. ne kadar ayıp ne olursa olsun. annem bebek konusunda tecrübesiz ama acayip beceriklidir. kaynanam da bi o kadar beceriksiz. annemi kıskanıyo simdi. o gelip kalacak diye. benim kaynanama hayir deme şansi yok kimsenin. öyle bi itiraz ediyo ki kesin onun dedigi olana kadar konusuyo. asla susmaz. insanlar artik yorulup tamam diyo öyle gidiyo milletin yanina. kocasiyla yatırmiyo ki milleti. söyle becerikliyim böyle becerikliyim herkes beni över herkes beni sever diye anlatir anlatir durur. millet de tam tersini söylüyo arkasindan. rezillik valla. kendini övenden korkacaksin derler ya bizimki tam onlardan. ama ben ayri yatmayi düsünmüyorum esimden. hele normal olursa yani rahat olursam da kaynanam bizle kalırsa kapıyı kitler yatarim. ayy insallah ona muhtac olmadan atlatirim şu dogumu. annem de kalir da kaynanam konusup annemi delirtip kacirabilir. ondan da korkuyorum.

normal doğumda sıkıntı oluyormuş ben de tırsıyorum baya

benim hamilelikde hemoroidim çıktı o yüzden normal doğum nasıl olur diye düşünüyorum korkuyorum yani
doktorla hiç konuştun mu bununla ilgili?

Sabah sabah duygusala bağladım biraz
ben de karman çorman duygular içindeyim, sanki depresyona girmiş gibiyim :ı

mayasıl neymiş ki ilk defa duydum?

ayy bu aralar uykuya doyamiyorum kizlar niye boyle oldum sizce... dunden kalma aksam yemegim var diye evde temiz diye vurmus kafayi 11 kadar uyumusum.. hala utanmasam uyuyabilirim
al benden de o kadar! sürekli uyumak istiyorum hem de süüüüüürekliiii!
herkese merhaba. bizim islem tamam.☺8de girdim 9da çıktım. size bir foto atiyorum.hikayemi aksm yazcm bebegim kuvozde cünkü. allah hepinize yardmci olsun
gözünüz aydın, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Daha önce dogum yapmadigim icin dogum bana kolay geliyo biraz galiba. normalde de en nefret ettigim seydir birine muhtac olmak. dua ediyorum hep allahim kimseye muhtac etmesin diye. Bisey desem kaynanam hemen küser ogluna triplere başlar. esim de farkinda ama arayi yapmak icin hep biz alttan alırız gideriz falan. dogumu düsünecegime kaynanamı nasıl susturucam derdine düstüm resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…