- 20 Kasım 2014
- 452
- 659
- 103
- 30
Benim bilgilerimde bu şekilde canımBildiğim kadarıyla ikili tarama testinde bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılıyor, anneden kan alınıp bazı değerlere bakılıyormuş. Ama bu testin %100 sonuç vermediğini söyledi doktorum, bebeğin böyle bir risk taşıyıp taşımadığı kontrol ediliyor ve tabi ki anne karnında müdahale imkanı yokmuş. İkili taramada risk görülen gebelerde net sonuç alabilmek için amniosentez yapılıyormuş. Çıkan sonuçlara göre ya hamileliğine devam edeceksin yada sonlandıracaksın seçim anneye kalıyor.
Ben yaptırmak istemediğimi söyledim doktoruma sadece ense kalınlığına bakılacak kontrole gittiğimizde bebeğimi kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum.
İkili tarama testini yaptırıp bebeğin down sendromlu olacağı söylenip geri kalan hamileliklerini stres ve üzüntü içinde geçiren bir kaç kişi tanıyorum ve bebekleri çok sağlıklı ve tam aksi durumda var taramalarda hiç sıkıntı çıkmayıp bebeği down sendromlu olan anneler.
Takdir Rabbim'indir hepimize sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlar nasip eder inşallah.
çin takviminde ne görünüyordu merak ettim:)Yiğidin malı meydanda olur derler yaaaerkekler için hayırlısı olsunda inş sizinkide gosterir çok sukur biz gorduk Canım.
Sağol Canım benim benim tek kız kardeşim var yigenlerde hep kız pipiye pek alışık değiliz ama bakalım ogrenicez artık erkek alt almayı falan hayırlısı ile olsunlarda açılışı ben yaptım
14 mayıs cuma günü kontrolümüz vardı bebek çok sağlıklı görünüyor dedi 3 hafta sonra ya randevu verdi inşallah o zaman cinsiyetini de öğrenebiliriz kendimi zor tutuyorum alış veriş yapmamak için..
Güzel annişler,
Göbeğiniz çıkmaya başladı mı? Kastettiğim gazdan dolayı olan değil. Sanki son 1 haftadır, böyle 2 kat halinde yanlarda değil orta kısımda bir göbeğim oluştu. Kilom, başlangıç kilomla aynı. 11. Haftada çıkmaya başlayabilir mi bu göbek?
Aynen Canım bizimde ilk tabiki fark etmez sağlıklı olsun diyoruz ama insan gerçekten merak ediyor benim aşırı bulantim var belki okumuşsundur ama öyle daha birseye asermedim merak ediyorum gerçekten neye asericem diyeİnsan ister istemez çok merak ediyor, hayır kendimde ne aşerme belirtisi var, ne başka birşey. Benim ilk bebiş olduğundan, kız erkek diye bir isteğim yok. Ama içime doğan bir cinsiyet var, dile getirmek istemiyorum, o kadar kuvvetli bir his. Artık Allah malum mu etmiş, doktor cinsiyeti söyledikten sonra belli olacak.
Hepimizin hakkında hayırlısı ve en sağlıklısı inşallah.
Erkek Canım :)çin takviminde ne görünüyordu merak ettim:)
Doğrudur canım. Erken mi diye düşündüm bu karın büyümesi. İlk hamilelik olunca yaşayarak öğreniyorum :)Bnm de senin gibi göbek altı orta kısım şiş. .
Yavaş yavaş büyüme olacak sanırım. .
Ortadaki olan şişlik Karina doğru yükselmeye başlayacak ileriki haftalarda. ..
Canım ben hamileliğimden öncede, sık sık bisiklete binerdim. Doktoruma sordum, önermedi. Gerekçesi de bisiklet selesinden, yaptığın hareketinden falan değil. Sen şu an farkında olmayabilirsin ama, bisiklete bindiğinde başın dönebilir, dengeni sağlayamayıp düşebilirsin, düşmen de bebek için riskli dedi. Eğer 3 tekerlekli bisiklet falan varsa, senin için daha iyi olabilir. Kararını sen ver canım.Arkadaşlar bir şey sorucam sizlere :)
Eşimle birlikte adaya bisiklet turuna çıkmak istıiyoruz ama benim bisiklet kullanmam da bir sakınca var mı bilemiyorum.
doktor kontrolume daha çok var ve doktorumun henüz bende numarası yok rica etsem bi kaç gün içinde kontrole gidecek olan annişler doktorlarından bilgi alabilir mi?
Canım ben hamileliğimden öncede, sık sık bisiklete binerdim. Doktoruma sordum, önermedi. Gerekçesi de bisiklet selesinden, yaptığın hareketinden falan değil. Sen şu an farkında olmayabilirsin ama, bisiklete bindiğinde başın dönebilir, dengeni sağlayamayıp düşebilirsin, düşmen de bebek için riskli dedi. Eğer 3 tekerlekli bisiklet falan varsa, senin için daha iyi olabilir. Kararını sen ver canım.
Ben de özledim inan ki. Eşim her hafta sonu bisiklet turlarına katılıyor. İçim gidiyor. Ama ne yalan söyleyeyim, bazen birden başım dönüyor benim, hele efor sarfedip az da olsa terlediysem, vücut sıcaklığım arttıysa. O nedenle, sen kendine güveniyorsan bile, yine de benim dr un dediğini bi düşün canım. O arkası sepetli 3 tekerlekli bisikletlerden varsa adada, başın dönse bile riskin az olur. Ya da biraz daha sabredelim, yürüyüşle yetinelim dediğin gibiEşim ikili bisiklet kiralarız ben sürerim sen gezersin dedi ama ben kendim bisiklet kullanmayı özledim uzun zamandır sürmedim :) Artık ya yürüyüş yapıcaz yada o sürcek ben gezicemm
hakikaten, şimdi farkettim!Nasıl yani sanırım yılı karıştırdın bende 2013 temmuz annesıyım 2016 aralık annemı olacagım kısmet se
2014 ağustos :)2015 agustos annesi diyecektin dimi :)
Ben normalde beli kalın ve mideli bi insandım şimdi öne doğru sivriliyo karnım canım baya baya çıktı diyebilirim ama sabahları daha az oluyo gece yatarken maşallah 4 aylık gibi oluyorum :))Güzel annişler,
Göbeğiniz çıkmaya başladı mı? Kastettiğim gazdan dolayı olan değil. Sanki son 1 haftadır, böyle 2 kat halinde yanlarda değil orta kısımda bir göbeğim oluştu. Kilom, başlangıç kilomla aynı. 11. Haftada çıkmaya başlayabilir mi bu göbek?
Rica ederim canmelma_sekerim01 canım teşekkür ederim bilgiler için
Ben bu ay doğuya gideceğim zaten neresi dahalik belli değil o yuzde n buradaki doktor beni takip etmeyecek sadece sonuçları gosterecegim
Sağlık ocağına gittim bugün orada diğer yapılması gereken sağlık ocağında yapılan tüm tahlilleri aldı çarşamba sonucu alıp doktora gideceğim bakalım hangi doktor rastgelirse ona göre randevu alacağım
Hayırlısı bakalım
Masalah canım bende bu hafta görürüm inşallahBugun bebegimin hareket ettigini gordum :) cok guzel bi duyguydu ya. Elleri ayaklari kipir kpirdi. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?