- 28 Şubat 2015
- 4.951
- 6.684
- 108
- 40
Evet canım tersine çıkıyormuş genelde internetten rüya yorumuma baktım sağlıklı olsun da kız olsa Ayy düşününce bile mutluluk giriyor içime hayırlısı bakalımBen hep kızım olmuş gormustum ama Dr büyük ihtimal oglan dedi o belli olmuyor canım
Aynen canım , bende öyle yapcamÖyle canım herşeyi abartmadan yiyebiliriz çok uç şeyler olmadıktan sonra. Çok kasıp stres yapmaya da gerek yok bence.
Canım güzel iri patates bulduktan sonra gerisi kolay, ufak patates de olur yoksa, sadece 2-3 tane yersin ufak olunca :) Patatesi fırça ile çok güzel yıkıyorum. Sonra daha düzgün olan malzemeleri dolduracağım tarafını boydan boya çiziyorum, kurulayıp fırına atıyorum. Genelde 200 derecede 45 dakikada yumuşacık oluyor, cinsine göre daha geç pişebilir. Sonra pişince tabağa alıp, çizik çektiğim kısmı daha derin kesiyorum. Kaşıkla açtırıyorum ortasını biraz kabartıyorum, tereyağı ve kaşarla yumuşayana kadar kaşıkla içini karıştırıyorum canım. Sonrası sana kalmış. İçine ne istiyorsan koy (sosis, salam vb dışında :)Evet canım en güzeli aslında tarif versene banada:)
akşam but ve pilav ettik,bir kaşık yediremedik.karşı komşum bakıyo,10 yaşında kız torunu var onlarla yaşıyor,aradım çağırdım,geldi,sana kek vercem karşılığında melise yemek yedir dedim...gerisi tahmin ettiğiniz gibi,ona nazlanmadı,hem kızıyorum hem yediği için seviniyorum,bugün kahvaltı günümüz,akşam yemeğine kahvaltılık koycam en güzeliÇok sağ ol canım ya. İyiyim şükür 15-16 aydır dinlenip uyimaya hasretiz eşimle ama mecburi yatış olunca çok zor valla. Yok kanamam allahtan iyiyim. Senin küçük abla ne yapıyor. Yaptınız mı yemekleri akşam:)
ohh mis ben de kumpiri,pizzayı ,tantuniyi,gözlemeyi her bişeyi evde yapan delilerdenim,bu sene de inşallah kışa hazırlığı tam yapalım,sağlık şeyler hazırlayalım evde,doğumdan sonra da ağız tadıyla oturup yeriz inşallahCanım güzel iri patates bulduktan sonra gerisi kolay, ufak patates de olur yoksa, sadece 2-3 tane yersin ufak olunca :) Patatesi fırça ile çok güzel yıkıyorum. Sonra daha düzgün olan malzemeleri dolduracağım tarafını boydan boya çiziyorum, kurulayıp fırına atıyorum. Genelde 200 derecede 45 dakikada yumuşacık oluyor, cinsine göre daha geç pişebilir. Sonra pişince tabağa alıp, çizik çektiğim kısmı daha derin kesiyorum. Kaşıkla açtırıyorum ortasını biraz kabartıyorum, tereyağı ve kaşarla yumuşayana kadar kaşıkla içini karıştırıyorum canım. Sonrası sana kalmış. İçine ne istiyorsan koy (sosis, salam vb dışında :)
Afiyet olsun canım inşallah damak tadına göre olur.
Hep anneye dimi nazları. İştahsız çocuk da çook zor. Onlar bi lokma yedi mi anne baba doyuyor sanki. Öyle rahatlıyor insan.Kahvaltı günün her saati yenir tatlım. Ohh miss. Afiyet olsun.akşam but ve pilav ettik,bir kaşık yediremedik.karşı komşum bakıyo,10 yaşında kız torunu var onlarla yaşıyor,aradım çağırdım,geldi,sana kek vercem karşılığında melise yemek yedir dedim...gerisi tahmin ettiğiniz gibi,ona nazlanmadı,hem kızıyorum hem yediği için seviniyorum,bugün kahvaltı günümüz,akşam yemeğine kahvaltılık koycam en güzeli
Tarif süpermiş canım. Hem pratik hem sağlıklı. Ellerine sağlık.Canım güzel iri patates bulduktan sonra gerisi kolay, ufak patates de olur yoksa, sadece 2-3 tane yersin ufak olunca :) Patatesi fırça ile çok güzel yıkıyorum. Sonra daha düzgün olan malzemeleri dolduracağım tarafını boydan boya çiziyorum, kurulayıp fırına atıyorum. Genelde 200 derecede 45 dakikada yumuşacık oluyor, cinsine göre daha geç pişebilir. Sonra pişince tabağa alıp, çizik çektiğim kısmı daha derin kesiyorum. Kaşıkla açtırıyorum ortasını biraz kabartıyorum, tereyağı ve kaşarla yumuşayana kadar kaşıkla içini karıştırıyorum canım. Sonrası sana kalmış. İçine ne istiyorsan koy (sosis, salam vb dışında :)
Zofer ı içmemeyi denedim ama ne yesem çıkardım olmuyor bende istemezdim ilaç kullanmak ama kesinlikle ne yesem çıkıyor. Bişey ye memiş olsam bile kasil iyor öğürüp duruyorum çaresizim yani
Aynen canım aynen. Hem doya doya yiyorsun evde yapınca, hem istediğini koyuyorsun, istediğini koymuyorsun, hem maliyeti daha az hem de en önemlisi temiz temiz yapıyorsun, için rahat oluyor. Hamilelikten önce de kumpirimi evde kendim yapardım. Şimdi de :) Gerçekten de doğumdan sonrası için buzluğu doldurmak gerek, sarıp sarıp sarmalar, börekler koymak gerekohh mis ben de kumpiri,pizzayı ,tantuniyi,gözlemeyi her bişeyi evde yapan delilerdenim,bu sene de inşallah kışa hazırlığı tam yapalım,sağlık şeyler hazırlayalım evde,doğumdan sonra da ağız tadıyla oturup yeriz inşallah
Teşekkür ederim canım çok güzel hafif bi tarif denicemCanım güzel iri patates bulduktan sonra gerisi kolay, ufak patates de olur yoksa, sadece 2-3 tane yersin ufak olunca :) Patatesi fırça ile çok güzel yıkıyorum. Sonra daha düzgün olan malzemeleri dolduracağım tarafını boydan boya çiziyorum, kurulayıp fırına atıyorum. Genelde 200 derecede 45 dakikada yumuşacık oluyor, cinsine göre daha geç pişebilir. Sonra pişince tabağa alıp, çizik çektiğim kısmı daha derin kesiyorum. Kaşıkla açtırıyorum ortasını biraz kabartıyorum, tereyağı ve kaşarla yumuşayana kadar kaşıkla içini karıştırıyorum canım. Sonrası sana kalmış. İçine ne istiyorsan koy (sosis, salam vb dışında :)
Valla nedenini söylemedi ama kilomdan dolayı daha net görmek için olabilir. Ense kalınlığına bakacağı için hassas ölçmek istemiştir diye tahmin ediyorum.allah allah neden ikili testte vajinadan bakacak doktor? benim ilk hamileliğimde ikili test karından bakılmıştı. Bununla ilgili birşey dedimi doktor?
İkili testin bir aşaması ultrason (burun kemiği ve ense kalınlığı) bir aşaması ise kan testinden oluşuyor canım. O yüzden ikili tarama testi deniyor. Tabi yanlış hatırlamıyorsam.canım ikili test kanda ölçülen bir test benim bildiğim kan değerlerinden bakılıyor hatta nette de araştırabilirsin vajinal bakılacak bir yanı yok yani
Doğru hatırlıyorsun canım, kızım 10 gün sonra 21 aylık olacak inşallah. Ben rahatım allaha şükür, biz babaanne, dede beraber yaşıyoruz. Gündüz babaanne bakıyor. Eşim de çok yardımcı sağolsun. Rahat rahat idare edebiliyorum henüz.Çok sağ ol canım. Kanama lekelenme falan yok şükür. Sadece baş dönmesi var o da yatıyorum kaç gündür hareketsizlikten sanırım. Senin nasıl gidiyor. Senin de ufak bebeğin vardı sanki öyle aklımda kalmış. Yanlış hatırlıyorsam kusura bakma. Hafızam çok kötü son zamanlarda.
kilomdan dolayı demişsin canım kilo çok mu az mı nasıl oluyorValla nedenini söylemedi ama kilomdan dolayı daha net görmek için olabilir. Ense kalınlığına bakacağı için hassas ölçmek istemiştir diye tahmin ediyorum.
Ben yaptıracağım. Hatta benim doktorum bugün bu konudaki yaklaşımını anlattı, çok hoşuma gitti. İkili taramada ense kalınlığına da bakılıyor biliyorsun, 3.5 mm üzeri riskli. Ama dedi ki bu değerin üstünde olursa hiçbir şekilde gebeliği sonlandırmayı önermiyorum. Sadece bu konularda uzman olan hocalarımıza yönlendiriyorum, gebeliğin takibini o yapıyor dedi. Bir de kromozomal bozukluklar dışında ense kalınlığı bazı kalp hastalıklarının da göstergesi olabiliyormuş ama çok nadirmiş. Bu durumun bilinmesi de doğumun yapılacağı hastaneye karar vermemizde etkili oluyor dedi doktorum. Çünkü ona göre bebekte beklenen rahatsızlığın takibinin yapıldığı bir hastanede doğum yapılmasını öneriyormuş erken müdahele açısından. Valla doktorumun böyle düşünmesini taktir ettim açıkçası.Kizlar ikili tarama testi icin ne dusunuyosunuz yaptircak misiniz
105 kiloyum şu an.kilomdan dolayı demişsin canım kilo çok mu az mı nasıl oluyor
Aynı şeyleri yazmışız canım. Çok değerli bilgiler, ağzına sağlık.Kanda bazı değerlere bakılıyor ayrıca ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor ikili testte. Ama ultrasona karından mı vajinal mi bakılacağına doktor karar veriyor sanırım.
İkili test konusunda bazı sendromların varlığına göre risk değerlendirmesi yapılıyor ancak bu sendromlardan birinin varlığını öğrenmek sadece aldırıp aldırmamak için değil arkadaşlar. Eğer bu sendromlardan biri varsa ya da risk varsa aldırıp aldırmamak elbette kişinin kendi kararıdır.
Ancak bu sendromların bazılarında ciddi sağlık sorunları (kalp, böbrek anomalileri vb. gibi) olabiliyor, bu sorunlara doğumun hemen sonrasında müdahale edebilmek için mutlaka tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmanız ve risk durumunda müdahale edecek ekibin hazır olması açısından bu tür risklerin gebelik döneminde öğrenilmesi yararlı olabiliyor. Benim bilgim bu şekilde, tabii yine herkes kendi bilir.
Allah hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah :)
o zaman bana da öyle bakabilirler. benim de kilom var baya, ilk hamileliğimde 67 idim karından bakmışlardı. şimdi 80 kiloyum karın bölgemde de yağlanmada var. Her ihtimale hazırlayım kendimi ozaman:)Valla nedenini söylemedi ama kilomdan dolayı daha net görmek için olabilir. Ense kalınlığına bakacağı için hassas ölçmek istemiştir diye tahmin ediyorum.
Cok guzel aciklamis gercekten bakalim ya insallah yaptirmak istiyorum randevu alip insallah hic birimizin yavrusunda bisey cikmaz rabbim buyuktur :)Ben yaptıracağım. Hatta benim doktorum bugün bu konudaki yaklaşımını anlattı, çok hoşuma gitti. İkili taramada ense kalınlığına da bakılıyor biliyorsun, 3.5 mm üzeri riskli. Ama dedi ki bu değerin üstünde olursa hiçbir şekilde gebeliği sonlandırmayı önermiyorum. Sadece bu konularda uzman olan hocalarımıza yönlendiriyorum, gebeliğin takibini o yapıyor dedi. Bir de kromozomal bozukluklar dışında ense kalınlığı bazı kalp hastalıklarının da göstergesi olabiliyormuş ama çok nadirmiş. Bu durumun bilinmesi de doğumun yapılacağı hastaneye karar vermemizde etkili oluyor dedi doktorum. Çünkü ona göre bebekte beklenen rahatsızlığın takibinin yapıldığı bir hastanede doğum yapılmasını öneriyormuş erken müdahele açısından. Valla doktorumun böyle düşünmesini taktir ettim açıkçası.
Aynı şeyleri yazmışız canım. Çok değerli bilgiler, ağzına sağlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?