2016 Aralık Anneleri

Evet canım en güzeli aslında tarif versene banada:)
Canım güzel iri patates bulduktan sonra gerisi kolay, ufak patates de olur yoksa, sadece 2-3 tane yersin ufak olunca :) Patatesi fırça ile çok güzel yıkıyorum. Sonra daha düzgün olan malzemeleri dolduracağım tarafını boydan boya çiziyorum, kurulayıp fırına atıyorum. Genelde 200 derecede 45 dakikada yumuşacık oluyor, cinsine göre daha geç pişebilir. Sonra pişince tabağa alıp, çizik çektiğim kısmı daha derin kesiyorum. Kaşıkla açtırıyorum ortasını biraz kabartıyorum, tereyağı ve kaşarla yumuşayana kadar kaşıkla içini karıştırıyorum canım. Sonrası sana kalmış. İçine ne istiyorsan koy (sosis, salam vb dışında :)
Afiyet olsun canım inşallah damak tadına göre olur.

akşam but ve pilav ettik,bir kaşık yediremedik.karşı komşum bakıyo,10 yaşında kız torunu var onlarla yaşıyor,aradım çağırdım,geldi,sana kek vercem karşılığında melise yemek yedir dedim...gerisi tahmin ettiğiniz gibi,ona nazlanmadı,hem kızıyorum hem yediği için seviniyorum,bugün kahvaltı günümüz,akşam yemeğine kahvaltılık koycam en güzeli

ohh mis ben de kumpiri,pizzayı ,tantuniyi,gözlemeyi her bişeyi evde yapan delilerdenim,bu sene de inşallah kışa hazırlığı tam yapalım,sağlık şeyler hazırlayalım evde,doğumdan sonra da ağız tadıyla oturup yeriz inşallah

Hep anneye dimi nazları. İştahsız çocuk da çook zor. Onlar bi lokma yedi mi anne baba doyuyor sanki. Öyle rahatlıyor insan.Kahvaltı günün her saati yenir tatlım. Ohh miss. Afiyet olsun.

Tarif süpermiş canım. Hem pratik hem sağlıklı. Ellerine sağlık.

Zofer ı içmemeyi denedim ama ne yesem çıkardım olmuyor bende istemezdim ilaç kullanmak ama kesinlikle ne yesem çıkıyor. Bişey ye memiş olsam bile kasil iyor öğürüp duruyorum çaresizim yani

anladım haklısın Allah yardımcınız olsun , yaşadığım için anlıyorum artık kusarken yada öğürürken burnum falan kanıyordu ama hepsi çok şükür geçti inş. sizinde en kısa zamanda geçecek tüm belirtileri yaşamak bebegin sağlıklı olduğunu gösterirmiş her bulantında bunu düşünerek belki biraz kendini rahatlatabilirsin.

Aynen canım aynen. Hem doya doya yiyorsun evde yapınca, hem istediğini koyuyorsun, istediğini koymuyorsun, hem maliyeti daha az hem de en önemlisi temiz temiz yapıyorsun, için rahat oluyor. Hamilelikten önce de kumpirimi evde kendim yapardım. Şimdi de :) Gerçekten de doğumdan sonrası için buzluğu doldurmak gerek, sarıp sarıp sarmalar, börekler koymak gerek

Teşekkür ederim canım çok güzel hafif bi tarif denicem

allah allah neden ikili testte vajinadan bakacak doktor? benim ilk hamileliğimde ikili test karından bakılmıştı. Bununla ilgili birşey dedimi doktor?
Valla nedenini söylemedi ama kilomdan dolayı daha net görmek için olabilir. Ense kalınlığına bakacağı için hassas ölçmek istemiştir diye tahmin ediyorum.

canım ikili test kanda ölçülen bir test benim bildiğim kan değerlerinden bakılıyor hatta nette de araştırabilirsin vajinal bakılacak bir yanı yok yani
İkili testin bir aşaması ultrason (burun kemiği ve ense kalınlığı) bir aşaması ise kan testinden oluşuyor canım. O yüzden ikili tarama testi deniyor. Tabi yanlış hatırlamıyorsam.

Doğru hatırlıyorsun canım, kızım 10 gün sonra 21 aylık olacak inşallah. Ben rahatım allaha şükür, biz babaanne, dede beraber yaşıyoruz. Gündüz babaanne bakıyor. Eşim de çok yardımcı sağolsun. Rahat rahat idare edebiliyorum henüz.

Kizlar ikili tarama testi icin ne dusunuyosunuz yaptircak misiniz
Ben yaptıracağım. Hatta benim doktorum bugün bu konudaki yaklaşımını anlattı, çok hoşuma gitti. İkili taramada ense kalınlığına da bakılıyor biliyorsun, 3.5 mm üzeri riskli. Ama dedi ki bu değerin üstünde olursa hiçbir şekilde gebeliği sonlandırmayı önermiyorum. Sadece bu konularda uzman olan hocalarımıza yönlendiriyorum, gebeliğin takibini o yapıyor dedi. Bir de kromozomal bozukluklar dışında ense kalınlığı bazı kalp hastalıklarının da göstergesi olabiliyormuş ama çok nadirmiş. Bu durumun bilinmesi de doğumun yapılacağı hastaneye karar vermemizde etkili oluyor dedi doktorum. Çünkü ona göre bebekte beklenen rahatsızlığın takibinin yapıldığı bir hastanede doğum yapılmasını öneriyormuş erken müdahele açısından. Valla doktorumun böyle düşünmesini taktir ettim açıkçası.

Aynı şeyleri yazmışız canım. Çok değerli bilgiler, ağzına sağlık.

Valla nedenini söylemedi ama kilomdan dolayı daha net görmek için olabilir. Ense kalınlığına bakacağı için hassas ölçmek istemiştir diye tahmin ediyorum.
o zaman bana da öyle bakabilirler. benim de kilom var baya, ilk hamileliğimde 67 idim karından bakmışlardı. şimdi 80 kiloyum karın bölgemde de yağlanmada var. Her ihtimale hazırlayım kendimi ozaman:)

Cok guzel aciklamis gercekten bakalim ya insallah yaptirmak istiyorum randevu alip insallah hic birimizin yavrusunda bisey cikmaz rabbim buyuktur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…