2016 Aralık Anneleri

Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Kontrollerinizde vajinal ultrasonmu yapılıyor abdominal ultrason mu?Doktorum ikili teste vajinal yapacağını soyledi bir zararı olurmu?
Benim doktorum artık karından bakıyor ama ikili testte vajinal bakacağını söyledi bugün. Vajinal ultrasonun bir zararı yok canım.

Aynı düşünüyoruz canım. Ben de kızımda çok merak ediyordum cinsiyetini, bu sefer çok rahatım. Çünkü çok tatlı bir şey geleceğini biliyorum artık kız da olsa, erkek de olsa. Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin yeter ki.

Damacana mı? O kadar da yüklenme canım kendine. Benim kızım 12 kilo, kucağıma alıyorum ama uzun süre tutmamaya gayret ediyorum.

Benim doktorum artık karından bakıyor ama ikili testte vajinal bakacağını söyledi bugün. Vajinal ultrasonun bir zararı yok canım.
allah allah neden ikili testte vajinadan bakacak doktor? benim ilk hamileliğimde ikili test karından bakılmıştı. Bununla ilgili birşey dedimi doktor?

Merhaba hanımlar göremiyorum fazla okul evde çocuk hamilelik zorlanıyorum açıkçası bulantilarim arttı kusmuyorum ama sürekli rahatsız edici bir bulantı Allah yardımcımız olur inşallah

Kızıma hileyle 11+3 te kız olabilir demişti doktorum. Erkekler çok hareketli oluyor kızlar daha sakin oluyor demişti. Seninde bebisin hareketliymis bak. Kızım öylece yatıyordu hiç hareket etmemişti.
Aaa eltimede herkez kızın olacak diyor 17 haftalık hala göstermemiş ama onunda çok hareketliymis kızlar nazlı oluyor tabi daha anne karnında inş hem oglan hem kız anası olmak nasip olur ikisinide tatmak isterim

Ayy bende çok severim acıyı kahvaltıda bile yerdim ama eşim bebeğe zararlı olur diye yedirmiyor birde acının söktürücü özelliği var fazla yememek lazım düşük riski için

Kızlar elbette doktorlar ihtimal veriyor ama belli olmadan çok da kaptırmayın derim. Benim kızımda da 12. haftada bariz bir çıkıntı görmüştük ve doktor kesin değil ama erkek olma ihtimali biraz daha fazla demişti. Bir de kızım çok hareketliydi, eli ayağı sürekli kıpır kıpır. Bu arada hala çok hareketlidir, 2 dakika sabit durduğunu bilmem uyku haricinde. Sonraki haftalarda ise erkek gibi değildi, taa 16. haftadan sonra belli oldu kız olduğu. Allahtan ben çok temkinliyimdir, hemen şartlandırmamıştım kendimi erkek diye.

canım ikili test kanda ölçülen bir test benim bildiğim kan değerlerinden bakılıyor hatta nette de araştırabilirsin vajinal bakılacak bir yanı yok yani

Çok geçmiş olsun. Umarım şimdi iyisindir.
Çok sağ ol canım. Kanama lekelenme falan yok şükür. Sadece baş dönmesi var o da yatıyorum kaç gündür hareketsizlikten sanırım. Senin nasıl gidiyor. Senin de ufak bebeğin vardı sanki öyle aklımda kalmış. Yanlış hatırlıyorsam kusura bakma. Hafızam çok kötü son zamanlarda.

Küçük cimcime sevgisi hiç fark etmiyo tabiki ama kızların da nazı cilvesi bi başka. Hayırlı evlat olsun. Sağlıklı olsun hepsi. Allahın armağanı onlar bize.

canım ikili test kanda ölçülen bir test benim bildiğim kan değerlerinden bakılıyor hatta nette de araştırabilirsin vajinal bakılacak bir yanı yok yani

Kanda bazı değerlere bakılıyor ayrıca ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor ikili testte. Ama ultrasona karından mı vajinal mi bakılacağına doktor karar veriyor sanırım.

İkili test konusunda bazı sendromların varlığına göre risk değerlendirmesi yapılıyor ancak bu sendromlardan birinin varlığını öğrenmek sadece aldırıp aldırmamak için değil arkadaşlar. Eğer bu sendromlardan biri varsa ya da risk varsa aldırıp aldırmamak elbette kişinin kendi kararıdır.

Ancak bu sendromların bazılarında ciddi sağlık sorunları (kalp, böbrek anomalileri vb. gibi) olabiliyor, bu sorunlara doğumun hemen sonrasında müdahale edebilmek için mutlaka tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmanız ve risk durumunda müdahale edecek ekibin hazır olması açısından bu tür risklerin gebelik döneminde öğrenilmesi yararlı olabiliyor. Benim bilgim bu şekilde, tabii yine herkes kendi bilir.

Allah hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah :)

Damacana mı? O kadar da yüklenme canım kendine. Benim kızım 12 kilo, kucağıma alıyorum ama uzun süre tutmamaya gayret ediyorum.
Benim fark ettiğim kucakta tutmaktan ziyade ilk kucağa alırken zorlanıyo insan. Bir de ben emziriyorum. Ama emerken hiç sabit değil sürekli bacakları üstümde. Tekmeliyo tabi bu durumda sıpam istemeden. Şu ilk zamanlar geçsin hepimiz daha rahat olucaz inşallah.

Evet canım en güzeli aslında tarif versene banada:)

Kızlar ikili tarama testini yaptıracakmısınız ben kararsızım sonucda ne olursa olsun aldırmam
Zor bi karar canım. Ben testte riskli çıkıp yıkılan ama sağlıklı bebek doğuran çok kişi gördüm duydum. Hata payı yüksek bu testlerin. Ölçümün yapıldığı hafta ,cihazlar,bebeğin duruşu, ölçümü yapan doktorun hassasiyeti çok fazla faktör var. Burada bence senin ne düşündüğün önemli. Bi sıkıntı olursa ne yaprsın buna karar vermelisin. Ya da sonuç riskli de olsa bebeği doğururum ama neyle karşılaşacığımı bilmek istiyorum diyebilirsin. Ben ilkinde yaptırdım. Normal çıktı. Kısmetse bunda da yaptırıcam. Sonuç kötü cıksa da vazgeçmeyi göze alamam büyük ihtimal. Allah karar vermek zorunda bırakmasın kimseyi. Ama yine de kendimi hazırlamaya çalışırım böyle bışey mümkünse tabi. Yine de yaşamadan bilemem Allah da yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…