- 10 Ocak 2012
- 679
- 1.430
- 313
Cok sagol canım, inşallah senden de en kısa zamanda güzel haberler gelir, hepimizden de. Evet aynı ultrason, aynı makina. Karından ultrason ile, ki zaten hamileliğimin başından beri benim hep karından baktı doktorum. ENseyi, kafayı, kolu, bacağı hepsini ölçtü. Sonrada tek tüp kan verdim canım.Canım ne kadar güzel haber bu çok sevindim
Darısı başımıza bakalım inşallah peki canım ultrasonda herzaman baktığı gibi bakıyor demi başka ayrıntılı ultrasona falan göndermiyor yani.
Benim kayınvalide hamileliğimi tebrik etmedi bile canım, insan o kadar bozuluyor ki böyle şeylere. Geçen gittik bir şeyler örüyor. Eşimde bizim bebiş için örüyor sandı. Ooo felan babaanneye bak neler örüyor bize dedi. Ben hiç cevap vermedim bize yapmayacağını bildiğim için. Size örmüyorum hazır satılıyor alırsınız dedi. Sonra o arada kardeşi ve karısı geldi kayınvalidenin. Onlarda bize örüyor zannetti. Yok dedi. Çıkardı torbasından tek tek ördüklerini yengeye gösteriyor. Şunu kuran kursundaki arkadaşının torununa örmüş, şunu vakıftan bilmem kimin yiğenine örmüş, şunu komşunun eski bi komşusu varmış ona örmüş. Herkes şoka girdi. Sustu.
Sonra yenge ismini ne koyacaksınız dedi. Eşimde kız olursa ...., erkek olursa .... dedi. Kaynanan oturduğu yerden hiç beğenmedim ne kötü isimler felan dedi. Kuranda geçen isim koyun dedi. Eşimde biz öyle koymak istiyoruz dedi. Nişanlıyken düşünmüştük dedi. Bütün gece astı suratını.
Hayır anlamadığım şey sen tebrik etme, sevinme, cümle aleme örgü ör, size öremem de. Sonrada sanki çok ilgiliymiş gibi koyacağın isime karış. Bende kızın ikinciye hamile kalırsa sana koydursunlar ismini dedim. İnsanın zorla moralini bozuyorlar.
canım ne güzel anlatmışsın öyle:) çok sevindim bebişinin iyi olduguna:) Orucu ben de tutmayacaktım, boş mideyle duramıyorum istesem de tutamazdım. hafif sporlar da hiç yaptıgım yok, bütün gün işte çalışıp akşam eve gelince hiç gücüm kalmıyor.Ancak evimin işlerini halledebiliyorumGüzel hanımlar, dualarımızın kabul olduğu birgün olsun inşallah.
Ben doktor kontrolunden geliyorum. İkili test yapıldı. Ense kalınlığı ölçümleri normal dedi, çok şükür. Bebiş 4,5 cm olmuş pambığım. Bir de zıplayan bebek yapmışlar, olmuşEli kolu zaten durmuyor bir de hoppidi hoppidi zıplıyor yaramaz Kan testleri Ankara'ya gönderiliyormuş Kıbrıs'tan, o yüzden benim 7-10 günü bulacak sonuçlarımın belli olması.İnşallah kan sonuçları da iyi gelir.
Doktora aklıma gelen herşeyi sordum, sizlerle paylaşayım.
Orucu önermedi maalesef.
Folik asidi artık bırakıyorum, başka birşey kullanmıyorum, hemen demire yada vitamine başlamıyoruz, 20 gün sonraki randevuda değerlendirecek gerek olup olmadığına. Bu şekilde yapması da hoşuma gidiyor açıkçası, vitamin de olsa gerekli görmüyorsa ilaç vermiyor bana.
Hafif sporlar, pilates rahatlıkla yapabilirsin dedi.
Mide yanması ve kaynaması için, limon, portakal, asitli içecekler, çay kahveden uzak dur dedi.
İlk 3 ay cinsel yaşamı önermiyordu, artık düşük riski azaldığı için kısıtlama yok dedi.
Çatlak kremi; benim doktor maalesef ki bebe yağıdır, kakao yağıdır, badem yağıdır bilimsel faydasını göremezsin dedi. Onun yerine Babe'nin çatlak kremini kullanmanı tavsiye ederim dedi. Lierac da iyidir ama bence Babe daha iyi dedi.
Ve bebişimle ilgili bir tahminde bulundu. Kesin olmamakla beraber it's a boy
Ben de haberler böyle, inşallah hepinizden güzel haberler gelir. Hepinizin zıplayan bebişi olur
buyyur gel kurumlar arası geçişten :)sizin oraya eleman alıyolar mı?
ben özelde 11 sene çalıştım Allah'a şükür kötü değildi ama belediye olmak başka birşey
töbe töbeeeİstemiyormuş torun.. Kızı ikinciyi doğursun istiyormuş, Allah kızına anneliği yaşatsınmış onun yaşı geçiyormuş, kocası istemiyormuş vırt zırt.
Yine bi keresinde dayanamadım ağzıma geleni söyledim. Kızının 15 yaşında çocuğu var, sanki hiç yokmuş gibi görüyorsunuz dedim. Kızım çocuk yaşta evlendi hiç bir şey anlamadık dedi. 17 yaşındaydı dedi. Allah'ın gücüne gider, hiç çocuk sahibi olamayan aileler var ayrıca çocuk karşılıklı karı kocanın birlikte isteyebileceği bir şey, kocası istemediğini söyledi 100 kere , daha niye zorluyorsunuz dedim.
Doğruları söylediğim için beni sevmez,tebrik felan da etmedi dolayısıyla ama böyle abul sabuk şekilde karışmaya çalışıyor. İsim mevzusu gibi. Moralim bozuluyor. Biraz da fazla hassaslaştım galiba. Her şey gözüme batıyor.
Günaydın anne adayları, cuma'nız mübarek olsun :)
arnavut_biberi geçmiş olsun canım, inşallah önemli bir şey değildir.
AzRASILAM rüyan hayır olsun inşallah, geçen gece rüyamda bende seninle tanıştığımızı gördüm , hatta beraber oturup dondurma yedik :)
Bugün annem kardeşimin yanına gidiyor, biraz hüzünlendim. Mutfağa hala çok rahat giremiyorum. Bakalım gidişi beni Nasıl etkileyecek? Eve baskül aldık, her sabah tartılıyorum, doktorumun tartısıyla farklılık göstermezse üç kilo vermişim hamileliğimin başından beri. Bakalım ilerleyen aylarda Nasıl bir grafik çizeceğim. Hedefim maksimum 70 le doğurmak. Daha fazla alırsam diye korkuyorum, sonra doğuma yuvarlanarak giderim, bu kısacık boyumla :)
günaydın kızlar,
bugün benim doğum günüm ve günüme bebeğimle başlamak istedim. ama kötü haberler aldım. bebeğimin kesesi büyümüyor ve kalp atışları teklemeye başladı doktor heran gebelik sonlana bilir dedi. annelerin duası kabul olur derler yalvarırım bizim için dua edin bebeğimin kesesi büyüsün bebeğim sağlığına kavuşsun
Güzel hanımlar, dualarımızın kabul olduğu birgün olsun inşallah.
Ben doktor kontrolunden geliyorum. İkili test yapıldı. Ense kalınlığı ölçümleri normal dedi, çok şükür. Bebiş 4,5 cm olmuş pambığım. Bir de zıplayan bebek yapmışlar, olmuşEli kolu zaten durmuyor bir de hoppidi hoppidi zıplıyor yaramaz Kan testleri Ankara'ya gönderiliyormuş Kıbrıs'tan, o yüzden benim 7-10 günü bulacak sonuçlarımın belli olması.İnşallah kan sonuçları da iyi gelir.
Doktora aklıma gelen herşeyi sordum, sizlerle paylaşayım.
Orucu önermedi maalesef.
Folik asidi artık bırakıyorum, başka birşey kullanmıyorum, hemen demire yada vitamine başlamıyoruz, 20 gün sonraki randevuda değerlendirecek gerek olup olmadığına. Bu şekilde yapması da hoşuma gidiyor açıkçası, vitamin de olsa gerekli görmüyorsa ilaç vermiyor bana.
Hafif sporlar, pilates rahatlıkla yapabilirsin dedi.
Mide yanması ve kaynaması için, limon, portakal, asitli içecekler, çay kahveden uzak dur dedi.
İlk 3 ay cinsel yaşamı önermiyordu, artık düşük riski azaldığı için kısıtlama yok dedi.
Çatlak kremi; benim doktor maalesef ki bebe yağıdır, kakao yağıdır, badem yağıdır bilimsel faydasını göremezsin dedi. Onun yerine Babe'nin çatlak kremini kullanmanı tavsiye ederim dedi. Lierac da iyidir ama bence Babe daha iyi dedi.
Ve bebişimle ilgili bir tahminde bulundu. Kesin olmamakla beraber it's a boy
Ben de haberler böyle, inşallah hepinizden güzel haberler gelir. Hepinizin zıplayan bebişi olur
gerçekten insan görünce çok mutlu oluyor:)) bende hep ultrason resimlerine bakardım devamlı ilk hamileliğimde:)Günaydın kızlar
Derdi olana devasini hasta olana sifasini versin allah
Biz dün doktora gittiiik
Allaha şükür olumlu sonuclar aldık daha lik 4 buçuk cm bile değil herbiseyi oluşmuş tomurcugun ense kalinligina bakmak istedi doktorumuz ama pozisyon uygun olmadı bir turlu
Bizi aşağıdaki ultrasoncu amcaya gönderdi bizde gittik iyikide gitmişiz
Bu kadar neşeli bir ultrasoncu görmemiştim hiç gittik bebisimize bakıyor bizde video alallim dedik alıyoruz baktı ensesine falan sonra bizi öyle hevesli heycanli görünce dedi size bir guzelik yapayım çat diye 3 boyutlu fotosunu çekti
Bi baktım siyah beyaz dan birşey belli olmuyormuş meğer allahım minnacık insan bide güzel poz vermiş yavrum
3 boyutlu çekeyim diye söyleseydi istemezdim zararlı olur diye ama iyikide söylemeden çekmiş diyorum şimdi
allahım o kadar güzel birşey kiiii koyduk rafa bakıyor bize ordan
Ama daha çok ben bakıyorum
tabi hersefinde maşallah maşallah masallah diyerek
canım ne güzel anlatmışsın öyle:) çok sevindim bebişinin iyi olduguna:) Orucu ben de tutmayacaktım, boş mideyle duramıyorum istesem de tutamazdım. hafif sporlar da hiç yaptıgım yok, bütün gün işte çalışıp akşam eve gelince hiç gücüm kalmıyor.Ancak evimin işlerini halledebiliyorumCinsellikle de ilgili hiç isteğim yok,sizler de öyle misiniz bu dönemlerde? babe nin çatlak kremini hiç kullanmadım şuan mustela çatlak yağı kullanıyorum. babe yi de bir değerlendirmeye alayım:)
AzRASILAM Benim üniversiteden bir arkadaşıma benziyormuşsun, hatta acaba önceden tanışmış mıydık diye soruyorum sana, sen de yok falan diyorsun. Meğer o arkadaşım senin kardeşinmiş falan :) çok ilginçti ya
Bakalım ne olacak? Hayırlısı olsun :)
Benim doktorum geçen sene arkadaşımı takip etmişti, ona 12. Haftada %80 kız demiş, kızı oldu. Bakalım haftaya bana ne diyecek, ya da bir şey diyecek mi? Sana bir şey dedi mi doktorun cinsiyetle ilgili?
bende öyle olması için dua ediyorum.içini ferah tut arkadaşım. kötü birşey oldugunu sanmıyorum, rahat olmaya bak kendini yorma. doktordan sonra bizi de bilgilendir olurmu
Tekrar Kontrol etmedimhayal_masal dualarımız seninle inşallah hiçbir sorun olmayacak doktor ne dedi sürekli yat filan dedi mi?
arnavut_biberi geçmiş olsun canım geçti mi lekelenme şimdi
saol canım oturduğum yerden hem çalışıyorum hemde saatlerin geçmesini bekliyorumCok gecmis olsun .dr randevusuna kadar dinlen,birsey yoktur allahin izniyle.
Teşekkür ederim, İnşallah canımGünaydın hanımlar, hayırlı cumalar olsun.
arnavut_biberi Canım çok geçmiş olsun, endişe etme lütfen, ufak tefek kanamaları normal kabul ediyor doktorlar, kesede, bebişte birşey yoktur Allah'ın izniyle.
@elifnill Canım senin imtihanın da kaynananla olmuş. Allah sabır versin. Evlat kayıran anneler ne zor. Zor biliyorum ama senin ve bebeğinin vücud ve ruh sağlığınız herşeyden önemli. Umursamamaya çalış canım. Üzme kendini de bebişi de. Mubarek cuma günü Allah ıslah eylesin onu.
hayal_masal Canım dualarımız seninle. Rabbim inşallah bebişini ve seni korusun, esirgesin. Hepimiz dua edelim. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Doğum günün kutlu olsun, inşallah bebeğinin sağlığı sana doğum günü hediyesi olsun.
Allah razı olsun canımCok sagol canım, inşallah senden de en kısa zamanda güzel haberler gelir, hepimizden de. Evet aynı ultrason, aynı makina. Karından ultrason ile, ki zaten hamileliğimin başından beri benim hep karından baktı doktorum. ENseyi, kafayı, kolu, bacağı hepsini ölçtü. Sonrada tek tüp kan verdim canım.
canım ne güzel anlatmışsın öyle:) çok sevindim bebişinin iyi olduguna:) Orucu ben de tutmayacaktım, boş mideyle duramıyorum istesem de tutamazdım. hafif sporlar da hiç yaptıgım yok, bütün gün işte çalışıp akşam eve gelince hiç gücüm kalmıyor.Ancak evimin işlerini halledebiliyorumCinsellikle de ilgili hiç isteğim yok,sizler de öyle misiniz bu dönemlerde? babe nin çatlak kremini hiç kullanmadım şuan mustela çatlak yağı kullanıyorum. babe yi de bir değerlendirmeye alayım:)
Canım çok normal, bende zaman zaman senin gibi hissettim. Eşlerimiz aslında bize ve bebeğe birşey olacak diye korkularından yapmak istemiyorlar. Onların bilinç altı da, bebeğimizi taşıyor şimdi bir de erkek isteyince cinsellik düşkünü gibi olurum mantığındalar. Özellikle doktorun yanında sordum bende ki, o da bu endişelerini yensin diye. Bir de okuduğum kadarıyla 2. üc ayda bizdeki istek artıyormuş. Her ne kadar ülkemizde yasaklı konu olsa da, o da bir ihtiyaç sonuçta, ayrıca bebişte anne o esnada mutlu olunca, iyi hissediyormuş.Ben de tutmayacağım oruç. Uzun süren açlık sonunda vücutta keton cisimleri üretiliyor, keton cisimleri plasentadan geçip bebeğe zarar verebilir diye okudum bir yerde. O yüzden sonra tutarım inşallah. Bebeğime zarar vermek istemem. Tabii ki herkes kendi bilir...
Cinselliği doktor bize ilk 12 hafta yasakladı, ama ben açıkçası istekliyim. Eşim de zorlanmamak için fazla yaklaşmıyor, bu sefer de ben kendimi istenmiyor gibi hissetmeye başladım, sanki bir kadın olarak çekiciliğimi yitirmişim gibi düşünüyorum. Alakası yok biliyorum ama geçen oturup ağladım hatta bu yüzdensanırım çok alıngan oldum
Canım çok normal, bende zaman zaman senin gibi hissettim. Eşlerimiz aslında bize ve bebeğe birşey olacak diye korkularından yapmak istemiyorlar. Onların bilinç altı da, bebeğimizi taşıyor şimdi bir de erkek isteyince cinsellik düşkünü gibi olurum mantığındalar. Özellikle doktorun yanında sordum bende ki, o da bu endişelerini yensin diye. Bir de okuduğum kadarıyla 2. üc ayda bizdeki istek artıyormuş. Her ne kadar ülkemizde yasaklı konu olsa da, o da bir ihtiyaç sonuçta, ayrıca bebişte anne o esnada mutlu olunca, iyi hissediyormuş.
Allah hayırla devam ettirsin inşallah.Başka bir doktorlada görüş bence.Dualarım sizinlegünaydın kızlar,
bugün benim doğum günüm ve günüme bebeğimle başlamak istedim. ama kötü haberler aldım. bebeğimin kesesi büyümüyor ve kalp atışları teklemeye başladı doktor heran gebelik sonlana bilir dedi. annelerin duası kabul olur derler yalvarırım bizim için dua edin bebeğimin kesesi büyüsün bebeğim sağlığına kavuşsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?