- 4 Ağustos 2014
- 4.164
- 10.399
- 208
Anladim canim. Ama doktorlar 2 gune bir sargisini degistirecekler. Yani bize yasak biz acamiyoruz .canim yere eski bi battaniye ser ufakligi yatir sakin derisine elleme sadece zeytin yagini bocalt hergun boyle gunde 3 kez yapilcakmis ve orasi devamli yagli kalicakmis kaynanama sordumda... sonra dioo bebk cildi gibi izssiz lekesiz olur cilt dioo.. hayirlisi olsun
ben de öyle biliyordum. doktor kızın daha çok küçük mutlaka emzirme dedi.ben yine de azalttım ama tam kesemiyorum. mama ve süt çok denedim içmiyor. Özellikle gece sadece sütümü istiyor.Canım hamile iken emzirilmez diye biliyorum ama
Anladim canim saol. Ama ben sargi bezini kaldiramam yasak bize . Ben gorsem zaten bayilirim. Doktorlar zaten iyice yagli krem surup oyle sargiya aliyorlar. Onlarin dediklerine uymak zorundayim. 2 gunde bir pansumana gidecem. Haftada 1 de doktor gorecek insallah cabuk atlatirCan'ım sen daha iyi bilirsin ama kurumasına izin verme gerekirse gazlı beze dök zeytin yağını yani cilt sürekli beslensin ki kurursa iz kalır allah korusun o yüzden hemşireyle görüş eğer sen pansuman yapabilirsen 2 saatte bir zeytinyağı ile nemlendir ben büyüktüm o yüzden elimi kolluyordum açtim sargı bezini hem hava aldı yara hemde zeytinyağı ille sürekli nemli idi yani ellerimi görsen diyemezsin hangisi yandı ben bile anlayamıyorum hatta bana dr belki damarların büzüşmüştür Dedi ameliyat gerekebilir Dedi ama Allah'a şükür okadar sıkıntı olmadı
unuttum sizde yurtdisindasiniz trnin gozunu seveyim ya ayy ne cok ozledim memleketimi insanimi ... 49 gun kaldi gidicem insallahAnladim canim saol. Ama ben sargi bezini kaldiramam yasak bize . Ben gorsem zaten bayilirim. Doktorlar zaten iyice yagli krem surup oyle sargiya aliyorlar. Onlarin dediklerine uymak zorundayim. 2 gunde bir pansumana gidecem. Haftada 1 de doktor gorecek insallah cabuk atlatir
Hamileyken düşük tehlikesi yoksa emzirebilirsiniz hatta doğumdan sonra iki bebeği aynı anda emziren anneler var tandem emzirme diye araştırırsaniz bir sürü yazı çıkıyor zatenben de öyle biliyordum. doktor kızın daha çok küçük mutlaka emzirme dedi.ben yine de azalttım ama tam kesemiyorum. mama ve süt çok denedim içmiyor. Özellikle gece sadece sütümü istiyor.
torontodayim canim yaklasik 13 yildir burdayiz is guc ev kosturmaca devam ediyor...
Herkese merhaba, kötü bir gün geçiriyorum, dün gece tuvalete gittim ve peçetede kan lekesi gibi bişey gördüm dr ile görüştüm hemen acile gittik idrar tahlili verdim bu sabahta dr göründük utrasona girdim çok şükür bebişimin kalp atış sesini duydum ama dr çok az da olsa kanlanma var dedi progeston ilacına başladı sabah bir gece yatarken iki tane almam gerekiyor, rapor aldım şuan evdeyim istirahat etmem gerekiyormuş, şuan yatıyorum ama kasıklarımda ağrım var bazen şiddetli oluyor. Kızlar 15+6 günlük gebeyim kendimi hiçte iyi hissetmiyorum, dualarınıza ihtiyacım var,
Ankarada yaşıyorum. Aranızda ankarada yaşayan varmi acaba? Doktor önerisine ihtiyacım var acilen :/ daha önce başka bir ilde muayene oluyodum .şimdi ankaraya dönüş yaptım ama hangi hastaneye gidicem bilmiyorum ya
Burda kimsenin bu konuda kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ilk bebeğimiz olduğu için hareketlerin nasıl olduğunu bile bilmiyoruz ve merakla bekliyoruz.. Daha günüm geçmeden kasıklarım pıt pıt atıyordu hala dahada ara ara devam ediyor ama bebek hareketidir diyemiyorum çünkü bi arkadaşın yazdığı gibi hareket olmayınca kafaya takıyor insan.. 13. Haftada özellikle sordum dra damar seyiriyo pıt pıt oluyo hareketimidir bebeğin diye adam imkansız dedi çok erken dedi evet insan onay bekliyo ama sonuçta karşımda bu işin ehli var dedim.. Kolumuzda karınca yürüse hissederken içimizde bir can büyütüyoruz.. 17. Haftadayım ve hala daha hareket hissetmiyorum.. Son günlerde karıncalanma oluyor sadece.. 16.-20.haftalar arasıymış bunun hissedilme zamanı ama 2. Gebelikse daha erken olabiliyormuş ve sonrasında bu hareketlenme doğuma kdr hiç bitmiyormuş.. Hepimiz heyecanla bunu bekliyoruz..Canım çok iyi anlıyorum seni,5 haftalık hamile grubunda ben yazmıştım bebeğimin hareketini çok nadir seğirme şeklinde hissediyorum diye,birisi çıkıp o bağırsak hareketidir daha çok küçük vs vs demişti.Dediğin gibi keşke evet Bebek hareketi olabilir ne de olsa içerde sürekli oynayan bebekler var dese ama ne yazık ki biz toplum olarak olumsuz tarafından bakıp karşımızdakinin ruh halini vs vs düşünmüyoruz üzerine yorum yapıp üzebiliyorlar.Oysaki ben doktoruma sordum Bebek hareketi mi diye evet zayıf olduğun için çok rahat hissediyorsun demişti.Kilolu olup göbeği yağ bağlayanların hissetmesi 20.haftalarda başlıyormuş.Ayrıca bu da bir eksiklik değil sadece herkesin vücut tipi farklı,heves kırmamak önemli
Annelerin 16 babalarında 20. Haftadan sonra seslerini duyarmış canım yavruşlarımızoh sevindim canım 3 günlük dünya kalp kırmaya değmez. bu arada 17. haftadan sonra duyacakmış bizi bebişimiz ben şimdiden ara ara konuşuyor ona sesleniyorum çok hoşuma gidiyor
öyle diyorsun da arkadaş doktora sorduğunda evet hissedebilirsin demiş herkes sizin doktorun verdiği cevabı vermiyor demek ki. onunda karşısında işin ehli var çok rahat hissedebilirsin demiş hala kendi doktorunuzun dediğiyle hissedilmez diyebiliyorsunuz.Burda kimsenin bu konuda kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ilk bebeğimiz olduğu için hareketlerin nasıl olduğunu bile bilmiyoruz ve merakla bekliyoruz.. Daha günüm geçmeden kasıklarım pıt pıt atıyordu hala dahada ara ara devam ediyor ama bebek hareketidir diyemiyorum çünkü bi arkadaşın yazdığı gibi hareket olmayınca kafaya takıyor insan.. 13. Haftada özellikle sordum dra damar seyiriyo pıt pıt oluyo hareketimidir bebeğin diye adam imkansız dedi çok erken dedi evet insan onay bekliyo ama sonuçta karşımda bu işin ehli var dedim.. Kolumuzda karınca yürüse hissederken içimizde bir can büyütüyoruz.. 17. Haftadayım ve hala daha hareket hissetmiyorum.. Son günlerde karıncalanma oluyor sadece.. 16.-20.haftalar arasıymış bunun hissedilme zamanı ama 2. Gebelikse daha erken olabiliyormuş ve sonrasında bu hareketlenme doğuma kdr hiç bitmiyormuş.. Hepimiz heyecanla bunu bekliyoruz..
son bir kaç gün o zamanAnnelerin 16 babalarında 20. Haftadan sonra seslerini duyarmış canım yavruşlarımız
eğer benimki kız olsaydı zeynep koyacaktım adını çok hoşuma gidiyorikiside çok güzelmiş
Merhabalar bu sene heycan sırası bizde
seneye de biz yazarız 2017ye
13. haftamda sormuştum doktoruma
mümkün değil demişti
Kızlar isim konuşulmuş benim erkek olsa belliydi ama kız olursa inanın bilmiyorum
İsim çok önemli şimdi bir çok eften püften isimleri kuranda geçiyor diye veriyorlar
ama önemli olan kuranı kerimde geçmesi değil anlamının güzel olması bence
Canım çok geçmiş olsun yeni gördüm Rabbim şifa versin ve beterinden korusun inşallah..Merhaba kizlar bugun buraya yaziyorum ve cok uzgunum
Dun aksam oglumun bacagina cay dokuldu. Anlatamam size cok zor bir durum. Ogluma şuan pansuman yapiyor bende buraya girip icimi dökeyim dedim hakkinizi helal.
Dun aksam hersey guzeldi yemegimizi yedik.bulasiklari yikadim esime cay demleyip getirdim yere koydum. Arasi 2 dakika surmedi. Hic farkinda olmadigimiz bir zamanda oglum haliyi cekip cayi doktusag bacaginin dis kismi dizine kadar yakinda ve biraz bilegi ;( hastaneye getirine kadar derisi yuzuldu. Ama o halini gormek beni mahfetti. 2 dakika dikkatsizlik nelere yol aciyormus. Inan anne olmak cok zor. Heleki yavrunuzu o halde gormek insani ölduyor keske ben yansaydimda ona bisey olmasaydi. Bir tek goz yasina kurban oldugum yavrum. Aglamaktan helak oldu. Ama Rabbime binlerce kez sukur olsun sagligi iyi ve yanimda cok sukur . Hic bisey umrumda degil yeter ki o iyi olsun. Ben ona ve onu yaradana kurban olurum. Gercektende evlat acisi cok baska bisey cok aci veren bisey Rabbim hic kimseye yasatmasin. Hic bir derdi dermansiz birakmasin. Herkese Rabbim acil sifalar versin. Gercektende insan yasamadan bilmiyorum.
Rabbim ne buyuk ki dun bi adama sadaka verdim. Sanki Rabbim hizir aleyselami gondermisti basimin gozumun sadakasi olsun dedim. Iyikide vermisim. Kizlar bacilarim. Siz siz olun cocuklariniza cigerinizin parcasina dikkat edin butun yanici kesici bisey vermeyin benim oglum 15 aylik ve nerde tehlikeli bisey varsa onlarla oynamak istiyor.
Nolur dikkat edin.
Okuduysanizda Allahim razi olsun tek tek hepinizden. Gozlerim yasli bekliyorum yavrumu pansuman yapiyorlar benim ilk goz agrima .. gorusruz kizlar .
masallah canım bende yarın gidecegım doktora bakalım cınsiyetle ilgili birsey soyleyecek mi
siizin tayınler neoldu acıklandı mı
evet canim ilgisizler cok ben 8 haftada oldum 11 de oldum 16 da olucam bide 20 de ondan sonra sik sik yapilicak herhafta dr de olucam ilk oglumun cinsiyetini 6 aylikken ogrendim resmen delirmistim yani ne olcak diyee bakalim bunu ne zaaman soyleyecekler esimle gitmistim oglumun ilk ultrasonuna esimd edi oglan ben gordum bana yeter dedim dr gormuo osen nerden bildin o soylemek istemio ben gordum dedi ki dogru cikti bundada goturucem ama vakit olmadi bende o da calistigimiz icin denk gelemedik bi turlu ..agustosta trde olucam zaten devamni orda yaaparim testlerimin.. cok sukur simdilik hersey iiiBende 11 yildir burdayim. Aynen bizde de ayni kosusturmaca :) birde bebek heyecani eklendi ustune. Ontario'da da sadece 2 ultrasound mi yapiliyor? Bizim ikinci ve son ultrasound 20. Haftada olcak. Turkiye'de her ay yapiliyor diye biliyorum. Burasi biraz ozensiz geldi bana sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?