- 10 Ocak 2012
- 679
- 1.430
- 313
Çalışan annelerin konusunu dün dile getirdim
3,5 ay çok az süt izni çok az
birde devlet memuru anneye süt izni 2 de başlıyor sgklı anneye süt izni 3,5 da başlıyor
ki çoğu memur anne 12-1 arası öğle tatili diye müdürle anlaşıp 12 de çıkıyor
bu çok büyük haksızlık onlar anne onlarınki bebek de
bizimkiler değil mi
böyle bir ayrımcılık nasıl oluyor
yada memur annenin maaşı kesintisiz işe gelmediği sürece veriliyor
sgk çalışan annenin maaş verilmiyor işe başladığında ancak 3/2 sini alabiliyor
Hep derim Adaletsizlikler ülkesi Türkiye
Arkadaslar 41 hamile arkadasa ihtiyacim var benim icin hamile arkadaslarim 1 er ayetel kursi okuyabilir mi kimyasal riskim var okuyanlar yazimi begenirse kac tane okundugu hakkinda bilgim olur nolur yardimlarimizi esirgemeyelim birbirimizden ilk defa pozitifi gordum 9 senedir bebegim beni birakmasin tabiki oncelikle bizim icin hayirli olacaksa saglik sihatli).. simdiden okuyanlar haklarini helal etsinler sizlerin de yavrulari kucaklariniza sag saglim gelsin insallahh.
Çalışan annelerin konusunu dün dile getirdim
3,5 ay çok az süt izni çok az
birde devlet memuru anneye süt izni 2 de başlıyor sgklı anneye süt izni 3,5 da başlıyor
ki çoğu memur anne 12-1 arası öğle tatili diye müdürle anlaşıp 12 de çıkıyor
bu çok büyük haksızlık onlar anne onlarınki bebek de
bizimkiler değil mi
böyle bir ayrımcılık nasıl oluyor
yada memur annenin maaşı kesintisiz işe gelmediği sürece veriliyor
sgk çalışan annenin maaş verilmiyor işe başladığında ancak 3/2 sini alabiliyor
Hep derim Adaletsizlikler ülkesi Türkiye
tam olarak nasıl bir yasa canım nerde okudun linkini yollayabilir misinkızlar yeni gelen yasa ile yarı zamanlı çalışma hakkı geldi özel sektör çalışanlarıda kullanabiliyor. süt izninden daha iyi bence ikinci cocuk oldugu için 4 ay olacak. siz ne düşünüyorsunuz kullanacak mısınız?
canım çıkma işinden doğumdan sonraki haklarından da faydalan çıkartırlarsa onlar çıkartır tazminatınıda alırsın öyle ayrılırsınAdaletsizlikler ülkesi Türkiye ama herkes çok adilmiş gibi davranıyor.
Ben özel sektördeyim, hamile olduğumu iş yeri sahibi öğrendiğinde, burayı batırmak mı istiyorsun sen dedi, herkesin içinde hüngür hüngür ağladım.
Yasal olan hakkı bile vermek istemiyorlar, bize haber vercektin hamile kalmak istiyorum diye dedi !!!
Böyle bir zorunluluğum yok iş sözleşmemde dedim.
Böyle patavatsız ve terbiyesiz maalesef insanlar.
Çalışanının yatak odasına kadar karışmak istiyorlar.
Çıkışımı verirsiniz hallolur bu mesele dedim, güya profesyonel geçinen insanlar, güya köklü bi firma, güya Ankara'nın en büyük firmalarından biri !!!
Eskiden bankacıydım, bankada diplomalı kölelerdik, canımız çıkardı çalışmaktan, burası da farksız artık benim için.
Aldığım çok iyi maaş bile gözüme gelmiyor artık.
Eşimle birbirine bağlı firmalarda çalışıyoruz, çıkıp dava açsam eşimin kaç yıllık emeği, tazminatı, işindeki huzuru gidecek.
Benden dolayı ona psikolojik baskı uygulayacaklar.
Sesimi kesip işten çıksam, hiçbir şey talep etmeden olmuyor, içime sinmiyor.
Devlet memurları bir çok şeyden şikayetçi olsa da bizlere göre kat kat rahatlar, maaş süt izni vs dediğin gibi.
Özel sektörün hali içler acısı kesinlikle.
Allah yardımcımız olsun.
canım çıkma işinden doğumdan sonraki haklarından da faydalan çıkartırlarsa onlar çıkartır tazminatınıda alırsın öyle ayrılırsın
canım bir çok linkte var yasa cıkalı bikaç ay oldu torba yasayla çıktı.tam olarak nasıl bir yasa canım nerde okudun linkini yollayabilir misin
tşk ederim canım evim izmitteValla ne diyim Allah yardimcin olsun.Istanbul`da misin? Istanbulda öyle oluyor. Kisa mesafe bile olsa. Ben besiktas 4-levent arasini 1 saatte gidiyordum. Burada trafik yok ama baska sehirde calisiyordum, yine 1 saat sürüyordu. Sorun yasamadan sonuna kadar gidersin insallah, ben de senin yerinde olsam hamileyken calismayi tercih ederdim sonradan bebekle daha fazla vakit gecirmek icin.
kızlar bende de cuma günü bide dün baloncuk patlaması gibi bişi oldu ama çok çok zayıf. benden başkası elimi karnına koysa duyamaz ben bile emin olamadım ama araştırmalarım kadarı ile hareketleri :)
canım bir çok linkte var yasa cıkalı bikaç ay oldu torba yasayla çıktı.
http://www.milliyet.com.tr/yeni-anneler-icin-yarim-calisma-/ekonomi/ydetay/2243633/default.htm
bizim şirkette dogum yapan bir arkadas kullanıyor yarım gün calısıyorsun yarım maası şirket yatırıyor bir miktarda sgk yatıyor. tam maastan biraz eksik oluyormus sanırım aylık kazanc. ilk cocuga 2 ikinci 4 ücüncü icin 6 ay. bu süre sorunda yine geriye kalan süt izninin kullanabiliyorsun.
zaten sgklıysan isizlik kesintisi her ay yatıryor canım.isteyen herkes kullanabiliyor sgk ya muracaat edip kamu yada özel sektör ayrımı yok. 16 haftalık sürenin bittiminden sonra 1 ay içerisinde bildirim yapman gerekiyor eger kullanmak istiyorsan.ücretsiz izin kullanacaksan bu süreden sonra kullanmalısın.bu çok güzel bir şey peki ben 3 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin alıcam zaten, onun üstüne 9 ay geçtikten sonra bunu kullanabiliyor muyum yani tam anlamadım.
bir de şöyle bir şey yazıyor İşçinin adına doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması, : işsizlik primi mi yatmak gerekiyormuş ki öncesinde
bir de özel sektör için gçerli mi isteyen kullanabiliyor mu kesin
tmm cnm ekleyim inşallahÇok sağol canım,daha hayırlı haberlerle geliriz inşallah.
Bu arada AzraSılam arkadaşım bebeğimin cinsiyeti erkek...nasip olur da bir değişiklik olmazsa adını Harun koymayı düşünüyoruz..
iyice okuyayım birkızlar yeni gelen yasa ile yarı zamanlı çalışma hakkı geldi özel sektör çalışanlarıda kullanabiliyor. süt izninden daha iyi bence ikinci cocuk oldugu için 4 ay olacak. siz ne düşünüyorsunuz kullanacak mısınız?
Yuh yanii dediğine bak soruya bakAdaletsizlikler ülkesi Türkiye ama herkes çok adilmiş gibi davranıyor.
Ben özel sektördeyim, hamile olduğumu iş yeri sahibi öğrendiğinde, burayı batırmak mı istiyorsun sen dedi, herkesin içinde hüngür hüngür ağladım.
Yasal olan hakkı bile vermek istemiyorlar, bize haber vercektin hamile kalmak istiyorum diye dedi !!!
Böyle bir zorunluluğum yok iş sözleşmemde dedim.
Böyle patavatsız ve terbiyesiz maalesef insanlar.
Çalışanının yatak odasına kadar karışmak istiyorlar.
Çıkışımı verirsiniz hallolur bu mesele dedim, güya profesyonel geçinen insanlar, güya köklü bi firma, güya Ankara'nın en büyük firmalarından biri !!!
Eskiden bankacıydım, bankada diplomalı kölelerdik, canımız çıkardı çalışmaktan, burası da farksız artık benim için.
Aldığım çok iyi maaş bile gözüme gelmiyor artık.
Eşimle birbirine bağlı firmalarda çalışıyoruz, çıkıp dava açsam eşimin kaç yıllık emeği, tazminatı, işindeki huzuru gidecek.
Benden dolayı ona psikolojik baskı uygulayacaklar.
Sesimi kesip işten çıksam, hiçbir şey talep etmeden olmuyor, içime sinmiyor.
Devlet memurları bir çok şeyden şikayetçi olsa da bizlere göre kat kat rahatlar, maaş süt izni vs dediğin gibi.
Özel sektörün hali içler acısı kesinlikle.
Allah yardımcımız olsun.
inşallah öyledir bu iyi bir gelişme olurcanım bir çok linkte var yasa cıkalı bikaç ay oldu torba yasayla çıktı.
http://www.milliyet.com.tr/yeni-anneler-icin-yarim-calisma-/ekonomi/ydetay/2243633/default.htm
bizim şirkette dogum yapan bir arkadas kullanıyor yarım gün calısıyorsun yarım maası şirket yatırıyor bir miktarda sgk yatıyor. tam maastan biraz eksik oluyormus sanırım aylık kazanc. ilk cocuga 2 ikinci 4 ücüncü icin 6 ay. bu süre sorunda yine geriye kalan süt izninin kullanabiliyorsun.
takvimini güncelle cnmmKızlar 5.ay bitti 6.ay'a girmiş bulunuyorum takvim 3 gün geriden geliyor yani 3 gün önde bebeğim , zaman nasıl geçiyor bir bakmışız bebişlerimiz yanımızda inşallah Rabbim hepimize sağlıklı, sorunsuz doğumlardan versin hele ilk bebek ve başıma ne geleceğini bilmeden doğumu beklemek daha heyecan veriyor
bnm anladığım kadarıyla işsizlik maaşı gibi 600 gün kesintisiz çalışmş olması lazımbu çok güzel bir şey peki ben 3 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin alıcam zaten, onun üstüne 9 ay geçtikten sonra bunu kullanabiliyor muyum yani tam anlamadım.
bir de şöyle bir şey yazıyor İşçinin adına doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması, : işsizlik primi mi yatmak gerekiyormuş ki öncesinde
bir de özel sektör için gçerli mi isteyen kullanabiliyor mu kesin
bebek doğduktan sonra mı 16.hafta cnmzaten sgklıysan isizlik kesintisi her ay yatıryor canım.isteyen herkes kullanabiliyor sgk ya muracaat edip kamu yada özel sektör ayrımı yok. 16 haftalık sürenin bittiminden sonra 1 ay içerisinde bildirim yapman gerekiyor eger kullanmak istiyorsan.ücretsiz izin kullanacaksan bu süreden sonra kullanmalısın.
kızlar selam , göbek deliği veya etrafı ağrıyan varmı yani sürekli bir ağrı değil ama ara ara kendini hissettiren hafif bir şey işte pek anlatamadım ama yaşayan varsa eminim anlamıştır. bunun içi dr a gitmeme gerek varmı yaşayıp giden dr la görüşeniniz varmı acaba .
bebek doğduktan sonra mı 16.hafta cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?