- 5 Mart 2016
- 1.207
- 3.237
- 53
- 45
Oğlum 36da döndü, 41+6 da normal doğum oldu. Evde emekleyerek, (kedi yürüyüşü diyorlar) yürümek bebeği döndürüyormuş bunun faydasını gören çok. karanlık odada saat yönünde karnından aşağı doğru kaydırmak Vs. INternette var bilgiler bu konuda. DEnemekten zarar gelmez. Ben ışık olayını yaptığım hafta dönmüştü :) ondan mı oldu, döneceği mi vardı bilmemekonomistgonul aynen canım bizdeki cahil cesareti galiba :)
Bebeğimiz ve bizim için nasıl hayırlı sağlıklı doğum şekli olacaksa o şekil olsun yinede ,15 gün önceki kontrolde bebeğim doğum pozisyonundami dedim Hayır dedi 34 .haftaya kadar o şekli almazsa genelde almıyorlar o zaman sezeryanla alırım dedi içim cık dedi korkudan bıçak altına yatmak ürkütüyor daha önce hiç ameliyat vs de olmadım belki de onun etkisi de var bu kadar korkaklığımın :)
yemek yediğimde biraz şişiyor ama sabah uyandığıma falan belli belirsiz yani. aslında 10 kiloya yakın aldım ama millet hiç almamışsın diyor şaka gibi nereye gitti ozaman 10 kilo :)Yapı meselesi galiba cnm 4 5 aylık gibiyim bende iyimi kötümü bu bilmiyorum aslında. Bebekler iyi çok şükür
Hemde nasi. Ayakda iki bulasik yikayamaz oldum. Esim halledio saolsn. Gecen hafta masaj yaptirmaktan kemiklerim birbirine gecmisdi artik kulunc oluyo hemen.bu hafta kalmadi o kadar ama bende oturur pozisyonda kalamiyorm varmi bunu benm gbi yasayan kasilip kaliyo sanki karnim rahat edemiyorum illa devircem gobegi yatcam ole rahat ediyorum.. zaten artk aldigim nefes agizdan degil yani
kızlar benim karnım sanki çok büyümedi bebek haftasına göre normal ilerliyor ama neden karnım tam anlamıyla büyümedi ya30. haftadayım
evet çatlağım şimdilik şükür yok dediğin gibi canım bu noktada güzel ama insanda şöyle bi bekliyor karnının büyümesini sanki :)Canım benim de karnım büyük değil, görenlere 8. ayda mısın diye şaşırıyor. DOktorum bile dedi aynı şeyi ne güzel karnınız çok büyük değil sizin diye. Zaten ilk 7 ay hiç belli olmuyordu, bilmeyen hamile olduğumu anlamıyordu. 7.aydan sonra çıkmaya başladı. Kimisinin iç karnı geniş olurmuş. Rahim içeride rahat büyüyebilirmiş, sanırım bizim de öyle. Bence bu güzel birşey, hem çatlak olma riski azalıyor, hem vücudun denge noktası değiştiği için çok baskı hissetmiyoruz. Ben memnunum yani bu durumdan.
İLK doğumumda yaptım. Yine yapıcam inşallah. Ama ben içmemiştim, bilmiyordum. Bı de dua varEki Görüntüle 1896614
Kizlar aramizda istanbul kartal vera hastanesine giden varmi.
Evet canm oleydi baristaydi ama esim dediki ilk bebegim ben gelemicm goremicm sende 1 ay onceden gitcen 40 i cikmadn gelemixn 2.5 3 ay olmicn nasi olck dedi. Haklisin dedim. Vazgectim. Burdaki dr dan devam ettim zaten dondukten sonra. Aramizdada varmi orda yapck olan merak ettm.doğumu istanbulda mı yapıcaksın canım. annemin yanına gelirim diyodun konuşmuştuk ya :)
Kızlar size birşey soracağım,
Umreden Meryem Ana ELi/Fatma Ana ELi otu dedikleri ottan geldi. İnternette araştırdığımda, doğum sancıları başladığında bu otu su dolu bir kavanoza koyuyormuşsun. Dua okuyormuşsun Nas, Felak, Ayetel Kürsü. O ot açılmaya başladıkça, rahim de açılıyormuş, hatta bir yudum içiyormuşsun. Yapanlar var kadınlar kulubunde de. Siz böyle birşey denediniz mi ya da yapan fayda gören tanıdığınız var mı? Tabi bunlar olacağına inanmakla ilgili, gerisi Allah'a kalmış ama çok merak ediyorum.
Eki Görüntüle 1896572
Evet canm oleydi baristaydi ama esim dediki ilk bebegim ben gelemicm goremicm sende 1 ay onceden gitcen 40 i cikmadn gelemixn 2.5 3 ay olmicn nasi olck dedi. Haklisin dedim. Vazgectim. Burdaki dr dan devam ettim zaten dondukten sonra. Aramizdada varmi orda yapck olan merak ettm.
Bu arada nst dende ekstra para aliniomus varmi bilgisi olan yada giren ne kadar veriyosunz.
Evet ole ama nasi soygun yapcaklar o zaman olurmu hic. Ekstra bindirme yapcakki soysunlar milleti. Sanki herkesin tek masrafi hastane ucretiymis gibi.. sinirleniyorum bole seylere bakalim bizim hastanede ne kdr hafta sonu gidip ogrencem zaten 40 lira muayene eger 25 30 derse hicde girmem gider devlette girer getiririm. Son zamanlar orda olur artkBen hastaneye gitmediğim için bilmiyorum ama muayene ücretinin içinde olsaymış keşke. Sonuçta bu da muayenenin bir parçası değil mi ya ultrason gibi
DÜZELteyim karanlık odada FENERLE IŞIĞI saat yönünde karnından aşağı doğru kaydırmakOğlum 36da döndü, 41+6 da normal doğum oldu. Evde emekleyerek, (kedi yürüyüşü diyorlar) yürümek bebeği döndürüyormuş bunun faydasını gören çok. karanlık odada saat yönünde karnından aşağı doğru kaydırmak Vs. INternette var bilgiler bu konuda. DEnemekten zarar gelmez. Ben ışık olayını yaptığım hafta dönmüştü :) ondan mı oldu, döneceği mi vardı bilmem
Evet ole ama nasi soygun yapcaklar o zaman olurmu hic. Ekstra bindirme yapcakki soysunlar milleti. Sanki herkesin tek masrafi hastane ucretiymis gibi.. sinirleniyorum bole seylere bakalim bizim hastanede ne kdr hafta sonu gidip ogrencem zaten 40 lira muayene eger 25 30 derse hicde girmem gider devlette girer getiririm. Son zamanlar orda olur artk
Valla bizim hastanede nasil daha henuz blmiorum. 29+1 dik onceki hafta gittik uc hafta sonra 32 . Haftana girince goruselim dedi tm dedim. Ozelljkle 32 diyip cagirmasi nedendir onuda blmiorum haftaya ogrencez artk napcagini. Fiyati bu hafta sonu ogrencem telde solemiolar sadece ucret alindigini solediler . Zaten 40 tl muayene eger 25 30 falansa vermem.Canim evet ozellerde nst ekstra ucretli. Mesela benim gittigim hastanede veznedeki kiz kac haftaliksiniz diyor eger 32den fazlaysa muayeneni aciyor ekstra sizden doktor nstde isticek diyor ve dogum katina yolluyor. Nst sonucun ile doktora muayene oluyorsun. Doktor istek bile yapmadan direk veznedeki kiz hallediyor. Bende randevu beklerken gormustum
Günaydın güzel anne adayları :) bugün işe gelmek çok zorlaştı tam genital bölgemde ağrı hissediyorum yürürken. Daha 6 hafta çalışmam gerektiğini düşününce dayanamayacakmışım gibi geliyor. Haftaya çalışabilir raporu almak istiyordum oysa, bilmiyorum Nasıl olacak. Allah dayanma gücü versin hepimize...
Bende internette okudum ve bulmaya çalıştım ama burda yokmuş, ben böyle şeylere çok inanırım, inşallah senin de doğumda açılmana yardım eder. Doğum bitince de sudan çıkarıp kurumaya bırakıyormuşsun böylece rahimde toparlanma sağlayıp kanamayı da azaltıyormuş. Keşke bende bulsam doğuma kadar, bende nasipse çok istiyorum normal doğumu. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeciklerimizi :)
AMIN, hepimizin inşallah.Ben de yapmak istiyorum, yer gök dua ile umarım faydası olur, normal ve bir avazda doğumumuz gerçekleşir canım. Sen ilk doğumda faydasını görmüş müydün? Nasıl olmuştu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?