2016 Aralık Anneleri

Çok sevindim canım. Ben inanıyorum ya, eğer kısmet olursa yapmak istiyorum. DOğum çantama bir kavanoz ile birlikte koyacağım otu unutmayayım diye. Sonra da hastanede doğum bitince çıkartırız. Yer gök dua ile inanırsak olur bence. İnşallah bizlere de en doğalından, müdahalesiz, sorunsuz doğum nasip olur. Duaları da not aldım canım not defterime. İnşallah hepsini uygulayıp faydasını görmek nasip olur.

yanlarını makasla kes bence ben öyle yaptım hepsine hamile çorapları bile dar geliyor
aaa çok iyi fikir gerçekten canım çok sağol. çıkardım çorabı zaten işyeri sıcak akşam giderken geri giycem

kızlar benim karnım sanki çok büyümedi bebek haftasına göre normal ilerliyor ama neden karnım tam anlamıyla büyümedi ya 30. haftadayım
canım o vücut yapısı ile ilgili sonuçta bir sorun değil ki. benim de hiçbir yerim kilo almadı sadece önde kocaman bi göbek var 1 haftada bile değişiyomuş görenler öyle diyo durduramıyoruz artık:)

inşallah istediğin gibi ve sağlıklıbi doğum yaparsın. doktorunu da buna göre seçmişsindir umarım çünkü bazı doktorlar sezeryana yada epizyoya kesmeye daha müsait oluyolar bazıları daha bilinçli.
mesela perine masajı diye bir şey okumuştum doğal doğum istiyorsan ve epizyo çok olmasın şistiyosn zeytinyağı ile masaj yapıyorsun o bölgeye kesik ve yırtık daha az oluyomuş

Amin, sağlıkla kolaylıkla kavuşalım inşallah yavrularımıza.
Evet ben de inanıyorum. Insikak suresi de kolaylaştırırmış doğumu. ŞIMDiden de okuyorum. KARDEŞIME de söyleyeceğim okusun diye doğuma gittim zaman.
BEN de kardeşime verdim Fatıma elini o suya koyacak ve usulünü yerine getirecek...

Evet canım ya aynen hakkımızda hayırlısı diyelim Rabbim bebişlerimize sağsağlim kavuştuğumuz günleri göstersin
Keşke hergün yürüyebilsem mümkün olmuyor ya çok yoruluyorum sancı giriyor yürürken ancak haftanın en fazla 2 günü çıkabiliyorum

Tünaydın kızlar
sabah muayenemiz vardı
Bin maşallah 2200gr olmuş 47 cm biraz önden gidiyor
bu arada benim kızım zamanında 47 cm doğmuştu :)
Doktor her şey iyi kasım sonu gibi alırız dedi İnşallah
şimdilik bu kadar
32.hafta çalışabilir raporumu da aldım

AMin canım inşallah hepimiz için hayırlı doğum olur. DOktorumu o niyetle seçtim, umarım son anda gereksiz yere sezeryana yönlendirenlerden olmaz.Perine masajını bende duydum. Şimdi pilatese gidiyorum hoca perine egzersizlerini de göstermeye başladı. Normal doğumda çok faydası oluyormuş.

Bu ara bende de çok ağırlık var. Hiç halim kalmıyor işten geldiğimde yürümek gözümde büyüyor. Eskiden haftada en az 3-4 yürüdük eşimle. Asıl şimdi yürümem lazım, bütün gün bilgisayar başında oturmaktan kalçalarım baldırlarım genişledi maalesef Bundan sonra daha çok yürümeye çalışmamaız lazım.

Maşallah kuzucuğa. Allah nazarlardan saklasın annesi. çalışabilir raporun da hayırlı olsun canım. Ay ne güzel zaman daralıyor kuzucuklarımıza kavuşmamız için. Hepimizin hayırlı sağlıklı doğumları olsun inşallah.

Maşallahhh kuzuyaa ayy tahmini günlerde veriliyo bi çoğumuza çok heyecanlı sabırsızlanıyorum artık teker teker doğumlara gittiğimiz günler gelsin hemen hayırlısı ile

Yalan soylemiyimde bizim hastanede aklimda kaldigi kadariyla 18 20 tl demislerdi gireceklere ama cok da emin degilim

amin cnm
hepimize inşallah
Maşallahhh kuzuyaa ayy tahmini günlerde veriliyo bi çoğumuza çok heyecanlı sabırsızlanıyorum artık teker teker doğumlara gittiğimiz günler gelsin hemen hayırlısı ile
inşallah inşallah
hayırlısıyla

Canım artık düzelmez gibi geliyor. Çatlak kremi kullanmama rağmen. Şimdi bir de serum alıp gecmezse daha çok üzülürüm. Bio oil var ama onu süreyim bakalım nasıl olacak.

Bio Oil sur canim ihmal etme, ilerlemesini derinlesmesini onleyebilir. Ben ilk baslarda cok kafama takmistim sonra cok sacma geldi uzuldugum seye bak dedim. Bebeklerimiz saglikli olsunlarda insallah, catlakmis kiloymus hic onemi yok onun yaninda

Günaydın kızlar
Sizinde karnınızda ara sıra sertleşme oluyor mu?
10-15 saniyelik belki kasılmalar?

vücut kendini doğuma hazırlıyor diyolar ama yine de merak ettim herkes de oluyo mu?

Bendede oluyor canim. Hatta su satirlari yazarken yine oldu :) Kizim mi geriniyor yoksa sanci mi anlayamiyorum

Günaydın herkese.
Hastane çantası için liste yapanlar varsa paylaşablr mi.
Eksiğim var mi diye bakcm
ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)
-yatak koruyucu
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı
-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap
-1 adet terlik
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Sütü artırıcı humana still tee
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
-2 adet patik, 2-3 adet çorap
-3-4 adet önlük
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-2 adet yelek,1 adet hırka
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

Günaydın herkese.

kendim için koyduklarım;
1 sabahlıklı gecelik
1 pijama takımı
depend hasta külodu
2 külot ve emzirme sütyeni
1 çorap
göğüs kalkanı
göğüs pedi
göğüs ucu kremi
terlik
taç
tarak
diş fırçası ve macunu
humana still tree çay
hastane çıkışı için kıyafet almadım.giderken giydiğim kıyafeti giyerim diye düşünüyorum:)

bebeğim için koyduklarım;
2 tane süslü tulum
2 normal alt üst zıbınlı takım
2 iç zıbın
2 çıtçıtlı body
3 ağız bezi
3 çorap
1 paket bebek bezi(20li)
pişik kremi
ıslak mendil
3 tane alt değiştirme örtüsü
2 penye battaniye
1 pazen battaniye
yan yatış yastığı
emzik
biberon

onun haricinde;
anne ve bebek yatak süsü
kapı süsü
takı yastığı
balon
kolonya
çikolata
havlu peçete
plastik bardak ve tabak
fotoğraf makinası

Günaydın herkese.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi

ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti

*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna

*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu

anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…