2016 Aralık Anneleri

Sırt üstü yatınca agrı oluyo. Yada cok ayakta durunca. Kasılma sırt agrisi en normal belirtiler canim bebisler agirlasiyo artik.

bazen ayaktayken oluyor adım atamıyorum. ama kısa süreli hemen geçiyor. normal o zaman :)

ben doktoruma soramadım daha merak ettim o yüzden. 32. haftaya geldik iyice pinpiriklendim :)

Günaydın kızlar
Sizinde karnınızda ara sıra sertleşme oluyor mu?
10-15 saniyelik belki kasılmalar?

vücut kendini doğuma hazırlıyor diyolar ama yine de merak ettim herkes de oluyo mu?

Kasılma olmaz mı özellikle sertleşme daha çok oluyor bebek baskı yapıyor gibi geliyor bana bazen göbeğimin ortası şişiyor bazen alt tarafı

Yatakta yastıktan eşime yer kalmıyor doğru yastıksız da yatılmıyor gerçekten Akşamları iş dönüşü çok kötü hissediyorum ağrıları. Allahtan sabaha dinlenince geçiyor yoksa iş yerinde duramaz insan

Kızlar size birşey soracağım,
Umreden Meryem Ana ELi/Fatma Ana ELi otu dedikleri ottan geldi. İnternette araştırdığımda, doğum sancıları başladığında bu otu su dolu bir kavanoza koyuyormuşsun. Dua okuyormuşsun Nas, Felak, Ayetel Kürsü. O ot açılmaya başladıkça, rahim de açılıyormuş, hatta bir yudum içiyormuşsun. Yapanlar var kadınlar kulubunde de. Siz böyle birşey denediniz mi ya da yapan fayda gören tanıdığınız var mı? Tabi bunlar olacağına inanmakla ilgili, gerisi Allah'a kalmış ama çok merak ediyorum.

Kasılma olmaz mı özellikle sertleşme daha çok oluyor bebek baskı yapıyor gibi geliyor bana bazen göbeğimin ortası şişiyor bazen alt tarafı

iyi ya herkeste duyunca rahatladım :)
2 kasılma geldi diye erken doğum telaşına girdim
daha çocugun kıyafetleri yıkanmadı diyorum tek derdim buymuş gibi

Günaydın hamişler

Sırt ağrıları başlayanlar var mı ? Her akşam acaip derecede ağrıyor
Hemde nasi. Ayakda iki bulasik yikayamaz oldum. Esim halledio saolsn. Gecen hafta masaj yaptirmaktan kemiklerim birbirine gecmisdi artik kulunc oluyo hemen.bu hafta kalmadi o kadar ama bende oturur pozisyonda kalamiyorm varmi bunu benm gbi yasayan kasilip kaliyo sanki karnim rahat edemiyorum illa devircem gobegi yatcam ole rahat ediyorum.. zaten artk aldigim nefes agizdan degil yani

Kizlar bu sertlesme kasilma vs dediginiz karnin iyce sertlesmesi bole dik duramamak karnin kendini iyce asagi sogru vermesi gbi bseymi. Benm cogunluk aksamlari bazen kas kati kesiliyo karnim bende diyodumki aksam olunca kendini iyce saliyo heralde dik duramaz oluyorhm gunduz bse yok diodum. Bole dik duramiyorum ole olunca cunku ole kasiliyoki gobek sanki dik olunca alttn yirtilck saniorum. Bole karnimi alttan tuta tuta biraz egik vaziyette yuruyorum ole olunca. Dediginiz bole bseymis. Ama bu genelde misafirlige gittigimde yani yatmayip oturmam gerektiginde ve yprulunca oluyo

ekonomistgonul aynen canım bizdeki cahil cesareti galiba :)
Bebeğimiz ve bizim için nasıl hayırlı sağlıklı doğum şekli olacaksa o şekil olsun yinede ,15 gün önceki kontrolde bebeğim doğum pozisyonundami dedim Hayır dedi 34 .haftaya kadar o şekli almazsa genelde almıyorlar o zaman sezeryanla alırım dedi içim cık dedi korkudan bıçak altına yatmak ürkütüyor daha önce hiç ameliyat vs de olmadım belki de onun etkisi de var bu kadar korkaklığımın :)

aynen anlattığın gibi oluyor canım. dik duramıyosun sanki kasıklara baskı oluyor aşağıya doğru biri çekiyo.
akşamları daha çok oluyor. işteyken de bazen oluyor. yoruluyorum heralde

Canım endişe etme. Benim doktor 36. haftaya kadar doğum pozisyonunu alır dedi. Bir de nette araştırdım, eğer doğum pozisyonunu almazsa bebek bazı hareketler varmış, secde pozisyonu gibi, ya da eski usul yerleri eğilip silersin ya onun gibi, o hareketler bebeğin pozisyonu almasını sağlıyormuş. Ayrıca hergün yürümek de çok faydalıymış. O yüzden daha endişe etmek için çok erken merak etme.

aynen anlattığın gibi oluyor canım. dik duramıyosun sanki kasıklara baskı oluyor aşağıya doğru biri çekiyo.
akşamları daha çok oluyor. işteyken de bazen oluyor. yoruluyorum heralde
Himmm ayy bu bende yeni degil uc hafta olmustur heralde hep var yani. Erken dogumu falan tetikliyo mu acaba

bebeğin önden gitmesi doğum tarihini etkilemez canım.

aynen benmde önde paşam 2 hafta . dr a sordum ozaman erkenmi gelir diye hayır doğ.tarihini etkilemez sadece iri bir bebek olup olmamasını gösteyior bu bize dedi . bende şimdi sıkı sıkıya tembih ediyorum oğluşuma 3,5 ğu geçme sakın diye :)

İLK doğumumda yaptım. Yine yapıcam inşallah. Ama ben içmemiştim, bilmiyordum. Bı de dua var

yanlarını makasla kes bence ben öyle yaptım hepsine hamile çorapları bile dar geliyor

kızlar benim karnım sanki çok büyümedi bebek haftasına göre normal ilerliyor ama neden karnım tam anlamıyla büyümedi ya 30. haftadayım

kızlar benim karnım sanki çok büyümedi bebek haftasına göre normal ilerliyor ama neden karnım tam anlamıyla büyümedi ya 30. haftadayım
Yapı meselesi galiba cnm 4 5 aylık gibiyim bende iyimi kötümü bu bilmiyorum aslında. Bebekler iyi çok şükür

Canım benim de karnım büyük değil, görenlere 8. ayda mısın diye şaşırıyor. DOktorum bile dedi aynı şeyi ne güzel karnınız çok büyük değil sizin diye. Zaten ilk 7 ay hiç belli olmuyordu, bilmeyen hamile olduğumu anlamıyordu. 7.aydan sonra çıkmaya başladı. Kimisinin iç karnı geniş olurmuş. Rahim içeride rahat büyüyebilirmiş, sanırım bizim de öyle. Bence bu güzel birşey, hem çatlak olma riski azalıyor, hem vücudun denge noktası değiştiği için çok baskı hissetmiyoruz. Ben memnunum yani bu durumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…