Bende gebeliğin ikinci trimestr indan beri var bu dönem arttı kanal tedavisi ve 20 likler çekilecek diyorlar ama kanal tedavisi için antibiyotik demedi git doktorun dan izin al gel yapalım dedi ben durdursun agriyi isteyince antibiyotik yaziyorum ama faydası olmaz dedienfeksiyon yüksek olunca erken doğum olması olası oluyor. enfeksiyonun derecesine göre bebekte doğum öncesi ve sonrası komplikasyonlar oluşabiliyor. bu illa olacak değil ama ihmal etmemek gerekiyor. ne kadar erken tedavi olunursa oluşabilmesi muhtemel durumlar ortadan kalkacaktır.
doktorunuz diş ağrısının nedenini söylemedi mi? diş doktorları genelde ağrının nedenini aşağı yukarı söylüyorlar. belki dibe yakın hafif bir çürümedir. temizlenip doldurulunca probleminiz geçer. kanda enfeksiyon çıkması diş kaynaklı olabilir. diş problemi çok yaşadığım için az çok biliyorum. hatta bende de 1 çürük var arada 5 sn falan hafif ağrı yapıyor. dayanamayacağım noktaya gelir ve sürekli hale gelirse doktora giderim. umarı 7 hafta sıkıntı çıkarmaz
:)) Ne yazıkki o telaş hepimizde su an kasiliuor mesela ilk yazan da da kasilmisi ama bu kasılma hafif ağrı da yapio bu sefer acaba bunun sabahı da hastahaneue mk gidicem die düşünmeden alamiyorum kendini bide akşam haberlerde otobüste doğuran kadını dinledim ki suyu geldiği gibi doğurmuş ki otobüsün içinde gelmiş gözüm korktu :/Valla hastanenin yan tarafina tasinasim eve bir nst aleti alasim. Kendimi devamli bi ultrasona baglayasim var
Miray:)Kızlar Miray?,eylül,nisa,nehir,Asya,beril ???? Sizce hangisi???
Bole adim adim cok zor yurudum. Baya baski oldu asagiya agri yapti kasiklarima.. bide bu kasilma denen seyi nasi ayirt etcm blmiorm. Bseler oluyo ama o mu acaba diorum. Bole sol tarafa sertlesip toplanma oluyo bole yukseliyo ora birZ gecio. Bu olurken bazen hala bebegin de ayrica hareketlerini hissetmeye devam ediyorum. Bazen hssetmeden oluyo. Bi anlasam nasi bse bu kasilma
evt cnm ama seninki basi yukari donmus diyeAlmanyada da öyle diye seviniyordum ama bana da sezeryan olabilir dediler baksana sansima
Evet banada esim dedi :) valla bilmiyorum bole bole napcz. Bnide kontrolum 1 ay sonra dedi ama 1 ay bekleyemem:)) Ne yazıkki o telaş hepimizde su an kasiliuor mesela ilk yazan da da kasilmisi ama bu kasılma hafif ağrı da yapio bu sefer acaba bunun sabahı da hastahaneue mk gidicem die düşünmeden alamiyorum kendini bide akşam haberlerde otobüste doğuran kadını dinledim ki suyu geldiği gibi doğurmuş ki otobüsün içinde gelmiş gözüm korktu :/
Hm.valla bilmiyorum ya tecrubesiz olmak kotu :)Canım bende kasılma Nasıl oluyor diye doktoruma sordum. Kasılma sırasında tek taraflı toplanma olmuyormuş. bütün Rahmin aynı anda kasılır, her yeri sertleşir ve o sırada da adet sancısına benzer bir ağrı olursa o kasılma demektir, düzenli aralıklarla olmadığı sürece de hiç endişe etme dedi. Çünkü bu kasılmalar bir nevi Rahmin alıştırma yapmasıymış doğum için. Benim şimdiye kadar günde en fazla 3 kez oldu. Zaten o dayanma gibi toplanma gibi olmuyor, yaşayınca ne olduğunu anlıyorsun.
Yürüme İçin de doktorum 35. Haftaya kadar kendini zorlama, sonrasında tempolu yürüyüş yaparsın dedi. Ben hemen hemen her gün çıkmaya çalışıyorum, parklarda, otobüs duraklarında filan dura dinlene biraz turlayıp dönüyorum. Ama o baskı ve gerilme hissi bende de çok yoğun, 15 dk dan sonra biraz azalıyor yürüdükçe
valla agda fln hamilelikte onerilmiyo diye ben 3-4 gunde bi kontrol ediyorum temizmi degilmi diye hahahaah heran bebek gelebilir diyeAynen canım ya suyumuz gece mi gelcek gündüz mü kaçıncı hafta gelcek mıntıka temizliği yapmadan gelmesin de korktuğum şeylerden biri de o :) ağda yapıcam evde inşallah becerebilrim tek başıma ne zaman yapsam acaba oyyy
Hm.valla bilmiyorum ya tecrubesiz olmak kotu :)
Bnmde kontrol gecen hafta cumaydi 1 hafta oldu bugun 2 hafta sonra kan tahlilim yapildiktn sonra alir kosarim dr a :)Aynen insan tecrübesiz olunca panik yapıyor hemen, çok şükür benim doktorum bu konuda çok rahatlatıcı, yoksa ben ne soru sorabilirdim ne de bu kadar rahat davranabilirdim
insallah allah razi olsun. kuvoze almamalarina daha bi sevindimAy canim kasim olmasin aralik annesiyiz biz
Bu arada herkes erken bekliyor neden ki? Burada bana hastanede bilgi verirken, tabii verdigimiz tarih tahmini ama genelde dogumlar daha gec olur dedi. Yani gec olmasi erken olmasindan daha fazla yasaniyormus. Benim 11 aralik mesela, 10 gün daha bekleyeceklermis. Eger hala gelmediyse artik suni sanci...
Senin neden mecburi sezeryan?
Canim sana hangi haftada kac kilo icin az dedi? Ben de bnm bebegim acaba zayif mi diye düsünüyorum da...
Insallah sorunsuz bir sekilde gecer canim, dogumdan sonra gectigini okumustum ben de. 37 den sonra küvöze almazlar. 37 erken dogum olmuyor.
sağol. çok teşekkür ederim. umarim kalmaz abisi gibi sağlıklı doğarKendini üzme canım. Allahım şifasını verir, inşallah kendiliğinden düzelir bu durum. 37de alınan bebek kolay kolay küvezde kalmaz sanırım.
Benimde en çok korktuğum temiz olmadan ani doğum a gitmek.sonuçta ağda ya gitmek için 1 ay bekliyorum. Inşallah temiz ken gelir yavru larAynen canım ya suyumuz gece mi gelcek gündüz mü kaçıncı hafta gelcek mıntıka temizliği yapmadan gelmesin de korktuğum şeylerden biri de o :) ağda yapıcam evde inşallah becerebilrim tek başıma ne zaman yapsam acaba oyyy
Amin canim cumlemizi.. masallah sana ogluna ve karnindaki bebisine:) ben de su foto paylasma olayini cok denedim ama basaramadim teknoloji ozurluyum sanirim:)kızlar çok memnun oldum. birde foto paylaşmak istedim sizlere. 2014 kasım anneleri sayfasnda cok fotograf yuklerdik. şimdi de icimden geldi.
allah hepinizi bir nefeste kurtarsın. .
Ay bu isimlerin hepsi benim listem de vardi hatta ilk başta beril e yoğunlaşmistim ama artk Miray a karar verdim.Kızlar Miray?,eylül,nisa,nehir,Asya,beril ???? Sizce hangisi???
Bende bi sonraki de kontrolume temizlenip gtcm. Sonrada artik ne zaman cikarsa agrim sizim sancima gore bakar bi kere daha temizlerim oda son olur heralde. Zaten ayda 1 cikiyo 2 hafta sonra 1 kere daha alsam 36 olcz bi kereye daha belki ihtiyac olck belki olmick kismet.valla agda fln hamilelikte onerilmiyo diye ben 3-4 gunde bi kontrol ediyorum temizmi degilmi diye hahahaah heran bebek gelebilir diye
Bnm o sanci ciktiginda nst de sonrasinda kendi dr ma gtmstim. Uzunluk falan bakmisti. Bu uzunlukda suan senden 2 hafta dogum beklemiyorum sancin olursa yalancidir ama suyun falan gelirse onun icin vakit bicemem demisti. Su olayi yok hep kontrol ediorum fazladn gelen bse varmi die ama sanci olayi adet agrisi gbi genelde aksamlari az hsseddirip gidio onu onemsemiyorum. Bakalim bi sonrakinde uzunluk ne alemde olck.. ne dicek. 2 hafta nasi beklicm catlarim ya.Benim doktorum da rahatlatici konustu ama kasilmalari baya ciddiye aldi ilac verdi. Ustelik ne agrim vardi ne de sanciyi hissediyodum. Normalde de kasilma oluyosa ben niye ilac kullaniyorumki kafam cok karisik2 hafta sonra gel dedi ama ben yarin gdip nst cektiricem yakin bir hastanede kasilma yine cikicak mi diye insallah cikmaz da biraz rahat ederim.. bu son zamanlar kasilmali, endiseli geciyo demekki
Gerci kendim yapacakmisim gbi konusmusjm nasi yapcksam bu halde ayakda duramiyoken.. esim yapck :)valla agda fln hamilelikte onerilmiyo diye ben 3-4 gunde bi kontrol ediyorum temizmi degilmi diye hahahaah heran bebek gelebilir diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?