-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
(BİRAZ UZUN OLDU AMA İDARE EDİN ) :)
selam güzel anneler ne zamandır giremiyordum hep koşturmaca,çok şükür şimdilik yolunda gidiyor bazı şeyler sizlerde iyisiniz inşallah,benim 2 sorum olacaktı tecrübesi olanlar yardım :) yazsınlar lütfen birincisi 26 haftamı bitirmek üzereyim geçenlerde gögsümden süt geldi gerçi artık ağrılar daha fazla olmaya başladı bende bunun zararı var mıdır?? ya da normal mi? ikincisi çalışan anneler 32. hafta izni ve sonrasında alınacak ücretle alakalı kafam karıştı şöyle ki bugün müşavirimize sordum ben normalde 37 e kadar rapor almadan çalışıp sonraya ekletmek istiyordum fakat müşavirim sgk dan eksik para alırsın dedi rapor aldığın hafta kadar yani 37den 3 hafta parası gibi kafam karıştı,birde diyelim 37 ye kadar çalışıp 3 hafta kala aldım raporu toplamda 8+8 olarak hakkımız var kalan haftalar ekleniyor mu??

Canım sana sanırım şöyle bir araba lazım

Ya da şu daha çok hoşuma gidiyor. Bir youtuber ın fotoğrafı umarım paylaşmama kızmaz ama onun bebek arabası çok hoşuma gittiği için paylaşayım dedim. Kendisini baya takipte ediyorum ben : ) baya faydalı bilgilerini edindim

Canım uzun değil aslında.

Çalışırken izin mevzularında ne kadar geç çıkarsan o kadar geç dönersin tamam ama alınacak para hakkında pek bilgim yok. Çalışan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlar.

Bir de para meselesini bilmiyorum ama burda okumuştum yine 32. haftada doğum iznine çıkıp 41. haftası olduğu halde doğum yapamayan, sonrasında ne yapacam ben, doğum sonrasına çooook az vaktim kaldı diyen birini de gördüm burda. Ona göre herşeyini düşünüp çık iznine

Süt meselesine gelince artık normal. Vücut kendini alıştırıyor bebişe.
Ağrılar da normal (sancı gibi ise) yalancı sancı, onu da doğuma alıştırıyor. Yok rahim ağrıları ise bebiş büyüdüğü için oluyor onlar da. Aşırı bir ağrın yoksa normal. Ama sen yine de doktoruna sormayı ihmal etme.

canım bildiğim kadarıyla izinler 8+8 oluyor ona göre alınıyor ama eğer 37.haftada çıkarsan 3+13 oluyor sonuç olarak 16 haftalık izne çıkıyoruz farkeden birşey olmuyorki

pembe yapacaksan eğer önerim bir tarafı gri boyaman,havasını değiştiriyor odanınn,klasik havadan çıkıyor, gri mavi rengede yakışıyor.
Aslında boyadansa duvar kağıtlarını daha çok seviyorum,
hem renkli duvar boyalarının çizikleri çok belli oluyor sonradan

Son düzenleme:
Ben pek renk ayirmam :) sen pembeyi srvmedigindendir belkide :)
Bi bakmissin elinde pembeyle donuyosun

Selam kızlar nasıldınız ben geldim eve Mersin'de yayladayım tel çekmiyordu valla özledim sizi canım canta felan çarşaf aldım gezdim geldim kızlar sizler ne yapyorsunuz nasılsınız :)

Selam kızlar nasıldınız ben geldim eve Mersin'de yayladayım tel çekmiyordu valla özledim sizi canım canta felan çarşaf aldım gezdim geldim kızlar sizler ne yapyorsunuz nasılsınız :)
Hosgeldin canim. Iyi cok sukur :) tatilde de eksiklerri tamamlamaya devam yani :)

İdrar tahlili yapmadan mı fitil verdi bu arada Can'ım şekerle ilgili bir tane daha yaptır yükleme veya kan ver sağlık ocağında da verebilirsin bizim arkadaş

Benim arkadaşta da şeker yüksek çıkmış doktoru tekrar test yapmış düşük çıkmış bazen yüksek çıkabiliyor işte doktordan doktora fark ediyor istersen aç karnına kan ver şekerin bakalım yüksek mi

B BirAnneBirEvlat sen tecrübelisin gögsümden gelen süt konusunda yorum yapabilirsin :)

Canım benimde ilk gebeliğimde bazen süt bazen su geliyordu son haftalara doğru. Gelebiliyor son zamanlarda normal bir durum.

Güzelmiş bunlar, hiç görmemiştim.

İdrar tahlili yapmadan mı fitil verdi bu arada Can'ım şekerle ilgili bir tane daha yaptır yükleme veya kan ver sağlık ocağında da verebilirsin bizim arkadaş
Aynen canım tahlil yapmadan direk fitil verdi aslinda ozeldeki dr da tahlil yapmadan direk fitil yazzmisti valla umursamazlikmi yoksa ezberemi yaziyolar bilmiyorum şeker icinde sağlık ocağına gidicem dediğin gibi tekrar bi baktiriyim inşallah yoktur öyle bişey.

Ben pek renk ayirmam :) sen pembeyi srvmedigindendir belkide :)
Bi bakmissin elinde pembeyle donuyosun

Hayatta öyle bişey olmaz demem. Ne büyük konuştuysam hepsi başımda : )
Bakmışın pembiş pembiş donatmışım

Hoşgeldin canım sen de.
Kadro tamamlandı artık sanırım. Eksik kalmadı gibi : )
Resimlerini atsana
Burda Bi heves resimleri hep ben mi atıyorum yaaaa

Canım benimde ilk gebeliğimde bazen süt bazen su geliyordu son haftalara doğru. Gelebiliyor son zamanlarda normal bir durum.

Güzelmiş bunlar, hiç görmemiştim.

Aaaa
Sen bana sor canım : )
İlk tedavim başladığında ikiz olabilme ihtimali vardı ya. O arada neler bulmuştum ben

Canım senin bahsettiğin şey mantara benziyor. Onda da genelde alttan muayene yapmazlar. Senin kokulu akıntım var ya da akıntının rengi değişti demen yeterli olur teşhis için. Ya da kaşıntı var...
Mantar da bebeğe bişey yapmaz ancak seni rahatsız eder : )

İdrar yolu enfeksiyonu ayrı bişey. Genelde gebelerin çoğunda hiç belirti vermiyor. Rutin idrar tahlilinde ortaya çıkar. Belirti verince de semptomları bellidir. Ya sık tuvalete çıkarsın ya idrar torbası civarında ya da ön kısığında aniden giren sancılar olur. İdrarın kokusu değişir vs vs.
Bu tedavi edilmeli yoksa bebeğe geçer. Ha çoook önemli mi genelde değil. Allah esirgesin ama genelde doğunca küvezde yatırıyorlar bebeği o oluyor.

Yine geriden konuşmak kolay geliyor ama biraz abartıyormusun sanki?

İlla mantar mı, idrar yolu enfeksiyonu mu ayırt etmek istiyorsan sağlık ocağına git. Gebeler için kan ve idrar tahlili yaptırıcam de. Ha aile hekimi ne için diye sorarsa doktorum istedi 2 gün sonra randevum var dersin olur biter. Yapıyorlar yani

İdrar tahlilinde bişey çıkmazsa rahatlarsın. Çıkarsa da......
Ben de 2 tahlilde de çıktı. Doktor hiçbirşey demedi normal dedi. Ama bu aydan sonra bişey der mi bilmem. Özellikle gelecek ay kan ve idrar tahlillerini istedi

canım merhaba hoş geldin. göğüsten süt gelmesi normal deye biliyorum. vücud süt için hazırlanıyo. ne güzel demek ki sütün olacak doğum izninde 32. haftada doktordan çalışabilir raporu alıcaksın, işte ik'ye vereceksin. kullanmadığın haftalar doğumdan sonraya eklenecek. sigorta parası da 16 haftalık hesaplanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…