-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132

ağustos sıcağında çok birşey yapabileceğimizi sanmıyorum.Sonra telaşa girme.

Bence dolabı kurun güzelce silin temizleyin.
Eşyaları koyun ama tekstil ürünlerini şimdi değil eylülde güzelce yıkayın.
Yeni mobilyaların boya cila kokusu oluyor iyice o kokusu gitsin öncelikle.
Havlansınlar sonrasında kıyafet battaniye vs güzelce yıkar yerleştirirsiniz :)
Hayırlı olsun inşallah

Ben dolap almamıştım, şifonyer vardı kızımın odasında onu kullanıyordum. Bazı elbiselerinide bizim dolaba asıyordum. Şimdi iki bebiş olunca dolapta lazım oldu tabi. Bu ay bakmayı düşünüyorum. Sonrada kızımın küçüklerini çıkartırım hurçtan, dolabı düzenlerim derkennn vakit geçer zaten. Kızımın uyku saati, yemek saati felan derken bir işe girişipte bitiremiyorum ki, parça parça yapıyorum. Doğuma kadar ancak toparlarım heralde.

Bu arada biz haftasonu döndük, 1000 km yol, uykusuzluk, yorgunluk birde o gece füze sesleriyle fırladık yataktan, darbe haberleri, neye uğradığımızı şaşırdık. Rabbim bir daha yaşatmasın inşAllah. Kaç gündür sersem gibiyim.

Çarşamba sabah randevum var, şeker yüklemesi de yapılacak. Kuzumun hareketleri sürekli değişiyor. İlk bebeğimde uzun süre çok aşağıdaydı, sürekli sanki çıkacakmış gibi tekmeliyordu. Erken doğum riskim vardı. Bunda da öyle olunca korktum ama geçiciymiş, ertesi gün taa göğüs altımı tekmelemeye, nefessiz bırakmaya başladı. Bebeğin yukarı çıkmasındanmıdır nedir bu ara midem çok rahatsız oluyor, kalbim sıkışıyor gibi oluyor bazen. Doktora sorucam bakalım ne diyecek.

Herseyini almissiniz canim sadece kurmak kalmis :) bizim kurulali 1 hafta oldu kapaklarda camda acik ama hala koku gitmedi mesela

Selam Can'ım iyiyim yoktun geçmiş olsun bebeğin kıyafetlerini neyle yıkayacaksın bende hafta sonu yıkayıp ütülerim dalin alcam galiba
Sagol canim. Ben dalan roxy aldim onunla yikayacagim insallah 30-32 haftada yikarim diye dusunuyorum eksiklerimi tamamlayip.
Sagol canim aksi halde de evde durulmuyor :/ aslinda yatak odasinda cam acmiyoduk ama gece dayanamadim onuda actim hos gece hic uyumadim. Buralar biraz olayliydi :/
Insallah canim sen kac penye battaniyeye tamamladin simdi benim en basta onlari tamamlamam lazim

Uzun yol normal insanı mahvediyor canım.
Sen bi de gebesin üstüne bir de küçük bebeğin var, of Allah yardımcın olsun yani.
Mide rahatsızlıkları kalp ağrıları filan hep normal canım, sen elbet sor doktora ama mide rahatsızlığı dediğin gibi bebeğin büyüyüp diğer organları sıkıştırmasından, kalp ağrıları da bizim artan kan dolaşımımızdan.

İnş. bi sıkıntı çıkmaz şeker yüklemesinde

Ben ekstra bebek deterjanı almamaya karar verdim. Sadece sıvı deterjan alıcam ve bir daha durulama yaptırtıcam bebeğin kıyafetlerine.
Geçen gün o kadar çok şey okudumki bu konuyla ilgili, kafam doldu. Ha bebekte alerjik bişey çıkarsa (inş. olmaz) o zaman özel bir deterjan alırım olur biter.

Evler sıcak pencere açmasan olmuyor. Al açtım kaptım şifayı, ama daha iyi gibiyim düne göre filan.

Benim şu an 4 penye battaniyem var canım. Memleketteki arkadaşımda hastane çıkışını 10 lu alırsa bir tane de ordan gelir 5 olur. Almazsa da 4 battaniye yeterli. Öyle işte

Geçen önlükte almıştım, güya bugün gelecekti, yine yurtiçinin azizliğine uğradım.... Şimdi bi çorapları kaldı bakalım -tekstil üzerine- onları da alırsam yeter. Bundan sonra ancak çok hoşuma giden şeyleri alırım.
Aaaaa mothercare in patikleri var çok tatlı onları da alıcam ben inş.

Kızlar nasılsınız. Ben sonunda yazlığa geçebildim sıcaklar mahvetti beni. Bugün tekrar doktora uğradım bebeğim iyi çok şükür,sonunda adet tarihime uygun haftaya gelmiş meğer benim 8 haftam kalmış doğuma haberim yok şaka gibi ben hala gezme derdindeyim :)) neyse dönüşte hallederim inşallah herşeyi.

Benim doktor bir litre suya bir limon sık derdi iyi gelir derdi şeker olana da iyiymiş

Bende akıntı geliyordu çok az kokudan anlamıştım benim ki akıntı ıslaklığı oluyordu terleme oluyordu bu ıslaklık kadınlar kulubünde de okudum aynı benim durumu yaşayan kişiye doktor enfeksiyona bağlı ıslaklık diye düşünüyorum demiş tekrar ped tahlili istemiş benim doktor ise direk su kaçağı var dedi ama ben enfeksiyona bağlı ıslaklık düşünüyorum cumartesi tahlil belli olacak antibiyotik vermişti bugun 5. Günüm oldu ilacı içtikten sonra sık sık idrara çıkmam oluyordu akıntı geldiği oluyordu ama bugun hiçbirşey yok şuanda umarım bitmiştir enfeksiyon ve su kaçağı zannettiği ise enfeksiyon akıntısıdır diye dua ediyorum hiç dert bitmiyor bu arada ben bebeği çok jissetmiyordum enfeksiyondanmıydj bilemem bebeğim bugun çok hareketli zaten 28 haftadan sonra Bebek çok hareketlenirmiş

Srn bilirsin canim ben sabun tozunu tercih ederim.
Oo canim masallah senin battaniye isi bitmis zaten :))
Evet tatlilar canim :) Aldiklarimizi saglikla kullannacagimiz gunler gelir insallah

günaydın kızlarrr...
Bence erken değil ilerde zor olcak yapmak bende hafta sonu yerleştirecek artık
aynen canım şimdiden çok çabuk yorulmaya başladım dün eşime söyledim zaten haftaiçi bigün kuralım diye tamam dedi
bende elimden geldiğince denize giriyorum ama düz yüzemiyorum kollarımı kaldırınca karnım kasılıyomuş gibi geliyo bende geri geri yüzüyorum yada köpek gibi yüzüyorum

şimdiden ben yorulmaya başladım canım dün biraz çamaşır katladım nefes nefese kaldım.eşime söyledim bu haftaiçi kurcaz inşallah.koku olayını hiç düşünmemiştim genelde ikeanın mobilya kokusunu sevdiğimden hiç havalandırmadım.

kıyafetleri bende şimdiden yıkayıp ütülemek istiyorum hatta ay sonuna çantamı falan hazırlamak istiyorum ama erken diyip duruyorlar canımı sıkıyorlar.birde yıkayıp ütüleyip assam dolapta tozlanır mı oda var.o poşetleme olayını bende yapcam ama herhalde sadece hastaneye götürceklerimi yaparım evdekilere yapmam.

bebek çantası bir tane beğendim ama hiç bir yerde bulamıyorum.kuzenim aynı çantadan çeşmeden aldı haftasonu çeşmeye gidebilirim bir çanta için normal bebek çantalarını sevmiyorum ben çok büyük geliyo belki istediğimi bulamazsam almam başka çanta normal sırt çantası kullanırım

benim çoğu eşyam alındı canım bir kaç tulum,çıtçıtlı falan alcam birde dönence falan bikaç parça kaldı.

aynen canım şimdiden nefes nefeseyim odadan odaya gidene kadar :)
dolabı bu hafta kurcaz inşallah artık kıyafetleri ne zaman yıkarım bilmiyorum bana kalsa hemen yaparımda erken diye tutuyorlar beni birde şimdi yıkasam dolapta tozlanır mı diye düşünüyorum

daha önce aldığımız mobilyaların kokusunu sevmiştim ama şimdi rahatsız eder mi kokusu var mı bilmiyorum ama havalandırırım yinede.
kıyafetler için bende roxy granül sabun aldım onla yıkıcam herkes onu tavsiye ediyo.
senin çok az kalmış canım.darısı başımıza inşallah sağlıcakla.

canım bende geçen gittiğimde hiç bi şikayetim yoktu doktor idrar tahlilinden enfeksiyon olduğunu görüp antibiyotik vermişti 5 gün.bebişimin hareketlerini daha az hissetmiştim hatta antibiyotikten mi diye düşünüp vazgeçmiştim denk gelmiştir ondan değildir diye ama şimdi sen söyleyince olabilir mi diyorum..

Bizi degilde bebegimizi rahatsiz eder canim :) 8 haftam kaldi diyen arkadasla mi karistirdin canim o acidan mi az kaldi dedin keske hayirlisiyla zaman gecsede alsak kucagimiza :)

maşallah bebeğine forumda haftası en önde olan sensin ilk doğum haberi belkide senden gelir inş.sağlıkla doğum yaparız bende bugün girdim 30.haftama başka forumda birisi 32 haftada doğum yapmış maşallah bebeği sağlıklıymış iyice yaklaşıyoruz

Yok Can'ım ben çok fazla hissediyorum aksef mi yazmıştı doktorun bitti mi bir kutuda enfeksiyon

Bizi degilde bebegimizi rahatsiz eder canim :) 8 haftam kaldi diyen arkadasla mi karistirdin canim o acidan mi az kaldi dedin keske hayirlisiyla zaman gecsede alsak kucagimiza :)
ayy kusura bakma canım sabah sabah foolfancy ile karıştırdım ben.hayırlısıyla zamanında gelsinler inşallah.
foolfancy canım az kalmış şimdi heyecan sarmıştır seni

Yok Can'ım ben çok fazla hissediyorum aksef mi yazmıştı doktorun bitti mi bir kutuda enfeksiyon
ben az hissediyodum canım bana sulcid vermişti geçen perşembe bitti ama geçti mi anlamadım.biraz kasıklarımda ağrım vardı hala oluyo arada.enfeksiyon var mı hala yoksa çok hızlı hareket edince falan ağrı oluyodu ondan mı bilmiyorum.inşallah geçmiştir tekrar içmek istemiyorum zorla bebeğim için içtim ona bişi olmasın diye yoksa ben normalde hiç antibiyotik içmem karşıyım.

Günaydın kızlar, gününz güzel geçsin inşAllah zaman daralıyor, bu ay hiç alış veriş yapmadım, öbürü ay yaparız artık tamamlarız. artık kendimi ağır hissediyorum, gezdiyimde ayaklarım ağrıyo, dün doktora gittik devlet hastanesine, dr az yürüyüş yapıyorsun dedi, nerden anladı bilemedim her gün günlük aktive dışında 20 dak tempolu yürüyüş önerdi yene. bebişim şükür iyiymiş 1220 gram olmuşuz suyum sınırda dedi ama sınırı geçmemiş, o yüzden şimdilik endişeli durum yok dedi. sizler de baya tamamlamısınız alış verişi, bizim odada her şey ortalıkta, eşim erken diyor, o yüzden bir şey yapmıyorum ben de odaya

tugder cnm geçmiş olsun, inşallah çabucak geçer enfeksiyon, dikkat et kendine.

Günaydın annişler
Bu gece hiç uyuyamadım ben
Kızım kıpır kıpırdı muhtemelen ondan diye düşünüyorum.
Genzimin ağrısı azaldı gibi ama kan geliyor bu seferde, iyi tahriş olmuş anlaşıldı.
Bunu abartıp doktora gitsem mi, yoksa evde sütle, limonlu suyla geçmesini mi beklesem?
Ne saçma soru oldu...

Benim doktor bir litre suya bir limon sık derdi iyi gelir derdi şeker olana da iyiymiş

Sağol canım, inş iyi gelir

Srn bilirsin canim ben sabun tozunu tercih ederim.
Oo canim masallah senin battaniye isi bitmis zaten :))
Evet tatlilar canim :) Aldiklarimizi saglikla kullannacagimiz gunler gelir insallah

Bitti bitti canım. İnş o günler gelecek

Kaç sene önce sabun tozunun makinanın ömrünü kısalttığını duymuştum. O yüzden baştan beri düşünmüyorum, elde yıkamış olsak neyse

Normalde bende severim mobilya kokusu filan ama bebeğin kıyafetlerine sinmesin, ondan kurup havalandırıcam.

Yüzerken de evet karın geriliyor ama bebişler içerde suyun içinde iyidirler, her türlü pozisyona ayak uydurabiliyorlar. Köpek gibi yüzünce; eşim o yüzmek değil diye kızıyor yorulursam iyi gelirmiş

Aynen hastane çantasına koyacaklarına yapman gerek zaten, evde bir sıkıntı olmaz.
Bebek bakım çantası da yine insanın ihtiyaçlarına göre canım. Kim neyle rahat ediyorsa.
Sadece ağır çanta çok sıkıntı olur bence.

Oy maşallah, hakikaten sen ve fool öndesiz baya, ben de bugün 27. haftaya girdim. İlk haberler sizden hayırlarla gelir inş.
aman 32. hafta deme yaaaa daha onca hazırlık var.
Gelme bebek daha anne işleri bitirmedi.

İyiki kullanmışsın o ilacı, idrar yolu enfeksiyon gerçekten şaka değil. Burda doğum yapan bir kadının, sürekli ilaç kullanmasına rağmen o enfeksiyonu bir türlü geçmedi ve bebeğe geçmiş, doğumdan sonra bebeği 1 hafta küvezde kaldı.

Sağlıklı bir şekilde doğum yapıp bebeğimi almadan eve gitmeyi hiç istemem

Kızlar bu arada şirin bir havlu ya da penye battaniye eksiği olan varsa trendyolda carters indirimli haliyle hem de 100 tl üzerine 25 tl indirimle

Kıyafet işini bitirdim ama kaçak yapsam mı diye bakıyorum öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…